|
|
|
|
#1 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() FALÇATA 58 Şuan
Son Aktivite: 19.12.2009 14:10
Tecrübe Puanı: 675
![]() |
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cum'a, en hayırlı günlerinizden biridir. Hz. Adem aleyhisselam(ıntoprağı) o gün yaratıldı, o gün kabzedildi. (Kıyamette Sur'a) o gün üflenecek, sayha da o günde olacak. Öyleyse o gün bana salavatı çok okuyun. Zira salavatlarınız bana arzedilir." Orada bulunanlar: "Salavatlarımız size nasıl arzedilir? Siz çürümüş olacaksınız!" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Allah Teala Hazretleri, Arz'a peygamberlerin cesetlerini yemeyi haram kıldı" buyurdular
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2343
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------------------------------------------------------------------
Efendimiz (Aleyhisselatü Vesselam), Arefe günü tutulan oruç hakkinda þöyle buyurmaktadir: "Arefe günü tutulan oruç, geçmis bir senenin ve gelecek senenin günahlarina keffaret olur."(*) (Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 457) --- Baska bir rivayette ise Hz. Aiþe söyle demistir: "Arefe gününün orucu bin gün oruç tutmak gibidir."(**) (Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 460) --- Ubâde bin es-Sâmit’ten: – Peygamberimiz (Aleyhisselatü Vesselam) Arefe günü söyle buyurdu: "Allah salihlerinizi bagisladi, salih olmayanlarinizi da salih olanlariniza badgisladi. (Bu arefe günü) Rahmet inip her yere yayiliyor. Sonra magfiret yeryüzüne dagiliyor. Dilini ve elini koruyan her tevbekâr ondan nasibini alýyor. Seytan ve askerleri Arafat daginda durup, Allah’in onlara kardi bu lütufkâr davranisi seyrediyorlar. Magfiret inince, seytan ve askerleri: "Eyvah vah halime! Ben onlari uzun zamandir saptirmaya ugrastim, günahlar islettim, sonra Allah’in magfireti gelip onlari sardi. Eyvahlar olsun!" diyerek büyük bir üzüntü ve telas içinde oradan dagilirlar." (Taberânî) --- (*) "Keffaret olur", günahlari örter, affettirir, demektir. Bizim gibi neredeyse bir günah denizinde yüzen ahir zaman Müslümanlari için bundan daha büyük bir müjde olabilir mi? Iste af ve magfiret firsati! (**) Demek ki, bir günlük arefe orucu, üç yillik normal günlerde tutulan oruç sevabina denktir.
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() veysel Şuan
Son Aktivite: 26.02.2012 09:24
Tecrübe Puanı: 1138
![]() |
´´Amelinin kendisini geri biraktigi kimseyi,nesebi öne gecirmez.....
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2343
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kulların kendisinde sabaha erdiği her bir günde
muhakkak iki melek iner. Bunların birisi: Ey Allah'ım! Malından infak edene bir bedel ver, diye dua eder. Diğeri de: Ey Allah'ım! (Malı) tutucu olana da telef ver, diye beddua eder Sahih-i Müslim'deki hadis numarası : 1678
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ABDULLAH DUMAN Şuan
Son Aktivite: 18.01.2016 12:29
Tecrübe Puanı: 1084
![]() ![]() ![]() |
إنَّ مِمَّا أدْرَكَ النَّاسُ مِنْ كَلاَمِ النُّبُوَّةِ: إذَا لَمْ تَسْتَحِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: “Utanmadıktan sonra dilediğini yap!” sözüdür.
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem sordu:
- Gıybet nedir bilir misiniz? - Allah ve Resulü bilir dediler. - Birinizin, kardeşini hoşlanmadığı şey ile anmasıdır. Bunun üzerine bir adam dedi ki: - Ey Allahın Resulü! Anlattıklarım ya o kardeşimde bulunursa? - Anlattıkların o kardeşinde bulunursa, onun gıybetini yapmış olursun. Anlattıkların onda yoksa, o zaman ona iftira etmiş olursun! buyurdu Hz. Muhammed (s.a.v.)
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaKaaN Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29
Tecrübe Puanı: 781
![]() |
Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin: Allahım ! (Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."
(Buhari, Deavat, 6) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Suçların en büyüğü yalan söylemektir. (Hadis-i Şerif)
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
''Vatan Sevgisi İmandandır.''
(Hz. Muhammed S.A.V.) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Bir adam gelerek: ''Ey Allahın Resûlü iyi davranıp hoş sohbette bulunmama en ziyaâde kim hak sâhibidir?'' diye sordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam: ''Sonra kim?'' dedi, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam tekrar: ''Sonra kim?'' dedi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yine: ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam tekrar sordu: ''Sonra kim?'' Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bu dördüncüyü: ''Baban!'' diye cevapladı. Buhârî, Edeb 2; Müslim, Birr 1, (2548).
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|