Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Sevgi Bayrağını Halk Getiriyor - Sayfa 2 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.05.2012, 14:33   #11
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1208 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sevgi Bayrağını Halk Getiriyor

Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sayın Kıbrıslı sizin istediğiniz manada bayramlar bir bir yasaklanacak. Ama halkın istediği gibi özgün bir şekilde çağdaş dünyaya uygun kutlanacak. Sizin bayram anlayışınız eski komünist demir perde ülkelerinde yapılıyordu birde geri kalmış üçüncü dünya ülkelerinde. Üçüncü dünya ülkelrinde bile bu tarzdan kutlamlar kalktı. Ama ne yazıkki sadece Türkiye de kalmıştı artık onun da yavaş yavaş ruhuna fatiha okunmaya başlandı. Ne diyelim toprağı bol olsun.

Yani sular eski yatağına geri dönüyor. Olması gerekende budur. Zorlama hiç bir kültürel devrim tarihte tutmamıştır tutamayacaktır da. Tarih bunların dramatik sonlarıyla doludur.
Benim bahsettiğim bu değil, benim bahsettiğim resmi tören değil, bazı dernekler ve partiler Atatürk heykeline çiçek ve çelenk koymak istiyorlar, resmi bir tören değil ve Vilayet izin vermiyor... Bundan bahsediyorum, nasıl halk istediği gibi kutlamış oluyor. Sivil Toplum Kuruluşları halk topluluklarının temel direği değil mi? Ve halk Atatürk heykeline çelenk koymak istiyor, çiçek koymak istiyor resmi kurumlar izin vermiyor... ??? Buyurun demokratik bir açıklamasını yapın...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.05.2012, 14:43   #12
mansur58
Usta Yiğido

mansur58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mansur58 Şuan mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2014 05:38

Tecrübe Puanı: 687 mansur58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Benim bahsettiğim bu değil, benim bahsettiğim resmi tören değil, bazı dernekler ve partiler Atatürk heykeline çiçek ve çelenk koymak istiyorlar, resmi bir tören değil ve Vilayet izin vermiyor... Bundan bahsediyorum, nasıl halk istediği gibi kutlamış oluyor. Sivil Toplum Kuruluşları halk topluluklarının temel direği değil mi? Ve halk Atatürk heykeline çelenk koymak istiyor, çiçek koymak istiyor resmi kurumlar izin vermiyor... ??? Buyurun demokratik bir açıklamasını yapın...
Atatürk sevmenin yolu onun heykeli önüne çelenk koymakla mı oluyor Sayın Kıbrıslı.

Bizim inancımızda çiçek ölülere bir fayda vermez.

Bu uygulama da çağ dışı bir uygulamadır. Saddamlı yılların Irakını Hafız Esatlı yılların Suriyesinin desbot anlayışını hatırlatıyor.

Ölülerimiz için yapılacak şey bellidir. Ruhuna fatiha ve dualar okunur gönderilir.
mansur58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.05.2012, 15:12   #13
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

CHP ÇELENGİNE İZİN YOK

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde 19 Mayıs Bayramı Gönüloğlu Mahallesi Gürsel Sokak'ta kutlandı. Kutlamalar kapsamında 1500 metre kızlar koşu ve 3 bin metre erkekler koşusu düzenlendi. 1500 metre koşan kız öğrencilerinden bazıları baygınlık geçirdi. Kutlamada görev alan ambulansın 3 bin metre koşusunu takip etmesi nedeniyle baygınlık geçiren öğrencileri öğretmenleri kendi araçlarıyla hastaneye götürdü. İlçede kutlamalar kapsamında anıta sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Başkanlığı çelengi konuldu. Bu sırada CHP İlçe Teşkilatı yöneticileri de çelenk getirdi. Polislerin yaptığı uyarı nedeni ile CHP çelenginin anıta konulmasına izin verilmedi. Çelengi geri götüren CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çorlu, bu yıl 19 Mayıs ile ilgili düzenlemeleri protesto için çelenk bırakmak istediklerini ama bunun da engellendiğini söyledi.

DİVRİĞİ'DE ALTERNATİF KUTLAMA

Divriği İlçesi'nde de CHP ve İşçi Partisi tarafından alternatif kutlama yapıldı. Divriği Belediye Başkanı CHP'li Hakan Gök, CHP İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak ve İşçi Partisi İlçe Başkanı Sayit Şahbaz öncülüğünde bir grup Divriği Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulunmak ve İstiklal Marşı okumak üzere yürüyüşe geçti.

Anıt önüne kadar gelen Başkan Gök ve beraberindeki grup burada polis tarafından durduruldu. Emniyet Müdürü Ahmet Şaşmaz tarafından kendilerine genelge hatırlatılıp izin verilmeyeceği bildirilince Belediye Başkanı Gök ve 2 parti başkanı çelenk yerine Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı'na gidip saygı duruşunda bulunmak istedi. Bu izin alındıktan sonra topluca İstiklal Marşı okundu.
Alt 19.05.2012, 17:49   #14
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Evet demokrasi gerçektende burada "işine gelince bineceksin işine gelmeyince iniceksin" le çok güzel örtüşmüş. Ben bu özel ve anlamı büyük günde Atatürk Anıtına çelenk koymak yada çiçek koyup saygı duruşunda bulunmak istiyorum bunu hangi mantık hangi kafa ne maksatla hangi düşünceyle yasaklayabilirki? Demokrasi demeokrasi çığırtkanlı yapacaksınız sonrada böyle bir yasak getireceksiniz, ben bunda art niyet ben bunda samimiyetsizlik var derim.
Alt 19.05.2012, 19:58   #15
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Sivastaki yürüyüsün bir kısmına ben de katıldım. Katılım beklediğimden azdı. Genelde yaşlı kisilerdi. Genç katılımcı fazla yok gibiydi.
Gönüllüler istedikleri gibi ve daha coşkulu kutlarlar demiştim ama emniyet buna engel oldu. Mevlana caddesinden meydana gelindiğinde polislerle pazarlık başladı. Sonra oradan ayrıldım ben. Pazarlığı kim kazandı bilmiyorum.
Bir de şu dikkatimi çekti. Hükümet meydanını hicbir bayramda bu kadar bomboş bayraksız görmemistim. Direkler arasına asılan bayraklar cok güzel bir görüntü oluyordu. Bu sene bundan da mahrum bırakılmış insanlar.
Alt 19.05.2012, 21:36   #16
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 990 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

İster öğrenci olsun ister öğretmen 19 Mayısa katılmak bir ayrıcalık bir onur bir gurur olarak görülmeli. 19 Mayıs'ın özünü bilmeyen, anımsamayan, benimsemeyen böyle aksini düşünebilir. Burada maksat öğretmen, öğrenciyi düşünmek değil ben başka niyetler görüyorum. Öğretmenini düşünen onların sorunlarını düşünür ek iş yapmasına fırsat vermez, öğrencisini düşünen parasız eşit eğitim olsun diyen öğrenicisini hapse tıkmaz.

Devlet zoru olamaz, devlet bugün gençleride zorunlu askere alıyor, bırakalımmı isteyen askerliğini yapsın istemeyen yapmasın böyle bir seçenek olurmu?

Atatürk öğrencilere, öğretmenlere Cumhuriyeti kurmuş miras bırakmış onlarda senede bir bir gün bir zahmet bir günlerini 19 Mayıs törenleri için ayırsınlar bir yerleri eskilmez..!
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.05.2012, 22:06   #17
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İster öğrenci olsun ister öğretmen 19 Mayısa katılmak bir ayrıcalık bir onur bir gurur olarak görülmeli. 19 Mayıs'ın özünü bilmeyen, anımsamayan, benimsemeyen böyle aksini düşünebilir. Burada maksat öğretmen, öğrenciyi düşünmek değil ben başka niyetler görüyorum. Öğretmenini düşünen onların sorunlarını düşünür ek iş yapmasına fırsat vermez, öğrencisini düşünen parasız eşit eğitim olsun diyen öğrenicisini hapse tıkmaz.

Devlet zoru olamaz, devlet bugün gençleride zorunlu askere alıyor, bırakalımmı isteyen askerliğini yapsın istemeyen yapmasın böyle bir seçenek olurmu?

Atatürk öğrencilere, öğretmenlere Cumhuriyeti kurmuş miras bırakmış onlarda senede bir bir gün bir zahmet bir günlerini 19 Mayıs törenleri için ayırsınlar bir yerleri eskilmez..!
"Törenelere öğrenci götürülecek" dendiğinde en Cumhuriyetçi en Atatürkçü arkadaşların ne kadar gönüllü(!) olduğunu çok iyi biliyorum,biliyoruz.
Ben Atatürkçü değilim.Ama bu törenlere 2 yılda 2 defa öğrenci götürdüm.Ben törenelrde iken en koyu Atatürkçü arkadaşalrın hiçbiri yoktu.Demem o ki,insanalrın ne kadar Atatürkçü,Cumhuriyetçi,vatanse ver olduğunu törenlere katılıp katılmasıyla ölçemezsiniz.Şekilciliği bırakın artık.Biz bu şekilçilikten bıktık,çok çektik.
Alt 19.05.2012, 22:57   #18
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1208 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
mansur58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Atatürk sevmenin yolu onun heykeli önüne çelenk koymakla mı oluyor Sayın Kıbrıslı.

Bizim inancımızda çiçek ölülere bir fayda vermez.

Bu uygulama da çağ dışı bir uygulamadır. Saddamlı yılların Irakını Hafız Esatlı yılların Suriyesinin desbot anlayışını hatırlatıyor.

Ölülerimiz için yapılacak şey bellidir. Ruhuna fatiha ve dualar okunur gönderilir.
İşte burada ayrışıyoruz. Demokrasi burada devreye girer. Çiçek koymak isteyenler belki hristiyan belki ateist ne biliyorsun? Sana ne yani ayrıca bana ne de? Daha doğrusu kime ne? Mülki amirlikler bunun kararını verme hakkını nereden buluyor? Sana göre çağ dışıdır başkasına göre değildir... Kimisi çiçek koyarak sevgisini belli eder kimisi Fatiha okur kimisi de benim gibi hem Fatiha okur hem çiçek koyar buna devlet ne karışır kardeşim? Ona mı kalmış sevgimi nasıl göstereceğimin kararını vermek. Ben Çelenk koymak isteyeceğim valilik de bana izin vermeyecek ne gerek var gerginliğe böyle bir şey için, halkla polisi karşı karşıya getiriyorlar...Yazık değil mi?

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.05.2012, 23:08   #19
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sivastaki yürüyüsün bir kısmına ben de katıldım. Katılım beklediğimden azdı. Genelde yaşlı kisilerdi. Genç katılımcı fazla yok gibiydi.
Gönüllüler istedikleri gibi ve daha coşkulu kutlarlar demiştim ama emniyet buna engel oldu. Mevlana caddesinden meydana gelindiğinde polislerle pazarlık başladı. Sonra oradan ayrıldım ben. Pazarlığı kim kazandı bilmiyorum.
Bir de şu dikkatimi çekti. Hükümet meydanını hicbir bayramda bu kadar bomboş bayraksız görmemistim. Direkler arasına asılan bayraklar cok güzel bir görüntü oluyordu. Bu sene bundan da mahrum bırakılmış insanlar.
Tebrik ediyorum kardeşim birlikte olmayı umud ederdim ama olamadı... Sivas'ta çeşitli parti gençlik kolları Samsun - Ankara ve İstanbul'da olduğu için genç kesim yoktu yürüyüşte ama bizimkiler gibi anne babalar onların yerine geldi. Cumhuriyet Meydanına izin verilmiş olmasına rağmen Meydana alınmamış kortej sonra bir yanlış anlama olduğu (!) anlaşılmış ama burada geçen yarım saatte bir bölüm yaşlı kimseler gruptan ayrılmak zorunda kalmış. Asıl olay Güneş Eczanesi önünde bir tek trafik polisi yüzünden yaşanmış. Kortej geçerken trafiği durduması gereken bir memur araçlara geç izni verince küçük bir kaza atlatılmış ve şoförlerle yürüyenler karşı karşıya gelmiş.Ancak genel olarak düzenleyiciler memnunlar, daha güzellerini ve büyüklerini yapacaklarını tahmin ediyorlar çok organize olamadılar kanımca bin kişinin üzerinde insan toplanırdı eğer daha iyi bir iletişim olsaydı ancak bu kadar kısa zamanda o bayrakların bile yapılması yeterlidir...

Tekrar tebrik eder alnından öperim sevgili kardeşim...

Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 19.05.2012, 23:11   #20
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"Törenelere öğrenci götürülecek" dendiğinde en Cumhuriyetçi en Atatürkçü arkadaşların ne kadar gönüllü(!) olduğunu çok iyi biliyorum,biliyoruz.
Ben Atatürkçü değilim.Ama bu törenlere 2 yılda 2 defa öğrenci götürdüm.Ben törenelrde iken en koyu Atatürkçü arkadaşalrın hiçbiri yoktu.Demem o ki,insanalrın ne kadar Atatürkçü,Cumhuriyetçi,vatanse ver olduğunu törenlere katılıp katılmasıyla ölçemezsiniz.Şekilciliği bırakın artık.Biz bu şekilçilikten bıktık,çok çektik.
Resmi törenlerin ne olursa olsun iptal edilmesi bence yanlıştır. Yap resmi törenleri yine, gönüllü öğrenciler gönüllü hocalarla katılsın, bakalım nasıl olacak. Ama resmi törenler yapılacak. Resmi törenler şekilcilik değil halkın milli duygularını diri tutan etkinliklerdir...

Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)