Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 29.01.2009, 14:17   #21
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1091 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: CHP Sivas belediye başkan adayını açıkladı

başarılar dileriz adaya daha şimdiden 3,lük garanti ise ne diyelim, sağın alternatifi sağ, onunda alternatifi daha sağ ise uzak alternatif chpli olmuşsa oturup düşünecek çok şey var demektir, yola yolmaya devam
hayırlı olsun tercihin sivasım
Alt 29.01.2009, 14:27   #22
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 864 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sivas'ta iki de bayan aday var DP Mecide Şahin'i aday göstermiş, Şarkışla Belediye Başkan Adaylığına da bayağı vakit önce CHP Filiz Gür'ü aday gösterdi. İki partiyide tebrik ediyorum bunlar Sivas için atılmış önemli adımlardır... Umarım en azından birisi kazanır...
Sivas`imizin gecmisinde bayan baskan olup olmadigini bilmiyorum ama bu daylardan en az birinin secilmesi ilimiz adina cok onemlidir...

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.01.2009, 18:57   #23
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sivas`imizin gecmisinde bayan baskan olup olmadigini bilmiyorum ama bu daylardan en az birinin secilmesi ilimiz adina cok onemlidir...
Şarkışla'da Filiz Gür'ün önde olduğunu duydum.... 8 tane aday adayının içerisinden ön seçimle gelmiş. Kazanacağından emin....

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.01.2009, 21:02   #24
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 864 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şarkışla'da Filiz Gür'ün önde olduğunu duydum.... 8 tane aday adayının içerisinden ön seçimle gelmiş. Kazanacağından emin....
Umarım Filiz Gür kazanır ve Sivas'ımızda bir bayan başkan görürüz...

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.01.2009, 21:21   #25
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4579 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Sivasımıza başkan adayları kim hangi partiden olursa olsun hayırlısıysa olsun ben bütün partilerin belediye başkan adaylarını tebrik eder başarılar dilerim
Alt 09.02.2009, 01:32   #26
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Şarkışla Belediye başkan adayı Filiz Gür bir basın toplantısı düzenledi...
Gür:
"Bütün insanları eşit sayan, gelir dağılımında adaleti ön planda tutan bir anlayışla insanların daha sağlıklı, daha nezih bir ortamda yaşama hakları olduğuna inanıyorum. Çabam bu yönde olacak.

Yerel secimler siyasi partiler arasında yapılan bir yarış değil. Çünkü seçilecek belediye başkanı ne Türkiye'nin ekonomisini ne de dış politikasını değiştirecek bir güce sahip. Şarkışla'ya hizmet getirebilecek, bölgeyi tanıyan, projeleri olan bir ekibi iş başına getirebilmek yani emaneti ehline teslim etmek gerekir." dedi...

Basın toplantısında yer alan Sivas CHP milletvekili Malik Özdemir Gür'ün adaylığına ilişkin siyasette kadınların yer almasının sevinç verici olduğunu söyledi ve Gür'e başarı diledi.

Gür 36 yaşında, iki üniversite bitirmiş ve 2 dil biliyor...

Ticaret Meslek Lisesini bitirdikten sonra 1995 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi muhasebe bölümünden mezun oldu. 2002 yılında da Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesini bitirdi. Bir süre Cumhuriyet Üniversitesi Aşık Veysel Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak görev yapan Gür orta derecede İngilizce ve iyi derecede Almanca biliyor. Fotoğraf çekmek ve seyahat etmekten hoşlanan Gür evli ve iki çocuk sahibi.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.2009, 13:38   #27
Kibrisli
Usta Yiğido

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sivas'ın geçmişinde kadın aday yok, araştırdım, sadece geçmişte Halil Rıfat Paşa Mahallesi muhtarı var kadın olan... Eğer Filiz hanım seçilirse ilk kadın belediye başkanı olacak... Hele 2 üniversite bitirmiş 2 dil bilen Şarkışla'yı iyi tanıyan, gurbetçilerin sorunlarını tadarak bilen (Çünkü ailesi gurbetçiymiş) birisinin, hele bir de bir kadının Şarkışla'ya başkan olması bir atılım yaratabilir bence...

Saygılar...

Alt 15.02.2009, 04:14   #28
Kibrisli
Usta Yiğido

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Sivas Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu, göreve gelmesi halinde iki yıl içinde 2 adet hidroelektrik santrali kurarak hem organize sanayi bölgesinin (OSB) elektrik ihtiyacının yarısını hem de Sivas'taki işsizlik ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

Sultan Otel'de basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenleyen Oltulu, 39 yaşında olduğunu ve en büyük hayalinin belediye başkanı olarak görev yapmak istediğini söyledi.

Sivas'ta doğup büyüdüğünü ve eğitiminin tamamını Sivas'ta yaptığını söyleyen Oltulu, "Cumhuriyet İlkokulu'nda eğitimime başladım ve Cumhuriyet Üniversitesi'nden mezun olup eğitimimi tamamladım... Benim küçüklüğümden beri bir hayalim vardı. Hep yerel bir yönetici olmak. Özellikle de belediye başkanı olmak geçiyordu. Nedeni de beni bu günlere getiren, memleketim Sivas'a bir vefa borcu ödemekti. Bunu bu seçimlerde yapmak istiyorum. Bu nedenle aday oldum" dedi.

Sivas 4 Eylül Barajı'nın yapımında büyük emeği olmakla birlikte kent genelindeki 3 ayrı barajın yapımında da görev aldığını söyleyen Oltulu, "Görevim icabı birçok yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarım oldu. Bu zaman içerisinde de her şeye alıcı gözü ile baktım. Türkiye'de yerel yönetimlerde bir eksiklik olduğunu gördüm. Belediyecilik sadece kentin yerel ihtiyaçlarını karşılamakla bitmiyor. İstihdam da yapılmalı. Biz göreve geldiğimiz takdirde 30 Mart sabahı projelerimizin altyapılarını hazırlamak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Açıklamasında yapacağı hedefleri de sıralayan Oltulu, "Sivas'ı ilk olarak turizm ve kültür şehri yapacağız. Ozanlar festivali yaparak, 40 bin kişiyi Sivas'a getireceğimin vadini veriyorum. Bu festival sayesinde oteller kurulacak, alışveriş merkezleri açılacak ve istihdam sağlanacak. Bununla birlikte ozanlar kenti Sivas'a sürekli turist akışı olacak. El sanatlarını tekrar canlandıracağız. Sivas kiliminin pazarını oluşturarak, hak ettiği yere getireceğiz. Sağlık turizminin canlandırılması için de 3 kaplıcayı sağlık turizmine açacağız. Kadınlara belediye bünyesinde meslek edindirme kurslar açacağız. Tarımsal ve hayvansal gelişim için de organize hayvancılığını geliştireceğiz. Ağıl proje dediğimiz entegre tesisler ve yan kuruluşlarını oluşturacağız. Hayvan borsasını da hayata geçireceğiz. Bunlardan da en önemlisi olanı işsizlik ve göçün önüne geçilmesi için dış kaynaklı bütçe ile 2 tane hidroelektrik santrali kuracağız. Buradan elde edilen enerji ile OSB'nin elektrik ihtiyacının yarısını belediye olarak biz karşılayacağız. Tesislerin kurulması ve çalıştırılması aşamasında da en az bin kişiye iş vereceğiz. Dışarıdaki Sivaslı işadamlarının tekrar memleketlerine gelerek, yatırım yapmaları için arsa tahsisi ve altyapı sorunlarını halledeceğiz" dedi.

CHP Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu, bütün projelerinin iki yılda tamamlanması için gayret edeceklerini belirterek, "Yerel yöneticilerin projelerini tamamlayabilmesi ve hayata geçirmesi için yer bilmesi, adres bilmesi gerekir. İş yapanın, kaliteli malzemenin nerede olduğunu bilmeli. İşgücünün içimizden çıkacağını bilmeli. İnşallah 30 Mart sabahı belediyede tekrar sizlerle buluşarak, bu projelerin altyapılarına vakit kaybetmeden başlayacağız" dedi.

Alt 19.02.2009, 14:26   #29
Amarilis
Yeni Yiğido

Amarilis - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Amarilis Şuan Amarilis isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 11:01

Tecrübe Puanı: 0 Amarilis Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu bir demokratik yarış, Sivas her zaman daha güzel şeylere layık, halkın bir bir tercih yansıması hayırlısı olsun diyelim, başarılar dileriz.

.
Sivas herşeyin en güzeline layık ve olması gerektiği yerde değil yazık ki. Bu tarihi kent çevresinde yapılan kazılar, bu kentin onbin yaşlarında olduğunu gösteriyor.

Yaşı bu kadar büyük olan kentimizin yaşadığı sıkıntılar sadece istihdam alanında değil. Hiçbir alanda oluşturduğu kültürü ve birikimi göremiyoruz.

Neden?
Amarilis isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2009, 11:45   #30
etzel1967
Yiğido
NO AVATAR

etzel1967 Şuan etzel1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.06.2015 13:35

Tecrübe Puanı: 673 etzel1967 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

tüm adaylarımızın sivasa hizmet ereği doğrultusunda, sivasa ve sivaslıya yakışır şekilde yarışmalarını diliyorum...neticede seçim bir hizmet yarışıdır...bu anlamda tüm adayların iyi niyetli hareket ettiklerini düşünüyor, chp li adaya hayırlı uğurlu olsun diyorum...umarım seçim sonucunda kazanan sivas olur...
etzel1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)