Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.12.2009, 14:34   #21
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24

Tecrübe Puanı: 1154 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART

yer için büyük hal veya eski buğday pazarı düşünülüyor..Doğan başkanımızdan alınan bir bilgidir.

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 14:39   #22
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Açılsa ne olacak? Kim ne alışverişi yapacak, Sivas halkının gelir düzeyi ne? Ben de bunu anlamıyorum... Hayır kardeşim AVM şart değil... Şart olan DİKİMEVİ, şart olan TÜDEMSAŞ, şart olan DÇ FABRİKASI, şart olan istihdam... Önce refahı düzeltelim... Şartmış, önce bana iş sahası yarat sonra ben geçmişten kalan 30 yılın borcunu ödeyeyim, borçalrımı kapattıktan sonra hayatımı sürdürecek bir düzeni kurayım eee ondan sonra da artan parayı eğlenceye harcayabileyim değil mi? Dünyanın normalde düzeni bu olması gerekirken afedersiniz Sivas şivesine özel bir söz vardır it olmadan kübe bilmem ne etmek gibi tepeden başlıyoruz... Önce AVM, o avm hizmet sektöründe diyelim 100 kişi istihtam etti sonra ne olacak? O dükkanlar teker teker kapanacak çünkü para yok... Bir tane AVM var Burger King yatırım yapcaktı açmadı dükkanını neden?? Çünkü talep yok... Sosyalizmde Arz Talep ilişkisi var, Kapitalizm de var, Sosyal Demokrasi de var, Liberal Ekonomi de var ama bizimkilerin ekonomik sisteminde yok... Ben bazen bu ülkeyi anlayamıyorum...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 14:47   #23
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Büyük alış veriş merkezleri açılması güzel, ancak unuttuğumuz bir şey var, yüzlerce binlerce esnafında işine sekte vurmakta. Sözde büyük AVM' leri şehirin dışına açılacaktı herşeyde tersini yaptiğimiz gibi bundada yine aynı, şehirin göbeğine buna benzer işyerleri açılmakta. Demekki parayı veren düdüğü çalıyor.
Önce iş olsun, para olsun alacak yer bir şekilde bulunur, bu konuda Kıbrıslı kardeşime katılıyorum.
Alt 11.12.2009, 14:51   #24
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Abdurrahman 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yer için büyük hal veya eski buğday pazarı düşünülüyor..Doğan başkanımızdan alınan bir bilgidir.
İllede açılırsa ve Doğan Başkanla yakınlığın varsa benim önerimi ilet lütfen... Dünyanın her yerinde AVM'ler şehrin dışına yapılır Türkiye'deki büyük şehirlerde de böyledir... Çünkü şehir merkezindeki esnaf zarar görür aksi taktirde... Büyük hali'den kastın neresi ve buğday pazarının yerini tam hatırlamıyorum dikilitaşın orasıydı galiba, eğer şehir merkezinde olursa çok zarar verir Sivas'a, mümkünse büyük şehirlerdeki örneklerine baksınlar, şehirin neresinin gelişmesini, ne tarafa doğru gelişmesini istiyorlarsa o çıkışına doğru yapsınlar bu AVM'yi... (TAbii ille de yapılacaksa ben öncesinde iş sahası kurulması taraftarıyım) Örneklerini verebilirim... İzmir: Kipa, Carrefour, Palmiye, Agora, Forum Bornova bunlar hep şehrin dışındadır... Bir kısmı şehrin içinde kalmıştır çünkü şehir otomatik olarak o tarafa doğru genişlemiştir... Ankara: Arcadium, Armada, Optimum Bursa: As Merkez, Korupark burda Zafer Plaza şehirin göbeğindedir o yüzden orada Trafik ölümdür...
Bunlara dikkat edilsin karar verilirken... Bir de önceden yapılmış yatırımları yıkmak yerine onları zamana uygun şekilde yenilemek en doğrusudur...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 14:54   #25
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1154 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

milletvekillerimiz belediyenin çalışmalarını kısıtlamak yerine yeni iş sahası için girişimlere bulunsa keşke !
ayrıca Sivasımıza merkezi bir yerde avm şart ..
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 14:56   #26
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

sizce büyük haL ve eski buğday pazarı şehir merkezine yakışıyormu ?..
Alt 11.12.2009, 14:57   #27
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Şehirimzde bir AVM görmek için tüm işsizlerin iş bulmasını bekleyeceksek,torunalrımızın torunlarının torunları bile bu şehirde bir AVM göremez.Yeni stada da gerek yok o vakit.İşsiz adam maça mı gidecek?Önce para kazansın ki sonra maçı düşünsün.
Alt 11.12.2009, 14:58   #28
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
Abdurrahman 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
milletvekillerimiz belediyenin çalışmalarını kısıtlamak yerine yeni iş sahası için girişimlere bulunsa keşke !
ayrıca Sivasımıza merkezi bir yerde avm şart ..
İyide Abdurrahman şehrin merkezine açtın, Sivas'ın esnafı mı orada dükkan açacak sanıyorsun? Büyük firmalar gelecek açacak içerisine de senin elemanını oturtacak senin Sivas'lında gidecek o AVM den alış veriş yapacak senin İnönü Bulvarındaki esnafında topu dikecek bunu mu istiyorsun...

Bu soruya cevap verirsen sevinirim... Ben neden yanlış olduğunu yazıyorum.... PEKİ SENCE NEDEN ŞART????

Alt 11.12.2009, 15:00   #29
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

halk genelde gerekli fiyat araştırmasını yapıyor, genellikle marketleri tercih ediyor. her market servis koymuş. sivasta çarşıya çık ,gez ,uğra bi markete bi poşet alışveriş yap, adresini ver bırak git. adrese teslim sen diğer işlerine devam et ..
Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 15:02   #30
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
Ötüken Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şehirimzde bir AVM görmek için tüm işsizlerin iş bulmasını bekleyeceksek,torunalrımızın torunlarının torunları bile bu şehirde bir AVM göremez.Yeni stada da gerek yok o vakit.İşsiz adam maça mı gidecek?Önce para kazansın ki sonra maçı düşünsün.
Yeni stada da gerek yok tabii doğru söylüyorsun... Stada verilecek para yerine burada bir fabrika açsınlar... Örneğin taaa 70'lerde yapımına karar verilmiş 5 tane genel müdür emekli eden ama bir tek çakıl taşı bile olmayan, temeli bile atılmayan bir şeker fabrikamız var örneğin o yapılsa ya stad yerine... Gerçi parton Şeker Fabrikaları 2-3 yıllık karlarına yine AKP yandaşı firmalara satılıyordu eskileri satarken neden yenileri yapılsınki... Dert yanıyoruz Sivas küçülüyor diye ama nedense 30 senedir aynı politikaların güdülmesini izliyor hatta alkışlıyoruz... Bilmem kaç Trilyon gitti AKSU'ya, bilmem kaç trilyon gitti kent meydanına... Alkışladı Sivas halkı, peki işsizler??? O trilyonlarla neler yapılabilir di? Ben bunun için bir araştırma yapıp yazacağım buraya AKSU'nun bedeline kaç kişinin istihtam edilebileceği ne tür bir işletmeler açılabilrdi Sivas'a ya da Stadın parasına ne tür bir işletme açılabilir...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)