Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.07.2008, 15:41   #291
blueblue
Yeni Yiğido
NO AVATAR

blueblue Şuan blueblue isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.10.2011 23:18

Tecrübe Puanı: 659 blueblue FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
peki kardeş alisiz alevilik olmaz diyorsun yani bunun anlamı Hz. Ali'nin seveniyiz bizler diyorsun ve Hz Ali'nin yaptıkları bizim temel felsefemiz diyorsun bildiğim kadarıyla dimi yazılarından çıkardığım kadarıyla ben böyle anladım doğru mu?

Aliyi sevmek,Muhammedi sevmek,Muhammedi sevmek Allahı sevmektir.bunlar ayrılamaz bir bütündür zaten inancımızda... yanlış bilinen ve her zaman bizi üzen çok şey vardır ki,bunlardan biri de hz Aliyi peygamberimiz olarak gördüğümüzün söylenmesidir.böyle bir şey mümkün değil...
Ya bak çok güzel şeyler söylüyorsun ne güzel.Ancak benim anlamadığım nokta şurası peki Hz. Muhammedi,Hz Ali yi seviyoruz diyorsunuz peki onların yaptığını neden yapmıyorsunuz?
blueblue isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.07.2008, 15:50   #292
gürün_güzeli
Tatlı Yarışması 1.si

gürün_güzeli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürün_güzeli Şuan gürün_güzeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2014 09:32

Tecrübe Puanı: 982 gürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDIgürün_güzeli TAM BIR BEYEFENDI

en güzeli susmak........................ .

HayAtıMa qiRen heRkese YasanmıS heRseYe TesekküRLer BüyüYoRm siziNLe...
gürün_güzeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.07.2008, 16:01   #293
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 781 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

MİLLETİ TAHRİK EDECEKSEN SUSMAK EN GÜZELİ AMA SUAN ELZEM OLAN DOĞRU BİLİNENİN PAYLAŞILMASIDIR...ARKADASIMA KATILIYORUM...ÜZERİNDE TARTIŞMA OLMADAN ALEVİLİĞİ TANITAN ALEVİLİKLE İLGİLİ BİR YAZILI DÖKÜMAN GÖSDERE BİLİR MİSİNİZ???
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.07.2008, 16:06   #294
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 766 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
blueblue Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ya bak çok güzel şeyler söylüyorsun ne güzel.Ancak benim anlamadığım nokta şurası peki Hz. Muhammedi,Hz Ali yi seviyoruz diyorsunuz peki onların yaptığını neden yapmıyorsunuz?
bende bir soru sorayım o halde,neden namaz kılmamak,oruç tutmamak alevilere has birşeymiş gibi konuşuluyor.sünnilerde de yokmudur namaz kılmayıp oruç tutmayanlar.
namaz da oruç da insanın içinden gelmeli.çünkü bunlar hak için yapılıyor.alevilerde oruç tutar.ancak şekilcilik yoktur...
Alt 20.07.2008, 16:08   #295
kasparix
Usta Yiğido

ARKADSIM 2 ÖNCEKİ ALINTI YAPRIĞIM YAZIYI OKURSAN GÖRECEK DOĞRUYU BULACAKSIN BİZİM O DEDİKLERİNİ YAPMAYANLA SİZİN YAPAN ÖNDERLERİNİZ BİR ÇATI ALTINDA BÖYLE BİRLEŞEBİLİYOR İŞDE....ARTIK AŞAĞIDA KI HABERİ OKUYABİLİRSİNİZ...İŞDE BİZİM KILMAYANLARIMIZ DA KENDİLERİNE BÖYLE YANDAŞLAR BULABİLİO...ARTIK HERKESİN MASKESİ DÜŞÜRÜLÜYOR BİR BİR..SİZE TAVSİYEM KULLANILMAKDAN AYRILIKÇI DÜÜŞNCELERDEN VAZGEÇİP TC DEVLETİNİN MİLLİ MENFAATLERİ KONUSUNDA YEK VUCUT BİRLİKDE GAYRET GÖSDERMEMMİZDİR...
Alt 20.07.2008, 16:10   #296
kasparix
Usta Yiğido

KARARGAH EVLERDE GİZLİ TOPLANTILAR

...Arkasından Perinçek çıktı
MİT'in 2005'te Hava Kuvvetleri'nde tespit ettiği illegal yapılanmanın arkasından Ergenekon'da tutuklanan Doğu Perinçek çıktı.

Perinçek'in cemevinde ünlü Balaban aşireti ile Alevi toplumunun önde gelen isimleriyle yaptığı toplantıyı takibe alan MİT'in Ergenekon'un 'karargah evleri' hücresini deşifre ettiği anlaşıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 2005'te Hava Kuvvetleri'nde 6'sı kurmay albay 20 subayın oluşturduğu illegal yapılanmanın altından Ergenekon (Agarta) soruşturmasında tutuklanan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek çıktı. İşçi Partisi yöneticilerinin, Balaban Aşireti ve Alevi toplumunun önde gelen isimleri ile 'karargah evleri'nde yaptığı toplantılara katılan subaylarları tespit eden MİT'in, durumu Genelkurmay Başkanlığı'na bildirdiği öğrenildi.

'KARARGAH EVLER'DE GİZLİ TOPLANTILAR

MİT 2005 yılında İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in Alevi toplumunun önde gelen isimleri ve Erzincanlı Balaban Aşireti ile yaptığı toplantıları takibe aldı. Perinçek ve İP yöneticilerinin Yenibosna Cemevi ile partinin kurduğu 'karargah eveleri'nde sık sık toplantı yaptığını tespit etti. Gizli toplantılara görevli subayların da katıldığını belirleyen MİT, Perinçek'in Alevi toplumunun önde gelen isimleri ve bazı TSK mensuplarıyla oluşturduğu yapılanmanın partiye zarar vermemesi için 'karargah evleri' şeklinde 'dışarı'da organize ettiğini tespit etti.

İLETİŞİM CANLI KURYELERLE

MİT belgelerine göre, her türlü dinlemeye karşı telefon başta olmak üzere iletişim araçlarının kullanılmasının yasaklandığı yapılanmada haberleşmenin 'canlı kuryeler' ile sağlandığı öğrenildi. Perinçek'in başını çektiği oluşumun, Kurtuluş Savaşı sırasında yararlılıklar gösteren ve Dersim'den Erzincan'a gelen 'Balaban' aşiretinin ileri gelenlerini de yapılanmaya dahil etmeyi amaçladığı belirtildi.

HÜCREDE 11 SUBAY

Güneydoğu'da aşiret liderleri ve ağalarla işbirliği yapmayı hedefleyen Perinçek'in 'karargah evleri' yapılanmasına Harp Akademleri'nden 10 , Hava Harp Okulu'ndan 1 subay ile 8 öğrencinin yer aldığı ve TSK mensubu sivil memurların da bulunduğu belirlendi. Oluşumun silahlarının ise bazı askeri lojmanlarda saklandığı tespit edildi.

FİNANSÖR ALEVİ İŞADAMI

Oluşumun merkezinde Alevi kesimin önde gelen isimlerinden olan ve “dede” unvanını taşıyan İ.A isimli bir işadamının bulunduğu belirtildi. İ.A'nın Metrocity Alış Veriş Merkezi'nde dükkan sahibi bir işadamı olduğu kaydedildi. MİT, tespit ettiği silahlı oluşumu, askeri kimliği bulunması nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'na 'çok gizli' damgalı belge ile bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı ise Hava Kuvvetleri'ne belgeyi göndererek gereğinin yapılmasını istedi.

Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de İstihbarat Dairesi'ne belgeyi göndererek incelenmesini istedi. Bu sırada bir albayın bilgisayarında bulunan belge, Ergenekon soruşturması kapsamında 22 Mart 2008'de gözaltına alınan Doğu Perinçek'in bilgisayarında da ele geçirildi. Soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz, 9 Temmuz'da 'gizli' MİT belgesini Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderdi. Askeri savcılığın konuyla ilgili soruşturması ise sürüyor.

Alevilerle bağlantı havacı albaydan

Oluşumda Alevi toplumunda İşçi Partisi arasındaki bağlantının ise Albay C.K. tarafından sağlandığı belirtilirken, C.K.'nın İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Bora Perinçek ve 'Türkiyem Topluluğu'ndan İlhan Yaşar Hacısalihoğlu ile irtibat kurduğu ileri sürüldü. 'Karargah Evleri'nin tepe yönetiminde Alevi işadamı İ.A.'nın yer aldığı, Albay C.K.'nın ise kilit bir görev üstlendiği iddia edildi.

Gizli MİT belgesi bilgisayarından çıktı

Ergenekon operasyonu kapsamında 22 Mart Cumartesi günü İP Genel Merkezi'nde yapılan aramada ele geçirilen, 'çok gizli' damgalı MİT belgesinin 9 Temmuz'da Genelkurmay'a iletildiği belirtildi. 2005 yılında hazırlanan MİT raporu doğrultusunda TSK'nın gereken işlemleri daha önce başlatıp, sonuçlandırdığı belirtilirken, MİT'in İşçi Partisi'nin yasadışı bir faaliyetini tespit edip TSK'ya bildirdiği, 'çok gizli' belgenin Perinçek'e nasıl ulaştırıldığı hâlâ bilinmiyor.
BAK İŞDE SUNNI FASONLARLA ALEVİ KANAAT ÖNDERLERİ...AYNI ÇATIDA BİRLEŞEBİLİYOLAR...TEMİZ YÜREKLİ KANAAT ÖNDERLERİNİZİ TENZİH EDERİM..
Alt 20.07.2008, 16:11   #297
havacı
Tecrübeli Yiğido

havacı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

havacı Şuan havacı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2015 00:54

Tecrübe Puanı: 710 havacı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Arkadaşlar bir kaç gündür bu konoyu takip ediyorum hatta bir iki yorumda yaptım fakat bu konuyu okadar uzattınız ki uzttıgınız gibide uzlaşamadınız
Bakın arkadaşlar 20 25 yıl önce bu alevi sünni davasını önümüze sürdüler biz türklerde bunları tartışa tartışa sonunda kardeşi kareşe kırdırdılar takip ediyorum bir kaç arkadaş hala neyin mücadelesini veriyorsunuz.
Biz kardeşiz diyorsuz.
Bakın arkadaşlar birbirimizi kırmayalım abd nin ab nin oyununa gelmeyelim bakıyorum bu siteye girmeyecim diyen arkadaşlar hala yorum yapıyorlar o arkadaşların sivaslı olduklarından şüphe duymaya başladım ortalıgı karıştırmaya bakıyorlar
Eger sivaslıysanız kimsenin dinine mezhebine kılık kıyafetine karışmaz sınız adam bir yorum yapmış içinden sadece iki kelimeyi oradan almış sen bize böyle dedin yok kardeşim sana öyle bişey diyen olmadı ya devamını okumuyorsun yada kardeşi kardeşe düşürmeye düşürmeye çalışıyorsun yada o arkadaşların zekasından şüphe duyarım

Tarih yazdım kaç asıra
Şehidim var sıra sıra
Kimse bakmasın kusura
Türkiye Türk vatanıdır
havacı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.07.2008, 16:21   #298
kasparix
Usta Yiğido

KİMSENİN BİZİ BİZE DÜŞÜRMEYE NE YÜREĞİ NE CESARETİ NE ZEKASI YETER SİZ MERAK ETMEYİN ...ONLARIN HALİ KELEBEKLERİN ATEŞTEKİ IŞIĞI ALEVİ KURTULUŞ GÖRÜP ÖLÜMLE DANS ETMELERİNE BENZİO...HAKİKAT BİLDİKLERİ ŞEYLERİN DAYANK KAYNAKLARININ NE KADAR TEMELSİZ OLDUĞUNU BİLMEKDE AMA İNATLARINDA ISRAR ETMEKDELER...OLSUN YA HANİ ANLATIRLAR YA DÜNYAYI ALEVİ SUNNI KURD TÜRK PAYLAŞACAK YAKINDA DİĞER MİLLETLER UZAYA GİDECEK ARTIK BİZDE DÜNYA İLE YETİNİRİZ NEYİN MÜCADELESİNE GELİNCE ONLARIN KI BİRAZ HAKKI BALTALAMA GİBİ GELİO ÇÜNKİ ÜSLUPLARI DEMOKRASİ ZİHNİYETLERİ AYNI GELENEKDEN GELMEMİZE RAĞMEN İTİKADİ FARKLARDAN DOLAYI ÇELİŞMEKDELER BİZLE..DÜNYA BİZE KALCAK...BU KAVGA NE DİYE...
Alt 20.07.2008, 16:45   #299
havacı
Tecrübeli Yiğido

havacı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

havacı Şuan havacı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2015 00:54

Tecrübe Puanı: 710 havacı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Merak ettigimden degil sadece kuşkulan dıgımdan dolayı zamanında neler oldu neler bunu hepimiz biliyoruz çünkü bende sivaslıyım memleketimezin bu tür olaylarla mücadele etmesini istemem bizlere yakışan bu degil kardeşçe yaşamak
İNŞALLAH kardeşim senin dedigin gibi olur haaaa yanlız olacagındanda küşkum yok İNŞALLAH

Tarih yazdım kaç asıra
Şehidim var sıra sıra
Kimse bakmasın kusura
Türkiye Türk vatanıdır
havacı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.07.2008, 21:23   #300
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 14:43

Tecrübe Puanı: 697 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

madımak58 adlı üyeden alıntı,
bende bir soru sorayım o halde,neden namaz kılmamak,oruç tutmamak alevilere has birşeymiş gibi konuşuluyor.sünnilerde de yokmudur namaz kılmayıp oruç tutmayanlar.
namaz da oruç da insanın içinden gelmeli.çünkü bunlar hak için yapılıyor.alevilerde oruç tutar.ancak şekilcilik yoktur...

hehehehe soruya soruyla cevap vermişsin yani arkadaşın sorusunu nedense cevaplandıramamışsın çok zor sormuş dimiAma ben senin sorunun cevabını arkadaşın yerine vereyimHem ya allah ya muhammet ya ali deyip onların yolundan gitmeye çalışıyorsunuz hem de onların yaptıklarını yapmıyorsunuz bir de üstüne eleştiriyorsunuz peki bunun alevilikle ne alakası var o zaman.Tamam sünnilerde de namaz kılmayan oruç tutmayan olabiliyor ama kılmadığı namaz tutmadığı oruç için haşa bunu allah emretmedi kur'anda böyle yazmıyor demiyor ama sen napıyorsun aleviyim diyorsun bir de bunları yapıyorsun;

madımak58 adlı üyeden alıntılar;

şimdi de sanki modaymış gibi her gün bir genç kızımız kapanıyor...
kapanmak,Allahın emir ve yasaklarına uymak baş örtüsüyle olmuyor.eminim o kızda içinden gelerek kapanmamıştır.aile baskısı çok fazla.bu olaya ayıp diyebiliyorsunuz,ama en azından içinde zulüm yok...

benim çevremde de kapalı arkadaşlarım var merak etmeyin.onlarında içini dışını biliyorum ben... küçücük çocuğu kapatıyorlar.o ne bilsin daha kapanmayı.böylelikle beyinleri yıkanıyor küçüklükten...

Ya anladın mı şimdi madımak58 biz de Allah'u Teala,Hz Muhammet ve Hz Alinin izinden gittiğimiz için kızlarımız ve kadınlarımız başını kapatıyor yani inancı için başka birşey için değil eğer zaten başka birşey için yaparsa o kendisi günahkar olur herkes yapacaklarından kendisi sorumludur şimdi anladın mı?
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)