![]() |
#31 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() amazon10 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.05.2015 12:20
Tecrübe Puanı: 630
![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı amazon10'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#32 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1527
![]() |
![]() tamam teşekkür ederim
![]() |
#33 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1362
![]() |
![]() Alıntı:
Benim kastım kesinlikle türbana indirgemek değil. Sonuçta saçı açık bir bayanın sorunu değil türban. Benim eleştirdiğim nokta şu: Bir kadın hakkının başka bir kadın tarafından engellenmesidir. Kemal KILIÇDAROĞLU kadar birkadın olarak Canan ARITMAN duyarlı olamaz mıydı şimdi bu soruna. Son cümlenize de hiç katılmıyorum : Bir hakkın alenen gasp edilmesi hak mıdır şimdi?Hele hele dinin açık kesin bir emri olan bir durumda. Başrtülü kadın temizlik mi yapar, bulaşık mı yıkar, merdiven mi siler bu mudur başörtülü kadına layık görülen makam?
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#34 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1216
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Bir kadının hakkı bir başka kadın tarafından engellenmektedir, demek ki o bir başka kadın bunu tehlike olarak görüyor, son cümlemde de söylemek istediğim bu... Türban tehlike midir? Bence değil... Türban değil de türbanı takan bazılarının kafasının içerisindekidir tehlikeli olan... Kevser Çakır'ın başı açık olsa da benim için tehlike O'dur, benim için tehlike Leyla Zana'dır... Yani ülkenin temel değerleri, kuruluş felsefesi ile sorunu olanlardır benim için tehlike... Bu gerici olur, bölücü olur farketmez ikisi de benim için aynı derecede tehlikelidir ve mücadele edilmelidir... Bunu dini değer olarak görenlerle, hayatının bir parçası olarak görenlerle, Allah emri olarak görenlerle bir sorunum olmaz olamaz, Canan Arıtmanı tanırım hani duyulmasın ama sevmem de ![]() Başörtülü kadın değil, kadın hakkettiği her yerde olmalıdır... Ancak devlet dairelerinde dini sembollerin kullanılmaması ile ilgili bir kanun vardır ve bu kanunu da çok haklı bulmaktayım... Ne yazık ki Türkiye'de hala din bezirganları var, dinden rant sağlayanlar var ya da dini yüzünden ön yargılı olunanlar var, hala o ya da bu şekilde herhangi bir dinin mensubuna baskı oluyor, oruç tutmadığı için dayak yiyen gençler, Ramazanda açık olduğu için baskı gören esnaf oluyor, dinini yoğun yaşayan müslüman ya da hristiyan gençler hocalarından düşük not alıyorlar, bir ermeni ya da rum vatandaş hala devlet dairelerinde işlerini bizlere göre daha geç vakitlerde hallediyorlar, ya da bir ermeni devlet görevlisine baskı yapılıyor bütün bunlar varken, bu sorunlar aşılmadan devlet dairelerinde dini sembollere izin verilmemeli... Üniversiteler ayrı bir konu olarak değerlendirilmeli, birbirinden ayrılmalı... Ancak size bir kardeşiniz olarak şunu söyleyeyim... Üniversitelerde dini sembol yasağının öğrenciler açısından kaldırılması konusunda Kılıçdaroğlu Tayyip Erdoğan'dan fersah fersah daha önde ve daha samimi... Bunu görmek ve ortaya koymak gerekli... Çünkü "Üniversite öğrencilerinin durumunu ayırıp ele alalım bu düzenlemeyi yapalım bahar döneminde kızlarımız okullarına başörtüleri ile girebilsinler" dediğinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan zıpladı, Ortaöğretimi ortaya koydu, devlet dairelerini ortaya koydu, çözülmemesi için yan çizdi çamura yattı çünkü çözülürse rant sağlayacağı oy kazanacağı bir sorun çözülecek artı çok sayıda sol görüşlü örtülü genç kızın oyu CHP'ye gidecekti, o yüzden hani ne kadar doğru bir tabir bir başbakan hakkında bilmem ama bildiğin kıvırdı... O yüzden bunun ayırımını yapmalıyız, AKP çözmeyecek bu sorunu... Dikkat ederseniz en eski üyelerinizden birisi olmama rağmen ilkkez bu konu hakkında Türban konusu hakkında fikirlerimi paylaşıyorum sizinle... Çünkü çok ince bir konudur, kırıcılık olabilecek bir konudur, tıpkı 2 Temmuz olayları ve Deniz Gezmiş gibi... Çünkü Deniz Gezmiş ve arkadaşları konusunda benim kırılgan bir yapım var, 2 Temmuz konusu zaten şehir olarak hassas olduğumuz bir konu başörtüsü de ülke olarak her kesimin bir ucundan tutarak hassas olduğu bir konu... Kırıcı olmamak ve kırılmamak için uzak durdum o yüzden benim de son söyleyeceklerim bunlar... Ben seni anlıyorum bunu da biliyorsundur, Canan Arıtman'ın kendi fikridir, kendi dünya görüşüdür O'nun da bu konuya bir yaklaşımı vardır ve o da bir haktır demek gerekli bence... Bu konudan çıkarak asıl başlığa dönelim ayrı bir tartışma açayım... Kadın kotası olmalı mı? Eğitimli bir bacım olarak fikrini merak ediyorum... Kimin gireceğine bakmaksızın... Yani Canan Arıtman'ın önümüzdeki dönem meclise giremeyeceği kesin gibi ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Amazon kardeş yine tutturamadın. Önce üzerine aldın şimdide benden için "laf olsun diye söylediğimi" iddaa ediyorsun ![]() ![]() "Başörtüsü olursa birşey olmaz da kara çarşaf girerse ne yaparız, halimi nice olur." diye düşünenler var ya helal olsun size ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Burada savunulmayan konuları savunuluyormuş gibi yorum yapıyorsunuz sonrada şöyle çürüteyim böyle çürüteyim. sizin düşünceleriniz baştan çürük olduğu için bize çürüteceğimiz birşey de kalmıyor. Ayrıca burada kimse çarşaflı istemiyoruz demedi. Ben bu sorun bitmez önce başörtü sonra çarşafa dönüşür yazdım. Ve kesinlikle şiddet, tecavüz vb. kadın sorunları başörtüsü sorunundan kat kat daha ciddiye alınması gereken bir sorun. Şunu da unutmayın duman bey; gemilerin bedeli 7 milyon lira tutuyordu. Hazinede ilk taksiti ödeyebilecek kadar bile para yoktu. Donanma Cemiyeti aracılığı ile halktan yardım istendi. Bu istek büyük heyecan uyandırdı. Yeni bir yenilgi onursuzluğu ve acısı yaşamak istemeyen halk harekete geçti. Heyecan köpürerek, dalga dalga yayıldı. Tarihin yazık ki adını kaydetmediği kimsesiz, yoksul bir kadın da unutulmayacak bir kahramanlık yaptı. Beyoğlu berberlerinin peruka (takma saç) yapmak için parasıyla saç aradıklarını duymuştu. Müslüman Türklerde kadınlar genellikle saçlarını kesmez, kesenlere iyi gözle bakılmazdı. Ama uzun saçından başka varlığı yoktu. Cepheden gelen yaralıları, iniltileri kesilmeyen göçmenleri, caddelerden yenilginin utancı içinde başları eğik geçen namuslu subayları düşündü. Günahsa günaha girmeyi, ayıplanmayı, hor görülmeyi, çirkin olmayı göze aldı; o kadar sevdiği saçlarını ağlaya ağlaya dibinden kesti. Rum berbere sattı, aldığı üç kuruşu koşa koşa Donanma Cemiyeti’ne yetiştirdi. biz bu kadınların torunlarıyız. eğer vatan uğruna bir şey yapmamamak için baş örtüsünü bu kadar bahane ediyorlarsa ben tartışacak bir şey görmüyorum.
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Navigator
![]() Alıntı:
![]() Şiddet; dövülmek, dayak yemek.. Başörtüsü; İslam dininde bayanlara yapmaları emredilen şey. Ayrıntısına girmiyorum. Soralım bayanlara şiddet başörtüsünden daha mı önemlidir? Bak ben sana daha üstün birşey söyleyim, değil saç vatan uğruna kelle verilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Navigator
![]() Alıntı:
Bakın ben diyorum ki meclise girmek istiyorlar ama başlarında ki örtü yüzünden giremiyorlar. Yalan mı, yanlış mı söylüyorum? Sen diyorsun ki, meclise girmek için başörtsünü bahane etmesinler diyosun, la gardaş daha giremiyor ki meclise zaten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Bende diyorum eğer başörtü sorununu düzelteceklerine inanıyor ve bu vatan için yararlı işler yapacaklarına inanıyorlarsa şimdilik başörtüsünü bir kenara bırakıp bir şeyler yapmaya başlamaları lazım diyorum.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emeklinin sesi | altuntas58 | Serbest Kürsü | 86 | 14.10.2010 21:13 |
Katsayı Adaletsiliği Kalktı. | sivaslıgenç | Diğer Konular | 9 | 22.07.2009 20:04 |
Rakamlar Korkutuyor | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 17 | 11.03.2009 23:27 |
PİYASALAR TEPKİLİ | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 14 | 11.12.2008 20:34 |
İşçiler hangi takımları tutuyorlar? | AhMeTTuRaN90 | Arşiv | 8 | 22.08.2008 18:06 |