Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.07.2008, 00:14   #31
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 17:53

Tecrübe Puanı: 724 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: TAHRİKLERE KAPILMAYIN

YAV BU KIRMIZI BAŞLI SİVASLI KARDESİM SEN NE OKUYON BİZ İNANDIĞIMIZ GİBİ OKURUZ İNANDIĞIMIZ GİBİ YASAR İNANDIĞIMIZ GİBİ ÖLÜRÜZ BNM İMAMIM GİBİ Bİ DEDENİ ÇIKAR ATATÜRKÜN 3 LAFINI SÖYLEYEMEZ BELEŞ CUMHURİYTÇİLER BELEŞ KOMİNİST SOSYALİST RASYONALİST TERİM VE KURAMLARLA KALABALIK YAPMAYA MI ÇALISION BURDA TARİH VE TECRÜBE KONUSUR OKUDUĞUNA KARISAMAYIZ AMA OKUDUĞUNLA NEYE HİZMET EDİYON SEN ASLAN GARDASIM TÜRK İSLAM DAVASI MI NEYE ACABA? NEYSE...GERENK YOK ...EVET SEN OKUMUSUNDR 1 DÜNYA SAVASI AVSDRYA MACARİSTAN PRNSİNN ÖLDÜRÜLMESİYLE BASLADI DİMİ SENN DEDİĞİNDE O HESAP SİZE TARİHİ BÖYLE ÖĞRETTİLER KOÇUM...DAHA TARİH BİLE OLMADI ÜZERİNDEN 100 SENEN GEÇMEDİ GENÇLİĞE HİATABEYİ KİM YAZMIŞ SEN BİLİON MIU SÖYLE BAKIYM ...
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 03.07.2008, 00:26   #32
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 15:43

Tecrübe Puanı: 640 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Görüyorum da bazı provakatifler yine ortamı germiş.
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 03.07.2008, 13:15   #33
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1034 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
SONMEZ Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Madımak, benim toprağımın süsü,
Madımak, benim toprağımın türküsü,
Madımak, benim dağlarımın kır çiçeği,
Madımak, benim soframın vazgeçilmezi...

Öncelikle, kirli ellerin kirli emellerine alet edilen,
kirli şahsitet(siz)lerin, kirli tezgahlarıyla,
tertemiz toprağımın, tertemiz çiçeğini kirletenleri kınıyorum...!

Sebep her ne olursa olsun; insanların hayatına kastedilmesi,
asla kabul edilir bir durum değildir...!
Benim felseme göre, mazlumun dini olmaz. (yani sorulmaz, sorgulanamaz)
Hangi milletten, hangi meşrepten, hangi inançtan veya mezhepten olursa olsun;
zulme uğrayan mazlumdur ve de menşeine bakılmaz.
İçimizi yakan bir yangın ve yüreğimizde kanayan bir yara olan
bu tarihi ve talihsiz senaryoyu kimler yazmıştı, kimler yönetmişti ve kimler rol almıştı...?

Bu dramın;
Senaristi kimdi ?
Baş aktörü kimdi ?
Aktörler, dublör kullanmışlarmıydı ?
Yardımcı rollerde kimler vardı ?
Figuranlar kimlerdi ?
Seyirciler kimlerdi ?

...
Tarihin süzgecinde bu sorular ve sorgulamalar yapılmadıkça,
yangın devam edecek, yara kanamaya devam edecektir...!

Madımak, benim toprağımın süsü,
Madımak, benim toprağımın türküsü,
Madımak, benim dağlarımın kır çiçeği,
Madımak, benim soframın vazgeçilmezi...

TOPRAĞIMIN SÜSÜNE DOKUNMAYIN,
TOPRAĞIMIN TÜRKÜSÜNE DOKUNMAYIN,
TOPRAĞIMIN ÇİÇEĞİNE DOKUNMAYIN,...

güzel anlamlı bir yazı , yanlız yukarıda işaret ettiğim noktayla ölenleri mağdur maktul eşlemesi yapıp yapmadığınızı merak ettim
Alt 03.07.2008, 13:31   #34
kasparix
Usta Yiğido

YOK YOK ÖLE BİŞE NİYET OKUYUCULUĞU YAPMAYIN BURDA HERKES NE DÜŞÜNÜYOSA DİREK YAZABİLECEK CESARETE SAHİP ..AYRINTILARA GİZLEMEYİZ YADA SONUCU OKUYANA BIRAKMAYIZ ...BİZ DEDİM AMA BİZ SİVASLILAR OLARK BÖYLEYİZ NAPALIM İŞDE BİZDE Kİ BİZ RUHU BU..
Alt 03.07.2008, 19:40   #35
dersimli
Yeni Yiğido
NO AVATAR

dersimli Şuan dersimli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.01.2010 15:08

Tecrübe Puanı: 0 dersimli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

arkadaşlar;

yorumları okudum ve şöyle bir kanıya vardım.o günkü zihniyet hala yaşıyor. ve hatta utanmayarak bu katliamdan övgüyle söz edip o katliamı gerçekleştiren yaratıklara "masum" gözüyle bakıyorlar. size gerçekten söyleyecek laf bulamıyorum.insan olan laftan anlar, sadece insan olan...

gözlerime inanamadım.hepiniz bunların arkasında duruyorsunuz.hepinizde bugün olsa yİne yaparız düşüncesi var.biraz elinizi vicdanınıza koyun ve sorun bu 35 can ne yaptı cayır cayır yanarak ölmeyi haketmek için.onların suçu neydi? barışı savunmak mı? demokrasiden, cumhuriyetten yana olmak mı? yoksa inançlarının farklı olması mı?

sizin tüm engellemelerinize rağmen biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.MADIMAK MÜZE OLACAK.madımak bir ayna olsun ki ona bakanlar yaptıklarını görüp utansınlar.

aradan değil 15 yıl, 150 yıl geçse de bu katliamı unutmayacağız ve mücadelemizden geri adım atmayacağız. SİVAS'IN IŞIĞI SÖNMEYECEK!
dersimli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 03.07.2008, 21:46   #36
kasparix
Usta Yiğido

ya şu mübarek güne yemin olsun ki ne katliamı yapanlara nede katliama zemin hazırlayanları nede kışkıtanları ne seviyor ne desteklior nede bir daha tekrarlanmasını istiyoruz..ama nolur sizde anlayın...istikbal ilerideedir geride ki olayları bıraklım artık geleceğimizi tartısalım inş....yeter ya sizler sol bi gelenekden geldiğiniz için heasap sorma güdüsü içinizde isyan duygusu var anlıyoruz bizde değerlerimizin her zaman bekçisi olacağız bizi o bağnaz değerlerin temsiliyetçisi gibide kimse algılatamaz ne gücü ne yüreği yeter ..ama medeni ama demokrat olalım ....gelin artık ortak çatıda birleşelim ....ortak mevzuları konusalım..bu memleket bizim türküsünü hep beraber söyliyelim..ayrılıkçı zihniyeti bırakalım biz kazanalım sivas kazansın o bağnaz dini pravakator kullanılmaya müsait zihniyet de orda yandı gitti inşallah buna emin olun...bu konu artık kapansın artık başbağları konusalım inş....
Alt 03.07.2008, 22:30   #37
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 15:43

Tecrübe Puanı: 640 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
dersimli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arkadaşlar;

yorumları okudum ve şöyle bir kanıya vardım.o günkü zihniyet hala yaşıyor. ve hatta utanmayarak bu katliamdan övgüyle söz edip o katliamı gerçekleştiren yaratıklara "masum" gözüyle bakıyorlar. size gerçekten söyleyecek laf bulamıyorum.insan olan laftan anlar, sadece insan olan...

gözlerime inanamadım.hepiniz bunların arkasında duruyorsunuz.hepinizde bugün olsa yİne yaparız düşüncesi var.biraz elinizi vicdanınıza koyun ve sorun bu 35 can ne yaptı cayır cayır yanarak ölmeyi haketmek için.onların suçu neydi? barışı savunmak mı? demokrasiden, cumhuriyetten yana olmak mı? yoksa inançlarının farklı olması mı?

sizin tüm engellemelerinize rağmen biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.MADIMAK MÜZE OLACAK.madımak bir ayna olsun ki ona bakanlar yaptıklarını görüp utansınlar.

aradan değil 15 yıl, 150 yıl geçse de bu katliamı unutmayacağız ve mücadelemizden geri adım atmayacağız. SİVAS'IN IŞIĞI SÖNMEYECEK!

Ben sizi neye benzetiyorum biliyor musunuz; şu an ermenilerin birinci dünya savaşı yıllarında yapılan olayları çarpıtarak gündeme getirmeleri ve lobi yaparak bunu meşrulaştırmak ve yasallaştırmak için bunu bazı ülkelerde bu konuyla ilgili yasalar çıkartmaları ile sizin madımak ı müzeye çevirmek istemenizin hiçbir farkı yok.Siz bu amaçla Ermenilerin yolundan gidin ve gitmeye de devam edin. Ermeniler neredeyse 100 yıldır uğraşıyorlar hiçbir sonuç alamadılar ve alamayacaklar da.Tıpkı sizin sonuç alamayacağınız gibi...
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 03.07.2008, 22:36   #38
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4522 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: --->: TAHRİKLERE KAPILMAYIN

Alıntı:
arkadaşlar;

neyin mücadelesi, kime karsi mücadele, unutmayacagiz derken ne demek istiyorsunuz, neden dersimliler. net`de degilde sivaslilar.net`tesiniz, tahriklere kanpilmayacagiz, lütfen sivasi ve sivasliyi rahat birakin, madimak müze olsa ne olacak, yaralar daha da cok kanayacak, lokantaya saldirmak mi demokrasi, kominizm bitti simdi de demokrasi mi basladi? Eski koministler demokrat mi oldu yoksa? Uzun süredir türkiye de bulunmadim belki de öyle olmustur. Isterseniz Dersim de bir müze acin, Dersim de neresi ya Atatürk oranin adini Tunceli koymustu yanilmiyorsam, Yüce önderin eserlerine saygi duyun, isimleri kafaniza göre degistirmeyin.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 03.07.2008, 22:49   #39
dersimli
Yeni Yiğido
NO AVATAR

dersimli Şuan dersimli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.01.2010 15:08

Tecrübe Puanı: 0 dersimli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: -->: --->: TAHRİKLERE KAPILMAYIN

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
neyin mücadelesi, kime karsi mücadele, unutmayacagiz derken ne demek istiyorsunuz, neden dersimliler. net`de degilde sivaslilar.net`tesiniz, tahriklere kanpilmayacagiz, lütfen sivasi ve sivasliyi rahat birakin, madimak müze olsa ne olacak, yaralar daha da cok kanayacak, lokantaya saldirmak mi demokrasi, kominizm bitti simdi de demokrasi mi basladi? Eski koministler demokrat mi oldu yoksa? Uzun süredir türkiye de bulunmadim belki de öyle olmustur. Isterseniz Dersim de bir müze acin, Dersim de neresi ya Atatürk oranin adini Tunceli koymustu yanilmiyorsam, Yüce önderin eserlerine saygi duyun, isimleri kafaniza göre degistirmeyin.
benim nerde olduğum önemli. istediğim foruma girerim.sivas da benim memleketim hakkari de, tunceli de konumuz bu değil.almanyda da yakılan bir ev müze yapıldı.niye? çünkü bunun ibret olması ve artık böyle şeylerin olmaması için.işte bu yüzden biz de bunu istiyoruz. madımak müze olsun. bizim burdaki amacımız o günlere gitmek, kin duymak değil.sadece bunun bi ayna olup yapanların bundan utanmasıdır.bizim yolumuz sevgidir.

ayrıca kimse benim atatürkçülüğüme laf edemez.dersim o bölgenin genel adıdır.sadece tunceliyi değil ayrıca erzincanın ve elazığın bazı bölümlerini de içine alır.dersim sadece o bölgenin, kültürün adıdır
dersimli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 03.07.2008, 23:00   #40
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58

Tecrübe Puanı: 4522 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: --->: -->: --->: TAHRİKLERE KAPILMAYIN

Alıntı:
benim nerde olduğum önemli. istediğim foruma girerim.sivas da benim memleketim hakkari de, tunceli de konumuz bu değil.almanyda da yakılan bir ev müze yapıldı.niye? çünkü bunun ibret olması ve artık böyle şeylerin olmaması için.işte bu yüzden biz de bunu istiyoruz. madımak müze olsun. bizim burdaki amacımız o günlere gitmek, kin duymak değil.sadece bunun bi ayna olup yapanların bundan utanmasıdır.bizim yolumuz sevgidir.

ayrıca kimse benim atatürkçülüğüme laf edemez.dersim o bölgenin genel adıdır.sadece tunceliyi değil ayrıca erzincanın ve elazığın bazı bölümlerini de içine alır.dersim sadece o bölgenin, kültürün adıdır
Bir evi müze yapmis olabilirler ama müze yapildiktan sonra kac defa daha türklerin evleri yakildi, orada ölen insanlar hic kimseyi tahrik etmedi, bir yeri müze yapmakla is bitmiyor, müze beyinlere yapilmali, üstelik ben bu olayi nefretle kiniyorum, savunulacak hicbir tarafi yok ama artik kasimanin ve tahrik etmenin de anlami yok, ben sadece eski komünistlerin atatürkcü olmasini anlamiyorum, komünizm yikilinca baska careleri kalmadi galiba, umarim siz esli bir komünist degilsinizdir.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)