![]() |
#221 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() UMUT
Özürlü bir delikanlı Sahilde çekirdek satıyor, Soğuya aldırmadan. Küçücük radyosundaki parçalarla teselli buluyor, Umutsuzluğa kapılmadan. Günde kaç defa “buyurun” diyor belki kendisi de bilmiyor. Evine kaç para götürüyor, O da bilmiyor. Sadece acımak mı ? O da yetmiyor. Zaten bunu da kabul etmiyor. İnsanca bakış. Biraz anlayış bekliyor. Herhalde ilgiyi ve sevgiyi daha çok hak ediyor. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. Birde biz bilebilsek. Umutsuz yüreklere umut olmanın hazzını. Çekmedik onlar gibi bu hayatın acımasızlığını.
![]() |
#222 |
Yasaklı
![]() AYDIN70 Şuan
![]() Son Aktivite: 18.09.2008 12:53
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Öyle sabah uyanır uyanmaz yataktan fırlama. Yarım saat erkene kurulsun saatin. Kedi gibi gerin, ohh ne güzel yine uyandım diye sevin... Pencerini aç, yağmur da olsa, fırtına da olsa nefes al derin derin. Yüzüne su çarpma, adamakıllı yıka yüzünü serin serin. Geceden hazır olsun, yarın ne giyeceğin. Ona harcayacağın vakitte bir dilim ekmek kızart. Çek kızarmış ekmek kokusunu içine Bak güzelim kahvaltının keyfine... Ayakkabıların boyalı olsun, kokun mis. Önce sana güzel gelsin aynadaki siluetin. Çık evinden neşeyle, karşına ilk çıkana gülümse, aydınlık bir gün dile. Sonra koş git işine, dünden, önceki günden, Hatta daha da eskiden yarım ne kadar işin varsa hepsini tamamla, Ohhh şöyle bir hafifle... Bir güzel kahve ısmarla kendine, seni mutlu eden sesi duymak için alo de. Hiç işin olmasada öğle üzeri dışarı çık. Yağmur varsa ıslan, güneş varsa ısın, hatta üşü hava soğuksa... Yürü, yürürken sağa sola bak, öylesine değil, görerek bak. Çiçek görürsen kokla, köpek görürsen okşa, çocuk görürsen yanağından makas al... Sonra, şöyle bir düşün. Kimler sana yol açtı, sen çok dar da iken?... Kimler seni ferahlattı, hani kapını kimsenin çalmadığı günlerde kimler kapını tıklattı?.. Ne kadar uzun zamandır aramadın onları değil mi?... Hadi hemen uğrayabilirsen uğra, arayabilirsen ara!... Hatırlarını sor, öyle laf olsun diye değil, kucaklar gibi sor!... Bu sadece onların değil, senin de yüreğini ısıtacak, yüzünde güller açtıracak.. Günün güzeldi değil mi? Akşamın da güzel olsun... Yemeğin ne olursa olsun, masanda illaki kumaş örtü olsun... Saklama tabakları, bardakları misafire. Sizden ala misafir mi var bu dünyada?.. Ailecek kurulun sofraya, öyle acele acele değil, vazife yapar gibi hiç değil. Şöyle keyife keyif katar gibi, lezzete lezzet katar gibi, eksik bıraktıklarını tamamlar gibi. Tadına var akşamının... Gece evinde, dostların olsun. Sohbet mezen, kahkahan içkin olsun... Arkadaşım, hayat bu. Daha ne olsun? Ama en önce ve illa ki sağlık olsun! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "MaSaL"ların içindeyse şayet sevdalar, doyasıya yaşanabiliyor o zaman, demiş birileri... Bende Boşverdim ve MaSaL’ların içinde yaşadım sevdalarımı... Yazdığım her satırda sevdam vardı, sana dairdi her kelimem. Ya sen vardın, ya da senden ötesi yoktu zaten. Acılar geçiyordu ama yaralar kanıyordu hep... Gözümün ucuyla bakardım ya Hani kıyamazdım dokunmaya Öyle kırık dökük bir başıma Karar verdim bugün seni unutmaya Bilirsin kalandır terk eden aslında Yazdıkça çıldırıyorum. Biliyorum ki dokunmasam kaleme unutacağım. Isırmasam o kalemin arkasını susacağım. Yorulmayacak dudaklarım, daha kolay olacak başkası. Sessizlik olmayacak, sensizlik olmayacak. Dahası olmayacak, ötesi, yarası, izi kalmayacak... Yoksun ve işte tek gerçek bu... Gidişimi isteyen de, ardımdan boş gözlerle bakarken dur demeyen de sendin. Kasırgalardan koruduğum sevdamın, meltemlerde yok olmasını seyretmek ne kadar acı. Oysa o narin gelincik ne fırtınalar atlatmıştı. Ne anılar, ne acılar yaşamıştı... Ne anılar, ne acılar Bıraktım ardımda ne kırgın sabahlar Ne sevgiler, ne sevdalar Yaşarım gün doğdukça serde hayat var Geride bıraktığın gözlerinin yeşili, nefesimi kesen sevdan yaşatıyor bedenimi. Bitmez dediğim aşkın kol değneklerim. Sonraları olmuyor biliyorum ama o umut can yoldaşım. Asla bırakmadı ellerimi... Çok şey istemedim hayattan. Bir özür borcu vardı beklediğim. Olmazdı biliyorum, olmazı istedim… Tek beklediğim huzurdu, olmadı, bulamadım. Çok istedim olmadı... Ne anılar, ne acılar İncitmem incinsem de sonsuz umutlar Ne kaygılar, ne kavgalar Unutmam affetsem de sen de yaram var Şimdi gitmek zamanı. Ardıma bakmadan, sonunu düşünmeden. "MaSaL"ların içindeyse şayet sevdalar, doyasıya yaşanabiliyor o zaman demişti ya birileri... Bende Boşver’dim ve MaSaL ların içinde yaşıyorum sevdamı... Hoşçakal...
![]() |
#224 |
Yiğido
![]() ![]() NESLİ Şuan
![]() Son Aktivite: 25.09.2009 12:51
Tecrübe Puanı: 634
![]() ![]() |
![]() SEVMEK YÜREK İSTER
sevmek yürek ister sözde deil özde gönülde ise ’eğer’ sevgi insanı yüceltir.. küçülmek isteyenler, bunu ne bilir gerçek gönüller yaşar bu kutsal duyguyu ucuz deil..söylendiği kadar.. leblebi hiç deil..önüne gelene dağıtılacak arı misali bal yapacak.. daldan dala çiçekten çiçeğe konacak.. böyle yapanlar.. kendi kazdıkları kuyuda kaybolacak unutmayın kii.. dünya..’etme bulma’ dünyası her yaptığın yanlış.. her oynadığın gönül .kırdığın kalpler zannetmeki yanına kar kalacak unutmayınki... bunu yapan.. acizz.. zavallılar.. ’ALLAH’ ında bir hesabı var’ zannetmeyin ki aldatanlar farkında deiLsiniz..sizsiniz’ALDANAN’ LAR ’ SEVGİ.. BİZE ALLAHIN EN GÜZEL LÜTFU.. BU YÜKÜ EĞER TAŞIYABİLİYORSA ’YÜREK’ İŞTE O ZAMAN DEĞER KAZANIR.. ’GERÇEK GÖNÜLDEN SEVMEK SEVİLMEK’
![]() |
#225 |
Yasaklı
![]() HaSiVasLıM58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.01.2009 12:33
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Sensiz Yapamam Beklentim kalmadı artık hayattan Bu dünyada ben sensiz duramam Gidiyorum sevdam,balım,herşeyim Dünya güneşsiz,insan susuz Ölümlü hayatta ben sensiz yapamam.. Hayat sensiz,vakit dar,ölüm yakın İnan çok geç,bu sevdayı bir kenara bırakalım Gidiyorum sevdam,balım,herşeyim Dünya güneşsiz,insan susuz Ölümlü hayatta ben sensiz yapamam.. Geceler çöküyor gündüzlerime Yalanlar giriyor sözlerime,sevmiyorum diyorum Gidiyorum sevdam,balım,herşeyim Dünya güneşsiz,insan susuz Ölümlü hayatta ben sensiz yapamam.. Saatler pişmanlığımızı tarta dursun Vakit tamam bu yolcu da yoluna koyulsun Gidiyorum sevdam,balım,herşeyim Dünya güneşsiz,insan susuz Ölümlü hayatta ben sensiz yapamam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2194
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tadına var akşamının...
Gece evinde, dostların olsun. Sohbet mezen, kahkahan içkin olsun... Arkadaşım, hayat bu. Daha ne olsun? Ama en önce ve illa ki sağlık olsun! paylaşım için tşkler.
![]() |
#227 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() *AHISKALI* Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2024 03:39
Tecrübe Puanı: 698
![]() ![]() |
![]() ![]() MONA ROSA Mona Rosa. Siyah güller, ak güller. Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak .Kanadı kırık kuş merhamet ister. Ah senin yüzünden kana batacak. Mona Rosa. Siyah güller, ak güller. Ulur aya karşı kirli çakallar, Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa. Mona Rosa bugün bende bir hal var. Yağmur iri iri düşer toprağa, Ulur aya karşı kirli çakallar. Açma pencereni perdeleri çek, Mona Rosa seni görmemeliyim. Bir bakışın ölmem için yetecek. Anla Mona Rosa ben bir deliyim. Açma pencereni perdeleri çek. Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi, Bende çıkar güneş aydınlığına. Bir nişan yüzüğü bir kapı sesi. Seni hatırlatır her zaman bana. Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi. Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur. Bir mumun ardında bekleyen rüzgar, Işıksız ruhumu sallar da durur. Zambaklar en ıssız yerlerde açar. Ellerin, ellerin ve parmakların Bir nar çiçeğini eziyor gibi. Ellerinden belli olur bir kadın, Denizin dibinde geziyor gibi. Ellerin, ellerin ve parmakların. Zaman ne de çabuk geçiyor Mona. Saat onikidir söndü lambalar Uyu da turnalar girsin rüyana, Bakma tuhaf tuhaf göğe bu kadar. Zaman ne de çabuk geçiyor Mona. Akşamları gelir incir kuşları, Konarlar bahçemin incirlerine. Kiminin rengi ak kiminin sarı. Ah beni vursalar bir kuş yerine. Akşamları gelir incir kuşları. Ki ben Mona Rosa bulurum seni İncir kuşlarının bakışlarında. Hayatla doldurur bu boş yelkeni. O masum bakışların su kenarında. Ki ben Mona Rosa bulurum seni. Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa. Henüz dinlemedin benden türküler. Benim aşkım uymaz öyle her saza. En güzel şarkıyı bir kurşun söyler. Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa. Artık inan bana muhacir kızı, Dinle ve kabul et itirafımı. Bir soğuk, bir mavi, bir garip sızı Alev alev sardı her tarafımı. Artık inan bana muhacir kızı. Yağmurdan sonra büyürmüş başak, Meyvalar sabırla olgunlaşırmış. Bir gün gözlerimin ta içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış. Yağmurdan sonra büyürmüş başak. Altın bilezikler o kokulu ten Cevap versin bu kuş tüyüne. Bir tüy ki can verir gülümsesen, Bir tüy ki kapalı geceye güne. Altın bilezikler o kokulu ten. Mona Rosa. Siyah güller, ak güller. Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak. Kanadı kırık kuş merhamet ister, Ah senin yüzünden kana batacak. Mona Rosa. Siyah güller, ak güller. SEZAİ KARAKOÇ __________________
![]() |
#228 |
Yiğido
![]() ![]() burcum Şuan
![]() Son Aktivite: 17.12.2008 00:13
Tecrübe Puanı: 726
![]() |
![]() Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur. Bir mumun ardında bekleyen rüzgar, Işıksız ruhumu sallar da durur. Zambaklar en ıssız yerlerde açar. Yağmurdan sonra büyürmüş başak, Meyvalar sabırla olgunlaşırmış. Bir gün gözlerimin ta içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış. Yağmurdan sonra büyürmüş başak. Sezai Karakoç' un Beğenerek okuduğum şiirini tekrardan okumak zevk verdi teşekkürler ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() *AHISKALI* Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2024 03:39
Tecrübe Puanı: 698
![]() ![]() |
![]() ......................teşekkür ler.......arkadaşlar.......... ....
![]() |
#230 |
Yiğido
![]() ![]() didem58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.09.2009 13:49
Tecrübe Puanı: 625
![]() |
![]() Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa.
Henüz dinlemedin benden türküler. Benim aşkım uymaz öyle her saza. En güzel şarkıyı bir kurşun söyler. Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa.. harika bir şiir,güzel paylaşım,teşekkürler..
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |