|
|
#11 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-Yılbaşı neyimiz olur? diye soruyorum. Fakat,
-29 Ekim'imiz midir, 30 Ağustos'umuz mudur, Şeker Bayramı'mız mı, Kandilimiz mi, Kurban Bayramı'mız mı? diye sual açmak da yersiz olmazdı. Biz muharremlerle, martlarla başlayan yıllar da biliriz... ki, hiçbiri böyle şımarıklıkla, böyle ayyaşlıkla, böyle kumarbazlıkla açılmazdı. Hepsi efendi yıllardı. Memleketimize, herhalde, Beyoğlu'ndan giren, Haliç'i atlayarak Fatih'lere, Aksaray'lara, sonra Rumeli'ye ve Boğaz'ı aşarak önce Kadıköy'lere, Moda'lara ve sonra Üsküdar'lara ve oradan Anadolu'ya geçen bu bunak neyimiz olur: Babamız mı, dedemiz mi, amcamız mı, yoksa Avrupalılıktan pirimiz mi? İstanbul'un Tepebaşı'ndan Adana'nın Tepebağı'na kadar her yeri bilen, her yere uğrayan bu moruk kimdir, necidir? Bir resmine bakarsanız Havarilere, öteki resmine bakarsanız Rasputin'e benzeyen bu iskambil papazı, aramızda nenin nesidir... bunu hiç merak ettiniz mi? Siz bırakın da ben söyleyeyim onun kim olduğunu: O Haçlı Seferlerinden kalma bir kılınç artığıdır. O zaman silahla giremediği yerlere, şimdi beyaz sakalıyla saygılar ve sevgiler toplayarak girebiliyor. O evimize girerken eşeğini kapımızın halkasına bağlayan bir Piyer Lermit'tir... Kardeşlerini Mukaddes savaşa hazırlamaktan geliyor. O, adıyla sanıyla bir misyonerdir ki, şu memlekette ocağına incir dikildikten sonra, kılığını değiştirmiş... ve bizi avlamaya, kucağında getirdiği oyuncaklarla en can alıcı noktamızdan; çocuklarımızdan başlamıştır. Bu cömertliğinin karşılığını istemeyecek mi sanıyorsunuz, fedakârlığının sebebini düşünmediniz mi? Bırakın onun hakkından ben gelirim: İşte sakalını çekince gördünüz... sakalı elimde kaldı ve altından Lüsifer çıktı. Bilirsiniz ki casuslar da kıyafetlerini ekseriya böyle değiştirirler. Bu, mezar beğenmeyen hortlağa ya mezarını gösterin, yahut bırakın: Haç'ında çarmıha gereyim onu. Tehlikeyi sezer de kendiliğinden gitmeye kalkarsa çıkarken ceplerini yoklamayı unutmayınız: Muhakkak bir şeyimizi çalmıştır. Merhum, Arif Nihat Asya
|
|
|
#12 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2255
![]() |
Türkiye bir garip,türkiye enteresan ; Futbola bakıyoruz müslüman ülkesinde ramazan bayramı kurban bayramı dinlemez maç olur ama noel denen hristiyan bayramında tatil olacak şekilde lig başlar hatta yabancı futbolcular buna rağmen 1 hafta önce ülkelerine gönderilir.Pazar günü hristiyanların ibadet günüdür cuma ise müslümanların ibadet günüdür,pazar günü yurt genelinde kuaförler eczaneler dahil bir çok iş yeri tatildir oysa cuma günü cuma saati bile çoğu yer işçisini bırakmaz.Müslüman ülkesinde kesilen kurban için adına sanatçı denen birisi kalkar kurban bayramı denince sadece hayvanların katledilmesi geliyor aklıma der ama noel safsatasında hindi kesmeyi ihmal etmez hatta çam kesmeyi bile ! Müslüman ülkesinde hz İsa dan öncesini yok sayıp onun dogumunu milad kabul eden hristiyani takvim kulanılır ve yeni takvim alınca yeni yıl diye kutlar noel babadan hediye çeki bekler oysa hicret takviminin ne zaman başlayıp ne zaman bittiğini çoğu kimse bilmez dahi ! Düşündükçe dahada bulacagımız hristiyan vari işler ne kadar çok ! Ne diye islam ülkesi diyorlar bilen varsa söylesin ?
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1339
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fetih denen şey sadece kılıçla,silahla girip madden orayı ele geçirmek değildir.Suçlu sadece Noel Baba değildir.Hergün TV'lerde yaşananlara bakınız efendim.Bunların hiç biri tesadüfen yazılmış senroyalar değildir.Recep İvedik tesadüfi biri değildir,Selena rastgele ortaya çıkmış biri değildir.Halkımız uyutuluyor,dilimiz gidiyor,töremiz unutuluyor,ucube bir gençlik geliyor.Atalarımız demiş denilmesi gerekeni,"Aslına huu,nesline huu"
|
|
|
#14 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24
Tecrübe Puanı: 1154
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
neyine saygılı olayım hemşerim ! benim din kardeşimi bosnada filistinde çeçenistanda katledenlerin adetine neden saygı duyayım ! onlar benim din kardeşimin namusuna şerefine saygı duymuşmuki ben onların adetine saygı duyayım! ve sen bir Müslüman Türk isen bunları neden düşünmezsin ! bu kadar anlayışsızmısın ! bu kadar nemelazımcımısın !
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Usta Yiğido
![]() |
"Kim kime benzemek istiyorsa onlardandır"
Hz.Muhammed (s.a.v.) |
|
|
|
|
|
#16 | |||
|
Usta Yiğido
![]() |
|
|||
|
|
|
|||
|
|
#17 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1241
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar nacizane fikirlerimi paylaşmak isterim...
Yazan arkadaş sanırım Abdurrahman gardaşım değil, alıntı yapmış biryerden... Ama o yada değil farketmez sadece Filistinli Arap, Çeçen ya da Afganlardan bahsetmiş.... Nasıl bir milliyetçiliktir bilmem ama 21 Aralık 1963 gecesi yani Noelin ilk gecesi, noel adına şehit edilen Kıbrıslı Türkleri es geçmiş... O Kanlı Noel gecesinde 100'den fazla Türk katledilmiştir Lefkoşa'da...Adı Kanlı Noel'dir o gecenin... Ya da bu yazıyı yazan arkadaş Boşnakların hakkını ne kadar savunmuştur Türkiye'de, Filistin'e özgürlük derken... Peki ne kadar bağırmıştır ABD tarafından Kuzey Irak'ta öldürülem Türkmenler için, Peki bir gece herhangi bir geceyi, günü ya da bayramı kutlarken acaba düşünmüş müdür o insanları eğlenmeyeyim diye... Bu mantıkla yılın 365 gününün herhangi birinde dahi eğlenmek yasaktır ayıptır... Ben yıllarca Kıbrısta yaşayan, orada yaşayan Türkler için kafasına raşlar yiyen, evi taşlanan, Rumlarla ölme pahasına kavga eden bir Türk genci olarak Noel'i kutlamam mümkün değildir ama Yılbaşını da yeni yıl geldi diye kutlamama da ne din olarak bir söz söyleme hakkı vardır ne de yurtseverlik bakımından... Benim için ne dini olarak ne e başka bir nedenle 31 Aralık'ın bir manası yoktur... Yeni bir yıla girmekteyizdir ve çevremdekileri rahatasız etmeden kutlamam en doğal hakkıdır... Nasıl herhangi bir 2 Şubat ya da 3 Mart yada bilmem ne Haziran gecesi eğleniyorsam o gece de eğlenirim... Bunun dinen bir günahı varsa ya da insan olarak bir ayıpı varsa 31 Aralık'ında günahı ayıpı aynıdır benim gözümde... 21 Aralık gecesi Kıbrıs'ta şehit olan Türkleri anarım tüm gece... Bu yazıyı yazan arkadaş kaç defa andı acep o şehitleri "Noel" gecesinde... Dilşad bacım doğru yerden girmiş ama bana göre yanlış yerden çıkmıştır... Noel baba hakikaten hayal ürünü değildir... Hristiyanlık dini için önemli bir din adamıdır... Santa Claus ya da St. Nicholaos isminde ya daaaaaa birçok yerde farklı isimlerde anılan bu vatandaş St. Chirstmas yana Hz. Noel denebilir bildiğimiz dilde, hristiyanlık için önemlidir ve Antalya'da yaşamıştır... Bu vatandaşın çocuklara olan sevgisi ve yardımı kulaktan kulağa yayılmış ve İskandinav ülkelerinde Noel Baba adını alarak geyiklerin çektiği arabalar bindirilmiştir,,,, Zihnen... Yani hayal ürünü değildir bizim dinimizdeki efsanevi ya da anlatılan din büyükleri gibi... Varmış kulaktan kulağa yayılmış gelişmiş belli yerlerde de kendi bölge kültürüne göre değişmiş... Amaaaaaaa, Hristiyan olur kutlar, St. Nicholaos'ı da Noel baba olarak kendine benimser... Bunu dini bir beklentidir... 21 Aralık gecesi ile alakalı bir durumdur..... Ama bizlerin yaptığı gece eğlencesi ile ne alakası vardır??? Hiç... Peki yaratılabilir mi??? Bence yaratılabilir ama olmamalı... Neden??? Çünkü Türk kültürü ile alakalı bir olay değildir... Ne yapılabilir??? Benim de yaptığım ve benim gibi bir çok arkadaşımın benim cin fikirliliğim sayesinde yaptığı gibi... Çocuklarınıza bunu dümdüz anlatınız... Noel Baba yoktur... Bizler Türküz bizim Nasrettin Hocamız vardır... Nasrettin Hoca yılbaşında çocukları sevindirir... Eğer iyi bir çocuk olup insanlara iyilik yaparsan ne istersen sana yılbaşında Nasrettin Hoca getirecektir... Ben yeğenime yaparım bunu yıllardır, Allah izin verirse çocuklarıma da yapacam onlarda çocuklarına ve torunlarına... Bunu yayacağız... Kısacası 21 Aralık bana sadece Kıbrıstaki Kanlı Noel'i hatırlatır yoksa Hz. İsa'nın ana rahmine düşmesi ile alakam yoktur ama Rumla İsa ana rahmine düştü ile yüzlerce Türk'ü öldürüyorsa o zaman İsa'ya inanmak bile güçtür... 31 Aralık gecesi eğlenirim tıpkı herhangi bir gün eğlenmem gibi... Ekstra bir çabaya girmem, kimseyi rahatsız etmem eğleniyorum diye beni rahatsız edecek olanında kulağını çekerim Asıl eğlencemi Nevruz'da yaparım... Kahvaltıda mümkünse (ki son 3 senedir mümkün oluyor Tanruya şükürler olsun) kımız içer, öğlen ata biner, öğleden sonra Demir döver ateş üzerinden atlar akşamda arkadaşlarımla evimde toplanır yeni yılı ve baharın gelişini kutlarım... Noel baba'da, Noel haftası da bize uygun değildir... Her ne kadar saptıracak ligler tatil olur şu bu gibi sözler söylense de her sene Noel haftasında Türkiye'de Kupa maçları oynanır... Yani kafaları lige götüren zihniyet kupanın oynandığını görmez ya da görmek istemez hatta bu kupa maçları hristiyan ülkelerinde dahi oynansa bile... Cuma'yı resmi tatil isteyen aynı zihniyet düşünmez ki senin Cuma tatilin, diğer ülkelerin Cumartesi Pazar'ı tatil iken nasıl yürüyecek siyaset, ticaret ve dünyevi işler... Ama aynı zihniyetin katıldığım yönleri de vardır Kurban bayramında karşı olan şahsın yılbaşında hindi kesmesi gibi... Eğer mantığın öyle ise ikisine de karşı çık ya da ikisini de yap... Yani yılbaşında hindi kesilmesine de karşı çıkma tıpkı Kurban bayramında deve keserken... Ya da İsa öncesini yoksa sayan takvim yerine bırak İsa'yı Hz. Muhammed'in hicret öncesini bile yok sayan Hicri takvim kullanmak gereklidir aynı zihniyete göre... İlginçtir çelişkidir... İşte bu çelişkileri yaşamadan ve yaşatmadan, aslında ne savunduğunu doğru bilmek gereklidir ya da kendine ters düşmeden doğru bildiğini yanlış bile olsa ölene dek savunmak ama çelişkiler içerisine düşmeden....
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#18 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
üniversitelere türbanlı sokmazlar ama noeli kutlarlar böylesi insanlar birde müslümanım diye geçinirler allah kahretsin bizim milletimiz varya helede baştakiler hem çok ukalalar hem çok yağcı kendi milletimden iğrenir oldum bu nasıl vijdandır ve nasıl insanlıktır bir türlü anlamış değilim goramaz bacıma katılıyorum onlar bizim efendimizin saçma sapan karikatürlerini yapsın dalgalarını geçsinler ve özür dilemesinler biz haala onlara kuçu kuçuluk yapalım bu baştakilerin sayesinde onurumuz gururumuz kalmadı be şu başımızada insan gibi bir insan gelmedi gitti bizim ömrümüzde insan gelecek beklentisiyle bitti
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1241
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eveettt bu konu ne zaman Türbana gelecek diyordum daha 20 msj olmadan geldi... Ne alakası var şimdi bu konu ile anlayamıyorum... Müslüman olupta Noel kutlayan varsa günahına razıdır... Hristiyan olupta Noel kutluyana saygı duyarım ama Noel'in 21 Aralık'ta başladığını unutup yılbaşı ile Noeli karıştıranları ya da karıştırmak isteyenleri hatta bunu Türbanla birleştirenleri de hiç anlayamadım şimdi...
Karikatür mevzusuna gelince... Vicdan dediniz ya Ayten hanım işte o dediğiniz biz Türklerde var her ne kadar olmadığını düşünsenizde... Ama asıl o gavurlarda yok... İsa'nın karikatürünü yapacak müslüman devletler tanırım ama Türkler bunu yapmaz... Kilise yıkacak müslüman devletler bilirim ama Türkler bunu yapmaz, Noel Bayramıın kutladı diye hristiyanları öldüren müslüman devletler bilirim ama Türkler bunu yapmaz... Ama ne minare bırakır onlar, ne kurban bayramı ne de Hz. Muhammed çünkü onlarda vicdan yok.... Bu arada hakikaten burada yazılanlardan anlıyorum ki Noel ile yılbaşı aynı şey sizce... Hakikaten öyle mi sizce arkadaşlar?
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#20 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
bakın beyefendi kardeşim beni yanlış anlamışınız belli
ben türbandanda bahserderken şunu demek istedim bilmem hatırlarmısınız bir hemşire bayan diğer kapalı hemşirenin başındaki türbana saldırmıştı üniversitede yıllar önce aynı üniversite bu şimdi ise noel kutlanıyor aynı yerde bu sizce normalmidir ben bu konuyu dile getirdim yoksa benim niyetim türban konusu açmak değildi kaldıki bendeaçığım zaten ama türbanada karşı değilim neticede anadolu çocuğuyuz dimi saygılar size yanlış anlamayın lutfen canınızıda sıkmadım inşallah. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|