Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 25.07.2009, 14:54   #31
58_SEMİH_58
Usta Yiğido

58_SEMİH_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58_SEMİH_58 Şuan 58_SEMİH_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.10.2014 21:26

Tecrübe Puanı: 810 58_SEMİH_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: BAYRAKLI TERHİS

Acaba bende askerden terhis oldugumda garnizon komutanı ve vali beni ugurlamaya gelir mi ??
Geride
Ne
Kaldıgına
Bakalım...
58_SEMİH_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2009, 15:19   #32
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4582 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Lider vasfina sahip kisiler hep göz önündedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber (S.A.V), ümmetinden kendini hic ayri tutmamistir ve sürekli ordu ile beraber olmustur. Daha sonra gelen halifeler (R.A.) de ayni yolu izlemistir. Kendisine bu özel insanlari örnek aldigini her firsatta belirten sayin basbakan, kanunun kendilerine tanidigi firsati kullanmistir. Siradan bir vatandasin bu kanundan faydalanmasi gayet normaldir ki zaten bu kanundan yararlanan kisiler gurbetcidir ve bu ülke icin 18 ay askerlik yaptiklari zaman yurtdisinda sahip olduklari oturma izinlerini veya islerini kaybederler. Ama lider olan ve bu vatan icin canini bile cekinmeden verebilecegini söyleyenlerin gercek yüzleri ortaya cikti. Onlarin cani, benim vatanimdan, milletimden ve inanclarimdan daha degerli. Vatana, millete ve inanclarina ölmesi gereken bizleriz, onlar bizim ölülerimize yakilan agitlari, türküleri söylüyerek bizi kandirmaya devam ediyorlar. Bizler onlarin rahati icin ölmeye devam edecegiz. Sayin basbakan siirler okuyarak degil, biricik oglunuzu doguya komando olarak gösterseydiniz vatana olan sevginizi. Biz aslinda burada basbakanin oglunun hakli oldugunu savunurken, kendi ezilmisligimizin destekcisi oluyoruz. Altuntas abim ne güzel demis; biz buna layigiz. Öylese üst tabaka icin ölmeye devam, ancak onlar icin ölürsek sehit oluruz. Basbakan sehitlik mertebesinin ne kadar yüksek oldugunu biliyor ama nedense oglunun sehit olmasini istemiyor. Sehitlik bizim icin ve biz sehit olmaya devam edecegiz, yeter ki büyüklerimize zarar gelmesin. Varligimizin anlami bu olmus.
Alt 25.07.2009, 18:38   #33
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2233 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

yazmak konuşmak kolay ama ölüm anı geldiğinde ne yapacaksınız onu merak ediyorum ya bırakın kendinizi kandırmayı her miletten ölümden korkan var hiç kimse oğlunu seve seve göndermiyor bırakın ya kendinizi kandırmayı istemeye istemeye gidiyorlar ölümden kaçma imkanınız olsa kaçarsınız be bırakın kendinizi kandırmayı benim bir arkadaşım var askerliği yeni bittirdi msnde konuşurken bana askerde neler yaşadığını anlattı asker oluyorum diye ilk başta havalara giriyorlar sonra havaları iniyor bir gece operasyon olurken hastayım karnım ağrıyor diye gitmek istemiyorlarmış neden tabi ölümden korktukları için içinde canını verecek vatan evladı binde bir çıkıyor ama ayette dediği gibi her canlı ölümü tadacaktır bunda hiç şüpheniz olmasın kazalar çatışmalar hepsi birer sebep...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2009, 21:41   #34
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

arif bey kardeşim beni bir tek siz anladınız çok teşekküe ederim sizinle aynı dilden konuşuyoruz.
salim kardeşim konu neden başbakanın oğluna endeksleniyor biliyomusunuz
babası sının söylediği sözlerden dolyı askerlik yan gelip yatma yeri değil işte benim kafamı bozan sinirlerimi zıplatan peki bende diyorumki madem yan gelip yatma yeri değil neden
kendi p........iyan gelip yatarak askerlik yaptı demiycem yapmadı eminim çünkü bakan oğlu diye yaptırmamışlardır misafir ettiler 28 gönderdiler bizim koç gibi yavrularımız şehit yada gazi olsun ama ailelerine hacizler gelsin insan yurduna konmasınlar vatan için can ver evladı vatana sığdırmasınlar bun bu şekilde askerlik yapıp vatanım diye gerile gerile vatan keyfi çıkarsın nerde adalet hani hak yemezdi hani diini bütündü milletin hakkını yemez korur gözetirdi bumu gözetip koruma başbakanmış milletin başı böyle olursa sonu nasıl olur meraak ettinizmi yok cley bey söz sizde.
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2009, 22:32   #35
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1492 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
guldane Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arif bey kardeşim beni bir tek siz anladınız çok teşekküe ederim sizinle aynı dilden konuşuyoruz.
salim kardeşim konu neden başbakanın oğluna endeksleniyor biliyomusunuz
babası sının söylediği sözlerden dolyı askerlik yan gelip yatma yeri değil işte benim kafamı bozan sinirlerimi zıplatan peki bende diyorumki madem yan gelip yatma yeri değil neden
kendi p........iyan gelip yatarak askerlik yaptı demiycem yapmadı eminim çünkü bakan oğlu diye yaptırmamışlardır misafir ettiler 28 gönderdiler bizim koç gibi yavrularımız şehit yada gazi olsun ama ailelerine hacizler gelsin insan yurduna konmasınlar vatan için can ver evladı vatana sığdırmasınlar bun bu şekilde askerlik yapıp vatanım diye gerile gerile vatan keyfi çıkarsın nerde adalet hani hak yemezdi hani diini bütündü milletin hakkını yemez korur gözetirdi bumu gözetip koruma başbakanmış milletin başı böyle olursa sonu nasıl olur meraak ettinizmi yok cley bey söz sizde.

TÜRKIYEMIZDE NE KANUNLAR NEDE YASALAR ADALETLI BIR SEKILDE ISLIYOR TIKANMIS DURUMDA!
ANKARADA DAYISI OLANIN ISI HALLOLUR YADA RESMI YERLERDE HASTANELERDE KARAKOLLARDA VS.VS. BU SEKILDE LISTE DEVAM EDER RÜSVET ORTALIKTA KOL GEZERKEN BU DEVRANDA BÖYLE GIDER.

biz burda bir tesekkür icin bile cicek veremiyoruz yasak rüsvete geciyor.
eger cocuklarim yetim olmasaydi ben bosna savasinda olacaktim kim bilir belkide ölmüstüm?
kim demis sadece dilde diye avrupada yasayan ,diger dünya ülkelerindede yasayan insanimiz vatani bayraginin milletinin degerini iyi bilir seve sevede canini verir.

VATANSIZ BIR MILLET YOK OLMAYA MAHKUMDUR!
NE DIYORSUNUZ YOKMU OLALIM ?
YOKSA ELMIZDEKINI KORUYALIMMI!?

ablacigim bü sözlerim size degil sinirden devam ettim anlayan anlamistir diyorum ve ben aradan cekiliyorum saygilar.
Alt 25.07.2009, 22:39   #36
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24

Tecrübe Puanı: 1157 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yazmak konuşmak kolay ama ölüm anı geldiğinde ne yapacaksınız onu merak ediyorum ya bırakın kendinizi kandırmayı her miletten ölümden korkan var hiç kimse oğlunu seve seve göndermiyor bırakın ya kendinizi kandırmayı istemeye istemeye gidiyorlar ölümden kaçma imkanınız olsa kaçarsınız be bırakın kendinizi kandırmayı benim bir arkadaşım var askerliği yeni bittirdi msnde konuşurken bana askerde neler yaşadığını anlattı asker oluyorum diye ilk başta havalara giriyorlar sonra havaları iniyor bir gece operasyon olurken hastayım karnım ağrıyor diye gitmek istemiyorlarmış neden tabi ölümden korktukları için içinde canını verecek vatan evladı binde bir çıkıyor ama ayette dediği gibi her canlı ölümü tadacaktır bunda hiç şüpheniz olmasın kazalar çatışmalar hepsi birer sebep...
Hemşerim bizim askerimiz bir ingiliz,fransız,rum askeri değilki ölümden korksun !Çünkü ölmüyor ŞEHİD OLUYOR Bizim askerimiz 7 düvele hükmetmiş OSMANLI'NIN ,Çanakkale'de daha bıyığı terlemeden cepheye koşan,250 kiloluk mermiyi tek başına kaldıran bir ecdadın torunudur ! ............................. ! Ölümün her bedeni yoklayacağını herkes biliyor ! Burada birilerine ders vermeye kalkışmayın !

Bilal zibidisinede yorum yapmak istemiyorum ! Diğer kardeşide ÖZÜRLÜ raporu alıp askerlikten yırttı! böyle bir aile küfre bile layık değil !
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2009, 22:44   #37
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1342 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

"Lan" kelimesini ben kullansam kaç kişi tepki verir?
Ya da benim gibi bir kullansa kim ne tepki verir?

Peki,bu kelimeyi Başbakan kullansa kimler tepki vermez?
Ben duruma bu açıdan bakıyorum..
Tamam bedelli askerliği kanunlar çerçevesinde kazanılmış bir hak olarak yapıyor da,Başbakanın oğlunun kendi ülkesinde okumamış,çalışmamış,ikamet etmemiş olması ciddi bir durumdur bence..
Alt 25.07.2009, 22:57   #38
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1487 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Abdurrahman 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hemşerim bizim askerimiz bir ingiliz,fransız,rum askeri değilki ölümden korksun !Çünkü ölmüyor ŞEHİD OLUYOR Bizim askerimiz 7 düvele hükmetmiş OSMANLI'NIN ,Çanakkale'de daha bıyığı terlemeden cepheye koşan,250 kiloluk mermiyi tek başına kaldıran bir ecdadın torunudur ! Artistlik yapmaya gerek yok ! Ölümün her bedeni yoklayacağını herkes biliyor ! Burada birilerine ders vermeye kalkışmayın !

Bilal zibidisinede yorum yapmak istemiyorum ! Diğer kardeşide ÖZÜRLÜ raporu alıp askerlikten yırttı! böyle bir aile küfre bile layık değil !
Bende askerlik yapmadan önce öyle düşünüyordum ama bazı şeyler dışardan görün düğü gibi değil "Türk Ordusu dosta güven düşmana korku aşılamalıdır" diye bir söz vardır subayların her fırsatta dile getirdiği ve şuanda dışardan bakıldığında bu gün bile öyle gürülüyor ama malesef beş parmağın beşi de bir olmadığı gibi orduda da herkes aynı elbiseyi giyip, aynı yemekhaneyi, aynı koğuşu paylaşsa bile bikaç tane çörük elma çıkımıyor değil öyle kanı bozuklarda var adam hangi mevzide rahat uyurum, hangi operasyondan yırtar gazinoda TV izlerim gibi hesablar yapan kişiliksiz insanlarda var ...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.07.2009, 00:04   #39
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24

Tecrübe Puanı: 1157 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt

hemşerim onlarda doğru düzgün aile eğitimi almamış,vatan millet sevgisinden mahrum yetiştirilmiş zengin z............... eminim..

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.07.2009, 00:07   #40
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1492 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"Lan" kelimesini ben kullansam kaç kişi tepki verir?
Ya da benim gibi bir kullansa kim ne tepki verir?

Peki,bu kelimeyi Başbakan kullansa kimler tepki vermez?
Ben duruma bu açıdan bakıyorum..
Tamam bedelli askerliği kanunlar çerçevesinde kazanılmış bir hak olarak yapıyor da,Başbakanın oğlunun kendi ülkesinde okumamış,çalışmamış,ikamet etmemiş olması ciddi bir durumdur bence..

KIM NE KULLANIYORSA KULLANSIN KARDESIM BEN HIC BIR TEPKI VERMEM
"YUGOSLAVCA BASLAR ALMANCA BITIRIRIM
IFADE ÖZGÜRLÜGÜ DIYE BIR SEY VAR TABI TÜRKIYEDE HEMEN MAHKEMEYE VERIRLER TAZMINAT ALMAK ICINnedeni yine para

milletvekillerinden tutun basbakanin cumhurbaskaninin ve diger dallarda kimin cocugu yurt icinde okuyorki!?bunlar disari kacan tipler bahanelerde hazir.millet zor gecinirken onlar halkin vergileriyle sefasini sürüyor.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)