|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 |
|
Yiğido
![]() ![]() balix Şuan
Son Aktivite: 14.01.2011 10:59
Tecrübe Puanı: 639
![]() |
Yerler mi yemezler mi bilmem ama şimdiye kadar SİVAS HALKI ÇOK GÜZEL YEDİ, gariban bir vatandaşın 3 kat ruhsat alamadığı bir yere bu iş adamı inşaat kaptan-generallerimiz 8 kat inşaat yaptılar, dikilitaşın göbeğinde köşede zamanında yine zamane belediyesi "adil düzende" AK-Pak partiyle 2 metre yola taşıp, 2 katta fazla yaparak o dönemde sadece 1 daire parası ceza ödeyip yıllarca hala o bina kullanılmakta ruhsatınıda paşa paşa aldılar, ben gazetemde yazdım ama diğer arkadaşlarımdan hiç ses çıkmadı. Ve aynı işbirlikçileriyle mezbaha yeri satıldı binalar yükseldi, kaldı yeşil alan olacak dedikleri hemen yanı başındaki eski köy garajlarının yeri... oraya marketmi olur? orası yeşil alan olmalıydı, belediye daha çok para kazanıp her yıl söktürdüğü kaldırım taşlarını ihale edip yandaş firmasıyla para kırışmak için onuda sattı...
81 ilin hepsini dolaştım, yeşile ve tarihe bu kadar ihanetkar bir millet ve belediye görmedim... İnşallah yeni belediye yönetimi borçlarına yönelik boyun eğip, aynı hatalara düşmez, Merhum başkanın yolunda dik duru ve Sivasın hak ettiği belediyeciliği sağlar.... Madem büyük bir iş merkezi yapacaksınız, şehrin dışına çıkın, işhanına doğru açılın biraz... hizmetse... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 853
![]() |
aynen sana katılıyorum amdem büyük avm yapacaksınız.şehrin dışınada yapabilirsiniz.maksat oraya uyapmak zamanında ucuzada kaptmışalr.şimdide tehdit ediyorlar.sivasa yatırım yapmazlarmış.yapmayın bea sizden gelen gelmez olun birde sivaslılarmış.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1409
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu tür projeler hep brokrasi engeline takılır nedense işin prosedürüne aklımız ermez belki ama , bu proje Sivas'a çok şey katardı
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40
Tecrübe Puanı: 835
![]() |
Alıntı:
Sivas'ın Sesi gazetesi bu haberi deyim yerindeyse ........ uydurmuş yazmış, olaydan haberi olmadan bunu okuyan birisi de vay anasını adamlar ne hesap sormuş diyecek! Akılları sıra bir şeyler yazmışlar ama ölçü yok ölçü! Örneğin demişler ki ''Siz buraya 50 metre değil 80 metre yüksekliğinde bina yapmak istiyorsunuz''. Be hey dingiller, hiç mi düşünmediniz, 80/3= (yaklaşık) 27 yapar, yani bu iş adamları buraya 27 kat yüksekliğinde bina mı yapacaklar! Haber yaparken atacaksanız bile biraz mantık sınırları içerisinde olsun!
|
|
|
|
#15 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Ayrıca Sivaslı kendi etti kendi buldu! İşten anlamaz ne kadar adam varsa hepsinin koltuk sahibi olduğu belediyeden bir şey beklenmez, insanlar birazda seçerken düşünecekti. Yok efendim duygusal davrandık falan filan hikaye, alın şimdi duygularınızı bozdurun bozdurun harcayın. Geçen koca bir yılda sıradan bir Yenişehir kavşağı açıldı, artık önümüzdeki 4 yıl boyunca da 4 kavşak daha açar, olur biter. Nasılsanız öyle yönetilirsiniz demiyor mu hadisi şerif? Böyle halka böyle belediye!
Aziz Nesin, toprağı bol olsun, zamanında bu milletin yüzde 60'ı aptal demişti! Anlayan anladı!
|
|
|
#16 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() MUTLU İTİK Şuan
Son Aktivite: 13.07.2015 19:04
Tecrübe Puanı: 733
![]() |
Sayın BOUN ne dediğini bilmeden yazıyorsun sanırım Bu adamlar duygusal davranılmayan belediyeden satın almadılarmı bu araziyi neden 3 sene beklediler kaptanlar eski mezbahanenin yerini neden alır almaz yaptılar da bu iş adamı dedikleriniz 3-4 sene beklediler sen benin 1. sayfada yazdıklarımı okumamışın sanırım rant pşinde olan insanların sivas a faydası olmayacaktır.
Birde toprağını fazlalştırdığın kanı bozuk yüzünden SİVAS 20 sene geriye gitti Memleketin için birşeyler yazdığını zannediyosun ama böyle düşünerek o %60 ın içine kendinide katıyorsun. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 853
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Bazı yorumlar var gerçekten çok çocukça, insanı gülümsetiyor, çünkü biraz saflık, biraz aptallık ve çokca çocuksuluk var! Kimisi demiş ki ''vay anasını adamlar şu kadar bilmem ne yapıp şu kadar fiyata satacaklar'', ''yok adamlar şu kadar kazanacak'' veya ''şu kadar kar elde edecekler'', ''şöyle daha zengin olacaklar, böyle daha fazla köşeyi dönecekler'' vs vs vs.
Aslında Sivas'ın geri kalmışlığının nedeni de bu ifadeleri söyleyen zihinlerin derininde saklı. İşin özü bunu sorgulayan insanların çekememezliğidir, haset duygularının yüksek olmasıdır, bende yok başkasında da olmasın düşüncesidir. Bir kaç kişi bir araya gelmiş, Sivas için katma değeri yüksek bir kaç proje gerçekleştirmek istiyorlar, toplum olarak bu kişiler baş tacı edilip desteklenmesi gerekirken; insanların önemli bir kısmı içerisindeki haset ve kıskançlık duygularının etkisiyle, gurur duyması ve desteklemesi gereken işadamlarımıza çamur atma derdinde! Sormak lazım, be hey gafil, işadamımızın daha fazla kazanmasından daha fazla kar elde etmesinden, daha fazla zenginleşmesinden neden rahatsız oluyorsun? Sonra da çıkıp ağlayan çok olur, Sivaslı zenginler Sivas'a sahip çıkmıyor diye. Peki Sivaslılar acaba Sivaslı zengine sahip çıkıyor mu? Yoksa zenginin ne kazanacağının hesabını yapıp hasedinden çatlıyor mu? Buradaki yorumlarda yazmış adam, diyor ki vay efendim bunlar almış arsayı 3 yıl beklemiş, arsa iyice değer kazanmış, işte sonra iyice değer kazanınca yapmaya karar vermişler, falan filan. Bunları da söylerken öyle bir anlatıyor ki malı değerlensin diye bekletmek büyük suçmuş sanırsın! Arkadaşım mal adamın değil mi, ve gönül karda gezmez mi? Adamın kahyası sen misin? Adam elbette ki malı için karın ve rantın(rant İngilizce'de kira kelimesinden gelmekte olup, bir şeyin değerini bulması, değerini etmesi anlamında kullanılır) en yüksek olduğu zamanı kollayacak. Sen üç kuruşluk maaşının bilmem kaç kuruşunu hesaplıyorsun kendince yatırım yaparken de, bu adamlar koca koca servet gömüyorlar bu işlere neden karlarını düşünmesinler? İşadamlarımızın kendi çıkarlarının peşinden koşmasından daha doğal ne olabilir ki? Bunu sorgulamak aptalca değil midir? Son olarak birisi demiş ki, dükkan ve daire yapacaklarına gidip fabrika yapsınlar, kara cahil arkadaşım, biraz araştırsan görürsün, burada ismi geçen işadamlarının hepsi Sivas OSB'de yüzlerce hatta kendi ifadeleriyle 1500 civarında hemşerimize iş veriyorlar. Bilmeden saçma sapan yorumlarda bulunmayın!
|
|
|
#19 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1332
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hiç anlamadığım anlayış;yahu bu adam buraya bunu yaparsa çok rant elde edip,çok fena kazanacak.Yahu oraya kim ne yaparsa yapsın,illa ki para kazanacak.Birisi para kazanacak diye o canım arazi boş kalsın o zaman.Kimisi demiş ki gitsin fabrika yapsın..Zaten adamalrın fabrikaları var OSB'de.hem benim ilk ihtiyacım fabrika değil.oraya yapılacak bir AVM'de çok fazla insan istihdam edilecektir.Bu da bir iş sahasıdır!Bu işin aslını da tam araştıramadım.Öğrenince kim haklı kim haksız yorumalrımı yazacağım buraya!
|
|
|
#20 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Kasım Öktem Şuan
Son Aktivite: 20.06.2013 03:34
Tecrübe Puanı: 655
![]() ![]() |
Valla ordaki kaptanların binalarına da imara uygun değil diyorlar.
Saymadım ama 10 kattan fazla. O kadar çok kat çıkılmasına izin verilmiyormuş ama bir şekilde yapmışlar diye söylentiler dolaşıyordu taa 3-4 yıl önce. Gerekli şartlar yerine getirilirse alışveriş merkezi yapılsın hiç değilse vatandaşlarımıza ekmek kapısı olur. Ben yine söylüyorum Amacınız Sivas'a hizmet ise biraz daha fabrika açın kardeşim..
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|