Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Kürt Sorunu Varmı?
Var; Direk Çözülmeli 87 47,54%
Yok 81 44,26%
Bilmiyorum 5 2,73%
Diğer (Açıklayın) 10 5,46%
Katılımcı sayısı: 183. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.07.2009, 01:48   #301
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 994 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Kürt Sorunu Varmi?

Alıntı:
yiğidoturan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
YA BEN PEK ANLAYAMADIM BENCE HA DİKTA KAPİTALİZİM HA KOMİNİZM İKİSİDE ZATEN SÖMÜRÜ DÜZENİ

MÜSLÜMAN AKILLI İNSANDIR KENDİNİ SÖMÜRTMEZ BİRDE BU YÖNDEN DÜŞÜNÜN DEMEKKİ SÖMÜRÜLENLERDE BİR ŞEYLER EKSİK
Komiznim kısaca

Komünizm satmak ya da almak değildir,
paylaşmaktır.

Komünizm insanları milletlerine,dinlerine,renkler ine göre ayırmak değildir, farklılıkları zenginlik olarak görüp beraberce yaşamaktır.

Komünizm savaş değildir, tüm dünyada barıştır.

Komünizm çalışmadan,ter dökmeden kazanmak değildir,
her insanın emeği kadar kazanmasıdır.

Komünizm zenginlerin mahkemelerinde fakirlerin yargılanması değildir,
herkese eşit adalettir.

Komünizm yoksul diye insanların hastahane kapılarında,zenginlerin ise hastane süitlerinde yaşamaları değildir. her insana eşit sağlık imkanı sunulmasıdır.

Komünizm fakirin okula gitmek için 10km yürümesi ya da baba parasıyla okumak değildir. her insana eşit eğitim olanakları sunmaktır.

Komünizm hayata baba bursuyla gelip,çalışmadan yaşayabilmek değildir.
Komünizm çalışmasını engelliyecek bir sağlık sorunu vs. vs. olmadığı sürece çalışıp yaşamaktır.

Komünizm sadece zenginlerin eğlenmesi değildir. halkın isteklerine göre kurulan eğlence mekanlarında(diskodan tiyatroya,sinemadan ortaoyununa vs.) herkesin eğlenebilmesidir.

Komünizm etnik kökene ya da dine göre kıyak geçmek değildir,her insana eşit yaklaşmaktır.

Ya kapitalizm, çok kısaca komünizm'in karşıtıdır.
Alt 28.07.2009, 01:52   #302
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1457 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LUTFİ Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
olmaz olur mu?kürt dedin mi sorun başlıyo zaten.oralara yapılan harcamanın birazını batıdaki merkez şehirlerin dışında kalan yerleşim yerlerine yapsalar ilçelere beldelere ,belki denge biraz olsun sağlanır. Üstelik de harcanan paralar boşa gitmez.değeri bilinir.yapılan o kadar yatırımlar yapıldığı gibi kalır,zarar görmez.devlet hizmet götürüyor, değer bilmezler kırıp döküyor.birazcık değer bilinse bak ne rahat edecekler.kendileri de bu memleket de.Batının o kadar geri kalmış şehirleri, köyleri var ki.... kürt sorunu diye diye gözler hep o tarafta.sözde yokluk çekenler sadece ve en çok oralarda.bunlar ağlamayana meme verilmez düşüncesinde.ama batıdaki köylüler ağlamayı bile bilmiyo.sadece sıkıntısını çekiyo.
memleketimizi sevseler! ihanet ederlermi!? abim özerklik alirlarsa onlara amerika avrupa yeni bir düzen kurarlar honkong,hindistan modeli gibi bilselerdi ülkemizin kiymetini bilirlerdi!?
ins. bu istekleri hic bir zaman gerceklesmeyecek!
Alt 28.07.2009, 02:02   #303
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 12:58

Tecrübe Puanı: 1068 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Komiznim kısaca

Komünizm satmak ya da almak değildir,
paylaşmaktır.

Komünizm insanları milletlerine,dinlerine,renkler ine göre ayırmak değildir, farklılıkları zenginlik olarak görüp beraberce yaşamaktır.

Komünizm savaş değildir, tüm dünyada barıştır.

Komünizm çalışmadan,ter dökmeden kazanmak değildir,
her insanın emeği kadar kazanmasıdır.

Komünizm zenginlerin mahkemelerinde fakirlerin yargılanması değildir,
herkese eşit adalettir.

Komünizm yoksul diye insanların hastahane kapılarında,zenginlerin ise hastane süitlerinde yaşamaları değildir. her insana eşit sağlık imkanı sunulmasıdır.

Komünizm fakirin okula gitmek için 10km yürümesi ya da baba parasıyla okumak değildir. her insana eşit eğitim olanakları sunmaktır.

Komünizm hayata baba bursuyla gelip,çalışmadan yaşayabilmek değildir.
Komünizm çalışmasını engelliyecek bir sağlık sorunu vs. vs. olmadığı sürece çalışıp yaşamaktır.

Komünizm sadece zenginlerin eğlenmesi değildir. halkın isteklerine göre kurulan eğlence mekanlarında(diskodan tiyatroya,sinemadan ortaoyununa vs.) herkesin eğlenebilmesidir.

Komünizm etnik kökene ya da dine göre kıyak geçmek değildir,her insana eşit yaklaşmaktır.

Ya kapitalizm, çok kısaca komünizm'in karşıtıdır.
KOMİNİZMİN UYGULANDIĞI HİÇ BİR ÜLKE VATANDAŞI MEMNUN DEĞİL AMA DEMEKKİ BİZDE HALA KOMİNİZM HAYRANLIĞI VAR ..... ŞUNU BİLMENİZİ İSTERİMKİ SONUNDA İZM OLAN TÜM FİKİRLER SİYONİST YANİ YAHUDİ MERKEZLİDİR HANGİSİ INSANIN VE İNSANLIĞIN FAYDASINA BİR ŞEY SUNMUŞTUR KOMİNİZMDEDE AYRICALIKLI TABAKA VARDIR KAPİTALİZMDEDE FAŞİZMDEDE HEPSİDE SÖMÜRÜ DÜZENİDİR
Alt 28.07.2009, 02:10   #304
qio
Usta Yiğido

Öncelikle bugüne kadar komünizm tam olarak hiç yaşanmamıştır , belki sosyalist ülkeler vardır ama komünizm yaşanmadığı aşikardır. Hayranlık ve komünizmle siyanizmi bağdaştırmanızı yaşınıza yakıştıramadım bilinçsizce bir konusma , ama doğruları öğreneceğinize inanıyorum tabi ki araştırıp bilgi sahibi olduğunuzda.
Alt 28.07.2009, 22:27   #305
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1457 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
KOMİNİZMİN UYGULANDIĞI HİÇ BİR ÜLKE VATANDAŞI MEMNUN DEĞİL AMA DEMEKKİ BİZDE HALA KOMİNİZM HAYRANLIĞI VAR ..... ŞUNU BİLMENİZİ İSTERİMKİ SONUNDA İZM OLAN TÜM FİKİRLER SİYONİST YANİ YAHUDİ MERKEZLİDİR HANGİSİ INSANIN VE İNSANLIĞIN FAYDASINA BİR ŞEY SUNMUŞTUR KOMİNİZMDEDE AYRICALIKLI TABAKA VARDIR KAPİTALİZMDEDE FAŞİZMDEDE HEPSİDE SÖMÜRÜ DÜZENİDİR
BENIM CEVREMDEKI ESKI YUGOSLAVYA INSANLARI HELE HELEKI BOSNA`LILAR COK MEMUNMUSLAR; HERKESIN HERSEYI VARDI ISSIZ KALMIYORDUK,ISTEN CIKARSALARDA DEVLET GÖNDERINCE YINE ALIYORLARDI DIYOR.
SADECE DIS DÜNYAYA VE YENILIKLERE KAPALILARMIS HERSEY KENDI YERLI MALARIYMIS O ZAMANLAR.
SIMDI BILE ARAR OLMUSLAR O GÜNLERI ÖYLE SÖYLÜYORLAR..!
Alt 29.07.2009, 18:48   #306
yiğidoturan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1068 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Öncelikle bugüne kadar komünizm tam olarak hiç yaşanmamıştır , belki sosyalist ülkeler vardır ama komünizm yaşanmadığı aşikardır. Hayranlık ve komünizmle siyanizmi bağdaştırmanızı yaşınıza yakıştıramadım bilinçsizce bir konusma , ama doğruları öğreneceğinize inanıyorum tabi ki araştırıp bilgi sahibi olduğunuzda.
sana göre doğru olabilir ama bana göre yanlış fikirlere saygılı olmanı rica ederim
Alt 29.07.2009, 23:40   #307
qio
Usta Yiğido

Saygıdeğer büyüğüm fikirleri saygı gösterilmesini istiyorsan eyv, bende istiyorumda. Yalnız ikimizide problem ettiğimiz şeyin kaynak sebebi senin yorumun oluyor. Yorumunda fikir belirtmekten ziyade iddalarda bulunup benim için değerli bir düşünceyi aşşalıyorsun. Mesela tam anlamıyla yaşanmamış bir komünizmin , yaşandığını idda ederek hatta yaşayan insanların memnun olmadığı gibi ve siyonizm kaynaklı olduğu hakaretini yaparak. Komünizmin sömürü düzeni olduğundan bahsetmişsin , açıklarmısın bunu söylemendeki gerekçeleri '' yalnız ahmet efendi bana böyle söyledi yada mehmet efendi bana böyle söyledi '' gibisinden söylemleri kabul etmiyorum.
Alt 30.07.2009, 00:56   #308
yiğidoturan
Usta Yiğido

Alıntı:
Saygıdeğer büyüğüm fikirleri saygı gösterilmesini istiyorsan eyv, bende istiyorumda. Yalnız ikimizide problem ettiğimiz şeyin kaynak sebebi senin yorumun oluyor. Yorumunda fikir belirtmekten ziyade iddalarda bulunup benim için değerli bir düşünceyi aşşalıyorsun. Mesela tam anlamıyla yaşanmamış bir komünizmin , yaşandığını idda ederek hatta yaşayan insanların memnun olmadığı gibi ve siyonizm kaynaklı olduğu hakaretini yaparak. Komünizmin sömürü düzeni olduğundan bahsetmişsin , açıklarmısın bunu söylemendeki gerekçeleri '' yalnız ahmet efendi bana böyle söyledi yada mehmet efendi bana böyle söyledi '' gibisinden söylemleri kabul etmiyorum.
gardaş sana sadece şu soruyu sormak istiyorum kominizimde sınıf varmı yokmu ?
Alt 30.07.2009, 01:11   #309
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 749 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

yav komınızmın tanımı hoşda hangi gomınıst ülkede o güzellikler var....anlamlar konuyu saptırmasında..bi merak işde..
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.2009, 01:13   #310
qio
Usta Yiğido

Alıntı:
gardaş sana sadece şu soruyu sormak istiyorum kominizimde sınıf varmı yokmu ?
Komünizimde sınıf farkı yoktur.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)