Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Hertelden
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Hertelden Her Telden Muhabbet Burada

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.07.2008, 21:06   #11
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4541 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: Rüşvet Nedir? Rüşvet Nasıl Alınır?

Ögretmenlere rüsvet vererek sinif gecenlerin oldugu bir ülkede rüsvetin her türlüsü normaldir.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.2008, 21:13   #12
sade58
Tecrübeli Yiğido

sade58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sade58 Şuan sade58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.04.2011 22:57

Tecrübe Puanı: 741 sade58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ögretmenlere rüsvet vererek sinif gecenlerin oldugu bir ülkede rüsvetin her türlüsü normaldir.
neeee??? Inanmıyorummm.
Bu konuda ciddimisiniz???
sade58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.2008, 21:29   #13
sandalli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 4541 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Uludag Üni.de ögrenci iken matematik Prof.ünün iki ögrencisinden dersten gecirmek icin rüsvet alirken sucüstü yakalandigini gördüm. Olaya bizzat sahit oldum, Polisler O`nu götürürken cok garipti. Özellikle köylerde ögretmenlerin bircogu rüsvet alir, bunuda bizzat yasadim.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.2008, 21:36   #14
sade58
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Uludag Üni.de ögrenci iken matematik Prof.ünün iki ögrencisinden dersten gecirmek icin rüsvet alirken sucüstü yakalandigini gördüm. Olaya bizzat sahit oldum, Polisler O`nu götürürken cok garipti. Özellikle köylerde ögretmenlerin bircogu rüsvet alir, bunuda bizzat yasadim.
Bizzat yaşadığına göre biraz konuyu açıklarsan sevinirim.İsim vermene gerek yok,önemli olan böyle bir şeyin nasıl gerçekleştiği ve hem alan hemde veren nasıl bir kılıf uyduruyorlar merak ediyorum.Bizleri aydıntattığın için teşekkürler.
Polisler götürürken nasıl garipti yani?
Alt 22.07.2008, 21:53   #15
sandalli
Usta Yiğido

Aslinda Prof. birazda tuzaga düsürüldü. Ögrenciler arasinda rüsvetci oldugu söyleniyordu zaten, matematikten problemleri olan iki kiz ögrenci bir miktar para teklif etmisler ve O`da kabul etmis, kizlarda olayi polise bildirmisler, daha önceden nuamaralari tesbit edilen paralari alirken sucüstü yakalandi, bir süre hapis yatti sonradan haber alamadim. Aslinda matematik dersinden herkes problemli idi. Prof. ait dershaneye gitmeyen cok zor gecerdi matematikten, ama daha sonra haber alamadim. belkide dershanesinde calisiyordur. Polisler götürüken cok degisik geldi, yikilmis, yorgun, sanki havasini kaybetmisti. Belkide akademik kimligini rezil etmenin ezikligini yasamistir. Olayin üzerinden cok uzun zaman gecti, ama ben yinede onun adina üzülmüstüm.
Alt 22.07.2008, 22:08   #16
sade58
Tecrübeli Yiğido

Bence en doğrusunu yapmışlar,bu kişiyi yakalatmak ile.Bide işin kötü tarafı,dersanesine katılmayanın işi zordu diyorsun ve de bu kişiye üzülüyorsun.Gördüğün gibi,o dersanesine gelmeyen çocukların durumunu kötüye düşürüyor ve onların haklarını vermiyor.
Kusura bakma ama rezil olmayı kesinlikle haketmiş.
Bana kalsa,kendi dersanesi olan veya başka bir yerde özel ders verenin ünide ders vermesinin önüne bir türlü geçmek gerek.
Bu konular hakkında bizleri biraz daha aydınlatırsan memnun olurum,en azından burdaki insanlar bu konuda bazı gerçekleri görürler ve gerekli tedbirleri alırlar.
Alt 22.07.2008, 22:33   #17
sandalli
Usta Yiğido

Aslinda dersaneler hocalarin adina degil baska kisilerin adina aciliyor, böylece olayin önüne gecilmesi de zorlasiyor, yani kanunen bir sakinca kalmiyor. Prof. basarisiz olan ögrencilere o dersaneyi tavsiye ediyor. Isin ilginc yani dersaneye giden ögrencilerin derslerinde ki iyilesme, iyilesmeyi sadece aldiklari not ile izah edebiliriz. Benim üzülmem konusu O`nun yakalanmasi degilde, Koskoca Prof, ün düstügü alcaklik. Köylerde özellile sinifta kalabilecek kiz velileri kizlarinin biran önce okuldan kurtulmasi icin rüsvet verirler, bu belki para olamaz da baska seyler mesela yiyecek, yakacak türü seyler olur. Burada köylerde yasamis arkadaslar varsa bunu destekleyici aciklamalar yapabilirler.
Türkiyede sadece polisler rüsvet almiyor, askerden izinli gelmistim, izini uzatabilmek icin doktor raporu gerekti, doktor benden 200 mark almadan rapor yazmadi, bircok kezde köy muhtarina rüsvet verdim, baska hatirlamiyorum.
Alt 22.07.2008, 23:58   #18
kocak58
Tecrübeli Yiğido

kocak58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kocak58 Şuan kocak58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.09.2011 19:41
Yeti 1 Greece Champion!
Tecrübe Puanı: 650 kocak58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Rüşvet Nedir? Rüşvet Nasıl Alınır?

rüşvet almayan neredese yok ama onlar rüşvet değil hediye
bence normal olmaya coktan başladı eğer bir kurumda rüşvet almaya bir kişi varsa ya zorla aldırılıyo yada işten çıkartılıyo
Alt 23.07.2008, 00:36   #19
sandalli
Usta Yiğido

Standart -->: --->: Rüşvet Nedir? Rüşvet Nasıl Alınır?

Alıntı:
kocak58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
rüşvet almayan neredese yok ama onlar rüşvet değil hediye
bence normal olmaya coktan başladı eğer bir kurumda rüşvet almaya bir kişi varsa ya zorla aldırılıyo yada işten çıkartılıyo
Eger biri rüsvet almiyorsa bence almaya zorlanyor, digerleri kurum icinde böyle birini istemiyorlar, en sonunda o da teslim oluyor. Rüsvet almayanlar cok zor geciniyor zaten, adamin tipinden belli oluyor.
Alt 23.07.2008, 01:56   #20
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 743 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Rüşvet Nedir? Rüşvet Nasıl Alınır?

YAPMAYIN ARKADASLAR HARAMI HELALI BIR DAHA DUSUNUN..GÜNAH İŞLEMEYİN DENMİYOR YAKLAŞMAYIN O GÜNAHLARA DENİYOR..RÜŞVET HAKLI OLMADIĞINIZ YADA HAKKINIZIN OLMADIĞI ŞEYELRİ ELDE ETMEK İÇİN SUNULUR YADA YENİLİR...HAKIMIZIDA KIMSE YİYEMEZ...KİMSENİN HAKKINIDA YEMEMELİYİZ..
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)