Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.06.2009, 20:46   #1
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 18:16

Tecrübe Puanı: 871 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart SİVAS'TA TİCARİ TAKSİYE BİNDİYSENİZ YANDINIZ

SİVAS’TA TİCARİ TAKSİYE BİNDİYSENİZ YANDINIZ

27 ve 28 Mayıs tarihlerinde Tokat’ta idim. 29 Mayıs 2009 günü Sivas’a döndüm. 29.5.2009 günü beni Tokat’tan Sivas’a getiren TOKAT YILDIZI adlı firmaya Cumhuriyet Üniversitesi Lojmanlarında ineceğimi rica ettim ama lojman tarafından gelmedi, beni Üniversite Hastanesi karşısındaki TOKAT YILDIZI yazıhanelerine yakın yerde öğlen saat 12.30 da indirdi. Eşyalarım olması nedeniyle lojmanlara kadar yürümem imkânsızdı. Mecburen Üniversite taksi durağından taksi çağırttım. Lojmanlara gelip taksi borcumu sorduğumda aldığım cevap karşısında şok oldum, borcum 10.00 TL imiş. Nasıl olurdu, ben Tokat’tan Sivas’a 15.00 TL ye geldim. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi ve Üniversite lojmanları arası hiç 10.00 TL olur muydu? Şok oldum, şaşırdım. Bu vatandaşı mağdur etmek değil mi ?. Taksi şoförünün benden çok para aldığını düşünüp plakasını alıp tutanak yazdım. Daha sonra Üniversite taksi durağı sorumlusuna telefonla ulaşıp durumu anlattım. Aldığım cevap karşısında ikinci kez şok oldum. Ödemiş olduğum ücretin tarifelere göre uygun olduğunu ve bu ücretleri Sivas Şoförler Cemiyetinin aldığı karara göre belirlendiğini söyledi. Demek ki şoför haklı imiş benden tarife ne ise ona göre ücret almış.

Şimdi sayın Sivas Şoförler Cemiyeti Başkanlığı yetkililerine soruyorum ?

Tokat’tan Sivas’a 15.00 TL ye geldim. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi ve Üniversite lojmanları arası nasıl 10.00 TL olur. Bu hangi mantığa ve vicdana uygundur acaba.

Tabii canım Üniversite taksi durağı nasıl olsa hastaneye yakın. Vatandaş mecbur kalıp taksiye binecek ve siz onlardan istediğiniz tutarı nasıl olsa alacaksınız öylemi? Yazık değil mi halkımıza. Taksi tarife ücretlerini belirlerken hangi mantığa göre karar veriyorsunuz. Üstelik hal böyle olunca bir kez taksiye binen ikinci kez biner mi acaba. Bu durumda taksicilerde ve şoförlerimizde mağdur olmaz mı? Onlarda evlerine ekmek parası kazanma çabasındalar. Bu kabarık tarife ücreti karşısında akşama kadar kaç müşteri gelir dersiniz. Birçok farklı illerde de zaman zaman mecbur kaldığımda ticari taksiye bindim ama Sivas kadar müşteriyi mağdur eden hiçbir il görmedim. Tutanak elimdedir, Üniversite hastanesi ile Üniversite Lojmanları arası 10.00 TL ödediğimin kanıtı vardır.

Yazık yazık hem de çok yazık. Her zaman olduğu gibi olan yine vatandaşa oluyor. Vatandaş eli kolu bağlı suskun kaderine terkedilmiş. İşte hesap soruyorum ve iki adımlık yere benden 10.00 TL aldıran taksi ücretleri tarifesine karar veren sayın yetkililerden mantıklı açıklama bekliyorum.

Bu nasıl tarife, bu nasıl karar? Hiç mi insafınız yok. Vatandaş çok mu zengin? Allah’tan korkun insaf yani. Bu kadarda olmaz ki !.

Ne diyeyim benim gibi mecbur kalıpta Üniversite taksi durağından taksiye binmek zorunda kalan vatandaşın vay geldi haline.

SİVAS’TA TİCARİ TAKSİYE BİNDİYSENİZ YANDINIZ

Bir haftalık mutfak masrafınızı unutunuz. İnanmayan varsa denesin. Cebinizde kaç kuruş kalacak dersiniz.

Allah mecbur etmesin inşallah, bir daha Sivas’ta, bilhassa Üniversite taksi durağından taksiye binmek mi tövbe.

SABİHA SERİN
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)