Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Yüzde 50 kota istiyoruz - Sayfa 4 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.03.2011, 21:56   #31
amazon10
Usta Yiğido

amazon10 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amazon10 Şuan amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2015 12:20

Tecrübe Puanı: 630 amazon10 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Yüzde 50 kota istiyoruz

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yo sevgili kardeşim burda kimse bayanları savunmadı diye bana haksızlık etme bu konuyla ilgili üçüncü yorumu oku ATATÜRK'ün çok güzel bir sözünden alıntı yaparak bayanları ne kadar yüce gördüğmü anlattığımı sanıyorum ATATÜRK
diyorki şuna inanmak lazımdırki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir bundan daha iyi bayanlar nasıl savunulur
Yok Necmeddin abi ben bayanlar derken Canan ARITMAN ve Nur SERTER den bahsetmiştim. Ben senin yorumlarının destekçisiyim

Adaletin asıl düşmanları;
durumundan memnun olan Kölelerdir...
amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı amazon10'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.03.2011, 21:59   #32
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1527 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

tamam teşekkür ederim
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.03.2011, 22:26   #33
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1362 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben anlatamıyorum, konunun gelmesinde bir sıkıntı yok benim gözümde... Ben tek kadın sorunu Türbanmış gibi sadece onun konuşulmasını doğru bulmuyorum... Yoksa dini hüküm olması peygamberimizin sünneti olması konusunda bir sorunum yok... Sorunum daha büyük kadın sorunları varken olayın SADECE Türbana indirgenmesi... %50 kota olsun -ki ben karşıyım- Türban konusunda hassas aday da girsin meclise karşı olanda... Herşeyde düşünce özgürlüğü hak hukuk var da bu insanların türbanın devlet dairesinde kullanımına karşı olması hakkı yok mu?
Kırıslı sizinle bu kanuda anlaşamayacağız galiba.

Benim kastım kesinlikle türbana indirgemek değil. Sonuçta saçı açık bir bayanın sorunu değil türban.

Benim eleştirdiğim nokta şu: Bir kadın hakkının başka bir kadın tarafından engellenmesidir.

Kemal KILIÇDAROĞLU kadar birkadın olarak Canan ARITMAN duyarlı olamaz mıydı şimdi bu soruna.

Son cümlenize de hiç katılmıyorum : Bir hakkın alenen gasp edilmesi hak mıdır şimdi?Hele hele dinin açık kesin bir emri olan bir durumda.

Başrtülü kadın temizlik mi yapar, bulaşık mı yıkar, merdiven mi siler bu mudur başörtülü kadına layık görülen makam?
Alt 14.03.2011, 01:59   #34
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1216 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kırıslı sizinle bu kanuda anlaşamayacağız galiba.

Benim kastım kesinlikle türbana indirgemek değil. Sonuçta saçı açık bir bayanın sorunu değil türban.

Benim eleştirdiğim nokta şu: Bir kadın hakkının başka bir kadın tarafından engellenmesidir.

Kemal KILIÇDAROĞLU kadar birkadın olarak Canan ARITMAN duyarlı olamaz mıydı şimdi bu soruna.

Son cümlenize de hiç katılmıyorum : Bir hakkın alenen gasp edilmesi hak mıdır şimdi?Hele hele dinin açık kesin bir emri olan bir durumda.

Başrtülü kadın temizlik mi yapar, bulaşık mı yıkar, merdiven mi siler bu mudur başörtülü kadına layık görülen makam?
Yoo sizinle anlaşamayacağımız hiçbir konu yoktur diye tahmin ediyorum... Dünya'ya Türkiye'ye bakışımız aslında sizin ya da dışarıdan 3. şahısların gelip burada yazılanlara bakarak düşünecekleri kadar keskin çizgilerle ayrılmış değil...
Bir kadının hakkı bir başka kadın tarafından engellenmektedir, demek ki o bir başka kadın bunu tehlike olarak görüyor, son cümlemde de söylemek istediğim bu... Türban tehlike midir? Bence değil... Türban değil de türbanı takan bazılarının kafasının içerisindekidir tehlikeli olan... Kevser Çakır'ın başı açık olsa da benim için tehlike O'dur, benim için tehlike Leyla Zana'dır... Yani ülkenin temel değerleri, kuruluş felsefesi ile sorunu olanlardır benim için tehlike... Bu gerici olur, bölücü olur farketmez ikisi de benim için aynı derecede tehlikelidir ve mücadele edilmelidir... Bunu dini değer olarak görenlerle, hayatının bir parçası olarak görenlerle, Allah emri olarak görenlerle bir sorunum olmaz olamaz, Canan Arıtmanı tanırım hani duyulmasın ama sevmem de fakat bunu biliyorum onun sorunu türban ile değil bunu içtenlikle söyleyebilirim... Benim de aynı şekilde seninle veya bu örtüyü dini için takan bir kardeşim ile ablam ile sorunum olamaz...

Başörtülü kadın değil, kadın hakkettiği her yerde olmalıdır... Ancak devlet dairelerinde dini sembollerin kullanılmaması ile ilgili bir kanun vardır ve bu kanunu da çok haklı bulmaktayım... Ne yazık ki Türkiye'de hala din bezirganları var, dinden rant sağlayanlar var ya da dini yüzünden ön yargılı olunanlar var, hala o ya da bu şekilde herhangi bir dinin mensubuna baskı oluyor, oruç tutmadığı için dayak yiyen gençler, Ramazanda açık olduğu için baskı gören esnaf oluyor, dinini yoğun yaşayan müslüman ya da hristiyan gençler hocalarından düşük not alıyorlar, bir ermeni ya da rum vatandaş hala devlet dairelerinde işlerini bizlere göre daha geç vakitlerde hallediyorlar, ya da bir ermeni devlet görevlisine baskı yapılıyor bütün bunlar varken, bu sorunlar aşılmadan devlet dairelerinde dini sembollere izin verilmemeli... Üniversiteler ayrı bir konu olarak değerlendirilmeli, birbirinden ayrılmalı...

Ancak size bir kardeşiniz olarak şunu söyleyeyim... Üniversitelerde dini sembol yasağının öğrenciler açısından kaldırılması konusunda Kılıçdaroğlu Tayyip Erdoğan'dan fersah fersah daha önde ve daha samimi... Bunu görmek ve ortaya koymak gerekli... Çünkü "Üniversite öğrencilerinin durumunu ayırıp ele alalım bu düzenlemeyi yapalım bahar döneminde kızlarımız okullarına başörtüleri ile girebilsinler" dediğinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan zıpladı, Ortaöğretimi ortaya koydu, devlet dairelerini ortaya koydu, çözülmemesi için yan çizdi çamura yattı çünkü çözülürse rant sağlayacağı oy kazanacağı bir sorun çözülecek artı çok sayıda sol görüşlü örtülü genç kızın oyu CHP'ye gidecekti, o yüzden hani ne kadar doğru bir tabir bir başbakan hakkında bilmem ama bildiğin kıvırdı... O yüzden bunun ayırımını yapmalıyız, AKP çözmeyecek bu sorunu...

Dikkat ederseniz en eski üyelerinizden birisi olmama rağmen ilkkez bu konu hakkında Türban konusu hakkında fikirlerimi paylaşıyorum sizinle... Çünkü çok ince bir konudur, kırıcılık olabilecek bir konudur, tıpkı 2 Temmuz olayları ve Deniz Gezmiş gibi... Çünkü Deniz Gezmiş ve arkadaşları konusunda benim kırılgan bir yapım var, 2 Temmuz konusu zaten şehir olarak hassas olduğumuz bir konu başörtüsü de ülke olarak her kesimin bir ucundan tutarak hassas olduğu bir konu... Kırıcı olmamak ve kırılmamak için uzak durdum o yüzden benim de son söyleyeceklerim bunlar... Ben seni anlıyorum bunu da biliyorsundur, Canan Arıtman'ın kendi fikridir, kendi dünya görüşüdür O'nun da bu konuya bir yaklaşımı vardır ve o da bir haktır demek gerekli bence...

Bu konudan çıkarak asıl başlığa dönelim ayrı bir tartışma açayım...

Kadın kotası olmalı mı? Eğitimli bir bacım olarak fikrini merak ediyorum... Kimin gireceğine bakmaksızın... Yani Canan Arıtman'ın önümüzdeki dönem meclise giremeyeceği kesin gibi O'nu çıkartarak ya da türban konusunu düşünmeden kadın haklarının artışında, şiddeti düşürecek bir uygulama olur mu kota?

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.03.2011, 03:10   #35
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
amazon10 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
hımm anladım. Burada kimse savunmadı bayanları sen heralde yorum olsun laf olsun diye gene yorum yaptın. bence sanırımlı bir ifade kullandığım için üzerime aldım.

Bu ülkede kadınların o kadar sorunu var ki hergün biri öldürülüyor, şiddet, tecavüz vb. ama tek sorun baş örtüymüş gibi davranıyorsunuz. sanki bütün kadınlar başını örtecek bütün bu sorunlar yok olacak gibi. Bende karşıyım kapalı bayanların bir çok yere alınmadığına çalışma yerlerinin kısıtlı olmasına. şunada eminim ama baş örtüsüne izin verildiği zaman kara çarşafla girmek isteyecekler başörtü sorunu çarşafa dönecek. bitmeyecek yani..

Amazon kardeş yine tutturamadın. Önce üzerine aldın şimdide benden için "laf olsun diye söylediğimi" iddaa ediyorsun bu tezini şöyle çürüteyim, eğer ben laf olsun diye cümle yazsaydım sen üzerine alınmazdın. Demekki yazdıklarımın bir değeri varmış. Yada şöyle düşünebiliriz; benim yazdıklarımın bir değeri yok tamam ama sen değersiz bir cümleyi üzerine alınabiliyorsun demekki neyse uzatmayalım.

"Başörtüsü olursa birşey olmaz da kara çarşaf girerse ne yaparız, halimi nice olur." diye düşünenler var ya helal olsun size Yolda yürürken çocuklara "öcü geliyor" diyenler de var. Beyaz yada renkli çarşaf giyince ne diyebilecekler acaba. Biliyorsunuz ki bazı ülkelerin milletvekilleri çarşaflı, avrupada bir konseyin üyelerinden de çarşaflı olan var. Demek ki birşey olmuyormuş bir sorun olmuyormuş değil mi? Kadınların şiddet, tecavuz vs. sorunlarının yanında bu sorununu ele almamın nedeni, konumuzun ana başlığında olduğu gibi "%50 kota" diyoruz ya. Meclise bayanlarımız şiddet gördüğü için değil yada tecavüz gördüğü için değil, kapalı olduğu için alınmıyor. Demek istediğim budur. Meclise girdikten sonra şiddeti, tecavüzü çözecek olan bayanlar zaten, ha bir girebilse..
Alt 15.03.2011, 11:14   #36
amazon10
Usta Yiğido

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Amazon kardeş yine tutturamadın. Önce üzerine aldın şimdide benden için "laf olsun diye söylediğimi" iddaa ediyorsun bu tezini şöyle çürüteyim, eğer ben laf olsun diye cümle yazsaydım sen üzerine alınmazdın. Demekki yazdıklarımın bir değeri varmış. Yada şöyle düşünebiliriz; benim yazdıklarımın bir değeri yok tamam ama sen değersiz bir cümleyi üzerine alınabiliyorsun demekki neyse uzatmayalım.

"Başörtüsü olursa birşey olmaz da kara çarşaf girerse ne yaparız, halimi nice olur." diye düşünenler var ya helal olsun size Yolda yürürken çocuklara "öcü geliyor" diyenler de var. Beyaz yada renkli çarşaf giyince ne diyebilecekler acaba. Biliyorsunuz ki bazı ülkelerin milletvekilleri çarşaflı, avrupada bir konseyin üyelerinden de çarşaflı olan var. Demek ki birşey olmuyormuş bir sorun olmuyormuş değil mi? Kadınların şiddet, tecavuz vs. sorunlarının yanında bu sorununu ele almamın nedeni, konumuzun ana başlığında olduğu gibi "%50 kota" diyoruz ya. Meclise bayanlarımız şiddet gördüğü için değil yada tecavüz gördüğü için değil, kapalı olduğu için alınmıyor. Demek istediğim budur. Meclise girdikten sonra şiddeti, tecavüzü çözecek olan bayanlar zaten, ha bir girebilse..

Burada savunulmayan konuları savunuluyormuş gibi yorum yapıyorsunuz sonrada şöyle çürüteyim böyle çürüteyim. sizin düşünceleriniz baştan çürük olduğu için bize çürüteceğimiz birşey de kalmıyor.

Ayrıca burada kimse çarşaflı istemiyoruz demedi. Ben bu sorun bitmez önce başörtü sonra çarşafa dönüşür yazdım. Ve kesinlikle şiddet, tecavüz vb. kadın sorunları başörtüsü sorunundan kat kat daha ciddiye alınması gereken bir sorun. Şunu da unutmayın duman bey;
gemilerin bedeli 7 milyon lira tutuyordu. Hazinede ilk taksiti ödeyebilecek kadar bile para yoktu. Donanma Cemiyeti aracılığı ile halktan yardım istendi.
Bu istek büyük heyecan uyandırdı. Yeni bir yenilgi onursuzluğu ve acısı yaşamak istemeyen halk harekete geçti. Heyecan köpürerek, dalga dalga yayıldı.
Tarihin yazık ki adını kaydetmediği kimsesiz, yoksul bir kadın da unutulmayacak bir kahramanlık yaptı. Beyoğlu berberlerinin peruka (takma saç) yapmak için parasıyla saç aradıklarını duymuştu. Müslüman Türklerde kadınlar genellikle saçlarını kesmez, kesenlere iyi gözle bakılmazdı. Ama uzun saçından başka varlığı yoktu. Cepheden gelen yaralıları, iniltileri kesilmeyen göçmenleri, caddelerden yenilginin utancı içinde başları eğik geçen namuslu subayları düşündü. Günahsa günaha girmeyi, ayıplanmayı, hor görülmeyi, çirkin olmayı göze aldı; o kadar sevdiği saçlarını ağlaya ağlaya dibinden kesti. Rum berbere sattı, aldığı üç kuruşu koşa koşa Donanma Cemiyeti’ne yetiştirdi.

biz bu kadınların torunlarıyız. eğer vatan uğruna bir şey yapmamamak için baş örtüsünü bu kadar bahane ediyorlarsa ben tartışacak bir şey görmüyorum.

amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2011, 11:42   #37
_DuMaN_58
Navigator

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Burada savunulmayan konuları savunuluyormuş gibi yorum yapıyorsunuz sonrada şöyle çürüteyim böyle çürüteyim. sizin düşünceleriniz baştan çürük olduğu için bize çürüteceğimiz birşey de kalmıyor.

Ayrıca burada kimse çarşaflı istemiyoruz demedi. Ben bu sorun bitmez önce başörtü sonra çarşafa dönüşür yazdım. Ve kesinlikle şiddet, tecavüz vb. kadın sorunları başörtüsü sorunundan kat kat daha ciddiye alınması gereken bir sorun. Şunu da unutmayın duman bey;
gemilerin bedeli 7 milyon lira tutuyordu. Hazinede ilk taksiti ödeyebilecek kadar bile para yoktu. Donanma Cemiyeti aracılığı ile halktan yardım istendi.
Bu istek büyük heyecan uyandırdı. Yeni bir yenilgi onursuzluğu ve acısı yaşamak istemeyen halk harekete geçti. Heyecan köpürerek, dalga dalga yayıldı.
Tarihin yazık ki adını kaydetmediği kimsesiz, yoksul bir kadın da unutulmayacak bir kahramanlık yaptı. Beyoğlu berberlerinin peruka (takma saç) yapmak için parasıyla saç aradıklarını duymuştu. Müslüman Türklerde kadınlar genellikle saçlarını kesmez, kesenlere iyi gözle bakılmazdı. Ama uzun saçından başka varlığı yoktu. Cepheden gelen yaralıları, iniltileri kesilmeyen göçmenleri, caddelerden yenilginin utancı içinde başları eğik geçen namuslu subayları düşündü. Günahsa günaha girmeyi, ayıplanmayı, hor görülmeyi, çirkin olmayı göze aldı; o kadar sevdiği saçlarını ağlaya ağlaya dibinden kesti. Rum berbere sattı, aldığı üç kuruşu koşa koşa Donanma Cemiyeti’ne yetiştirdi.

biz bu kadınların torunlarıyız. eğer vatan uğruna bir şey yapmamamak için baş örtüsünü bu kadar bahane ediyorlarsa ben tartışacak bir şey görmüyorum.
Çürükmüş şuna çürütemiyorum desene.

Şiddet; dövülmek, dayak yemek.. Başörtüsü; İslam dininde bayanlara yapmaları emredilen şey. Ayrıntısına girmiyorum. Soralım bayanlara şiddet başörtüsünden daha mı önemlidir?

Bak ben sana daha üstün birşey söyleyim, değil saç vatan uğruna kelle verilir.
Alt 15.03.2011, 11:51   #38
amazon10
Usta Yiğido

Alıntı:
Çürükmüş şuna çürütemiyorum desene.

Şiddet; dövülmek, dayak yemek.. Başörtüsü; İslam dininde bayanlara yapmaları emredilen şey. Ayrıntısına girmiyorum. Soralım bayanlara şiddet başörtüsünden daha mı önemlidir?

Bak ben sana daha üstün birşey söyleyim, değil saç vatan uğruna kelle verilir.
Siz iyi çürütüyorsunuz kendi söylediklerinizi bile. Eğer bu vatan için meclise girip birşeyler yapmak istiyorsa bayanlar başörtüsünü bahane etmeyi kessinler. Evet soralım bayanlara kesinlikle şiddet daha önemli bir konu.

Alt 15.03.2011, 11:57   #39
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
Siz iyi çürütüyorsunuz kendi söylediklerinizi bile. Eğer bu vatan için meclise girip birşeyler yapmak istiyorsa bayanlar başörtüsünü bahane etmeyi kessinler. Evet soralım bayanlara kesinlikle şiddet daha önemli bir konu.

Bakın ben diyorum ki meclise girmek istiyorlar ama başlarında ki örtü yüzünden giremiyorlar. Yalan mı, yanlış mı söylüyorum? Sen diyorsun ki, meclise girmek için başörtsünü bahane etmesinler diyosun, la gardaş daha giremiyor ki meclise zaten Evet soruyoruz hangisi önemli, bayan olmadığım için ben bir cevap vermeyeceğim.
Alt 15.03.2011, 12:12   #40
amazon10
Usta Yiğido

Alıntı:
Bakın ben diyorum ki meclise girmek istiyorlar ama başlarında ki örtü yüzünden giremiyorlar. Yalan mı, yanlış mı söylüyorum? Sen diyorsun ki, meclise girmek için başörtsünü bahane etmesinler diyosun, la gardaş daha giremiyor ki meclise zaten Evet soruyoruz hangisi önemli, bayan olmadığım için ben bir cevap vermeyeceğim.
Bayan olarak ben cevap verim o zaman şiddet daha önemli.
Bende diyorum eğer başörtü sorununu düzelteceklerine inanıyor ve bu vatan için yararlı işler yapacaklarına inanıyorlarsa şimdilik başörtüsünü bir kenara bırakıp bir şeyler yapmaya başlamaları lazım diyorum.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)