Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Kale'deki olumsuz davranışlar yerini koruyor - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.05.2010, 19:51   #11
h.a.y.
Tecrübeli Yiğido

h.a.y. - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

h.a.y. Şuan h.a.y. isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2012 00:26

Tecrübe Puanı: 636 h.a.y. FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Kale'deki olumsuz davranışlar yerini koruyor

Alıntı:
ozanberk2010 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yav olumsuz davranışların kıstası nedir kardeşimm. 2 genç birbirini seven insanların el ele dolaşıp biryerde oturmalarımı.neden halaa aşağılık komplexsinden kurtulamıyor bu sivas halkı. hahahyyy olumsuz davranışmış. yav açık havada cinsellikmi yaşıyorlar anlamadım.yav insanların birbirine sevgi göstermeleri neden rahatsız ediyor. kısacası sevgi denen yüce bi duygudan neden korkuyoruz.
şöyle canınız sıkılmışsa hele ki bayansanız hele ki tek başınızasanız kaleye gitmeyi istemiş ve bunu da eyleme dökmüşseniz görün bakın bakalım olumsuzluk nasıl oluyormuş?

Sivas halkının aşağılık kompleksi falan yaşadığı yok. o görüntüleri görmek için kaleye çıkmaya gerek yok ..İstasyondan Atatürk caddesinin sonuna doğru giderken çok görürsünüz birbirine sevgisini gösteren insanları. Kimse de onları ayıplamıyor.
h.a.y. isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar h.a.y.'e Teşekkür Ediyor...
Alt 17.05.2010, 20:13   #12
kendalli
Tecrübeli Yiğido

kendalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kendalli Şuan kendalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 19:44

Tecrübe Puanı: 770 kendalli isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

belki soyliyeceklerim biraz politik anlasilabilir su bir gercek sivas bundan 20 sene oncesinde kafa olarak daha modern cagdas bir sehirdi, refahcilarin gelmesiyle birlikte can sehrimiz araplastirildi, hep arap kulturu kol gezer oldu ve bunu islamiyet diyede bunu bize yutturmaya calisiyorlar, sivas kulturu su anki yazilan cizilenler degildir ! sivas bir cok kulturu birarada barindiran (alevi,sunni,ermeni,cerkez,bos nak) genis bir kulture sahip selcuklu sehridir ve selcuklu kulturu hakimdi (simdi arap kulturu). mesela en bariz orneklerden mevlana caddesi. neden mevlana caddesi ? mevlananin sivasimizla ne ilgisi var birde oraya sakalli adam heykeli koymuslar allah askina bu olacak is degil, neden o caddenin ismi semsi sivasi caddesi degilde mevlana ? biz aslimiza rucu etmezsek, iki sevgilinin bir araya gelip hasret gidermesini iste boyle traji komik olaylarla gazete haberlerine manset olmamiz asikardir ! cok uzuluyorum benim memleketim bu degildi...
kendalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.05.2010, 20:45   #13
h.a.y.
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
kendalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
belki soyliyeceklerim biraz politik anlasilabilir su bir gercek sivas bundan 20 sene oncesinde kafa olarak daha modern cagdas bir sehirdi, refahcilarin gelmesiyle birlikte can sehrimiz araplastirildi, hep arap kulturu kol gezer oldu ve bunu islamiyet diyede bunu bize yutturmaya calisiyorlar, sivas kulturu su anki yazilan cizilenler degildir ! sivas bir cok kulturu birarada barindiran (alevi,sunni,ermeni,cerkez,bos nak) genis bir kulture sahip selcuklu sehridir ve selcuklu kulturu hakimdi (simdi arap kulturu). mesela en bariz orneklerden mevlana caddesi. neden mevlana caddesi ? mevlananin sivasimizla ne ilgisi var birde oraya sakalli adam heykeli koymuslar allah askina bu olacak is degil, neden o caddenin ismi semsi sivasi caddesi degilde mevlana ? biz aslimiza rucu etmezsek, iki sevgilinin bir araya gelip hasret gidermesini iste boyle traji komik olaylarla gazete haberlerine manset olmamiz asikardir ! cok uzuluyorum benim memleketim bu degildi...
sayın hemşehrim.sivasta Şemsi Sivasi caddesi zaten var. Mevlana caddesine Mevlana isminin verilmesiyle Arap kültürünün nasıl bir alakası var anlayamadım. Mevlana Belh doğumludur Arap değildir. İnsanlığa mal olmuş bir hak dostudur.

Gençlerin içinde bulunan bir insan olarak gençler bu davranışları yaparken çekinme diye problem yaşamıyorlar. Kaledeki sorun güvenlik sorunudur.Üniversite kampüsünde sevginin(!) en alası yaşanıyor ama hiç Bir Sivaslı buna tepki de göstermiyor Sivas gazetelerinde haber de yapılmıyor bu olay.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı h.a.y.'e Teşekkür Ediyor...
Alt 17.05.2010, 20:58   #14
kendalli
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
h.a.y. Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sayın hemşehrim.sivasta Şemsi Sivasi caddesi zaten var. Mevlana caddesine Mevlana isminin verilmesiyle Arap kültürünün nasıl bir alakası var anlayamadım. Mevlana Belh doğumludur Arap değildir. İnsanlığa mal olmuş bir hak dostudur.

Gençlerin içinde bulunan bir insan olarak gençler bu davranışları yaparken çekinme diye problem yaşamıyorlar. Kaledeki sorun güvenlik sorunudur.Üniversite kampüsünde sevginin(!) en alası yaşanıyor ama hiç Bir Sivaslı buna tepki de göstermiyor Sivas gazetelerinde haber de yapılmıyor bu olay.
bu soruyu birbirimize sorduracak kadar bizleri araplastirdilar sevgili hemserim...mevlana hz. lerini en az senin sevdigin kadar sevdigimden suphen olmasin, ayrica sivas kulturu Allah dostlarina derin muhabbeti gerektirir ! oranin ismi asik veysel caddesi olabilirdi ! o sakalli heykelin sivas la neresi bagdasiyor ??? bilmem anlatabildimmi...

Konu Salim58 tarafından (17.05.2010 Saat 21:13 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
kendalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.05.2010, 21:02   #15
h.a.y.
Tecrübeli Yiğido

mevlana caddesinin ismini aşık veysel caddesi olarak değiştirince dediğiniz gerçekleşecek mi?

aşık veysele sivasta yeterince önem verilmediğine sisinle hemfikirim.ama Mevlana ismini de kaldırmak gerekmez. mevlana Türk büyüğüdür arap ülkelerinde değil konya da yaşamıştır. zaten biliyorsunuz. oradaki sakallı heykel ne imiş kim imiş şimdi netten bakıp araştıracağım .belki mevlanayı temsil ediyordur.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı h.a.y.'e Teşekkür Ediyor...
Alt 17.05.2010, 21:14   #16
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4566 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Ha arap ha türk önemli olan insanlığa yaptığı fayda, hem Mevlana hem de Aşık Veysel iki büyük gönül dostu. Aşık Veysel´in isminin bir caddeye verilmesi hepimizi mutlu eder ama bu bir büyük insanın adı kaldırılarak olmamali, Aşık Veysel adının verileciği bir cadde yapılsın ya da numaralı caddelerden birine verilsin. Irkçı düsünceler sadece bizi geriye götürür.
Alt 17.05.2010, 21:28   #17
kendalli
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
mevlana caddesinin ismini aşık veysel caddesi olarak değiştirince dediğiniz gerçekleşecek mi?

aşık veysele sivasta yeterince önem verilmediğine sisinle hemfikirim.ama Mevlana ismini de kaldırmak gerekmez. mevlana Türk büyüğüdür arap ülkelerinde değil konya da yaşamıştır. zaten biliyorsunuz. oradaki sakallı heykel ne imiş kim imiş şimdi netten bakıp araştıracağım .belki mevlanayı temsil ediyordur.
iste olay bu zaten konyada asik veysel caddesi ne kadar anlam ifade etmiyorsa yada semsi sivasi caddesi, sivastada mevlana caddesi o sekil duruyor. tas kendi yerinde agirdir diye sozumuz var demi atalarin...
bunu ayrica ne irkcilik olsun diye soyledim nede o buyuk insana saygisizlik yapmak asla ve asla !
kendi degerlerimize sahip ciktigimiz gun memleketimizde selcuklu kulturu yine hakim olacaktir !
Alt 17.05.2010, 23:55   #18
h.a.y.
Tecrübeli Yiğido

ben o heykelin kime ait oladuğunu netten bulamdım. Sivas dışındayım üstelik . merak ettim kime ait gerçekten. muhtemelen bir türk islam büyüğüne aittir.
Alt 18.05.2010, 00:51   #19
kendalli
Tecrübeli Yiğido

Alıntı:
ben o heykelin kime ait oladuğunu netten bulamdım. Sivas dışındayım üstelik . merak ettim kime ait gerçekten. muhtemelen bir türk islam büyüğüne aittir.
senin arastirmana gerek yok bana soyleseydin soylerdim ben...o heykel guya mevlana gibi donen bir sufiyi canlandiriyor, hani caddenin ismi mevlana caddesiya ondan, onunla ozdeslestiriliyor kisacasi...benim memleketime uzak olan kulturu kisacasi ben benimseyemiyorum...ayrica mevlana hz. leri turk degil kendisi fars tir, konya lida degildir horosandan gelmis bir Allah dostudur ! buraya kadar guzelde simdi bu araplasma hikayesi nasil oluyor degerli hemserim, soyleki; bu refah partisi tayfasi konya yi ust kullandiklari icin burdaki degerleri alip bir guzel yogurup sana ve bana arap kulturunu yutturmalaridir...
Alt 18.05.2010, 14:42   #20
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09

Tecrübe Puanı: 1129 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Alıntı:
kendalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
senin arastirmana gerek yok bana soyleseydin soylerdim ben...o heykel guya mevlana gibi donen bir sufiyi canlandiriyor, hani caddenin ismi mevlana caddesiya ondan, onunla ozdeslestiriliyor kisacasi...benim memleketime uzak olan kulturu kisacasi ben benimseyemiyorum...ayrica mevlana hz. leri turk degil kendisi fars tir, konya lida degildir horosandan gelmis bir Allah dostudur ! buraya kadar guzelde simdi bu araplasma hikayesi nasil oluyor degerli hemserim, soyleki; bu refah partisi tayfasi konya yi ust kullandiklari icin burdaki degerleri alip bir guzel yogurup sana ve bana arap kulturunu yutturmalaridir...

Ne alaka ya ne alaka ???! Hz.Mevlanin sözleriyle yetismis Türk genci olarak bu yazdiginiz çok yanlis!

Buyuk sehirler'deki Atatürk heykeli var'da noluyor ? Gençligin hali ortada .

yorumsuz!

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)