Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.07.2009, 01:38   #11
*AHISKALI*
Usta Yiğido

*AHISKALI* - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

*AHISKALI* Şuan *AHISKALI* isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2024 04:39

Tecrübe Puanı: 716 *AHISKALI* FAZLA SÖZE GEREK YOK*AHISKALI* FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Sitemizin Yazarlari

BAŞLIKSIZ YAZILAR-1

loş ve eski bir mekan: ÇERKEZİN KAHVE...
dışarıda inceden inceden yağan bir yağmur sevda türkülerini söylerken ben umutsuzca yudumladığım çayımda vefasız yollara bakıyorum...seni benden öyle bir alıp götüren bu yollar gözümde bir yılan ve akrebin kıskacı gibi büyüyor...diyorum ki kendi kendime keşke şurada bisikleti olmadığı için içten içten ağlayan bir çocuk olsam ahh olabilsemmm...

heyhat yollar gibi zaman da vefasız aslında hayat ve insanlar da vefasız , aşığın dörtlüğünde dediği gibi:

bir vefa bekleme geçen zamandan
yollar vefasız, insanlar vefasız...

en vefalı dostum her zaman yanımda olan ve beni hiç bırakmayan YALNIZLIK...
Alt 27.07.2009, 10:25   #12
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

İşte, "İyiye gidiyor" denilen ekonomimizin özeti bu! Aslında Türkiye yüksek faizle yolunuyor, soyuluyor, gelecek kuşaklara bir borç batağı bırakılıyor.

Varsa yoksa sıkmabaş türban! Türkiye’nin en önemli meselesi sanki bu...

Biz çalışıyoruz, elin yabancısı yiyor, kimse bu soyguna aldırış etmiyor!

Adamlar dövizi getirip YTL’ye çeviriyor, faiz kaymağını yiyor, ekonomide bir sıkıntı görünce YTL’yi dövize çevirip "Pırr" diye başka diyarlara uçuyor. Adına "Sıcak para" denilen dövizler kaçınca bunun adı "Kriz" oluyor, çilesini garip halkımız çekiyor.

Alt 27.07.2009, 11:16   #13
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

NEREYE GİDİYORUZ?

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan vahşice cinayetlerle sarsıldı.
İstanbul'da hunharca işlenen Münevver Karabulut cineyeti. Parçalanmış cesedi çöp konteynırında bulunmuştu. Ve cinayeti işlediği tespit edilen, zengin bir işadamının oğlu olan Cem'in hala yakalanamamış olmasıda hem ülkemiz adına hem insanlık adına utanç verici bir durumdur. Ayrıca ülkenin yönetimi ve güvenliğiyle sorumu olan birinin çıkıp, "aileside kızına sahip çıksaydı" serbest bırakırsan "ya davulcuya yada zurnacıya varır" sözü bence yılın gafıydı.

Ve daha snra,
Lüleburgaz’a bağlı Tatarlar Köyü göleti yanındaki ormanlık alanda boğazına av tüfeği ile ateş edildikten sonra öldürülen ve başı gövdesinden ayrılan 22 yaşındakı Ümit Öztürk ile öldürüldükten sonra toprağa gömülen 18 yaşındaki Özlem Işık'ın cesetlerin bulunmuştu. Bunları yapana insan olabilirmi? Düşününki ne kadar ruh hastası ve cani insanlarla iç içe yaşıyoruz.

Ve en son yaşanan İstanbul'da tinerci vahşeti. Ülkemize ticaret iş amaçlı gelen bir turiste 1 Lira için işlenen cinayet. Ve daha nice benzer saldırılar ve cinateyler.
Neler oluyor nereye gidiyoruz ? Geldğimiz noktaya bakarmısınız? İnsan öldürmenin tavuk kesmek kadar kolay olduğu bir hal ve durum içine gelmiş oluyoruz. Yolda bana neden baktın diye cinayetler işleniyor. Herkesin belinde ya silah ya bıçak. Eskiye özlemle bakıyoruz. Nedir bu sevgisizlik, nedir bu saygısızlık, nedir bu hoşgörüsüzlük, nedir bu hep saldırganlık hep yok etme içgüdüsü? Toplumun psikolojisimi ruh yapısımı bozuldu? Bu güzel, bu misafireprver bu paylaşımcı halimize neler oldu?

Kısacası, ne yazıkki iyiye gideceğimiz yere, dahada kötüye gidiyoruz. Nerede devlet nerede yönetim? Toplumun ruh halini neden analiz etmezler, neden çareler çözümler üretmezler, yoksa "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığınamı sahipler. Veya kendi hayatları garanti altında diye görmezliktenmi gelirler? Toplumumuzun bu ağır kanayan hastalığına acilen cerrahi müdahele gerekiyor. İyi bir uzman Dr. Bulunması dileğiyle...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)