|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Öğrencilerin Kendi Semtindeki Okula Kayıt Yaptırma Kuralı Uygulanamıyor Milli Eğitimde yapılan yeniliğe Sivas’ın ayak uyduramadığı ve bu tür yeniliklerin uygulanmasında sıkıntıların yaşandığı illerin başında Sivas’ın geldiği ifade ediliyor.2009 yılında uygulamaya başlanılan, öğrencilerin kendi oturdukları okullara kayıt yaptırmaları zorunluluğu, malesef Sivas’ta uygulanmıyor. Çok harika bir sistem olarak uygulanması icab eden ve okullardaki kayıt parası ve bir takım usulsüzlükleri engelleyeceği kesin olan bu sistemin, Sivas’ta uygulanmaması herkesi şaşırtıyor. Velilerin başka yollarla, daha iyi zannettikleri okullara çocuklarını kayıt ettirmek için çeşitli yollara başvurdukları ve okula yardım maksatlı büyük paralar verdikleri ifade ediliyor. Eğer okul kayıt bölge sistemi uygulanırsa bu tür usulsüzlükler ve yolsuzlukların önüne geçileceği ve Sivas’ın eğitimdeki çıtası birkaç basamak yükseleceği ifade ediliyor. Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu sistemi uygulamasının zorunlu olduğunu ifade eden eğitimciler, bu sistem sayesinde hem okullardaki öğrenci sayısının normal hale düşeceğini, hem de birtakım okullardaki yoğunluğun azalacağını ifade ediyorlar. Her öğrencinin kendi mahallesindeki okula kaydolması sonucunda hem eğitimdeki kalitenin artacağı hem de velilerden çıkan masrafların azalacağı ifade ediliyor. Sivaspostası. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|