|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#31 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 810
![]() |
Alıntı:
Diyorsunda noella yılbaşı ayrı diye Bence birdir ikiside birbirini tamamlar Avrupa kültüründe Ve ayırmazlar Avrupa İnsanı İkisini tamamlar ayırmaz
|
|
|
|
#32 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1387
![]() |
peygamberimiz Medineye hicret ettiğinde Hriatiyanların bu iki günde noel ve yılbaşı eğlendiklerini öğreniyor ve ''size daha hayrlı iki gün verildi ''diyor. nitekim noel 336 yılında kutlanmaya başlıyor. efendimizin risaletinden önce..
noel ve yılbaşı birbirinden farklı olması birşey değiştirmiyor ki..asıl konuştuğumuz bunları kutlamanın bize uygunolup olmadığı..kendi fikrime göre haramın resmen alenen reklamının yapıldığı bu geceye bir müslüman iştirak etmemeli. Miili piyango ve sanş oyunları sabahlara kadar içki içmek artı bunlara taksimdeki taciz görüntüleri de ekleniyor. nasıl bir eğlencedir nasıl bir kutlamadır anlayamıyorum. haramla kutlama olmaz
|
|
|
|
#33 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan
Son Aktivite: 10.01.2016 23:55
Tecrübe Puanı: 1113
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konunun özeti,
Sözün özü.; Yüce Dinimiz, Gelenek göreneklerimiz dahil biz ne yılbaşı kutlarız ne noel kutlarız. Hem şu aralar ne eğlenceye ne de neşeye vaktimiz var. Kutlayanlar elbette ki vardır ve olacaktır, Kimse kimseye karışmayıp baskı yapmadığı sürece, kutlamayanlar, kutlayanları, kutlayanlar, kutlamayanları ilgilendirmez......... Herkesin eğlencesi de, düşüncesi hüznüde kendisine. Biz demiyorum da, ben kutlamıyorum............... |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WåñTêd_øØ7 Şuan
Tournaments Won: 2Üyelik Tarihi: 05.02.2008
Tecrübe Puanı: 813
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gerçekleri İnsanlara Göstermeye Çalışınca ya yorumunu silerler yada banlarlar : ) Allaha Şükürler olsun 2. ile karşılaşmadım
![]() Bizler Müslüman Türkleriz Bizde noel olmaz ne atamız Kutlamış ne de Ben Duymadım eski Türkler : ) ama milletimiz çok karıştırıyor yada eğlenmek için mi yapıyor yoksa özentilikten dolayımı bilemeyiz : ) Noele gelince Hristıyanların bı kulturumu dıyım artık yıyıp içip .... gün mü diyim ahlaksızca şeyler yaptıkları günmü bilmiyorum valla Özentilik çok insanımızda Allah yardımcımız olsun...Alıntı:
arkadaşımınız yazdığı hadis Herşeyi Apaçık ortaya koyuyor.... VesSeLaM //
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslisandy-58 Şuan
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11
Tecrübe Puanı: 1490
![]() |
Alıntı:
dogumu. ortodokslarda ise yani rusya ve sirbistan ayin 07.01.... kutlarlar bunlar zaten bir birleri arasinda celiskilidirler. yilin son günü olan ise 31.12...silvester yil sonu kutlamasi. bizde ise yilbasi deniyor 11 ci ayin ilk haftasonu ilk mumu yakarlar toplam dört mum olur celenk gibi yaptirirlar cam dallari ile yada modern tarzda 12 ci ayin son haftasinda ise son mumu yakarlar ve ayin 24 ü geldiginde saat 5de kilisede olur ayin yaparlar ve sarki söylerler birde betlehemden yani filistine ait ama israile bagli olan kutsal toprakta olan kiliseden mum yakilir bunlar avrupaya tasinir burdada kiliselerden yada belirli lokallerden yada tren istasyonlarinda isteyen vatandaslari ellerindeki mumlarla gelir kutsal isik diye yakarlar ve evlerine götürür pencerelerinin önüne korlar.cam agacini süsleyip nikolaus yada diger adi noel baba dedikeleri sahsin cocuklara hediye getirdigini söyleyerek cam agacinin altina aldiklari hediyeleri yerlestirirler.12 ci ayin 4-5-6 sida seytanla melegin ve noelin gezmeye ciktigi gündür akilli yaramazlik yapmadan bir yil gecirenlere hediyleler dagitir noel. seytan maskeli koyun postu giymis gencler ise rast gele ellerindeki kamci yada el yapimi cali ile döverler önlerine kim gecerse gecsin. yada arada bir sakalar yaparlar. ben üc senedir dövülmekten kurtuldum yine yakalanmadim onlara ![]() ![]() ![]() ha bunlarin adina bizim burda avusturyada KRAMPUS DERLER GOOGLE DEN GIRIP GÖREBILIRSINIZ
|
|
|
|
#36 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1241
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı: