Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.01.2009, 13:50   #11
sivassporlukiz
Usta Yiğido
NO AVATAR

sivassporlukiz Şuan sivassporlukiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.07.2009 13:50

Tecrübe Puanı: 0 sivassporlukiz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Türk'üm Diyenler Bi Okuyun Derim....

Alıntı:
harbikiz58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
TÜRKÜN TÜRKDEN BASKA DOST YOK
GAVURDAN DOST DOMUZDAN POST OLMAZ

YASASIN TÜRKIYE CUMHURIYETI
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

PAYLASIM ICIN TESEKKÜRLER
katiliyoruumm sana kiz ablaa

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
sivassporlukiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 14:03   #12
bulutum58
Yiğido
NO AVATAR

bulutum58 Şuan bulutum58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.05.2009 13:58

Tecrübe Puanı: 616 bulutum58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türküm Diyenler artık bişilerin farkına varın buyrun okuyun !!

Türk yani bize millet olarak verilen isim. Bizim kökenimiz orta asyaya dayanıyor bunu hepimiz biliyoruz tarih okuyan arkadaşlar bilir orta asyadaki büyüme şeklimizi dağlışımızı savaşları buralara girmicem biz Çin'e yaptığmız baskıyla Çin Setti'ni ördürdük o set öle bi panikle örüldüki yapımında çalışan asker , işci ve kölelerden ölenleri sete gömdüler bu bilinen bir gerçek belgesellerinde izlediğim bi olay çünkü korkuyolardı biz orta asyada tek hükümdardık ama kadın düşkünlüğü yüzünden Çin'in çok basit bi oyununa geldik iç savaşla dağıldık. Sonra geldik Osmanlı'ya yanlış bi yönetim biçmiyle sonunda Osman'lıda vatanı satmak istedi ki İstanbul'u alışımızı falan anlatmıcam o gemileri karatan yürütüşümüz tarihin en büyük stratejik hareketleri ilk düzenli ordu Yeni Çeriler ünlü Türk Hilal taktiği gibi detaylara girmiyorum Osman'lı satıldığında himaye altına girip köle olcaktık anneniz babanız artık İngilizmi olurdu , Yunanmı yada Fransız , Rus bilmem Yahudi ama olmadı ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK tek başına hem vatanı satan padişahlarla hemde düşmanlarla çatışarak Samsuna çıktı ve Cumhuriyetimizin temel taşını attı ve yaptığmız savaşlar sonunda verdiğmiz şehitlerin kanıyla bayrağmızı renklendirdik sancağmız Ay ve Yıldız oldu ve Atamız bu vatanı bize armağan etti ve sadece korumamızı istedi bizim değerlerimizi ama şu bi gerçek Çin'den hatırlayın biz savaşı bilen bi toplumuz ama en büyük zayıflığmız içimizde hemen birbirimize düşman oluyoruz ya soruyorum size TÜRK'ün TÜRK'den başka dostumu var koca dünya düşman bize !!! ama ne yaptılar Tv programları , İnternet , Moda , Eğtim gibi toplumu yönlendiren geliceğini çizen noktalardan bizi yıprattılar günümüze bakın çocuklar internet cafe bağımlısı ! Tv programları ahlakımızı 2 paralık yaptı son 2 ayda 8-15 yaş arası 10 dan fazla kıza tecavüz haberi izledim ! eğtim desen görünen köy klavuz istemez kısacası benliğmizi unuttuk !! kim olduğmuzu !!! bunun nedeni onlar böle istedi çünkü hazırlanıyolar ne kadar yozlaşırsak ne kadar bağlarımız koparsa o kadar güçsüz olcaz ve zamanı geldiğinde son 1 kere daha denicekler bu cennet vatanı almayı o zaman eminim gerçek TÜRK'ler kanlarının son damlasına kadar savaşırken beyni yıkanan kardeşlerimizde kaçıcak delik arıcak !! özenti olmayın benliğnizi unutmayın neye özenceksiniz ? zaten dünyada gelmiş geçmiş en şanlı toplumuz İslamiyeti koruma görevini HZ. Peygamber bize bıraktı !! hanginiz okudu tarihi !kaldıki biz bunu bile yapamıyoruz Alevi - Suuni kavgası ne ! bu siyasi bi tartışmaydı 4 halife döneminde dönemin cahil zihniyeti ve HZ.Peygamberin yokluğunda yaşanan boşluktan oluştu müslüman müslümana düşman olmaz kaldıki dinin siyaseti olmaz Kürt-Türk bu ne ? Kürt=PKK'mı ? asla ! o PKK ' nın yarısı TÜRK yarısı KÜRT yarısı Hıristiyan yarısı Yahudi ama arkasını siz biliyosunuz sonuç olarak biz TÜRKÜZ , TÜRK geldik , TÜRK gideriz benm sancağımı yere indiricek adam daha doğmadı ! Ama isteğim şu kendi içinizde savaşmayın sokakta gördüğnüz herkeze kötü gözle bakmayın bizim bizden başka ne dostumuz ne müttefiğmiz ne kardeşimiz var okullarda birbirinizi bıcaklıcanıza okuyun bilinçlenin sokakta dilenceğnize çalışın ! cafelerde chat yapıcağnıza açın interneti araştırma yapın boş hayaller peşinde koşmayın ! bu ülkenin çalışan insanlara ihtiyacı var özenti olupta kendinizi ciğeri 5 para etmez insanlara kanıtlamaya çalışmayın 17 yaşımdayım en kötü alışkanlığım spor ve tarih araştırmak kendimi ispatlamak için sigara içmedim boş kavgaya girmedim kimseye yan gözle bakmadım kardeşe kardeş , düşmana düşman oldum ben bu yaşta bu kadar bilinçliyim de ah sizler ... Artık bişiler yapalım 7 den 70'e herkesin çok sorumluluğu var aslında Türkiye bu olmamalı dünyaya hükmeden milletin hali bu olmamalı ! Ah bi tarihinizi kabullenseniz bi sirkelenseniz hep birlikte çalışsak emin olun tekrar eski gücümüzü toplarımz ne AB ne İMF'ye ihtiyacımız olur ! biz bize yeteriz düne kadar onlar yoktu Ata'mız İMF'den mi para aldı kurdu bu vatanı ? AB'mi Çanakkalede müttefiğmizdi Çaktınız mı şimdi mesajı NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!

BU YAZIYI YAZAN ARKADASIM ÖNCELİKLE SUNU YAP OLMAZMI

Sonra geldik Osmanlı'ya yanlış bi yönetim biçmiyle sonunda Osman'lıda vatanı satmak istedi ki İstanbul'u alışımızı falan anlatmıcam o gemileri karatan yürütüşümüz tarihin en büyük stratejik hareketleri ilk düzenli ordu Yeni Çeriler ünlü Türk Hilal taktiği gibi detaylara girmiyorum

YAZMIS OLDUGUN BU KELIMENIN NE MANA TASIDIGINI BI OGREN
OSMANLI VATANI SATMAK ISTEDI DIYORSUN IST FETHINE ZIPLIYORSUN
ONCE SUNU YAP TARIHI TARIHCIDEN OGREN SIYASETCIDEN DEIL KITABI KITAPCIDAN AL ISBORTACIDAN DEIL KENDI AKLIN VE FIKRIN ILE YAZ BASKASININ YAZISISNI KOPYALAMA
BEN 25 YILDIR TARIH OKUDUM HALADA OKUYORUM
HANGI PADISAH VATANI SATMIS GERCEKTEN MERAK ETTIM AZIZ NESINDE OYLE DIYOR DU OSMANLIYI KARALIYO IDI GAZA GELMEYIN EGER TARIH BILGINIZ YOK ISE BOS YERE YAZIPTA BILENIN MIDESINI BILMEYENIN KAFASINI BULANDIRMAYIN
bulutum58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 15:46   #13
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 834 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Güzel öğütler vermişsin de kardeş, keşke tarihini de iyi bilseydin.

Türküm diyen önce tarihiyle övünmesini bilmeli.

Yıllardır yalan yanlış anlatılan Osmanlı'yı ve padişahlarını küçük düşürme yolunda ilerlememeli.

Bu vatan tek kişi tarafından kazanılmadı. Atatürk öncülük etti, halkın iman gücüyle kazanıldı.

Bunda, vatan haini ilan edilen Vahdettin'in de Çerkes Ethem'in de katkısı var.

Osmanlı devleti 600 yılı aşkın bir süre hüküm sürdü. Türkiye Cumhuriyeti için daha 1 asır olmadı, yıkıldık, bölündük, bittik diye ağlayanlar varken; ikisi arasında kıyas bile yapılamaz herhalde!

Madem birşeyler yapalım diyorsunuz. Buyrun ben de 1-2 öneride bulunayım o zaman:

Sinemaya gidip gavurlara para kazandırmayın.

TV'de ahlaktan yoksun dizileri, kadın programlarını, uyduruktan yarışmaları takip edip Türk ve Müslüman düşmanlarına prim yaptırmayın.

(Kadınlar) Parası doğrudan İsrail'e giden, makyaj malzemelerini kullanmayın.

Daha neler neler de, boş ver...

Sorsan kimse izlemez o programları ama reyting yapmalarını nasıl açıklarlar bilemiyorum.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 16:09   #14
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1208 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
HaKaaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ALLAH'IN BİR KULUNUN YAZDIGI KITAPA İNANANLAR RABBİMİN YAZDIGI KİTABI NEDEN GORMEZDEN GELİRLER ACABA
Kuran dünya da ki en değerli kitaptır,herşeyi ama herşeyi anlatan okudukça içim açan rahatlatan ferahlatan bir değerdir, görmezden gelen adidir....Eğer şahsıma söylüyorsanız bunu, ki benden alıntı yaptığınıza göre bana söylemişsiniz.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 17:48   #15
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 795 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım.Eline sağlık.
Ama bu metni okumak herzaman olduğu gibi yine insanlara zor gelir,üç satırda,birazda gurur okşayıcı olursa tamamdır.Ama sen tutmuş birde olan biten gerçekleri yazmışsın,oldumu şimdi.Hayda birde üstüne Atatürk yazdınya,iş tam oldu.

1800 lü yılların başında,tarikatlar kullanılarak verilen fetvalar neticesinde,yeniçeriler tutulduğu yerde kellesi vurulmuş,eski at pazarı yeni sultanahmet meydanında,kaçanlar belgrat ormanlarında kısdırılmış,diri diri yakılmış.Velasılı kelam,Osmanlı imp.kuruluşundan 550 yıl,istanbul'un fethinden 380 yıl kadar sonra,imp.luk ilk defa toprak kaybetmeye başlamış,gelişen sürecin sonunda,bırakın osmanlı imp.luğunun çıktığı savaş meydanında düşamı bulamazdı,korkup kaçardı çoğu ulus tıpkı,alman şansölyesinin kuzey kutbuna kaçıp,söz savaş etmeyeceğiz gel barış imzalayalım dendiğinde bile.
Ne varki ne olduysa oldu,3.kıtada hüküm süren imp.luk payitahtı İstanbul'un limanlarına ingiliz savaş gemileri demir attı,bunlar dosttular,zira fransız ve italyanlarda,bah birşeyler hatırlatıyormu,şu Irak'a giren ABD gibi,demokrasi getirmeye gelmişlerdi
Ordumuz silahsızlandırılıp,silahlarına el konulmadı.
Ordumuz terhis edilip askerler evlerine gönderilmedi.
3 kıtada hüküm sürem Osmanlı imp.luğu,sadece içanadolu bölgesi haricinde,işgal güçlerinin,pardon özür dilerim Demokrasi getiren dost güçler tarafından el konulmadı.
Adı neydi ha,mustafa kemal için Sivas valiliğine,padişahın sadrazama verdiği talimat gereği tutuklama emri gönderilmedi.

Ahh be hemşerim,sen ne ile uğraşıyorsun.Anlatsana iki izdivaç,bir iki olağanüstü olay adı verilen hikayeden de keyiflenilsin,dadımızı bulalım.Bak yabancı gelin proğramlarıda moda oldu,Filistini işgaL eden güçlere ses çıkaramayanlar,halka hesap veremeyeceği için,adına ERGENEKON adı verilen bir film çıkardılar,tekmili birden tüm ulusal kanallarda kapalı gişe oynanmaktadır.
Artık,senin anlatmaya çalıştığın veya vurgulamaya çalıştığın değerleri anlayacak kapasitede bir gençlik yetişmiyor.Boşuna kürek çekmek galiba.
Alt 08.01.2009, 18:20   #16
çılgın_türk
Tecrübeli Yiğido

çılgın_türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çılgın_türk Şuan çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.04.2012 18:32

Tecrübe Puanı: 678 çılgın_türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ahh ahh göz var görmezz kulak var duymaz ....

artık bu ergenekon kavramıyla ifade edilen örgütün pkk yı ortaya çıkarıp hizbullahı ortaya çıkarıp ülkemin çeşitli yerlerinde olaylar ortaya çıkarıp kendi istedikleri arzuladıkları.. biz ne dersek o olur düşüncelerini ve ülkeyi karıştırıp kendi istedikleri adamı öldürüp kendi istediklerini başa getirp ve en önemlisi bütün bunları mustafa kemalin arkasına sığınıp kemalizm adına yaptıkarını nasıl göremez benım vatandaşım...

artık gençlik herşeyi daha iyi görüyorda anlıyorda.... niye çünkü biz darbeler döneminde yaşamıyoruz bir düşünceye bağlanıp kalmak zorunda değiliz asker ne isterse onu düşünmek zorunda değiliz... niye çünkü biz her alandan her bilgiyi alıyoruz istibdat yok ortada ... doğru yolu kendimiz buluyoruz kimse bu doğru buna inan diye baskı yapmıyor.... yani gençlik artık herşeyi daha iyi anlıyor biliyor görüyor.... ama ya büyüklerimiz.....

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 22:01   #17
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 830 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
bulutum58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
BU YAZIYI YAZAN ARKADASIM ÖNCELİKLE SUNU YAP OLMAZMI

Sonra geldik Osmanlı'ya yanlış bi yönetim biçmiyle sonunda Osman'lıda vatanı satmak istedi ki İstanbul'u alışımızı falan anlatmıcam o gemileri karatan yürütüşümüz tarihin en büyük stratejik hareketleri ilk düzenli ordu Yeni Çeriler ünlü Türk Hilal taktiği gibi detaylara girmiyorum

YAZMIS OLDUGUN BU KELIMENIN NE MANA TASIDIGINI BI OGREN
OSMANLI VATANI SATMAK ISTEDI DIYORSUN IST FETHINE ZIPLIYORSUN
ONCE SUNU YAP TARIHI TARIHCIDEN OGREN SIYASETCIDEN DEIL KITABI KITAPCIDAN AL ISBORTACIDAN DEIL KENDI AKLIN VE FIKRIN ILE YAZ BASKASININ YAZISISNI KOPYALAMA
BEN 25 YILDIR TARIH OKUDUM HALADA OKUYORUM
HANGI PADISAH VATANI SATMIS GERCEKTEN MERAK ETTIM AZIZ NESINDE OYLE DIYOR DU OSMANLIYI KARALIYO IDI GAZA GELMEYIN EGER TARIH BILGINIZ YOK ISE BOS YERE YAZIPTA BILENIN MIDESINI BILMEYENIN KAFASINI BULANDIRMAYIN

Çok şükür tarihimi çok iyi bilirim bir tarih öğretmeniylede her zaman her ortamda atışacak kadar kendime güvenen bir insanım....

Çok uzağa değil daha bundan 80 yıl öncesine gittiğimizde Vahdettin'in İngilizler'le olan pazarlıkları Ata'mızı sırf İngilizler istedi diye yakalatıp idam ettirme kararları vs. vs. bir çok örnek sıralayabiliriz.

Tartışma ortamı yaratmak istemiyorum ama cevap hakkı doğuyor sorarım sizlere ülkemizde siyaset yapan mı varda tarihi ben onlardan öğreneyim kim siyasetçiki ben onlardan tarih öğreneyim....

Sizler benim yazımı bir kez daha en başından okursanız neleri kast etmek istediğimi anlarsınız konuyu saptırmaya gerek yok bence....

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 22:26   #18
ramazan_d
Usta Yiğido

ramazan_d - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ramazan_d Şuan ramazan_d isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.02.2011 17:52

Tecrübe Puanı: 674 ramazan_d FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

osmanlıya laf olmasın onlar bizim atalarımız biz içimizden yıkıldık
ramazan_d isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 22:54   #19
bulutum58
Yiğido
NO AVATAR

bulutum58 Şuan bulutum58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.05.2009 13:58

Tecrübe Puanı: 616 bulutum58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Çok şükür tarihimi çok iyi bilirim bir tarih öğretmeniylede her zaman her ortamda atışacak kadar kendime güvenen bir insanım....

Çok uzağa değil daha bundan 80 yıl öncesine gittiğimizde Vahdettin'in İngilizler'le olan pazarlıkları Ata'mızı sırf İngilizler istedi diye yakalatıp idam ettirme kararları vs. vs. bir çok örnek sıralayabiliriz.

Tartışma ortamı yaratmak istemiyorum ama cevap hakkı doğuyor sorarım sizlere ülkemizde siyaset yapan mı varda tarihi ben onlardan öğreneyim kim siyasetçiki ben onlardan tarih öğreneyim....

Sizler benim yazımı bir kez daha en başından okursanız neleri kast etmek istediğimi anlarsınız konuyu saptırmaya gerek yok bence....
amacım atısmak deıl zaten sen atıs ıstedıgın tarıhcı ıle o pazarlıkta sen yanlarındaydın demı katıplerı sendın ya bılıyorsun tarıh kıtaplarının counu ermenı kokenlı kısılerın yazdıgını hatırlatayım sana OSMANLI TORUNUYUZ HEPIMIZ BUNU INKAR ETME gecmısınden ıbret alacagınyere karalıyorsunuc satırlık tarıh bılgınıle
alsana bır soru
mustafa kemal atatürkün dedesının ısmı nedır
soru 2
çapanoğlu ısyanı nedır gercek anlamı ıle yaz ama ctrl+c ve ctrl v yasak sadece klavye ok mı
bulutum58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2009, 23:19   #20
almina_58
Yiğido
NO AVATAR

almina_58 Şuan almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.12.2009 23:34

Tecrübe Puanı: 625 almina_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Biz Osmanlı torunuyuz kardeşim bizim padişahlarımız da bizim atalarımızdır ecdatlarımızdır.Başkaları bunu kabul etmeyebilir.Ancak onlara söyleyeceğim tek şey var ki atalarını iyi tanısınlar.Şimdi size bir yazı gösterecem;

İTTİHAT VE TERAKKİ GERÇEĞİ-1

Osmanlı "hasta adam" durumuna düşünce batılı devletler bundan cesaret alarak harekete geçtiler.21 Mayıs 1889'da İttihad-ı Osmaniye adında gizli bir cemiyet kuruldu.Bu cemiyet daha sonra İttihat ve Terakki cemiyeti adını almıştır.Bu gizli cemiyet İtalyan Karbonari mason teşkilatını örnek almıştır.Hücreler halinde teşkilatlanmıştır.Cemiyet üyeleri Paris te bulunan Jön Türklerle beraber çalışmışlardır.Amaçları Osmanlı Devleti'ni ortadan kaldırmaktır.İhtilalcı bir kimliğe sahiptirler ve kurucuları genellikle masonlardan oluşur.Basından da büyük destek aldılar ve hatta onların desteğiyle iktidara geldiler...

İTTİHAT VE TERAKKİ GERÇEĞİ-2

İttihat ve Terakki Amaçları ile orantılı olarak devletin başına büyük tehlikeler açtı ve bir oldu bittiye getirerek Osmanlı Devleti'ni Almanların yanında savaşa soktu.İktidarda kaldıkları 10 senede 3 kıtaya yayılmış 600 senelik koca bir imparatorluğu tarihin derinliklerine gömmüşlerdir.Birkaç milyon kilometrekare olarak devraldıkları bir memleketi birkaç yüzbin kilometre kareye kadar küçülttüler.Sonunda yapacaklarını yaptıktan sonra kaçtılar.İttihatçılar gerçek yüzlerini hep sakladılar.Türk ve İslam düşmanlarıyla işbirliği yaptıkları halde Müslüman,türkçü ve milliyetçi bir çizgi takip eder görünmüşlerdir...

İnşallah şimdi anlamıştırsınız vatanı kimin veya kimlerin sattığını...
almina_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)