|
|
#31 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 751
![]() |
Alıntı:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Şekilci zihniyet böyledir. Arapça konuşan müslüman, Türkçe konuşan gavurdur.
|
|
|
|
#32 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1232
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#34 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tanrı sözcüğü türkçe değildir demedim. Allah'ın karşılığı değildir, dedim Kıbrıslı.
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24
Tecrübe Puanı: 1144
Alıntı:
2.Yıllarca savaşlarda nüfusunun neredeyse yarısını yitiren Türk milleti harf inkılabı çıkmasada mevcut diliyle belirli bir süre geçtikten sonra 2012 yılında Almanyanın bile örnek gösterdiği o Osmanlı ilmine tekrar kavuşabilirdi. 3.Tüm dillerde Yaratanımızın adı birdir: ALLAH (c.c.) Yetmez diyorsan Esmaül Hüsna orada . Tanrı kelimesi yüce Kuran'ın hiçbir yerinde Allah(c.c.) yerine geçmez. 4.Evlere jandarmalara baskınlar düzenlettirerek Kuran-ı kerimlerin toplatılmasına şahitlik eden bu hadiseleri bana anlatan kişiler Vefaat etmiştir.Ancak size özel mesajla göndereceğim kişi bunu size saatlerce anlatabilir. 5. Hayırlı akşamlar dua kadar önemlidir. 6.Bilal-i Habeşi'nin ilk okuduğu ezan-ı Muhammed-i'yi ırkçı bir tutumla unutturmaya çalışan bir zihniyeti savunan bir topluluğa değil dua beddua dahi etmem. |
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Böyle bir cümle insan mantığına hitap etmez. Biraz önce İNSAN OLMAK başlığı açtım. Orada "İnsan düşünür, okur, yazar, söyleşir, paylaşır" diyor.
Düşünerek, mantık kurarak, bana "hayırlı akşamlar" ile "iyi akşamların" farkını açıklayabilirmisin? Hayır= iyi (TDK) İyi = Hayırlı (TDK)
|
|
|
#37 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
Bir kelimenin anlamı olması için başka dillere çevrilebilmesi gerekir. Allah kelimesinin karşıtı nasıl Yaratan olabiliyorsa Tanrı, Rab, Mabud, İlah'ta olabilir. Bunların hepsinin karşılığı Yaratandır.
|
|
|
|
#38 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() |
Laik ve demokratik cumhuriyet bitmiş, siz Tanrı-Allah karşılaştırması yapıyorsunuz. Laiklik olmadan CHP ne yapar ? Neyi ağzına sakız yapacak. Yazık olmuş üzüldüm :(
|
|
|
#39 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1232
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
“…Yazık ki halkımız Talât, Enver, Cemal, Mustafa Kemal gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakârlığı yapmıyor. İngilizleri kızdırdınız, üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. Şimdi usulca oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine Yunanlılarla harbe tutuşuyorlar. Bu eşkıyaları ve asileri en kısa zamanda bertaraf etmek hepimize farzdır. Harp yıllarında sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında Mustafa Kemal, Ali Fuat, Bekir Sami gibi zalimler de vardı. Siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız? Elinize aldığınız bu fetva Allah’ın emridir, padişah fermanıdır. Sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakla mükellef ve görevlisiniz. Bunların vücudlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümanlık için farz olmuştur…” -Böylesine bir öngörüyü neye göre yapıyorsunuz. Okuma bilen herkesin neredeyse alim pozisyonunda olduğu bir Osmanlı Devletinden, %5 okuma yazma oranı olan bir ülkeden 2-3 Yılda %20'ye yakın bir oran yakalanmıştır. Aynı şekilde söylediğinize şöyle bir tezle karşılık verebilirim. Arap Alfabesinin kabulü ile Uygur Alfabesi kullanan Türkler cahilleşmiştir... Sizin söylediğinize göre bu da doğru bir savdır. -Allah Kelime olarak İlah'tan türemiştir. Yani yaratıcı. Öztürkçede de Yaratıcının kelime olarak karşılığı Tengridir. Tanrı da Tengriden türemiştir. -Resmi ya da gayri resmi kayıt altına alınmamış bir konunun İdeolojik karşıtlıklar dolayısı ile saptırılması ya da baştan yaratılması mümkün olamaz mı? -Size göre Ezan'ın ırkçı bir tutumla Türkçe olmasını istemem ırkçılıksa, size göre ırkçıyım evet. Ama Ezan'ı ya da İslam'ı unutturmaya çalışmak gibi bir fikir benim ya da Mustafa Kemal'in aklından geçtiğini düşünmek bir insanın kalbini yarıp içine bakmaktan, niyet okumaktan başka birşey değildir. İyi bir Müslüman olduğunuzu düşünerek Hüsn-ü Zan'ın da ne olduğunu bildiğinizi umuyorum...
|
|
|
|
|
#40 |
|
Usta Yiğido
![]() |