|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı? | |||
Evet Kriz Var |
![]() ![]() ![]() ![]() |
84 | 63,16% |
Hayır Yoktur |
![]() ![]() ![]() ![]() |
49 | 36,84% |
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#311 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() ateşhattı Şuan
![]() Son Aktivite: 01.01.2009 01:28
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Ülkemizde kriz var mı?
Eğer dünyaya entegre bir ülke isek,elbette var ama bazı felaket tellallarının dediği gibi aman aman "felakete sürükleniyoruz" diyecek kadarda kesinlikle yok. Ne kerametse daha dün IMF karşıtı olan bir kısım vatandaşımız,bugün görüntü itibariyle patron ama reelitasyon yönüne bakarsakta ülkemizin,vatandaşlarımızın sarf ve gayretiyle biryerlere gelmiş bazı iş adamlarının kendi menfaatlarına olan söylevlerine destek verip tempo tutmakta,ne diyor TÜSİAD "pakedi açıkla" ne paketi senin har vurup harman savurduğun paraların hesabını vatandaşa ödetme paketi mi?krizi bahane edip işçi kıyımına gitmeyi hedefleyen bu sözümona patronlar öyle yüzsüzleştiler ki,işsizlik sigortası fonundan para bile talep ettiler. Bir hastalığın ilk tedavisi inanmaktır ya baştan kazanırsın yada baştan kaybedersin,büyük bir sektörde ve ürünlerimizin %96 lık kısmının yurt dışına pazarlandığı bir ülkemize önemli bir ekonomik girdisi olan bir şirketin içerisindeyim ve bu ülkelerin neredeyse tamamına yakını Avrupa ülkeleri ama gelin görün ki o %96 lık Avrupa pazarında sıkıntı çekmez iken %4 lük yerli kesim hemen kriz havasına büründü bile... Bırakın yeni DOĞAN günler kendisini geliştirsin,bazılarının ekmeğine yağ sürerek rant kapılarının artmasına imkan vermeyin,bu ülke sayesinde Dünya'nın saygı duduğu kişiler arasına girenlerin bu ülkeyi batırmak için yaptığı çalışmaların bir ürünü olan bu büyük furyaya ortak olmayın... Kriz yok demiyorum elbette var ama ülkemiz için abartıldığından çok ama çok daha küçük boyutta... Elbirliği ile ülkemiz için gerçekleştirilmek istenen ve işin sonunda TÜRKİYE olan bu tellallığa fırsat vermeyin. Saygılar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() recosan58 Şuan
![]() Son Aktivite: 05.09.2011 18:13
Tecrübe Puanı: 673
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Aynı fikirdeyim haklısın bu kriz sadece türkiyede değil küresel bir krizdir.
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 833
![]() ![]() ![]() |
![]() Konu başlık dışına çıkmış biraz. Ama bu konuda Yiğiter kardeşime katılmamak mümkün değil. KPSS'den 45 puan almış birisinin Paşa tanıdığı vasıtasıyla o puanın 90'a çıkarıldığına şahit oldum. Yine ben ve benim gibiler başörtüsü sorunundan hakettiği halde devletin kapısından geçemezken, 60 puan almışların devlet kapısına kapak attıklarına da şahit oldum! Bunlara rağmen yine söylüyorum: Abartıldığı kadar kriz yok! Çevremdeki işçilerin yorumları bu. Bir abim şöyle diyor; ''Bir sürü işçi çıkarıyorlar kriz adı altında. Ama ne hikmetse fabrikada işler tıkır tıkır işliyor. Sadece daha önce 3 adamın yaptığı işi, şimdi 1 kişiye yaptırıyorlar.'' Madem kriz var, üretim neden azalmıyor? İşverenlerin fırsatçılığı diyorum buna. Kriz'in K'sı ortaya atıldı mı, bunu iyi değerlendirmesini biliyorlar.
![]() |
#314 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1304
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Türkiye'de adam kayırmacılığı kim görmüş de biz bilelim. ![]() Mesela zabıta alımı için neden 54 gibi saçma bir taban puan belirlenir.? ![]() Haberi yapan Türkiye'nin en saygın ve prestijli sitelerinden [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] dir.Buyrun kaynak. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu ülkede kriz falan yoktur. Var diyen olursa yalan söyler. Dün gezdiğim yerlerde bütün mağazalar ağzına kadar dolu ve kasa önlerinde kuyruklar vardı. Hatta bir mağazada ki kuyruk kasanın etrafını iki kere dolanmıştı. Herkesin elinde en az iki poşet bu mu kriz.
Kriz sadece büyükbaşların hükümeti sıkıştırmak içn kullandııkları bir oyun. Yalandan işçi çıkarmalar, üretim durdurmalar vs. Amaç isteklerini yaptırabilmek. Filler tepindikçe ezilir çimenler.
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2195
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Usta Yiğido
![]() Okudum bi kerede ÖSS sınavina giren öğrencileri ilgili yanlış hesaplamalarda çıkmıştı sonra bunun olması mümkün olmadığını açıkladılar çünkü böyle bişey olmaz olamazda..
![]() |
#318 |
Usta Yiğido
![]() Ha böyle bişey varsa başkaları yapmıyorsan siz insanlık adına yapın daha öncede dediğim gibi devletin Savcısı ve Hakiminin karşısına çıkarırsanız onlar sorarlar tabi belgeniz var ise mesnetsiz dayanaksız söylemiyor iseniz
![]() |
#319 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4544
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sitemiz üyeleri ikiye ayrilir.
1- Kriz yok diyenler 2- Kriz var diyenler bence ikiside hakli.
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pusula_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 28.08.2013 14:51
Tecrübe Puanı: 776
![]() Büyük mağazalarda alışveriş yapılıyor diye kriz yok anlamına nasıl gelir bir anlam veremedim, bir de mahalle bakkallarına ve küçük çapta marketleride dikkate almak gerekmezmi.Kriz tüm alışverişleri durdurur diye bir kaide zaten olmaz. Ona bakarsan İstanbul boğazında villaarda, köşklerde, yatlarda katlarda kriz diye bir şey yok tabiki. Bir gecede eğlencede laila'larda 1000, 1500 ytl harcayanlar için elbetteki kriz ne gezer.
Kriz kimin için olabilir yada var? Hayatta düzen, Emekle, Sermaye arasında kurulu bir düzen. Daha açık konuşursak, Ezenle, Ezilen arasında geçen bir yaşam şekli, Bu ülkede açlık sınırı 1.650 ytl açıklanıp asgeri ücretide 450 ytl diye açıklanıyorsa kriz olmazda ne olur allah aşkına Ezilen kim: İşçi, çalışan emeğinin gücüyle geçinen, aybaşını zor getiren memur, emekli, dul, ve yetim daha doğrusu alt tabaka dediğimiz kesim. Ezen kim: Sermayederler, fabrika,han, apartman sahibi, iş, sahibi kapital kesim herşeyi kara dayalı daha çok kazanmaya dayalı daha çok nasıl kar elde ederim diyen kesim. Şimdi burada kriz kimi vurur kimi ağlatır, kimi ezer, kimi süründürür bunuda siz bulun, ona göre kim kriz var der kim yok der zaten ortaya çıkarırsınız. Bunu inada bindirip var yada yok demek saklamak neye yararki ortada açık gerçekler dururken. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ÜLKEMİZDE SİYONİZMİN YÜZÜ | albina58 | Serbest Kürsü | 18 | 30.03.2010 03:44 |
ÜLKEMİZDE EN ÇOK KÖY SİVAS'TA | EyüphanAydın | Köylerimiz (Sivas Köyleri) | 16 | 24.12.2009 10:46 |
İnadına kriz yok | Serd@r | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 35 | 15.12.2008 18:26 |
ülkemizde yabancı olduk. | tekniker58 | Arşiv | 1 | 12.02.2008 18:11 |