Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Yazıklar Olsun.. - Sayfa 4 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.09.2012, 09:40   #31
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şuna bakın yahu, bir de haklıymış gibi ah çekmezmi.. Bu vakitten sonra bize Türkçe, Dilbilgisi kavratmaya çalışacak.

Duman, artık bende bir yargı oluştu. Sen Nuh diyen ama peygamber demiyen bir insansın. Seninle tartışmaya giren insan bunu kesin göze alacak bir defa. Paylaşım niyetini sende asla göremedim. Konunun içine ettik böylece.

Neyse..

Tanım, tarif, açıklama, yorum, tefsir, tasvir, tafsilat, anlamlandırma kelimeleri kavramları(bilinmeyen) açıklamak, tanımlamak için birbirinin yerine kullanılan aynı anlamı taşıyan kelimelerdir.

Konuya dönersek,

Altını çizerek yaptığın şu tanım(açıklama, yorum);

Ve şu tanımın(açıklama, yorum);

Önce birbiriyle çelişkili. Birinde ölçüyü kişiler olarak gösterirken diğerinde TEST olarak gösteriyorsun.

Bana göre ve genel geçer olarak ikinci tanımın doğru. Birincisi kesin yanlıştır. Zira doğruların ölçüsü kişiler olamaz.

Altına da şöyle yazmışsın:

Bu ne bilgeçlik, bu ne kendini büyük görme böyle.. Buradaki insanlar Navigatör beye mi soracaklar neyin irdelenip irdelenmeyeceğini?

Gelelim buradaki seçmen cahilliği konusuna.

Seçmenlerimiz cahil olabilir. Bundan doğal daha hiç bir şey olamaz. Kaldı ki sen de bir örnek vermişsin. Seçmenin birisine amblem tarif ediyor yakınları diye. Haklısın milyonlarcası böyle.

Banim fikrimi sorarsan seçmenimizin %90'ı bilinçli oy vermiyor.
Sivaslınet kaburgam kalındır ama sen fazla abartmışsın kardeşim Şu yazıları göremiyorum istersen biraz daha büyüt! La gardaşım gözüme girecek nerdeyse.

"Ben sana cahil gözüyle bakarsam, sende bana karşılık olarak aynı gözle bakabilirsin. " =(eşittir) "Sana göre diğerleri cahil olabilir ama sende onlara göre olabilirsin"

Bir defa burayı ayrı düşün. O yüzden diğer cümleyle çelişkisi yok. Diğer cümle farklı birşey bu cümle farklı birşey. Bu cümlede biraz "empati" olayı var sadece.
Alt 12.09.2012, 11:50   #32
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 763 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sivaslınet kaburgam kalındır ama sen fazla abartmışsın kardeşim Şu yazıları göremiyorum istersen biraz daha büyüt! La gardaşım gözüme girecek nerdeyse.
Keşke sadece kaburgan kalın olsa..
Yazıyı kalın olan kaburgan için büyütmemiştim..
31. iletideyiz halen "tanım"ın "ne" olduğunu anlatamadım..

Alıntı:
"Ben sana cahil gözüyle bakarsam, sende bana karşılık olarak aynı gözle bakabilirsin. " =(eşittir) "Sana göre diğerleri cahil olabilir ama sende onlara göre olabilirsin"
Evet 31. iletide halen "cahil"liğin ölçüsünü kişi olarak göryorsun. 131. ileti de olsa böyle devam edeceğinden %100 eminim.

Bizler şimdi Einstein'i cahil görsek o adam cahil mi olacak?

Alıntı:
Bir defa burayı ayrı düşün. O yüzden diğer cümleyle çelişkisi yok. Diğer cümle farklı birşey bu cümle farklı birşey. Bu cümlede biraz "empati" olayı var sadece.
Diyorum ya anlatamam diye.. Çark konusunda kendini yetenekli sanıyorsun ama, inan ki hiç öyle değilsin. Çok belli ediyorsun.

Şimdi bir beş on ileti daha o empati diye kullandığın cümleyi empati anlamında değil, yine "cahil"i tanımlaman için kullandığını anlatacağım..

Üstelik Empati de karşı tarafı cahil olarak düşünerek veya düşünmeyerek yapılmaz. Empati, duyguları ve çaresizliği anlamak anlamındadır.

Ama yine de senden ümitliyim Duman..

Zira 31. iletide nihayet tanım konusuna itirazını tamamladın.

Gelecek tartışmalarda da uzlaşabilmek ümidiyle..
Alt 12.09.2012, 13:04   #33
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 694 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Konumuz cehalet nedir?_

Bu arada sivaslınete katılıyorum. ( İnsanları ayrıştırma adına. Cahil, Okumuş, yobaz, laik, vb. vb. Böylelikle yapıcı bir sonuca ulaşabilirz. )
Hatta bu işin devamıda şöyle gelişebilir. Oy verenleri hesaplayalım. Cahillerin oyunun %20'si, laik, atatürkçü kesimin oyunun %150'sini, köylünün oyunun %25'i, üniversite mezunu ama dini bir görüşü olmayanın oyunun %80'ini falan alalım. Yeni iktidarı buna göre belirleyelim.

Konumuz da Muhsin yazıcıoğlu sanırım. Oyları toplayıp BBP'ye hediye edelim, muhsin yazıcıoğlu kazasına analiz edecek olan ekibi de BBP Sivas Adayları gösterelim.
Alt 12.09.2012, 14:45   #34
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 535 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:

Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu olan son muvazzaf askerler Aydın Özsıcak da tahliye edildi. Tutuklanan muvazzaf askerler Cemal Şahin ve Nedim Bakırhan da 3. yargı paketinin TBMM'den geçmesinin hemen ardından serbest bırakılmıştı.

3. Yargı paketini yürürlüğe sokanlara, ÖYM(özel yetkili mah.) kaldırmaya çalışanlara, böyle berbat yargı sistemine yazıklar olsun.. Muhsin Başkanın kanı yerde kaldı. Şimdi hesap versinler?? Kim verecek bunun hesabını?? Nerde devlet?? Cenaze namazına katılmak ile devlet görevini yerine getirmiş olmaz. Devlet bu işin peşini bırakmayacaktı. Normal bir vatandaşın suikast olayı olsaydı failler yakalandıktan bir süre sonra cezaları uygulanırdı. Ama Muhsin Başkanın failleri bulunamıyor, bulunan üç beş şüpheli ise salınıveriyor. Sadece yazıklar olsun, başka birşey demiyorum.

"Allah herşeyi bilendir."
Yanılıyorsunuz bu ülkede hiç bir zaman adalet doğru işlememiştir.Günümüzde yaşananlar 12 faşizminin devamıdır. Açık söylemem gerekirse Kahramanmaraş olaylarının müsebbibi olarak gösterilen bu adamı hiç sevmem. İlahi adalet denilen bir şey yok ama hayatın kendi adaleti var. Yine de bu, bir kimsenin ölmesi yada öldürülmesi ve bunun üstünün örtülmesi için bir sebep değil. Bu devlet neyi tam yaptı ki onu tam yapsın.
nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı nene-hatun'e Teşekkür Ediyor...
Alt 12.09.2012, 17:19   #35
_DuMaN_58
Navigator

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Keşke sadece kaburgan kalın olsa..
Yazıyı kalın olan kaburgan için büyütmemiştim..
31. iletideyiz halen "tanım"ın "ne" olduğunu anlatamadım..

Evet 31. iletide halen "cahil"liğin ölçüsünü kişi olarak göryorsun. 131. ileti de olsa böyle devam edeceğinden %100 eminim.

Bizler şimdi Einstein'i cahil görsek o adam cahil mi olacak?

Diyorum ya anlatamam diye.. Çark konusunda kendini yetenekli sanıyorsun ama, inan ki hiç öyle değilsin. Çok belli ediyorsun.

Şimdi bir beş on ileti daha o empati diye kullandığın cümleyi empati anlamında değil, yine "cahil"i tanımlaman için kullandığını anlatacağım..

Üstelik Empati de karşı tarafı cahil olarak düşünerek veya düşünmeyerek yapılmaz. Empati, duyguları ve çaresizliği anlamak anlamındadır.

Ama yine de senden ümitliyim Duman..

Zira 31. iletide nihayet tanım konusuna itirazını tamamladın.

Gelecek tartışmalarda da uzlaşabilmek ümidiyle..
Sivaslınet kendini zeytinyağı gibi üste çıkarmaya mı çalışıyorsun

Sen daha benim yazdığıma inanmıyorsun ki. Ben sana diyorum ki "benim yazdığım yorumdur, görüştür" sen diyorsun "hayır seninki tanımdır." Sanki ben yazmıyorum sen yazıyorsun Allah Allah.

Diyorum ki iki cümle farklı şeyler, yok hayır öyle değil diyorsun. Sen daha benim yazdıklarıma inanmıyorsun. Kendi kafandan tasarlayıp sanki ben yazmışım gibi gösteriyorsun. Önceki huyundan vazgeçmedin gitti. "tanım" kardeşim. "Tanım" kelimesinin tanımını TDK yapmış.

Ben yazdığım cümleleri açıklamaya çalışıyorum sen benim bu açıklamamı farklı bir yorummuş gibi görüyorsun. Önce benim ne demek istediğimi anlamalısın.

Çark konusuna gelince, herkesi kendin gibi zannediyorsun herhalde.
Alt 12.09.2012, 17:21   #36
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yanılıyorsunuz bu ülkede hiç bir zaman adalet doğru işlememiştir.Günümüzde yaşananlar 12 faşizminin devamıdır. Açık söylemem gerekirse Kahramanmaraş olaylarının müsebbibi olarak gösterilen bu adamı hiç sevmem. İlahi adalet denilen bir şey yok ama hayatın kendi adaleti var. Yine de bu, bir kimsenin ölmesi yada öldürülmesi ve bunun üstünün örtülmesi için bir sebep değil. Bu devlet neyi tam yaptı ki onu tam yapsın.
Peki burada ben hangi konuda yanılıyorum?
Alt 12.09.2012, 17:27   #37
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 535 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Peki burada ben hangi konuda yanılıyorum?
Normal bir vatandaş suikasta uğrarsa bulunur konusunda. Merak etmeyin normal vatandaşlar için de aynı sıkıntı geçerli
nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2012, 17:44   #38
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 763 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Sen daha benim yazdığıma inanmıyorsun ki. Ben sana diyorum ki "benim yazdığım yorumdur, görüştür" sen diyorsun "hayır seninki tanımdır." Sanki ben yazmıyorum sen yazıyorsun Allah Allah.
Anlaşıldı senin gururunu, kibirini, çok bilmişliğini yenip konuyu laf kalabalığına getirmemen için ben de israrla ve daha da basitleştirerek devam edeceğim. Bu kadar basit şeyi tartışır hale geldik artık..

Umarım bu senin için fayda sağlar da birazcık mütevazileşirsin.

Tanım= Açıklama (TDK)

Yorum= Açıklama (TDK)

Şimdi soruyorum: Aynı şeye eşit olan iki şey, birbirine eşitmidir?
Alt 12.09.2012, 18:38   #39
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Normal bir vatandaş suikasta uğrarsa bulunur konusunda. Merak etmeyin normal vatandaşlar için de aynı sıkıntı geçerli
Çocuk katillerinin izi sürülüp aylar, yıllar sonra bulunuyor.
Atvde sabah programının birinde "cinayetler" aylar sonra ortaya çıkarılıyor.
Yurt dışında vatandaşımız rehin alınsa bir aya kadar geri dönüyor ülkesine.

Ama kendi ülkesinde suikaste(bence) uğrayan bir milletvekilinin failleri yıllar geçmesine rağmen bulunamıyor(bulunmuyor).

Sizce ben yanılmış mıyım.
Alt 12.09.2012, 18:39   #40
aktassa
Usta Yiğido

aktassa - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aktassa Şuan aktassa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.04.2016 20:30

Tecrübe Puanı: 694 aktassa FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

dersimiz dilbilgisi,
konumuz Muhsin Yazıcıoğlu.
Devam devam..
Anlayış süper.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)