|
|
#2121 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() kartal- Şuan
Son Aktivite: 04.02.2012 17:14
Tecrübe Puanı: 692
![]() |
DAĞLARDA ŞARKI SÖYLE (92391 Hit)
Al eline bir değnek, Tırman dağlara, söyle! Şehir farksız olsun tek, Mukavvadan bir köyle. Uzasan, göğe ersen, Cücesin şehirde sen; Bir dev olmak istersen, Dağlarda şarkı söyle! [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı kartal-'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2122 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doğan bulut58 Şuan
Son Aktivite: 13.03.2015 01:32
Tecrübe Puanı: 1339
![]() |
Dur Gardaş!
Bir selam ver geç dostuna, Yabancı degilsin,bizim eldensin, Endamın gururun bize benziyor. Yiğidin harman olduğu yerdensin! SiVaS’lısın gardaş tanıdım seni, Nerdensin söyle gardaş ilçeni, Bilirim ben SiVaSım’dan göçeni, Gardaş, sen SiVaS’ın neresindensin? Demirim,çeliğim sana emanet, Yiğitlik var sende etmezsin minnet, Çalışkan, hatırnas,hem dost hemde mert, Gardaş, sen DİVRİĞİ’nin neresindensin? Gökpınar’ın berrak suyundan mısın, Selçuk’ların asil soyundan mısın, Yoksa üç beldenin birinden misin, Gardaş, sen GÜRÜN’ün neresindensin? Nam’ın duyurmuşsun dünya alemde, Balıklı çermiğin tıbbın dilinde, Karabaş gür sesli yayla yolunda, Gardaş, sen KANGAL’ın neresindensin? Kösedağ kanat gerer üstüne, Yiğit gardaş mert davranın dostuna, Sahip çıkan hemşerine nesline, Gardaş, sen SUŞEHRİ’nin neresindensin? Kösedağ yaylasının zirvesinden mi, Tödürge gölü’nün çevresinden mi, Kızılırmağımın çehresinden mi, Gardaş, sen ZARA’nın neresindensin? Asil soylu güzel huylu hemşerim, Büyükgöl’den su içmişe benziyor, SiVaS’ıma gönül verin yürekten, Gardaş, sen HAFİK’in neresindensin? Kelkit vadisinin güzel yerinden, Sessiz durup yükselirsin yerinden, Kösedağ’ın yiğit bekçilerinden , Gardaş, sen KOYULHİSAR’ın neresindensin? Gönül gözüyle dünyayı gören, İnsanlığa örnek olan yön veren, AŞIK VEYSEL’imin doğduğu yerden, Gardaş, sen ŞARKIŞLA’nın neresindensin? PİR SULTAN ABDAL’ımın BaNaZ’ından mı, Acılar dolu Ayvaz’ından mı, Kabayel’inden mi, Poyraz’ından mı, Gardaş, sen YILDIZELİ’nin neresindensin? Gür sesiyle yükseklerden haykıran, Ssrılırsın SiVaS’ına doğrudan, İşsizlikten göçtün sende yurdundan, Gardaş, sen İMRANLI’nın neresindensin? Hoş geldin hemşerim dost kervanına, Suşehri, Zara’yı aldın yanına, Göğsüm kabarıyor güzel adına, Gardaş, AKINCILAR’ın neresindensin? Yeni girdin ilçe olup araya, El attık senide kattık halaya, Sende çıkan Kösedağ’a yaylaya, Gardaş, sen Gölova’nın neresindensin? İçtiniz mi gardaş Tecer suyundan, Karabaş koyunun Kangal soyundan, Merkezine yakın çevre köyünden, Gardaş, sen ULAŞ’ın neresindensin? Ata sporumu yaşatan sensin, Kıspet giyip perdah atanım sensin, Can hemşerimizsin sende bizdensin, Gardaş, sen DOĞANŞAR’ın neresindensin? Uzun yayla siper olmuş bağrına, Şiirler yazılmış senin uğruna, Hoş gelmişsin sende dost kervanına, Gardaş, sen ALTINYAYLA’nın neresindensin? Söylenmeyen son ilçesin, Gönüllerde taht kuran gülsün çiçeksin, Seni sevenleri candan seversin, Gardaş, sen GEMEREK’in neresindensin? YİĞİTler diyarı ASLAN ilinden, Dostların soyundan AŞIK dilinden, Badelerle dolu PİR’ler ilinden, GARDAŞ, sen SiVaS’ın NERESİNDENSİN? ============================== ================ ============================== ============ AYRILIK NİKAHI Seni bilmem ama ben kararlıyım Şu garip sevdadan cayalım gitsin Bu aşkta senden çok ben zararlıyım Bir kumar oynadık diyelim gitsin İçimde bir his var benden pes diyor Olmayan duadan ümit kes diyor Madem ki bahtımız böyle istiyor Kaderin emrine uyalım gitsin Seninle burcumuz tutsaydı keşke Aslanlar bir başka yengeç bir başka Yarını olmayan hayırsız aşka Ayrılık nikahı kıyalım gitsin Farzet ki bir rüya gördük ikimiz Gerçekte bu hissi tanımadık biz Böyle bir masalı yaşamadık biz Bir varmış bir yokmuş sayalım gitsin Marifet feleğin elinden çıkmış Dünyada başka bir terzisi yokmuş Keremi Aslıyı narına yakmış Ateşten gömleği giyelim gitsin Tiryaki gönlümde olmasın kuşkun Tek sana müptela tek sana düşkün Ardından bir ağıt yakalım aşkın Adını elveda koyalım gitsin Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlam,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımı değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa!Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Konu doğan bulut58 tarafından (27.07.2010 Saat 23:33 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2123 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
Son Aktivite: 30.06.2014 01:13
Tecrübe Puanı: 911
![]() |
BEN
BEN, kimsesiz seyyahı, meçhuller caddesinin... BEN, yankısından kaçan çocuk kendi sesinin... BEN, sırtında taşıyan işlenmedik günahı; Allah'ın körebesi, cinlerin padişahı... BEN, usanmaz bekçisi, yolcu inmez hanların; BEN tükenmez ormanı, ısınmaz külhanların... BEN, kutub yelkenlisi buz tutmuş kayalarda; Öksüzün altın bahtı, yıldızdan mahyalarda... BEN, başı ağır gelmiş, boşlukta düşen fikir; Benliğin dolabında, kör ve çilekeş beygir... BEN Allah diyenlerin boyunlarında vebal; BEN bugünküne mazi, yarınkine istikbal... BEN, BEN, BEN; haritada deniz görmüş, boğulmuş; Dokuz köyün sahibi, dokuz köyden kovulmuş... Hep BEN, ayna ve hayal; hep BEN, pervane ve mum; Ölü ve Münker-Nekir, baş dönmesi, uçurum... necip Fazıl KISAKÜREK. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı filografozan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2124 |
|
Usta Yiğido
![]() |
NUR
Sen ol dersin ve olur! Pırıltı dolu billur, Çığlık içinde fağfur. Bir renk bize öteden Ve bir ses o besteden Nur bize Allah ' ım nur! Büyük divan ve huzur...... Bekliyor mezarı Sûr. Sonsüzlük ölümsüzlük Bitmez tükenmez düzlük; Nur bize Allah ' ım nur! Güneşşi tuttu çamur; Elmas mahçup zift mağrur. Yakın kandili yakın; Ne donanma ne yangın Nur bize Allah 'ım nur! Sen ol dersin ve olur! nfk. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı filografozan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2125 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() murat tugrul Şuan
Son Aktivite: 06.06.2015 16:33
Tecrübe Puanı: 814
![]() |
Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiçbir seyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2126 |
|
Usta Yiğido
![]() |
BU GECE
Ağlamak kifayet etmez acıma Şen kahkahalarda hüzün bu gece teselli sözleri gider gücüme Şarkılar bir başka hazin bu gece Yüreğim fırtına gözlerim durgun Varlığın ilacım yokluğun vurgun Hayattan kovuldum kaderim sürgün Ölüm fermanımı yazın bu gece Herkese kalbimi vermezken öyle Yaşatmak için sen ne yaptın söyle Ne kadar şen şakrak olmuşsun böyle Halime gülüyor yüzün bu gece Talebim çok değil yalnız beni sev Umut sefil cüce,acı koca dev Üstadım geçiver bir hicaz peşrev Sevdadan dert yansın sazın bu gece Neşenin kapısı yüzüme örtük Bir resmin yok bende olsa da yırtık arkana bakmadan sende git artık hadi benden sana izin bu gece alıntı |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2127 |
|
Usta Yiğido
![]() |
ÇİLE
Gaiblerden bir ses geldi: Bu adam Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birden bire dam. Gök devrildi, künde üstüne künde... Pencereye koştum: Kızıl kıyamet! Dediklerin çıktı. İhtiyar bacı! Sonsuzluk elinde bir mavi tülbent, Ok çekti yukardan, üstüme avcı. Ateşten zehrini tattım bu okun. Bir anda kül etti can elmasımı. Sanki burnum değdi burnuna(yok)un. Kustum, öz ağzımdan kafatasımı. Bir bardak su gibi calkandı dünya; Söndü istikamet, yıkıldı boşluk, Al sana hakikat , al sana rüya! İşte akıllılık , işte sarhoşluk! Ensemin örsünde bir demir balyoz Kapandım yatağa son çare diye. Bir kanlı şafakta , bana çil horoz Yepyeni bir dünya etti hediye. Bu nasıl bir dünya hikayesi zor; Mekânı bir satıh, zamanı vehim. Bütün bir kainat muşamba dekor, Bütün bir insanlık yalana teslim. Nesin sen , hakikat olsan da çekil! Yetiş körlük , yetiş takma gözde cam! Otursun yerine , bende her şekil; Vatanım sevgilim , dostum ve hocam! nfk |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 7 Kullanıcı filografozan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2128 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Ne Feryad Edersin Divane Bülbül
Ne Feryad Edersin Divane Bülbül Senin Bu Feryaden (Anam) Gülşene Kalsın Bu Dünyada Eremezsen Murada Huzuru Mahşere (Anam) Divana Kalsın Nesin Methedeyim Bir Kaşı Kare Şu Sineme Aştı (Anam) Onulmaz Yara Dünya Tabip Olsa Derdime Çare Derdimin Dermanı (Anam) Lokmana Kalsın Bir Can İçin Geçti Canım Serinde Vücudum Kül Oldu (Anam) Aşkın Narından Emrah Buse İster Nazlı Yarinden Bu Bayram Olmazsa (Anam) Kurbana Kalsın cengiz ökan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 7 Kullanıcı doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2129 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() murat tugrul Şuan
Son Aktivite: 06.06.2015 16:33
Tecrübe Puanı: 814
![]() |
Sol Yanım Acıyor Annem
Merhaba anne, Yine ben geldim. Merak etme okuldan çıktım da geldim. Annelerde babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama Ali "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder" demişti de Onun için söylüyorum. Geçen hafta öğretmen, Sağ elimde sarımsak, sol elimde soğan dedirte dedirte Öğretti sağımı solumu. Ben biliyorum artık anne sağım neresi, solum neresi Ağrıyan yanımın neresi olduğunu Şimdi iyi biliyorum anne. Hani geçen geldiğimde Şuram acıyor işte şuram demiştim de Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne Bak şimdi söylüyorum Şuram işte, Sol yanım çok acıyor anne. Hem de her gün acıyor anne her gün. Dün sabah annesi Ayşe' nin saçlarını örmüştü. Elinden tutup okula getirdi. Yakası da danteldi. Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi. Ben de ağladım, Ağladım hiç de utanmadım. Öğretmen ne oldu dedi. Düştüm dizim çok acıyor dedim. Yalan söyledim anne. Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne. Bugün bende saçım örülsün istedim. Babam ördü ama onunki gibi olmadı. Dantel yaka istedim. Babam "Ben bilmem ki kızım" dedi. Bari okula sen götür dedim. "kızım, iş" dedi. Ben de banane dedim, ağladım. "kızım, ekmek" dedi babam. Sustum ama okula giderken yine ağladım anne. Ha bi de sol yanım yine çok acıdı anne. Herkesin çorapları bembeyaz, benimkiler gri gibi. Zeynep "annem beyazlara renkli çamaşır katmadan yıkıyormuş" dedi. Babam hepsini birlikte yıkıyor. Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne? Uff babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme. Üzülmesin diye söylemiyorum ama Arkadaşlarım her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor. Biliyorum babam pasta yapmasını bilmez anne. Hava kararıyor, ben gideyim anne. Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi. Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum. Kim bozuyor toprağını, Çiçeklerini kim koparıyor. İzin verme anne ne olur toprağına el sürdürme. Eve gidince aklıma geliyor bi de bunun için ağlıyorum anne. Bak kavanoz yanımda, toprağından bir avuç daha alayım. Biliyor musun anne her gelişimde aldığım topraklarını Şu kavanozda biriktirdim. Üzerine de resmini yapıştırıp başucuma koydum. Her sabah onu öpüyor kokluyorum. Kimseye söyleme ama anne Bazen de konuşuyorum onunla. Ne yapayım seni çok özlüyorum anne. Ha unutmadan, Öğretmen yarın anneyi anlatan bir yazı yazacaksınız dedi. Ben babama yazdıracağım. Öğretmen anlarsa çok kızar ama bana ne kızarsa kızsın. Ben seni hiç görmedim ki neyi, nasıl anlatacağım anne. Senin adın geçince sol yanım acıyor anne. Hiç bir şey yutamıyorum. Bazen de dayanamayıp ağlıyorum. Kağıda da böyle yazamam ya anne. Ben gidiyorum anne, Toprağını öpeyim, sende rüyama gel beni öp. Mutlaka gel anne, Sen rüyama gelmeyince sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne. Sol yanım acıyor anne. İşte tam şurası, Sol yanım çok acıyor anne. Seni çok özledim, Anne çook... Bedirhan Gökçe |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2130 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Güzelliğin on par’etmez
Bu bendeki aşk olmasa Eğlenecek yer bulaman Gönlümdeki köşk olmasa Tabirin sığmaz kaleme Derdin dermandır yareme İsmin yazılmaz aleme Aşıklarda meşk olmasa Kim okurdu kim yazardı Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başk’olmasa Güzel yüzün görülmezdi Bu aşk bende dirilmezdi Güle kıymet verilmezdi Aşıkla maşuk olmasa Senden aldım bu feryadı Bu imiş dünyanın tadı Anılmazdı Veysel adı O sana aşık olmasa |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir) | |
|
|