![]() |
#21 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() Son Aktivite: 18.03.2012 09:49
Tecrübe Puanı: 593
![]() |
![]() KABUS
Zamanın tık - tıkları, Güder yaratıkları. Kan sızan pençesinde Beynimin yırtıkları. Hayal, dalgıç ki arar, Denizde batıkları. Bu ne dünya; ne dünya, Çerçöpten çattıkları!.. Bak şu maymun soyuna, Ortaya attıkları! Aziz ekmek, fikirde, Teneke artıkları. Ve evlerde baş köşe, Batının pırtıkları, Görünmezi görmeye Eremez mantıkları. Ya şu sözde müminler, Şiltenin kıtıkları? Yetmez mi bunca zaman Yan gelip yattıkları? Bir nesil özlüyorum, Doğrultsun yatıkları! Somunları taş olsun, Zehir de katıkları Yorganları devirsin, Dişlesin yastıkları! Bir damla gözyaşına, Sonsuzluk, sattıkları. Hakka dönünüz Hakka, Hakkın yarattıkları!... Necip Fazıl Kısakürek/Çile / (1978)
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() FEZA PİLOTU
YİRMİNCİ ASRIN ABLAK YÜZLÜ FEZA PİLOTU! BULDUN MU AY YÜZÜNDE ÖLÜME ÇARE OTU? BİR ODUN PARÇASINA AT DİYE BİNEN ÇOCUK! BAŞINDA ÇELİK KÜLAH, SIRTINDA PLASTİK GOCUK. UZAKLIKLARI YENMİŞ FATİH EDASINDASIN! DİPSİZLİĞİN DİBİNİ BULMAK SEVDASINDASIN!... ALLAH'A DİL ÇIKARIR GİBİ KÜSTAH BİR YARIŞ... FARKINDA DEĞİLSİN Kİ, AY DÜNYAYA BİR KARIŞ. FEZADA MİLYARLARCA IŞIK YILI, MESAFE; SENİNKİ, SANİYELİK ZAFER, İLMİ HURAFE! KAVANOZDA, KENDİNİ DERYADA SANAN BALIK; NE ACI VAHŞET, MAĞRUR İLİMDEKİ KABALIK; FEZADA "ALLAH DİYE BİR ŞEY YOK" İDDİASI!!! GEL GÖR, KAÇ FÜZEYE DENK, BİR MÜMİNİN DUASI; RAFA KALDIRMAK İÇİN RUHLARINI DÜRDÜLER, GÜNEŞ DİYE KALBTEKİ GÜNEŞİ SÖNDÜRDÜLER. BİLMEDİLER; KALBTEDİR, KALBTEDİR ASIL FEZA; KALBTEDİR, ÖLÜMSÜZLÜK KEFİLİ KUTSİ İMZA. SAYIDAN SONSUZLUĞA SINIF GEÇİRTECEK NOT; BİZDEDİR, VE BİZDEDİR ARŞ'A GİDEN ASTRONOT. VE MEKANDAN ARINMIŞ VE ZAMANDAN İLERDE, FEZAYI TESLİM ALMA SIRRI BİZİMKİLERDE. BİZİMKİLER IŞIĞA GEM VURUR DA BİNERLER; YERDEN GÖĞE ÇIKMAZLAR,GÖKTEN YERE İNERLER... Necip Fazıl Kısakürek
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() rahmetle aniyoruz....
SON SIGINAK hayat perdenin arkasinad hayatin öte yakasinda... su gayflet yükü insana bak... kendinden varlik cakasinda.. ve asksiz yobaz..isi gücü... namazla cennet takasinda.. kuran,kalbi kör ezbercide din,üfürükcü muskasinda... BATI,BATI DER,CIRPINIRLAR.. BATI TÜKÜRÜK HOKKASINDA... makine dimdik demirden put insanoglu ruh lackasinda... hürriyet nerde,söyleyeim.. hakka esaret halkasinda... zamanda hersey kopuk kesik.. bickisi kader makasinda... ey insan,sana son siginak.. SON PEYGAMBERIN HIRKASINDA..... degerli üstad necip fazil kisakürek(1982)
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() DAYAN KALBİM
Seni dağladılar, değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık. Sensin gökten gelen oklara hedef; Oyası ateşle işlenen gergef. Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık!
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() “Bir kız öğrenciyi, başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek,
İstiklal Savaşı başlarında ve Maraş'ta, düşmanlar tarafından başörtüsü çekilip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna tükürmektir." Necip Fazıl Kısakürek
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() Rabbim, Rabbim, bu işin, bildim neymiş Türkçesi;
Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi… Aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde, ALLAH’tan nasıl korkmaz, insan O’nu sever de. Verirler ‘ben acizim, kudret senin’ dedikçe Verenin şanı büyük, sen iste istedikçe! Bu yük senden ALLAH’ım, çekeceğim, naçarım! Senden sana sığınır, senden sana kaçarım! Yaradan, rahmetini kahrından üstün saydı; Ne olurdu halimiz, gözyaşı olmasaydı? Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet senden habersiz aldığım her nefesten… Necip Fazıl KISAKÜREK
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() "Bir gençlik Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik" Ey Şairler Sultanı Sana çok şeyler borçluyuz.
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() ŞARKIMIZ
Kırılırda bir gün bütün dişliler Döner şanlı şanlı çarkımız bizim Gökten bir el yaşlı gözleri siler Şenlenir evimiz,barkımız bizim Yokuşlar kaybolur,çıkarız düze Kavuşuruz sonu gelmez gündüze Sapan taşlarının yanında füze Başka alemlere farkımız bizim Kurtulur dil,tarih,ahlak ve iman Görürler nasılmış,neymiş kahraman Yer ve gök su vermem dediği zaman Her tarlayı sular arkımız bizim Gideriz,nur yolu izde gideriz Taş bağırda,sular dizde gideriz Bir gün akşam olur bizde gideriz Kalır dudaklarda şarkımız bizim N.Fazıl Kısakürek
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() Gençliğe güvenip de vakit çok erken derken;
Belki elveda diyemessin giderken.. Mutlu adam dünyayı bir acı gurbet bilen; Öz vatan pınarından ölümü şerbet bilen.. N.F.K.
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yiğido
![]() ![]() LeyL Şuan
![]() |
![]() BEN
Ben,kimsesiz seyyahı,meçhuller caddesinin; Ben,yankısından kaçan çocuk,kendi sesinin. Ben,sırtında taşıyan işlenmedik günahı; Allah'ın körebesi,cinlerin padişahı. Ben,usanmaz bekçisi,yolcu inmez hanların; Ben,tükenmez ormanı,ısınmaz külhanların. Ben,kutup yelkenlisi,buz tutmuş kayalarda; Öksüzün altın bahtı,yıldızdan mahyalarda. Ben,başı ağır gelmiş,boşlukta düşen fikir; Benliğin dolabında,kör ve çilekeş beygir. Ben,Allah diyenlerin boyunlarında vebal; Ben,bugünküne mazi,yarınkine istikbal. Ben,ben,ben;haritada deniz görmüş,boğulmuş; Dokuz köyün sahibi,dokuz köyden kovulmuş. Hep ben,ayna ve hayal;hep ben,pervane ve mum Ölü ve Münker-Nekir;başdönmesi,uçurum...
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şairlerin Sultanı: Necip Fazıl | sivaslifani | Sivaslı Önemli Şahsiyetler | 7 | 23.01.2009 08:26 |
Gençliğe hitabe - Necip Fazıl Kısakürek | gul-i_ahmer | Hertelden | 1 | 17.09.2008 10:40 |
Gençlik/ Necip Fazıl | FurkaN | Hertelden | 1 | 16.06.2008 17:57 |
Fâzıl aabime açık mektup | Efe Cemil Şeker | Arşiv | 38 | 25.12.2007 01:35 |
Necip Fazil Kisakürek siirleri (resimli) | Arşiv | 0 | 01.01.1970 01:00 |