Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Biz Noel KUTLAMIYORUZ ! - Sayfa 4 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.12.2009, 21:54   #31
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 810 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Biz Noel KUTLAMIYORUZ !

Alıntı:
Sapla Saman bu topraklarda çoook uzunca zamandır birbirine karıştırılmaktadır...
Bizim İnsanımız Karıştırmaz Kıbrıslı Bizim İnsanımız Yabancıların Adetlerini birebir almayı bizim bayramlarımızı Küçültmeyi istemez Kıbrıslı Dinimizi düşman olanları yıkmak isteyenleri bilir Kıbrıslı Bu yüzden bu adetin bize enpoze eten güçlerin amacı Dinimizi,Adetlerimizi yıkmak İstediğindendir Ramazan Bayramını Küçültmek istiyenler Sonra Kurban Bayramını Sorgulamak İsteyenler ve küçültenler yanlış olduğunu söyleyenler bu duruma destek veren kişiler Bizi biz Yapan Değerlerimiz Kıbrıslı Eğer bu değerlerimiz Dinimiz ve Adelerimiz Olmasa Biz topraklarda Uzun zamandır Kalamazdık Kıbrıslı Bu yüzden Yıkmak İsteyenleride anlıyorum

Diyorsunda noella yılbaşı ayrı diye Bence birdir ikiside birbirini tamamlar Avrupa kültüründe Ve ayırmazlar Avrupa İnsanı İkisini tamamlar ayırmaz
Alt 28.12.2009, 22:24   #32
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1387 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

peygamberimiz Medineye hicret ettiğinde Hriatiyanların bu iki günde noel ve yılbaşı eğlendiklerini öğreniyor ve ''size daha hayrlı iki gün verildi ''diyor. nitekim noel 336 yılında kutlanmaya başlıyor. efendimizin risaletinden önce..
noel ve yılbaşı birbirinden farklı olması birşey değiştirmiyor ki..asıl konuştuğumuz bunları kutlamanın bize uygunolup olmadığı..kendi fikrime göre haramın resmen alenen reklamının yapıldığı bu geceye bir müslüman iştirak etmemeli. Miili piyango ve sanş oyunları sabahlara kadar içki içmek artı bunlara taksimdeki taciz görüntüleri de ekleniyor. nasıl bir eğlencedir nasıl bir kutlamadır anlayamıyorum. haramla kutlama olmaz
Alt 28.12.2009, 22:33   #33
ismail 58
Usta Yiğido

ismail 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ismail 58 Şuan ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55

Tecrübe Puanı: 1113 ismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz seinismail 58 kann auf vieles stolz sein

Konunun özeti,
Sözün özü.;

Yüce Dinimiz, Gelenek göreneklerimiz dahil biz ne yılbaşı kutlarız ne noel kutlarız.
Hem şu aralar ne eğlenceye ne de neşeye vaktimiz var.

Kutlayanlar elbette ki vardır ve olacaktır,
Kimse kimseye karışmayıp baskı yapmadığı sürece,

kutlamayanlar, kutlayanları,
kutlayanlar, kutlamayanları ilgilendirmez.........

Herkesin eğlencesi de, düşüncesi hüznüde kendisine.

Biz demiyorum da, ben kutlamıyorum...............
ismail 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.12.2009, 17:37   #34
WåñTêd_øØ7
Usta Yiğido

WåñTêd_øØ7 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

WåñTêd_øØ7 Şuan WåñTêd_øØ7 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Tournaments Won: 2

Tecrübe Puanı: 813 WåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Gerçekleri İnsanlara Göstermeye Çalışınca ya yorumunu silerler yada banlarlar : ) Allaha Şükürler olsun 2. ile karşılaşmadım
Bizler Müslüman Türkleriz Bizde noel olmaz ne atamız Kutlamış ne de Ben Duymadım eski Türkler : ) ama milletimiz çok karıştırıyor yada eğlenmek için mi yapıyor yoksa özentilikten dolayımı bilemeyiz : ) Noele gelince Hristıyanların bı kulturumu dıyım artık yıyıp içip .... gün mü diyim ahlaksızca şeyler yaptıkları günmü bilmiyorum valla Özentilik çok insanımızda Allah yardımcımız olsun...

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
"Kim kime benzemek istiyorsa onlardandır"
Hz.Muhammed (s.a.v.)

arkadaşımınız yazdığı hadis Herşeyi Apaçık ortaya koyuyor....

VesSeLaM //
Alt 30.12.2009, 00:16   #35
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1490 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Salim58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
YILBAŞI ve MÜSLÜMANLAR
Yılbaşı Nedir?

31 Aralık gününü 1 Ocak gününe bağlayan gece yılbaşı gecesidir. Hıristiyanlar bu geceyi GÜYA Hz. İsa (a.s.)’ın doğum günü olarak kutlarlar. GÜYA dedik çünkü Hz. İsa (a.s.)’ın doğum gününün 1 Ocak olup olmadığı belli değildir.
24 Aralık ile 1 Ocak tarihleri arasında doğduğu kabul edilmektedir. Hıristiyanlar noel adı altında dans,içki,coşku,ağaç süsleme,ışıklandırma,kumar ve hindi kesme gibi çeşitli eğlencelerle bu geceyi kutlarlar.

Ey Müslüman Kardeşim, soruyorum sana, bir Peygamberin doğum gece içki,kumar,dans,zina gibi şeylerle kutlamak Allah’ın (c.c.) indirdiği hangi dine ve kitaba uygundur?
Ey Müslüman Kardeşim, dinimizde noel ve yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri yoktur. Hatta bir insan bugünü kutlama niyetiyle birine ufak bir hediye verse alsa dinden çıkar. O halde dini emirlerimizde ve milli örf ve geleneklerimizde hiçbir yeri olmayan noel ve yılbaşını Müslüm anım diyenler, niçin ve nasıl kutlayabilirler?
Ey Müslüman Kardeşim, bak Rabbimiz ne buyuruyor “ Ey İman edenler Yahudi ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onlar ancak birbirlerinin dostlarıdır. İçinizden kim onları dost edinirse oda onlardandır.” (Maide Suresi Ayet 51.)
Peygamberimiz (S.A.V.) (S.A.V.) (s.a.v. ) şöyle buyuruyor. “Bizden başkasına benzemeye çalışanlar bizden değildir. Yahudilere de ve Hıristiyanlara da benzemeyin.” (Tirmizi)
ve yine Efendimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor. “Kim bir millete benzemeye çalışırsa oda onlardan olur”Ebu Davud)
Bir takım Müslümanlar yılbaşı gecesine özel hazırlık yaparak, biz bu hazırlığı Hıristiyanlara benzemek için yapmıyoruz diyorlar. Bunların hali şuna benzer, papazın biri kilisenin penceresinde güneşlenirken bir kuş gelip papazın elindeki bardakta bulunan şaraptan içmiş, sonra uçarak haça (istavroza) pislemiş. Bunu gören pa paz kızarak şöyle demiş; eğer Müslüman kuşuysan şarap içmez kiliseye girmezsin, yok eğer Hıristiyan kuşuysan haça (istavroza) niye pisledin..!! Ey Müslümanlar gavurların yılbaşıda ne işimiz var.
Hırsızlığın, adaletsizliğin ve zulmün kol gezdiği dünyada yaşıyoruz. Sırf Müslüman oldukları için Afganistan’da, Filistin’de, Çeçenistan’da, Lübnan’da ve Irak’ta bütün dünyanın gözleri önünde insanlar öldürüldü ve sen yılbaşı kutlarken orada Müslümanlar öldürülmeye devam edecek. Yılbaşı adetinin sahibi Hıristiyanlar geçen senelerde Bosna’lı Müslüman çocukları diri diri kıyma makinesinde çekerek köfte yapıp annelerine yedirdiler, diri diri çocukların gözlerin oydular, çocukların ve kadınların namuslarını kirlettiler. Ve daha nice vicdanın kabul etmediği türlü türlü işkencelerle Müslümanları inim inim inlettiler. Bunları unuttun mu? Bunlar Kanına Dokunmuyor mu? Ve halen Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de ve Çeçenistan’ da bu zulümlerine katliamlarına devam ediyorlar. Her taraf kan kokuyor. Ey Türkiye’li Müslüman Peygamberimize hakarete ediyorlar, Kur’an’ı ve Müslümanları yeryüzünden silmek istiyorlar. Bütün bunlar olurken sen kimin yılbaşısını kutlayacak ve eğelenceksin.
Onlar bize uyuyor mu? Neden biz hep onlara uyuyoruz? Onlar bizim dini ve milli bayramlarımızın hangisine uyuyor? Hiç Yahudi ve Hıristiyan veya bir ermeni gavuru Kurban Bayramında kurban keserken gördünüz mü? Ramazan Bayramını kutlarken gördünüz mü? Bizim Hicri Yılbaşımız olan Peygamber Efendimiz s.a.v.’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği, 1 Muharrem gününü kutluyorlar mı? Hayır.
Bir takım aydın geçinen kara cahiller Kur’an bizi idare edemez, bizi geri bıraktı 14 asır önce indirilmiş bir kitaba uymak gericiliktir, diyerek Dinden Çıkmış bir şekilde avaz avaz bağırırken, Yahudi ve Hıristiyanların yani Batı’nın izini takip etmeyi, onlara uymayı ilericilik sayanlar, şayet onların dediği gibi gericilik çağ dışılık kitabın 14 asır önce inidirilmiş oluşuysa bilsinler ki İncil 20 asır önce , Tevrat ta yaklaşık 30 asır önce indirilmiştir. Bunlarla beraber İncil ve Tavrat’ın yüzlerce farklı nüshaları yazılmış ve aslını bozmuşlardır. Kur’an-ı Kerim ise Allah’ın c.c. indirdiği gibi kelimesi kelimesine, harfi harfine değiştirilmeden bize kadar ulaşmıştır. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin Kur’an- Kerim bir nüshadır. Bu kadar düşmanı olduğu halde değiştirilememiştir. Bu gerçekler Kur’an’ın hak kitap olduğunun İncilin ise farklı nüshalar halinde aslı bozulmuş batıl (yanlış) kitap olduğuna yeterli bir delildir.
Not: Allah’ın indirdiği orijinal İncil ve Tavrat’a iman ettik fakat şu an Yahudi ve Hıristiyanların ellerindeki kitap aslı değildir bozulmuştur, değiştirilmiştir.
Ey Müslüman kardeşlerim; Niçin kafirlerin yılbaşısıyla ilgilenelim ki , Ne kadar yaşarsan yaşa öleceksin, ne kada r seversen sev ayrılacaksın. Görüyorsun ölüm, genç, yaşlı,amir,memur,fakir,zengin demeden hepimize geliyor. Öyleyse bu geçici hayatı ebedi ahrete tercih etmeyelim. Ebedi cennetlere girme imkanımız varken ebedi cehenneme sokacak işleri ve amelleri yapmayalım. Hangi tarafta daha çok kalmak istiyorsak oraya daha çok çalışalım İnşaAllah.
O gecede TV leri kapatıp o rezil kepaze görüntüleri izlemeyelim çevremizi , ailemizi ,komşularımızı, akraba ,eş dost ve arkadaşları uyaralım. İçimizdeki bu beyinzilerin işlediği haramlar günahlar yüzünden bizlere de bir bela müsibet gelmemesi için o gece Kur’an okuyalım, namaz kılıp dualar istigfarlar edelim.
ABI SADECE BASTAKI RAKAMI DÜZELTMEK ADINA ALINTI YAPTIM AVRUPADA ORTODOKSLAR HARIC 24.12.... noel yada weinachten denir yani isanin
dogumu.
ortodokslarda ise yani rusya ve sirbistan ayin 07.01.... kutlarlar
bunlar zaten bir birleri arasinda celiskilidirler.
yilin son günü olan ise 31.12...silvester yil sonu kutlamasi.
bizde ise yilbasi deniyor
11 ci ayin ilk haftasonu ilk mumu yakarlar toplam dört mum olur celenk gibi yaptirirlar cam dallari ile yada modern tarzda 12 ci ayin son haftasinda ise son mumu yakarlar ve ayin 24 ü geldiginde saat 5de kilisede olur ayin yaparlar ve sarki söylerler birde betlehemden yani filistine ait ama israile bagli olan kutsal toprakta olan kiliseden mum yakilir bunlar avrupaya tasinir burdada kiliselerden yada belirli lokallerden yada tren istasyonlarinda isteyen vatandaslari ellerindeki mumlarla gelir kutsal isik diye yakarlar ve evlerine götürür pencerelerinin önüne korlar.cam agacini süsleyip nikolaus yada diger adi noel baba dedikeleri sahsin cocuklara hediye getirdigini söyleyerek cam agacinin altina aldiklari hediyeleri yerlestirirler.12 ci ayin 4-5-6 sida seytanla melegin ve noelin gezmeye ciktigi gündür akilli yaramazlik yapmadan bir yil gecirenlere hediyleler dagitir noel.
seytan maskeli koyun postu giymis gencler ise rast gele ellerindeki kamci yada el yapimi cali ile döverler önlerine kim gecerse gecsin. yada arada bir sakalar yaparlar.

ben üc senedir dövülmekten kurtuldum yine yakalanmadim onlara

ha bunlarin adina bizim burda avusturyada KRAMPUS DERLER GOOGLE DEN GIRIP GÖREBILIRSINIZ
Alt 30.12.2009, 00:34   #36
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bizim İnsanımız Karıştırmaz Kıbrıslı Bizim İnsanımız Yabancıların Adetlerini birebir almayı bizim bayramlarımızı Küçültmeyi istemez Kıbrıslı Dinimizi düşman olanları yıkmak isteyenleri bilir Kıbrıslı Bu yüzden bu adetin bize enpoze eten güçlerin amacı Dinimizi,Adetlerimizi yıkmak İstediğindendir Ramazan Bayramını Küçültmek istiyenler Sonra Kurban Bayramını Sorgulamak İsteyenler ve küçültenler yanlış olduğunu söyleyenler bu duruma destek veren kişiler Bizi biz Yapan Değerlerimiz Kıbrıslı Eğer bu değerlerimiz Dinimiz ve Adelerimiz Olmasa Biz topraklarda Uzun zamandır Kalamazdık Kıbrıslı Bu yüzden Yıkmak İsteyenleride anlıyorum

Diyorsunda noella yılbaşı ayrı diye Bence birdir ikiside birbirini tamamlar Avrupa kültüründe Ve ayırmazlar Avrupa İnsanı İkisini tamamlar ayırmaz
Eğer değerlerimize bu kadar saygılıysanız İnönü Konağını cafe yapan AB bütçeli AKP oyunu vali uygulamalı projeye karşı çık H_Turan, İsrail askerlerinin Konya'da yetiştirilmesine karşı çık H_Turan, her yıl ekonomimize milyonlarca dolar zararı olan Gümrük Birliğine karşı çık H_Turan, yabancı mal kullanma Türk malı al H_Turan, yüzyıldır atalarımızın dişi ve tırnağı ile kurduğu kurumların yabancılara peşkeş çekilmesine karşı çık H_Turan vs. vs. vs. ve hiiiiç dert edinme kendine ben milletimi çok iyi biliyorum, kimsenin de Ramazan Bayramını küçültürken Noel kutladığı yok H_Turan, kimse örfünden töresinden vazgeçmiyor H_Turan, kimse bir hristiyan bayramını kutlamıyor H_Turan, madem dinimizi yıkmaya çalışanları biliyorsun da hala Konya'da İsrail askerinin yetiştirilmesine karşı çıkmıyorsun H_Turan da yılbaşını mutlu geçirmek isteyen insanları neredeyse dinsizlikle suçluyorsun H_Turan... Noel dediğin bitti H_Turan biteli 3 gün oluyor şimdi 2 gün önce benim kutlayacağım nedir H_Turan??? Sana soruyorum nedir???? CEVAP VER lütfen H_Turan...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 30.12.2009, 00:44   #37
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
peygamberimiz Medineye hicret ettiğinde Hriatiyanların bu iki günde noel ve yılbaşı eğlendiklerini öğreniyor ve ''size daha hayrlı iki gün verildi ''diyor. nitekim noel 336 yılında kutlanmaya başlıyor. efendimizin risaletinden önce..
noel ve yılbaşı birbirinden farklı olması birşey değiştirmiyor ki..asıl konuştuğumuz bunları kutlamanın bize uygunolup olmadığı..kendi fikrime göre haramın resmen alenen reklamının yapıldığı bu geceye bir müslüman iştirak etmemeli. Miili piyango ve sanş oyunları sabahlara kadar içki içmek artı bunlara taksimdeki taciz görüntüleri de ekleniyor. nasıl bir eğlencedir nasıl bir kutlamadır anlayamıyorum. haramla kutlama olmaz
Yüzde Yüz katılıyorum ellerinden öpüyorum bacım... Bunu önceden de söyledim tekrar söylüyorum... Konu bu olunca işler değişir... Ben noel kutlamıyorum yeni yıla girmeyi kutluyorum... Usturupluca kutluyorum, kimseye bir zararım olmuyor...1 kere Sivas'ta arkadaşlarla biraz çok ses çıkartmışız alttaki komşular polis çağırmış özür diledik konuyu kapattık onun dışında beni rahatsız edeni de uyarırım adam akıllı kutla diye... Ancaaaak insan ogün kendisine haram edilmiş şeyleri yapıyorsa -önceden de yaptığı- gibi günahını kabullenmiştir...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)