![]() |
#11 |
Usta Yiğido
![]() sivassporlukiz Şuan
![]() Son Aktivite: 17.07.2009 13:50
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yiğido
![]() ![]() ![]() bulutum58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.05.2009 13:58
Tecrübe Puanı: 616
![]() |
![]() Alıntı:
BU YAZIYI YAZAN ARKADASIM ÖNCELİKLE SUNU YAP OLMAZMI Sonra geldik Osmanlı'ya yanlış bi yönetim biçmiyle sonunda Osman'lıda vatanı satmak istedi ki İstanbul'u alışımızı falan anlatmıcam o gemileri karatan yürütüşümüz tarihin en büyük stratejik hareketleri ilk düzenli ordu Yeni Çeriler ünlü Türk Hilal taktiği gibi detaylara girmiyorum YAZMIS OLDUGUN BU KELIMENIN NE MANA TASIDIGINI BI OGREN OSMANLI VATANI SATMAK ISTEDI DIYORSUN IST FETHINE ZIPLIYORSUN ONCE SUNU YAP TARIHI TARIHCIDEN OGREN SIYASETCIDEN DEIL KITABI KITAPCIDAN AL ISBORTACIDAN DEIL KENDI AKLIN VE FIKRIN ILE YAZ BASKASININ YAZISISNI KOPYALAMA BEN 25 YILDIR TARIH OKUDUM HALADA OKUYORUM HANGI PADISAH VATANI SATMIS GERCEKTEN MERAK ETTIM AZIZ NESINDE OYLE DIYOR DU OSMANLIYI KARALIYO IDI GAZA GELMEYIN EGER TARIH BILGINIZ YOK ISE BOS YERE YAZIPTA BILENIN MIDESINI BILMEYENIN KAFASINI BULANDIRMAYIN |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 834
![]() ![]() ![]() |
![]() Güzel öğütler vermişsin de kardeş, keşke tarihini de iyi bilseydin. Türküm diyen önce tarihiyle övünmesini bilmeli. Yıllardır yalan yanlış anlatılan Osmanlı'yı ve padişahlarını küçük düşürme yolunda ilerlememeli. Bu vatan tek kişi tarafından kazanılmadı. Atatürk öncülük etti, halkın iman gücüyle kazanıldı. Bunda, vatan haini ilan edilen Vahdettin'in de Çerkes Ethem'in de katkısı var. Osmanlı devleti 600 yılı aşkın bir süre hüküm sürdü. Türkiye Cumhuriyeti için daha 1 asır olmadı, yıkıldık, bölündük, bittik diye ağlayanlar varken; ikisi arasında kıyas bile yapılamaz herhalde! Madem birşeyler yapalım diyorsunuz. Buyrun ben de 1-2 öneride bulunayım o zaman: Sinemaya gidip gavurlara para kazandırmayın. TV'de ahlaktan yoksun dizileri, kadın programlarını, uyduruktan yarışmaları takip edip Türk ve Müslüman düşmanlarına prim yaptırmayın. (Kadınlar) Parası doğrudan İsrail'e giden, makyaj malzemelerini kullanmayın. Daha neler neler de, boş ver... Sorsan kimse izlemez o programları ama reyting yapmalarını nasıl açıklarlar bilemiyorum.
![]() |
#14 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1208
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kuran dünya da ki en değerli kitaptır,herşeyi ama herşeyi anlatan okudukça içim açan rahatlatan ferahlatan bir değerdir, görmezden gelen adidir....Eğer şahsıma söylüyorsanız bunu, ki benden alıntı yaptığınıza göre bana söylemişsiniz.
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 795
![]() |
![]() Çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım.Eline sağlık.
Ama bu metni okumak herzaman olduğu gibi yine insanlara zor gelir,üç satırda,birazda gurur okşayıcı olursa tamamdır.Ama sen tutmuş birde olan biten gerçekleri yazmışsın,oldumu şimdi.Hayda birde üstüne Atatürk yazdınya,iş tam oldu. 1800 lü yılların başında,tarikatlar kullanılarak verilen fetvalar neticesinde,yeniçeriler tutulduğu yerde kellesi vurulmuş,eski at pazarı yeni sultanahmet meydanında,kaçanlar belgrat ormanlarında kısdırılmış,diri diri yakılmış.Velasılı kelam,Osmanlı imp.kuruluşundan 550 yıl,istanbul'un fethinden 380 yıl kadar sonra,imp.luk ilk defa toprak kaybetmeye başlamış,gelişen sürecin sonunda,bırakın osmanlı imp.luğunun çıktığı savaş meydanında düşamı bulamazdı,korkup kaçardı çoğu ulus tıpkı,alman şansölyesinin kuzey kutbuna kaçıp,söz savaş etmeyeceğiz gel barış imzalayalım dendiğinde bile. Ne varki ne olduysa oldu,3.kıtada hüküm süren imp.luk payitahtı İstanbul'un limanlarına ingiliz savaş gemileri demir attı,bunlar dosttular,zira fransız ve italyanlarda,bah birşeyler hatırlatıyormu,şu Irak'a giren ABD gibi,demokrasi getirmeye gelmişlerdi ![]() Ordumuz silahsızlandırılıp,silahlarına el konulmadı. Ordumuz terhis edilip askerler evlerine gönderilmedi. 3 kıtada hüküm sürem Osmanlı imp.luğu,sadece içanadolu bölgesi haricinde,işgal güçlerinin,pardon özür dilerim Demokrasi getiren dost güçler tarafından el konulmadı. Adı neydi ha,mustafa kemal için Sivas valiliğine,padişahın sadrazama verdiği talimat gereği tutuklama emri gönderilmedi. Ahh be hemşerim,sen ne ile uğraşıyorsun.Anlatsana iki izdivaç,bir iki olağanüstü olay adı verilen hikayeden de keyiflenilsin,dadımızı bulalım.Bak yabancı gelin proğramlarıda moda oldu,Filistini işgaL eden güçlere ses çıkaramayanlar,halka hesap veremeyeceği için,adına ERGENEKON adı verilen bir film çıkardılar,tekmili birden tüm ulusal kanallarda kapalı gişe oynanmaktadır. Artık,senin anlatmaya çalıştığın veya vurgulamaya çalıştığın değerleri anlayacak kapasitede bir gençlik yetişmiyor.Boşuna kürek çekmek galiba.
![]() |
#16 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çılgın_türk Şuan
![]() Son Aktivite: 08.04.2012 18:32
Tecrübe Puanı: 678
![]() |
![]() ahh ahh göz var görmezz kulak var duymaz ....
artık bu ergenekon kavramıyla ifade edilen örgütün pkk yı ortaya çıkarıp hizbullahı ortaya çıkarıp ülkemin çeşitli yerlerinde olaylar ortaya çıkarıp kendi istedikleri arzuladıkları.. biz ne dersek o olur düşüncelerini ve ülkeyi karıştırıp kendi istedikleri adamı öldürüp kendi istediklerini başa getirp ve en önemlisi bütün bunları mustafa kemalin arkasına sığınıp kemalizm adına yaptıkarını nasıl göremez benım vatandaşım... artık gençlik herşeyi daha iyi görüyorda anlıyorda.... niye çünkü biz darbeler döneminde yaşamıyoruz bir düşünceye bağlanıp kalmak zorunda değiliz asker ne isterse onu düşünmek zorunda değiliz... niye çünkü biz her alandan her bilgiyi alıyoruz istibdat yok ortada ... doğru yolu kendimiz buluyoruz kimse bu doğru buna inan diye baskı yapmıyor.... yani gençlik artık herşeyi daha iyi anlıyor biliyor görüyor.... ama ya büyüklerimiz.....
![]() |
#17 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 830
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Çok şükür tarihimi çok iyi bilirim bir tarih öğretmeniylede her zaman her ortamda atışacak kadar kendime güvenen bir insanım.... Çok uzağa değil daha bundan 80 yıl öncesine gittiğimizde Vahdettin'in İngilizler'le olan pazarlıkları Ata'mızı sırf İngilizler istedi diye yakalatıp idam ettirme kararları vs. vs. bir çok örnek sıralayabiliriz. Tartışma ortamı yaratmak istemiyorum ama cevap hakkı doğuyor sorarım sizlere ülkemizde siyaset yapan mı varda tarihi ben onlardan öğreneyim kim siyasetçiki ben onlardan tarih öğreneyim.... Sizler benim yazımı bir kez daha en başından okursanız neleri kast etmek istediğimi anlarsınız konuyu saptırmaya gerek yok bence....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ramazan_d Şuan
![]() Son Aktivite: 28.02.2011 17:52
Tecrübe Puanı: 674
![]() |
![]() osmanlıya laf olmasın onlar bizim atalarımız biz içimizden yıkıldık
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yiğido
![]() ![]() ![]() bulutum58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.05.2009 13:58
Tecrübe Puanı: 616
![]() |
![]() Alıntı:
alsana bır soru mustafa kemal atatürkün dedesının ısmı nedır soru 2 çapanoğlu ısyanı nedır gercek anlamı ıle yaz ama ctrl+c ve ctrl v yasak sadece klavye ok mı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() almina_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.12.2009 23:34
Tecrübe Puanı: 625
![]() |
![]() Biz Osmanlı torunuyuz kardeşim bizim padişahlarımız da bizim atalarımızdır ecdatlarımızdır.Başkaları bunu kabul etmeyebilir.Ancak onlara söyleyeceğim tek şey var ki atalarını iyi tanısınlar.Şimdi size bir yazı gösterecem;
İTTİHAT VE TERAKKİ GERÇEĞİ-1 Osmanlı "hasta adam" durumuna düşünce batılı devletler bundan cesaret alarak harekete geçtiler.21 Mayıs 1889'da İttihad-ı Osmaniye adında gizli bir cemiyet kuruldu.Bu cemiyet daha sonra İttihat ve Terakki cemiyeti adını almıştır.Bu gizli cemiyet İtalyan Karbonari mason teşkilatını örnek almıştır.Hücreler halinde teşkilatlanmıştır.Cemiyet üyeleri Paris te bulunan Jön Türklerle beraber çalışmışlardır.Amaçları Osmanlı Devleti'ni ortadan kaldırmaktır.İhtilalcı bir kimliğe sahiptirler ve kurucuları genellikle masonlardan oluşur.Basından da büyük destek aldılar ve hatta onların desteğiyle iktidara geldiler... İTTİHAT VE TERAKKİ GERÇEĞİ-2 İttihat ve Terakki Amaçları ile orantılı olarak devletin başına büyük tehlikeler açtı ve bir oldu bittiye getirerek Osmanlı Devleti'ni Almanların yanında savaşa soktu.İktidarda kaldıkları 10 senede 3 kıtaya yayılmış 600 senelik koca bir imparatorluğu tarihin derinliklerine gömmüşlerdir.Birkaç milyon kilometrekare olarak devraldıkları bir memleketi birkaç yüzbin kilometre kareye kadar küçülttüler.Sonunda yapacaklarını yaptıktan sonra kaçtılar.İttihatçılar gerçek yüzlerini hep sakladılar.Türk ve İslam düşmanlarıyla işbirliği yaptıkları halde Müslüman,türkçü ve milliyetçi bir çizgi takip eder görünmüşlerdir... İnşallah şimdi anlamıştırsınız vatanı kimin veya kimlerin sattığını... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
OKURken 1 Satır AtLayaRak okuyun | RaZZcE | Serbest Kürsü | 11 | 19.01.2009 11:38 |
29 Ekim Coşkuya Kutlanıyor | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 7 | 29.10.2008 17:59 |
Türküm Diyorsun... | sivaslıgenç | Arşiv | 24 | 02.01.2008 08:13 |