|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Hertelden Her Telden Muhabbet Burada |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4541
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ögretmenlere rüsvet vererek sinif gecenlerin oldugu bir ülkede rüsvetin her türlüsü normaldir.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() sade58 Şuan
![]() Son Aktivite: 20.04.2011 22:57
Tecrübe Puanı: 741
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Usta Yiğido
![]() Uludag Üni.de ögrenci iken matematik Prof.ünün iki ögrencisinden dersten gecirmek icin rüsvet alirken sucüstü yakalandigini gördüm. Olaya bizzat sahit oldum, Polisler O`nu götürürken cok garipti. Özellikle köylerde ögretmenlerin bircogu rüsvet alir, bunuda bizzat yasadim.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Polisler götürürken nasıl garipti yani? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Usta Yiğido
![]() Aslinda Prof. birazda tuzaga düsürüldü. Ögrenciler arasinda rüsvetci oldugu söyleniyordu zaten, matematikten problemleri olan iki kiz ögrenci bir miktar para teklif etmisler ve O`da kabul etmis, kizlarda olayi polise bildirmisler, daha önceden nuamaralari tesbit edilen paralari alirken sucüstü yakalandi, bir süre hapis yatti sonradan haber alamadim. Aslinda matematik dersinden herkes problemli idi. Prof. ait dershaneye gitmeyen cok zor gecerdi matematikten, ama daha sonra haber alamadim. belkide dershanesinde calisiyordur. Polisler götürüken cok degisik geldi, yikilmis, yorgun, sanki havasini kaybetmisti. Belkide akademik kimligini rezil etmenin ezikligini yasamistir. Olayin üzerinden cok uzun zaman gecti, ama ben yinede onun adina üzülmüstüm.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Bence en doğrusunu yapmışlar,bu kişiyi yakalatmak ile.Bide işin kötü tarafı,dersanesine katılmayanın işi zordu diyorsun ve de bu kişiye üzülüyorsun.Gördüğün gibi,o dersanesine gelmeyen çocukların durumunu kötüye düşürüyor ve onların haklarını vermiyor.
Kusura bakma ama rezil olmayı kesinlikle haketmiş. Bana kalsa,kendi dersanesi olan veya başka bir yerde özel ders verenin ünide ders vermesinin önüne bir türlü geçmek gerek. Bu konular hakkında bizleri biraz daha aydınlatırsan memnun olurum,en azından burdaki insanlar bu konuda bazı gerçekleri görürler ve gerekli tedbirleri alırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Usta Yiğido
![]() Aslinda dersaneler hocalarin adina degil baska kisilerin adina aciliyor, böylece olayin önüne gecilmesi de zorlasiyor, yani kanunen bir sakinca kalmiyor. Prof. basarisiz olan ögrencilere o dersaneyi tavsiye ediyor. Isin ilginc yani dersaneye giden ögrencilerin derslerinde ki iyilesme, iyilesmeyi sadece aldiklari not ile izah edebiliriz. Benim üzülmem konusu O`nun yakalanmasi degilde, Koskoca Prof, ün düstügü alcaklik. Köylerde özellile sinifta kalabilecek kiz velileri kizlarinin biran önce okuldan kurtulmasi icin rüsvet verirler, bu belki para olamaz da baska seyler mesela yiyecek, yakacak türü seyler olur. Burada köylerde yasamis arkadaslar varsa bunu destekleyici aciklamalar yapabilirler.
Türkiyede sadece polisler rüsvet almiyor, askerden izinli gelmistim, izini uzatabilmek icin doktor raporu gerekti, doktor benden 200 mark almadan rapor yazmadi, bircok kezde köy muhtarina rüsvet verdim, baska hatirlamiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() kocak58 Şuan
![]() Son Aktivite: 08.09.2011 19:41
![]() Üyelik Tarihi: 17.06.2008
Tecrübe Puanı: 650
![]() |
![]() rüşvet almayan neredese yok ama onlar rüşvet değil hediye
bence normal olmaya coktan başladı eğer bir kurumda rüşvet almaya bir kişi varsa ya zorla aldırılıyo yada işten çıkartılıyo
![]() |
#19 |
Usta Yiğido
![]() Eger biri rüsvet almiyorsa bence almaya zorlanyor, digerleri kurum icinde böyle birini istemiyorlar, en sonunda o da teslim oluyor. Rüsvet almayanlar cok zor geciniyor zaten, adamin tipinden belli oluyor.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasparix Şuan
![]() Son Aktivite: 01.07.2011 16:53
Tecrübe Puanı: 743
![]() |
![]() YAPMAYIN ARKADASLAR HARAMI HELALI BIR DAHA DUSUNUN..GÜNAH İŞLEMEYİN DENMİYOR YAKLAŞMAYIN O GÜNAHLARA DENİYOR..RÜŞVET HAKLI OLMADIĞINIZ YADA HAKKINIZIN OLMADIĞI ŞEYELRİ ELDE ETMEK İÇİN SUNULUR YADA YENİLİR...HAKIMIZIDA KIMSE YİYEMEZ...KİMSENİN HAKKINIDA YEMEMELİYİZ..
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|