Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

19 Mayıs Şoku - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 29.04.2012, 01:02   #11
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1001 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: 19 Mayıs Şoku

Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. 19 Mayıs, Anadolu’da esir olmak istemeyen milletimiz için adaletin başladığı tarih olması bakımından da önemli bir gündür.
Tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin geldiği noktanın başlangıcı, Atatürk’ün doğum günüm dediği ve bu günü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs’tır.
Bu tarihi günde, başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla anar şimdiden bayramımızı kutlarım,

Böyle önemi ve anlamı büyük bir gün için ne yapılsa azdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Gözlerinde istiklal ışıkları parladı
Atılan her adımda sen varsın büyük Ata’m.
Zorlar kaybolmuş senle, vatan, hürriyet ülkün
İzindedir milletin “Ya istiklal ya ölüm.”
Mondros Mütarekesi Türk’ün karanlık günü
Umut, cesaret ile çıktın Samsun’a doğru.
Samsun’da bir güneştin, coştu bütün yürekler
Temmuzu Erzurum’un kurtuluşu müjdeler.
Alınan kararla birlik, beraberlik dedin,
Fedakar yiğitlerin yüreğinde yeşerdin.
Atatürk’üm dünyanın imrendiği lidersin.
Kurtuluş Savaşı’nda şehit, gazi erlerin
Emsali yok dünyada böylesi neferlerin.
Millet Meclisi kurdun, millet ile yoruldun
Ankara’dan dünyaya Türk adını duyurdun,
Layıksın övülmeye insanlığa öndersin.
Adın andımız bu gün yaşıyoruz seninle.
Tarihte engelleri aşıyoruz seninle.
Aydınlığın güç bize milletçe izindeyiz,
“Türk öğün, çalış, güven” ülkünle sözündeyiz
Ümitli, azimliyiz, imanlı kalbimizle
Rahat uyu sen Ata’m güçlüyüz biz seninle
Kalbimizde yaşarsın, yüreklerde sen varsın.

Ülker Aygün
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 29.04.2012, 03:22   #12
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 738 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Haftalarca süren öğrenci çalışmalarına ben de karşıyım. Ancak Cumhuriyet düşmanlarına karşın eskisinden daha fazla ve her ilde coşkuyla gösteri yapılması taraftarıyım.

Yoğun bir şekilde gençlik, asker ve spor kulüpleri katılmalıdır.
Alt 29.04.2012, 11:30   #13
BekirBayrak
Usta Yiğido

BekirBayrak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BekirBayrak Şuan BekirBayrak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2016 18:01

Tecrübe Puanı: 818 BekirBayrak isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Haftalarca süren öğrenci çalışmalarına ben de karşıyım. Ancak Cumhuriyet düşmanlarına karşın eskisinden daha fazla ve her ilde coşkuyla gösteri yapılması taraftarıyım.

Yoğun bir şekilde gençlik, asker ve spor kulüpleri katılmalıdır.
Bende karşıyım haftalarca süren çalışmalara bu konuda hem fikiriz.

Lakin düşüncelerini özgürce yazan kişilere neden cumhuriyet düşmanı diye lanse ettiğinizi bir türlü anlamıyorum.

Peki siz neden bu insanlardan çekiniyorsunuz.Düşünce özgürlüğü varsa...?_?_?
Alt 29.04.2012, 12:16   #14
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
BekirBayrak Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Lakin düşüncelerini özgürce yazan kişilere neden cumhuriyet düşmanı diye lanse ettiğinizi bir türlü anlamıyorum.

Anlatayım. Çok açık ve net olarak.

Benim, yaşamımda olsun, siyasetimde, ideolojimde, ahlakımda, duruşumda tek referans aldığım nokta "insan yararına olan"dır.

Şimdi, bu cumhuriyet taraftarı veya cumhuriyete karşı olma olgusunu bu ölçümle örtüştürmeye çalışırım. Ölçüm, insan(lar) yararına olan rejimin cumhuriyet olması ile örtüşür. Bu, benim ölçüm olduğu gibi aynı zamanda da genel geçer ve evrensel ölçüdür. Zira karşıtı dikta rejimlerdir. Dikta rejimler ise insan yararına değillerdir.

Düşünce özgürlüğü, insan yararına olmayanı saygıyla karşılamak değildir. Cumhuriyet karşıtları ise fikir ve fiiliyatlarıyla çok net anlaşılırlar.

Umarım anlaşılmıştır.
Alt 29.04.2012, 13:29   #15
BekirBayrak
Usta Yiğido

BekirBayrak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BekirBayrak Şuan BekirBayrak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2016 18:01

Tecrübe Puanı: 818 BekirBayrak isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Anlatayım. Çok açık ve net olarak.

Düşünce özgürlüğü, insan yararına olmayanı saygıyla karşılamak değildir. Cumhuriyet karşıtları ise fikir ve fiiliyatlarıyla çok net anlaşılırlar.

Umarım anlaşılmıştır.

Başkalarının düşüncelerinin insan yararına olmadığına nasıl kanaat getirebiliyorsun ve o şekilde yargılıyorsun hayret doğrusu...
Senin düşüncen bana göre sadece dayatmamadan ibaret.
Çünkü benim düşüncem doğru,başkalarının ki yanlış diyorsun...
Alt 29.04.2012, 13:44   #16
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
Başkalarının düşüncelerinin insan yararına olmadığına nasıl kanaat getirebiliyorsun ve o şekilde yargılıyorsun hayret doğrusu...
Senin düşüncen bana göre sadece dayatmamadan ibaret.
Çünkü benim düşüncem doğru,başkalarının ki yanlış diyorsun...
Bir defa senin, ne söylediğimi anlamaya niyetin yok ki tartışalım. Anlamayana 1-2-3-4... defa anlatırsın anlar. Ya anlamak istemeyene... Mümkün değil.

O kadar açık anlatmıştım ki..

1- "İnsan yararına" olan dedim.
2- Evrensel, genel geçer dedim.
3- Birisi cumhuriyet diğerisi dikta rejim dedim.
4- Doğru, fikir insan yararına olanla örtüşmelidir dedim.

Daha ne diyim. Bütün bunlara rağmen hayır olmaz diyorsan artık ben ne anlatayım? Daha açığı nasıl olabilir?

Kaldı ki yalnız benim değil, cumhuriyet evrensel doğrudur dedim. Tartışacak bir yanı da kalmadı.

Dayatma konusuna gelince, sana bir soru. Önce ülkemizde, sonra da dünyada bir anket yapılsa cumhuriyet mi yoksa alternatif rejim taraftarlarımı kazanır? Evrensel doğrular, tercihler dayatma mı oluyor?
Alt 29.04.2012, 13:55   #17
sivaslınet
Usta Yiğido

Başka bir misal,

Mesela hukukta doğruyu ararken, "benim tercihim evrensel insan hakları hukukudur. Bu hukuku diğer tüm yerel hukuklara doğrulayıcı ölçü olarak görüyorum. Dünya halklarının benimsemesi, uygulaması gereken hukuk ta budur" desem, Bu kendi fikrimin dayatması mı olur?
Alt 29.04.2012, 14:20   #18
mansur58
Usta Yiğido

mansur58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mansur58 Şuan mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2014 05:38

Tecrübe Puanı: 698 mansur58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:

AK Partiyi tanıyorsam bunların sevinçleri fazla uzun sürmeyecek. AKP yine bir kündesine getirip her konuda olduğu gibi bu konuda da bunların heveslerini kursaklarında koyacaktır.

Örnek mi ?

AKP ye kapatma davası açtılar hevesleri kursaklarında kaldı.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek için 367 kararı aldılar ama halkı yine unuttular. Halk Abdullah Gül'ün cumhur başkanı olma yolunu açtı ve yine hevesleri kursaklarında kaldı.

AKP yi devireceklerine Çok gövendikleri darbeci cuntalar bir bir kulaklarından tutulduğu gibi silivriye tıkandı ve bunların hayalleri suya düstü yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Çok güvendikleri HSYK ve yargı kurumlarını referandumda milletin desteğiyle hizaya getirdiler yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Danıştay saldırısı düzenleyerek bir hakimi katledip sonrada AKP ve müslümanların özerine yıkma çabaları boşa çıkarıldı yine hevesleri kursaklarında kaldı.

AKP yi yıkmak üzere and içmiş Darbeci cuntaların emirerliğini üstlenmiş YÖK başkanı ve ekibi kulaklarından tutulduğu gibi tarihin çöplüğüne göderildiler yine hevesleri kursaklarında kaldı.

12 Eylül ve diğer darbecileri yargılayamaz dediler. Şimdi hepsinden de hesap soruluyor. Yine hevesleri kursakalrında kaldı.

28 Şubat sürecinde İmam hatiplerin önü kesilip çocukların kuran kursuna gitme yasağı uygulamaya konulmuştu şimdi İmam hatiplerin önü açıldığı gibi diğer orta ve liseler de Kur'an dersi konuldu. Tarihin en büyük şokunu yaşadılar ve yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Yapamaz, edemez, başaramz dediler. AKP yaptığı çalışmalarla ulaştırmada, sağlıkda, milli eğitimde, savunmada, yargıda... olmazları başardı. Yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız elçiliklere gittiklerinde elçilik elemanlarınca adam yerine bile konulmuyordu. Düne kadar elçilik kapıcısı bile vatandaşa hakaret edebiliyordu derdini anlatmak için konsolosla görüşme talebi geri çevriliyordu. Bu gün vatandaş elçilik binalarına vardığında saygıyla karşılanıyor ve istediği anda konsolosla görüşebiliyor. Desbotların yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Daha O kadar sayılacak şeyler var ki say sayabildiğin kadar say...

Şimdi zavallı garipler danıştayın 19 mayıs kararına zil takıp oynuyorlar. Ne yapalım biz de bu kadar gaddar olmayalım. Zavallılar bulmuşlar küçük bir kırıntı seviniyorlar. Birazcık sevinsinler. Ama uzun sürmeyeceği için onların adına üzgünüm yapılacak bir şey yok. İstemediğiniz sonla yine karşı karşıya kalacaksınız.

Not; Bu 19 mayıs kutlamalarını Atatürk bu şekilde yapmamıştır. Bunu bu şekle sokan kişi Faşist İtalyan ditatörü Musolini'ye özenen İsmet İnönü'dür.

Onun için milletin çocuklarına eziyet koymayıp çektiren bu uygulama derhal ortadan kaldırılması lazım. Kalkacakta zaten belki yarın belki yarındanda yakın. Çünki bu milletin bünyesine uymayan hiç bir şey tutmadı tutmayacakta.
mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2012, 14:27   #19
mansur58
Usta Yiğido

mansur58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mansur58 Şuan mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2014 05:38

Tecrübe Puanı: 698 mansur58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Başka bir misal,

Mesela hukukta doğruyu ararken, "benim tercihim evrensel insan hakları hukukudur. Bu hukuku diğer tüm yerel hukuklara doğrulayıcı ölçü olarak görüyorum. Dünya halklarının benimsemesi, uygulaması gereken hukuk ta budur" desem, Bu kendi fikrimin dayatması mı olur?
Hikaye den başka bir şey olmaz .

Belki şu olabliir: Despotizmi savunan özgürlükçü yada özgürlükçü despot. Alın size yeni bir tanımlama.
mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2012, 15:51   #20
Sılam_58
Tecrübeli Yiğido

Sılam_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sılam_58 Şuan Sılam_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.04.2015 00:03

Tecrübe Puanı: 610 Sılam_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
AK Partiyi tanıyorsam bunların sevinçleri fazla uzun sürmeyecek. AKP yine bir kündesine getirip her konuda olduğu gibi bu konuda da bunların heveslerini kursaklarında koyacaktır.

Örnek mi ?

AKP ye kapatma davası açtılar hevesleri kursaklarında kaldı.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek için 367 kararı aldılar ama halkı yine unuttular. Halk Abdullah Gül'ün cumhur başkanı olma yolunu açtı ve yine hevesleri kursaklarında kaldı.

AKP yi devireceklerine Çok gövendikleri darbeci cuntalar bir bir kulaklarından tutulduğu gibi silivriye tıkandı ve bunların hayalleri suya düstü yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Çok güvendikleri HSYK ve yargı kurumlarını referandumda milletin desteğiyle hizaya getirdiler yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Danıştay saldırısı düzenleyerek bir hakimi katledip sonrada AKP ve müslümanların özerine yıkma çabaları boşa çıkarıldı yine hevesleri kursaklarında kaldı.

AKP yi yıkmak üzere and içmiş Darbeci cuntaların emirerliğini üstlenmiş YÖK başkanı ve ekibi kulaklarından tutulduğu gibi tarihin çöplüğüne göderildiler yine hevesleri kursaklarında kaldı.

12 Eylül ve diğer darbecileri yargılayamaz dediler. Şimdi hepsinden de hesap soruluyor. Yine hevesleri kursakalrında kaldı.

28 Şubat sürecinde İmam hatiplerin önü kesilip çocukların kuran kursuna gitme yasağı uygulamaya konulmuştu şimdi İmam hatiplerin önü açıldığı gibi diğer orta ve liseler de Kur'an dersi konuldu. Tarihin en büyük şokunu yaşadılar ve yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Yapamaz, edemez, başaramz dediler. AKP yaptığı çalışmalarla ulaştırmada, sağlıkda, milli eğitimde, savunmada, yargıda... olmazları başardı. Yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız elçiliklere gittiklerinde elçilik elemanlarınca adam yerine bile konulmuyordu. Düne kadar elçilik kapıcısı bile vatandaşa hakaret edebiliyordu derdini anlatmak için konsolosla görüşme talebi geri çevriliyordu. Bu gün vatandaş elçilik binalarına vardığında saygıyla karşılanıyor ve istediği anda konsolosla görüşebiliyor. Desbotların yine hevesleri kursaklarında kaldı.

Daha O kadar sayılacak şeyler var ki say sayabildiğin kadar say...

Şimdi zavallı garipler danıştayın 19 mayıs kararına zil takıp oynuyorlar. Ne yapalım biz de bu kadar gaddar olmayalım. Zavallılar bulmuşlar küçük bir kırıntı seviniyorlar. Birazcık sevinsinler. Ama uzun sürmeyeceği için onların adına üzgünüm yapılacak bir şey yok. İstemediğiniz sonla yine karşı karşıya kalacaksınız.

Not; Bu 19 mayıs kutlamalarını Atatürk bu şekilde yapmamıştır. Bunu bu şekle sokan kişi Faşist İtalyan ditatörü Musolini'ye özenen İsmet İnönü'dür.

Onun için milletin çocuklarına eziyet koymayıp çektiren bu uygulama derhal ortadan kaldırılması lazım. Kalkacakta zaten belki yarın belki yarındanda yakın. Çünki bu milletin bünyesine uymayan hiç bir şey tutmadı tutmayacakta.
Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk

Geldiğiniz gibi gideceksiniz tarihin çöplüğünde hatırlayanmayacaksınız bile.Bir anap gibi bir ap gibi. Bu halk er geç silkelenip gendine gelecektir.
Sılam_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sılam_58'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)