|
|
#11 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() h.a.y. Şuan
Son Aktivite: 31.01.2012 00:26
Tecrübe Puanı: 636
![]() |
Alıntı:
Sivas halkının aşağılık kompleksi falan yaşadığı yok. o görüntüleri görmek için kaleye çıkmaya gerek yok ..İstasyondan Atatürk caddesinin sonuna doğru giderken çok görürsünüz birbirine sevgisini gösteren insanları. Kimse de onları ayıplamıyor. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar h.a.y.'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#12 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() kendalli Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 19:44
Tecrübe Puanı: 770
![]() |
belki soyliyeceklerim biraz politik anlasilabilir su bir gercek sivas bundan 20 sene oncesinde kafa olarak daha modern cagdas bir sehirdi, refahcilarin gelmesiyle birlikte can sehrimiz araplastirildi, hep arap kulturu kol gezer oldu ve bunu islamiyet diyede bunu bize yutturmaya calisiyorlar, sivas kulturu su anki yazilan cizilenler degildir ! sivas bir cok kulturu birarada barindiran (alevi,sunni,ermeni,cerkez,bos nak) genis bir kulture sahip selcuklu sehridir ve selcuklu kulturu hakimdi (simdi arap kulturu). mesela en bariz orneklerden mevlana caddesi. neden mevlana caddesi ? mevlananin sivasimizla ne ilgisi var birde oraya sakalli adam heykeli koymuslar allah askina bu olacak is degil, neden o caddenin ismi semsi sivasi caddesi degilde mevlana ? biz aslimiza rucu etmezsek, iki sevgilinin bir araya gelip hasret gidermesini iste boyle traji komik olaylarla gazete haberlerine manset olmamiz asikardir ! cok uzuluyorum benim memleketim bu degildi...
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
Alıntı:
Gençlerin içinde bulunan bir insan olarak gençler bu davranışları yaparken çekinme diye problem yaşamıyorlar. Kaledeki sorun güvenlik sorunudur.Üniversite kampüsünde sevginin(!) en alası yaşanıyor ama hiç Bir Sivaslı buna tepki de göstermiyor Sivas gazetelerinde haber de yapılmıyor bu olay. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı h.a.y.'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#14 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
Alıntı:
Konu Salim58 tarafından (17.05.2010 Saat 21:13 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
mevlana caddesinin ismini aşık veysel caddesi olarak değiştirince dediğiniz gerçekleşecek mi?
aşık veysele sivasta yeterince önem verilmediğine sisinle hemfikirim.ama Mevlana ismini de kaldırmak gerekmez. mevlana Türk büyüğüdür arap ülkelerinde değil konya da yaşamıştır. zaten biliyorsunuz. oradaki sakallı heykel ne imiş kim imiş şimdi netten bakıp araştıracağım .belki mevlanayı temsil ediyordur. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4566
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ha arap ha türk önemli olan insanlığa yaptığı fayda, hem Mevlana hem de Aşık Veysel iki büyük gönül dostu. Aşık Veysel´in isminin bir caddeye verilmesi hepimizi mutlu eder ama bu bir büyük insanın adı kaldırılarak olmamali, Aşık Veysel adının verileciği bir cadde yapılsın ya da numaralı caddelerden birine verilsin. Irkçı düsünceler sadece bizi geriye götürür.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#17 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
Alıntı:
bunu ayrica ne irkcilik olsun diye soyledim nede o buyuk insana saygisizlik yapmak asla ve asla ! kendi degerlerimize sahip ciktigimiz gun memleketimizde selcuklu kulturu yine hakim olacaktir ! |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
ben o heykelin kime ait oladuğunu netten bulamdım. Sivas dışındayım üstelik . merak ettim kime ait gerçekten. muhtemelen bir türk islam büyüğüne aittir.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
senin arastirmana gerek yok bana soyleseydin soylerdim ben...o heykel guya mevlana gibi donen bir sufiyi canlandiriyor, hani caddenin ismi mevlana caddesiya ondan, onunla ozdeslestiriliyor kisacasi...benim memleketime uzak olan kulturu kisacasi ben benimseyemiyorum...ayrica mevlana hz. leri turk degil kendisi fars tir, konya lida degildir horosandan gelmis bir Allah dostudur ! buraya kadar guzelde simdi bu araplasma hikayesi nasil oluyor degerli hemserim, soyleki; bu refah partisi tayfasi konya yi ust kullandiklari icin burdaki degerleri alip bir guzel yogurup sana ve bana arap kulturunu yutturmalaridir...
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1129
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Ne alaka ya ne alaka ???! Hz.Mevlanin sözleriyle yetismis Türk genci olarak bu yazdiginiz çok yanlis! Buyuk sehirler'deki Atatürk heykeli var'da noluyor ? Gençligin hali ortada . yorumsuz!
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|