Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
"NATO çekilse bile Türk askeri kalacak" - Sayfa 3 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.03.2012, 11:52   #21
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 692 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: "NATO çekilse bile Türk askeri kalacak"

Afgan kardeşimiz dediklerin o zaman bölgedeki TÜRKLER'di.
Şu anda dahi bölgede bilinen 3 farklı halk yaşamaktadır. Bunlardan 1.si Afganlar, Türkler ve Taciklerdir.
Türkiye Cumhuriyeti öncesini hesaba bile katmadan Cumhuriyetten sonra bile buralara hep yardımda bulunmuşuz. Asker, öğretmen, subay,
doktor.
Ama defalarca vermiş olduğumuz öneriler hep reddedilip bugünkü kaderine süreüklenmiştir...

Konu _DuMaN_58 tarafından (20.03.2012 Saat 12:30 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Yazdıklarımıza dikkat edelim.
aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.03.2012, 12:27   #22
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

"Sadece gülüyorum. Verdiğin örnek kötülük için kullanıldığını gösterir. Sen söylenene mi bakacaksın yoksa uygulanana mı bakacaksın?" -Duman-

Sen yanlış mantığına gül. Mantığa bak; Dostumuz diyor ki, "ben iyilik için adam kesiyorum" sözü yanlış. Ama, "iyilik için adam kesmek doğru".

Kim karar verecek bu "iyi" ölçüsüne? Sadece sen ve senin fikrinde olanlar mı? Cevep bekliyorum

"Dostumuz diyor ki:" Sivaslınet kendi kendine kafanda birşeyler çıkarıp ben söylüyormuşum gibi ima etme. Nerden biliyorsun benim böyle demek istediğimi. Allah allah. Bak ben ne dedim, güçlü bir insan bu gücünü kötülükler içinde kullanabilir iyilikler içinde kullanabilir dedim. Sen de örnek olarak "adam kesmek"ten bahsettin. Biz bunun aslında yanlış olduğunu biliyoruz(adam kesmek) değil mi. Ama bunu yapan kişi kendinin iyilik yaptığını, gücünü iyilik için kullandığını düşünüyor. Ben gücümü iyilik için kullandım diyor. Biz de biliyoruz ki kendine göre iyilikmiş gibi görünebilir ama aslında kötülük yapmıştır(adam kesmek). Sözde değil özde iyilik. İyilik yaptığını söyleyebilir acaba gerçekten iyilik mi yapmıştır? Ben bundan bahsediyorum. Sen çıkmış "iyilik için adam kesmek doğrudur" dediğimi ima ediyorsun. Allah Allah. Yazdıklarımı iyi okumuyon mu nidiyon.

İşte benim söylediğim:

"Hımm. Adam kesenler de "ben "iyi"lik için adam kesiyorum" diyorlar. Bunlar hep emperyalist taktikler. Geçelim lutfen." -Sivaslınet-

----------------------------------

"Tevbe 123. Ey iman edenler, önce yakın çevrenizdeki kâfirlerle savaşın ki, sizde bir güç ve kuvvet olduğunu görsünler. Ve iyi bilin ki, Allah müttakilerle beraberdir."

"Savaşmak için sadece bir neden söyliyeyim sana DİN." -Duman-

Hemen peşinen söyleyeyim. Ben dinin bazı hükümlerinin şartlar için geçerli olduğunu savunanlardanım.

Beni din hükümleri ile sıkıştırıyorsan ben de seni sıkıştırayım. Bakalım içinden çıkabilecekmisin? Veya uzlaşıcımısın?

Hayırdır. Savaşa mı gidiyoruz. "sıkıştırıyorsun.." Burda birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Birbirimizi bozmaya yada galip gelmeye çalışmıyoruz. Nerde olduğumuzu unutmayalım. Herhalde beni gerçek hayatta görsen hemen bir yumruk sallayacan

*Bu dönemde kız kardeşinle sana miras düştü. Ona yarısını mı vereceksin? Doğru mu?

Nisa suresi 11-12i okuyabilirsin Sivaslınet.

* Bir yakının bayan şahitlik yapacak. Mahkeme kabul ediyor ama sen hükme göre kabul etmiyorsun. "iki kişi değil şahitlik geçersiz" diyorsun. Bu doğru mu?

Hangi hükme göre kabul etmiyorum? İki kişiden kastın iki bayan mı?

* Verdiğin ayete göre hemen doğuda Ruslarla, batıda Yunan ve Bulgarla savaşmaya başlayalım. Doğru mu?

Verdiğim ayet İslamı yaymak için yapılan savaştır. Günümüz içinde geçerlidir tabiki. "Yakın çevre.." derken önce yakınlarınızdan, akrabalarınızdan başlayın denmek isteniyor. Ülke bazında değil.

* Hukukumuzda sosyal yaşamı etkileyecek din hükümleri kaldırılmış, yerine medeni hükümler getirilmiştir. Bu yanlış mı?

Bahsettiğin hükümlerden örnek ver, doğru mu yanlış mı olduğunu söyliyeyim sana.

* "Uymamız gereken yalnızca bütün insanlığın kabullendiği "insan hakları hukuku" demiştim. Okudun mu? Bunlar yanlış mı?

Sana göre yalnızca uyman gereken olabilir. Okumadım, içeriği doğru mudur yanlış mıdır bilmem.

Cevap bekliyorum.
Alt 20.03.2012, 13:07   #23
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 762 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Dostum senle tartışmak gerçekten zor. Galiba iletişim kurmakta zorlanıyoruz. En basit şeyleri bile tersinden okuyorsun.

Yumruk falan ne oluyor? Biz tartışıyoruz. Tartışmadaki sorularla sıkıştırmadan bahsettim. Sen ise yumruklamadan bahsediyorsun. İnsan başkalarını da kendisi gibi sanırmış.

Devam edelim:

Emperyalist amaçlardan bahsediyoruz, sen bazıları da gücünü iyilik için kullanır diyorsun.

Adam kesmenin iyi tarafı mı olur diyorum.... Bu sefer de, Osmanlı üç kıtayı iyilik için fethetti diyorsun.

Yahu adam kesmenin iyiliğimi olur diyorum. Din için sevaptır diyorsun.

İletileri hep tersinden okuduğun için, önce bunu halledelim diğerlerine geleceğim söz.

Din için adam öldürmek yada savaşmak sevap sa, o halde karşı tarafın din için adam öldürmesine de sevap diyeceğiz.

Öyle ya herkesin dini kendine göre doğru.

Üstelik inatla insan hakları hukukunu okumuyorsun. Evrensel hukuka göre insan inançları için bırak öldürmeyi, hoş görmek gerekir diyor.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Bakalım yine tersinden mi okuyacaksın yazdıklarımı.
Alt 20.03.2012, 13:47   #24
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24

Tecrübe Puanı: 1155 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

Çalıda gül bitmez
Cahile söz yetmez
Hayırlı günler Sivaslılar.net sakinleri..
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.03.2012, 14:00   #25
_DuMaN_58
Navigator

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Dostum senle tartışmak gerçekten zor. Galiba iletişim kurmakta zorlanıyoruz. En basit şeyleri bile tersinden okuyorsun.

Sen mi tersinden okuyorsun yoksa ben mi. Kullanmadığım cümleleri ben kullanmışım gibi yazıyorsun. Kendi kafanda yorumluyorsun ben yazmışım gibi öne sürüyorsun. Önce sen bunu bir aş(aşmak, üstesinden gelmek).

Yumruk falan ne oluyor? Biz tartışıyoruz. Tartışmadaki sorularla sıkıştırmadan bahsettim. Sen ise yumruklamadan bahsediyorsun. İnsan başkalarını da kendisi gibi sanırmış.

İyi okumuyorsun Sivaslınet. Yada okuyorsun ama anlamak istemiyorsun. Seni dini hükümlerle şıkıştırdığımı söylüyorsun, oysa ben sadece örnek veriyorum. Sen buna sıkıştırma diyorsun. Sonra "bende seni sıkıştırayım.." diyorsun ve "bakalım içinden çıkabilecek misin" İlla bir karşılık vereceksin, sanki böyle bir galip gelmeye çalışma duygusu gibi. Bunun üstüne demek istiyorum ki "yav bu ne hırs heralde beni görsen direk bir yumruk sallayacan." Sen bunun üstüne "insan başkasını da kendisi gibi sanarmış" diyorsun. Ben yumruklaşalım mı demek istiyorum. Yumruklaşmaya mı hevesli olduğumu söylemek istiyorum. Hayır, senin hırsını anlatmaya çalışıyorum.

Din için adam öldürmek yada savaşmak sevapsa, o halde karşı tarafın din için adam öldürmesine de sevap diyeceğiz.

Öyle ya herkesin dini kendine göre doğru.

Sivaslınet son din İSLAMdır, son kitap KUR'AN dır, son peygamber HZ. MUHAMMED (sav) dir. İslamın gereği neyse, Kur'anda ne yazıyorsa, Peygamberimiz ne söylüyorsa biz onu yaparız. Karşı din diyorsun ama ben de diyorum ki son gelen din islamdır. İslamı diğer insanlara anlatmak için yaymak için peygamber efendimiz zamanından beri müslümanlar her yolu denemiştir deniyoruz da. Öncelikle bunu belirteyim.

"Benim dinim islam senin ki başka birşey o zaman seni kesiyorum, öldürüyorum kusra bakma." olay böyle değil. Emir geldikten sonra peygamberimiz ne yaptı, insanlara çağrıda bulundu, islama davet etti. Onlar ne yaptı, islamın gelmesi işlerine gelmedikleri için her türlü pisliği yaptılar. Onlarca müslüman öldürdüler ama müslümanlar yinede savaşmadı. Tekrar emir geldi, artık sizde savaşın diye. Savaş bu şekilde oldu.

Adam kesmenin iyi tarafı mı olur diyorum.... Bu sefer de, Osmanlı üç kıtayı iyilik için fethetti diyorsun.

Bu tür bir cümle kullanmadım ben. Osmanlı İslam için fethetti, iyilik içinde yönetti üç kıtayı. Gücünü iyilik için kullandı.
Alt 20.03.2012, 14:28   #26
sivaslınet
Usta Yiğido

"Beni din hükümleri ile sıkıştırıyorsan ben de seni sıkıştırayım." -Sivaslınet-

"Bunun üstüne demek istiyorum ki "yav bu ne hırs heralde beni görsen direk bir yumruk sallayacan."" -Duman-

Yukardaki yazıma böyle cevap vermişsin.

Şimdi cevapla bakayım. Benim yumruk sallayacağımı nereden çıkarttın?

Sadece tahmin mi? Cevap ver, konulara geçelim.

Konu sivaslınet tarafından (20.03.2012 Saat 14:40 ) değiştirilmiştir..
sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.03.2012, 14:41   #27
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"Beni din hükümleri ile sıkıştırıyorsan ben de seni sıkıştırayım." -Sivaslınet-

"Bunun üstüne demek istiyorum ki "yav bu ne hırs heralde beni görsen direk bir yumruk sallayacan."" -Duman-

Yukardaki yazıma böyle cevap vermişsin.

Şimdi cevapla bakayım. Benim yumruk sallayacağımı nereden çıkarttın?

Sadece tahmin mi? Cevap ver konulara geçelim.
Hırslı olmandan çıkarıyorum.
Alt 20.03.2012, 15:12   #28
sivaslınet
Usta Yiğido

Bak duman kardeş; bilhassa benle tartışırken tahminlerinle konuşmayacaksın. Yok tahminlerle konuşacaksan bana cevap vermeyeceksin.

Polemikten hoşlanmıyorum. Kaldı ki yukarda "heralde" diyerek tahmin yürütmüşsün. Benim de yüzlerce tahminim var polemik olur diye kullanmıyorum.

Duman, Ben tartışmamı tahminlerle değil belgelerle yaparım. Belge istediğin zaman bulamazsam senin sav'ını kesinlikle kabul ederim. Tahmin yok anlaşıldı mı?

Gelelim son bıraktığımız konuya.. Diğerlerine ayrıca değineceğim.

Önce savaşa değinelim.

"Kuranda ne yazıyorsa, Peygamberimiz ne söylüyorsa biz onu yaparız." -Duman-

1- Müslümanların şu günlerdeki savaşlarını veya savaş yanlısı olmayı Peygamberimiz'e yada Kuran'a mı yüklüyorsun? Böyle bir düşüncen varsa kaynak gösterebilirmisin?..

2- Geçmişte sekiz yıl süren Irak İran savaşını müslümanlar Peygamberin yada Kuran'ın emriyle mi yapmıştı. Keza şimdi ki Irakta ki mezhep, Afganistan ve Suriyedeki iki müslüman güç arasındaki savaş kimin hükmüyle yapılmakta. Bizler Afganistan, Irak, Libya ya da Suriye'de savaşırsak Peygamber'in Yada Kuran'ın hükmüyle mi savaşacağız? Bundan ne derece eminsin?
Alt 20.03.2012, 15:27   #29
_DuMaN_58
Navigator

Bak duman kardeş; bilhassa benle tartışırken tahminlerinle konuşmayacaksın. Yok tahminlerle konuşacaksan bana cevap vermeyeceksin.

Evet Sivaslınet sende benimle konuşacaksan tahmin yapmayacaksın.

Polemikten hoşlanmıyorum. Kaldı ki yukarda "heralde" diyerek tahmin yürütmüşsün. Benim de yüzlerce tahminim var polemik olur diye kullanmıyorum.

Kullanmıyorsun demek, 1-2 saat önce benim söylemediğim halde ben kullanmışım gibi yazdığın cümleleri, fikirleri ne çabuk unuttun Sivaslınet.

"Kuranda ne yazıyorsa, Peygamberimiz ne söylüyorsa biz onu yaparız." -Duman-

1- Müslümanların şu günlerdeki savaşlarını veya savaş yanlısı olmayı Peygamberimiz'e yada Kuran'a mı yüklüyorsun? Böyle bir düşüncen varsa kaynak gösterebilirmisin?..

Müslümanların savaş yanlı olduğunu mu ima etmeye çalışıyorsun?
Cümlelerimden alıntı yaparken dikkat et. Eğer sadece yukarda ki cümleye göre konuşacaksak senin 1. maddeyi ve 2.maddeyi yazman imkansız. Paragrafın tamamını alıntı yap, sorunu o paragrafa göre sor gel, öyle konuşalım.

2- Geçmişte sekiz yıl süren Irak İran savaşını müslümanlar Peygamberin yada Kuran'ın emriyle mi yapmıştı. Keza şimdi ki Irakta ki mezhep savaşları kimin hükmüyle yapılmakta. Bizler Afganistan, Irak, Libya ya da Suriye'de savaşırsak Peygamber'in Yada Kuran'ın hükmüyle mi savaşacağız? Bundan ne derece eminsin?

Yazdığın 2.madde de, benim yukarda yazdığım ve senin alıntı yaptığın sadece bir cümleden çıkartılamaz. Ha sen dersen ki, "olsun sen yinede cevap ver" ben veririm. Ama önce sen şu, "medeni hukuk" vs.. yorumuma cevabını ver. Ordan oraya atlamaya gerek yok.
Alt 21.03.2012, 06:47   #30
destan58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

destan58 Şuan destan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.07.2015 18:27

Tecrübe Puanı: 0 destan58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

afganistan ve pakistanın kurtuluş savaşı yıllarındaki yardımlarını bir gözden geçirin,ama işin özü istesenizde istemesenizde,bizden yardım isteyene bir avuç tuz alıp koşmak zorundayız,siz mecbur hissetmeseniz,tarih sizi mecbur bırakır...
destan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)