Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.09.2009, 01:31   #1
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1027 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Biri çıkar İslamiyetten dem vurur biri milliyetçilikten , biri çıkar sosyalizm'den .. Önce birbirimizi yargılamadan , anlamaya çalışalım.
Alt 12.09.2009, 16:33   #2
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 834 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Biri çıkar İslamiyetten dem vurur biri milliyetçilikten , biri çıkar sosyalizm'den .. Önce birbirimizi yargılamadan , anlamaya çalışalım.
"Milliyetcilik" olgusuna "İSLÂM" ne diyor, "PEYGAMBER" neyi ögütlüyor diye islemenin hic bir mahsuru yoktur.
Peygamber´in millliyetciligi önemsemedigini, buna izin vermedigini ve böyle bir metod izlemedigini gösteren onlarca hadis,söz,fiil getirebilirim.

Bu dem vurma degil...kimseyi aldatmiyor, iman muhasebesine girismiyoruz. Kimsede olmadigi gibi bizde de öyle bir istidat bulunmuyor.
Alt 12.09.2009, 16:47   #3
Dilsad Hatun
Usta Yiğido

Dilsad Hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dilsad Hatun Şuan Dilsad Hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.10.2010 20:09

Tecrübe Puanı: 1142 Dilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yokDilsad Hatun Fazla söze gerek yok

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"Milliyetcilik" olgusuna "İSLÂM" ne diyor, "PEYGAMBER" neyi ögütlüyor diye islemenin hic bir mahsuru yoktur.
Peygamber´in millliyetciligi önemsemedigini, buna izin vermedigini ve böyle bir metod izlemedigini gösteren onlarca hadis,söz,fiil getirebilirim.

Bu dem vurma degil...kimseyi aldatmiyor, iman muhasebesine girismiyoruz. Kimsede olmadigi gibi bizde de öyle bir istidat bulunmuyor.
Islam 'da sebebsip yere asker oldurde demiyor ? Kurdistani kurmak icin ?
Ben buna karsiyim kardesim ama anlatamiyorum galiba baksana Nazi bile oldum bu arada Hakkim helaldir
Alt 12.09.2009, 17:29   #4
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 834 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Militan_Asena58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Islam 'da sebebsip yere asker oldurde demiyor ? Kurdistani kurmak icin ?
Ben buna karsiyim kardesim ama anlatamiyorum galiba baksana Nazi bile oldum bu arada Hakkim helaldir
Dagdaki teröristin dini olurmu ?PKK nin dini bir söylemi yok...sorun onlar degilki,anlasamadigimiz nokta o degil.Sorun kardeslerimize kursun sıkanlarla aynı etnik kimliklere sahip oldukları icin yargilananlar... töhmet altında birakilanlar.

Elbette eli silahli kalles örgüte karsi cikip düsmanlık besleyecek,…
Tabii ki hain satılmısları lanetleyeceksin…
Tabii ki her zamankinden daha cok Dinine, vatanina, bayragina sarilacaksın…
Ama asla bunu hicbir zaman irkci bir boyuta getirerek vataninin, milletinin devletinin parcalanmasını isteyen kisilerin sevincten dört köse olmalarına izin vermeyeceksin…

Selametle..
Alt 20.09.2009, 04:41   #5
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 710 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Dagdaki teröristin dini olurmu ?PKK nin dini bir söylemi yok...sorun onlar degilki,anlasamadigimiz nokta o degil.Sorun kardeslerimize kursun sıkanlarla aynı etnik kimliklere sahip oldukları icin yargilananlar... töhmet altında birakilanlar.

Selametle..
Bunu diyen arkadaşımıza, PKK'nın elinde kuran hocalarla propagandasını yaptığını hatırlatırım... Herhalde gündemi iyi izleyemiyor. Dini bir söylemi yok mu diyorsun, senelerce "Müslümanlık her milletin bağımsızlığını emrediyor" diyen imamlar, camilerde vakit namazlarını kıldırdıktan sonra dağa çıktılar bu ülkede, çıkmaya da devam ediyorlar.

Bu arada töhmet altında eğer kimlikleriyle bağdaştırılan bir terör sebebiyle bırakılıyorsa Kürtler, bu Kürtlerin meselesi demektir. Yani bu meseleyi önce Kürt kimliğine sahip olduğunu söyleyenler bir halletsinler. Ha Kürt kökenli olupta Türk Kimliğini benimsemiş olanları tenzih ediyoruz, onların hiçbir kusuru yoktur ki zaten onlarla ilgili sorunda yoktur...
Alt 13.09.2009, 01:16   #6
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1027 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:

Öncelikle bunu 2. kez yazacağım , insanların idrak edebilmesi için daha ne kadar yazmam gerekiyorsada üşenmiyeceğim.

Milliyetçilik veya Ulusçuluk, kendilerini birleştiren dil, din, tarih veya kültür bağlarından bir üstyapı oluşturabilmiş sosyal birikimlerin adı olan millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun yaşama ve ilerleme ülküsünün toplumların ve insanlığın gelişmesini sağladığına inanan görüştür.

Milliyetçilik, ulus idealine bağlılığın, evrensel ilkelere bağlılık gibi ya da bireyin hak ve özgürlükleri gibi evrensel zenginliğin artmasına katkıda bulunan sosyal soyut yapılardandır.

Türkiyede Ulusalcılık, Türkiye'de 2000'li yıllarda, Atatürk'ün öngördüğü tam bağımsızlık, millî sanayinin inkişafı, dışa bağımlılıktan kurtulma hedeflerinin terkedildiğine, devletin temel kuruluş ilkelerinden kopulduğuna ve milli çıkarların korunmadığına inanan, AB üyeliğine girebilmek için uluslararası platformdaki milli davalardan ve diplomasideki kırmızı çizgilerden tavizler verildiğini, ülkenin içişlerine Osmanlı Devleti'nin yıkılışındaki gibi yabancı devletlerce karışıldığını iddia eden siyasi akım.

Milliyetçiliği avrupa ırkçılığıyla bağdaştırmak , eş tutmak yanlıştır.Kapitalist , emperyalistlerle mücadele sadece dualarla olmuyor , Özgürlük hertürlü mücadeleye gebe , senin karşında içinde Allah korkusu olmayan , dinimizi , kutsallarımızı karikatürize eden bir mantık var ki bu eli kanlı bir güç. Hangi müslüman içinde Allah korkusu olan insan savaş isterki ama karşındaki böyle değil onun içinde mücadele tekniklerimizi geliştirmeliyiz. Fizikende , mantıkende.
Fiziken : Ekonomin ve ordun kuvvetli olacak. Ekonominin güçlü olması içinde ulus bilinci şart , çünkü üretiminin , tüketimden fazla olması gerekiyor.
Mantıkende : Halkını bu mücadele için Din , ulus , emek ekseninde örgütlü bir güç halince tutmalısın.
Bana göre dünyanın ilk emperyalist gücü Napolyonun satın almaya zorlandığı , yada başaramadığı tek güç ; Birliktelik , kardeşlik.

Dem vurmuyoruz demekle olmuyor , burda herkes aynı dinden , bizim dinimize göre şöyle bir sınıflandırma varmıdır az müslüman , orta müslüman , çok müslüman ! ben yok olduğunu biliyorum günahlarımızın vebalini ödeyeceğiz bununda bilincinde herkez ben öyle gözlemliyorum ki her müslümanım diyen insanda bunu bilmek zorundadır. Demek istediğim iyi niyetini anlıyorum ama toplumsam konularda fikir çözümleri üretirsek bunun için kafa yorursak daha faydalı olur , hepimizin birbirine ihtiyacı var , dinimizi özgürce yaşayabilmemiz içinde etnik özgürlüğümüz içinde...
Alt 12.09.2009, 01:50   #7
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1485 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

En yakın örnek, Davos Zirvesi'nde Arab liderin, bizim başnakanın arkasından gider gibi yapıp, sonra yanındakinin uyarısı ile oturması...

Her firsatta bizi satmaktan geri kalmıyorlar...

Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur..!

Konu Klimasuyu tarafından (12.09.2009 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2009, 01:55   #8
Ayşegül1967
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Ayşegül1967 Şuan Ayşegül1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2012 21:41

Tecrübe Puanı: 653 Ayşegül1967 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
metin 0758 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
En yakın örnek, Davos Zirvesi'nde Arab liderin, bizim başnakanın arkasından gider gibi yapıp, sonra yanındakinin uyarısı ile oturması...

Her firsatta bizi satmaktan geri kalmıyorlar...

Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur..!
işte en yakın tarihden bir örnek...

ha bu arada biz kimseyi değilde davosta one minute deyip Filistin'in hakkını savunurken çinde yaşanan katliama karşı susarak kendi soydaşlarımızı küstürmekten öte hiç birşey yapmadık...
Ayşegül1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2009, 11:22   #9
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Bu konu hakkında düşüncelerim hep gelip gidiyor,birinde sebat edemiyorum..

85 yıldır yasakladık,ne oldu?
Bir de öbür türlüsüne bakmalı...

Ülkemşzde Kürt nüfusu hızla çoğalıyor..Bu taraflarda bir bayan 25 yaşında hala evlenmemişken,oralarda 17 yaşındaki bir bayan 3 çocuklu oluyor.Yani hızla artıyorlar..Demem o ki,2-3 nesil sonra azınlık durumuna düşmemiz düşük olan bir ihtimal değil..Meclis,Başbakanlık,Cumh urbaşkanlığı hepsi ellerine geçince ve "Türkçe yasak" denildiğinde bittik demektir.
Alt 12.09.2009, 16:29   #10
Ayşegül1967
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

Ayşegül1967 Şuan Ayşegül1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2012 21:41

Tecrübe Puanı: 653 Ayşegül1967 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

arapların Türkler'în onları sömürdüğünü düşündüğünü sizden duyuyorum...böyle bi saçmalık olamaz gülerim buna...madem o zaman öyle bir yanlış anlaşılma olduda bugün neden filistinde arap kardeşleri öldürülürken diğer araplardan ses çıkmadı neden göz yumdular filistinde yaşanan katliamlara zulme?? hadi cevap ver bana...hani nerde mümlüman kardeşliği...diğer pkk ile bağlantıya gelince Türkiye'de olduğum dönemlerden birinde bi öğrenci evinde yemeğe katıldım orda 5 vakit namaz kılıp tesbihat çeken üniversiteli kürt bir arkadaş tayyib olmasaydı şuan apoyla beraber bütün Türk'lerin kellesini asmıştık dedi...Bunun gibi birçok kişiyle karşılaştım...yani Müslüman olsalar bile Türkleri istemiyorlar ben bunu anlatmaya çalışıyorum...çünkü her vatansız ortada kalmış millet gibi onlarda toprak peşindeler fakat yanlış topraklara göz diktiler...bu dünyada herkes ırkçılığın peşinde ama biz sadece milliyetçi olmaya gayret ediyoruz...istisnalar olur oda beni ilgilendirmez...Elhamdülillah çok şükür ne Dinimden nede Türklüğümden taviz verecek değilim...bu konuyada bir daha şahsım adına bi cevap gelmedikçe yazmayı düşünmüyorum
Ayşegül1967 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)