Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.12.2009, 13:04   #41
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: ALIŞVERİŞ MERKEZİ ŞART

Abi evde yemek olması sorun değil ki.10 TL verip 1 kişi doyacağına,gidin dediğim şeyleri alın en az 10 kişi doyar.Senin mantığından düşününce böyle olmalı!
Alt 12.12.2009, 13:08   #42
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 809 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Park city kuruldu fakat İn cin top oynuyor Bence alışveriş merkeze kurulacaksa Şehir merkezine kurulsun içinde bir çok mağaza olsun ve herkeze hitap etsin Kültürel etkinikler sinema salonları olsun cafeler lokantalar,pastaneler olsun Kısacası herkezin uğradığı mekan olsun Örnek vermek gerekirse Kayseriye gidenler bilir Kayseripark buda alışveriş merkezi içinde herşey var ve kalabalık oluyor bunlar dikkat ettiyseniz şehir merkezine uzak değil.
Alt 12.12.2009, 13:14   #43
HasreT
Usta Yiğido

HasreT - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HasreT Şuan HasreT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.11.2013 13:36

Tecrübe Puanı: 2644 HasreT isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Park city kuruldu fakat İn cin top oynuyor Bence alışveriş merkeze kurulacaksa Şehir merkezine kurulsun içinde bir çok mağaza olsun ve herkeze hitap etsin Kültürel etkinikler sinema salonları olsun cafeler lokantalar,pastaneler olsun Kısacası herkezin uğradığı mekan olsun Örnek vermek gerekirse Kayseriye gidenler bilir Kayseripark buda alışveriş merkezi içinde herşey var ve kalabalık oluyor bunlar dikkat ettiyseniz şehir merkezine uzak değil.
evet turan arkadaşımıza aynen katılıyorum şehir merkezine yakın bir yerde olsunki herkes uğrayabilsin mesela ben park city görmedim daha göremedim bizim ev merkeze çok yakın park city de merkeze yakın yerlere kurulsaydı kesin uğrardım görme şansım olmadı hususide park city görmek için kümbet tarafına gitmem yolum düşerse uğrarım
HasreT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.12.2009, 14:00   #44
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 763 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Merhabalar,
Bir kaç bilgi ve bir kaç düşüncemi izin verirseniz paylamak istiyorum.
Park City batmak üzere, en son aldığım bilgi Carrefour'un çıkmak için hazırlandığı yönünde.
Alış veriş merkezi için eski terminal yerine yaza inşaat başlıyor...
Hemen sevinmeyin çünki yapılacak olan şeyin alışveriş merkezine benzediği felan yok, maketini gördüm.

Gelelim fikirlerime:
Sivas'a alışveriş merkezi şart, hem de en büyüğünden, hem de en gelişmişinden.
Sivas soğuk memleket, park yeri sorunu olan memleket. İnsanın soğukta dışarı çıkası gelmiyor. Arabanızı park edebilecek yer bulamadığınız için mesela hale gidemiyorsunuz.
Sadece bu iki nedenden dolayı geniş bir arazide park yeri sorunu halledilmiş, içerisinde her isteğe cevap verecek mekanların bulunduğu kocaman bir alışveriş merkezi Sivas'a çok iyi gelir. İnsanlar kolayca ve zahmetsizce ihtiyaçlarını giderebilirler.

Alışveriş merkezinin içeriği konusunda ise şöyle düşünüyorum. İlla büyük firmalardan oluşan bir yer olmak ve süslü püslü olmak zorunda da değil. Olabildiğince büyük ve içerisinde hem büyük firmaların hem Sivas esnafınında yer alabileceği şekilde tasarlanmış bir yer olmalı. Bu şekilde bir yer şehir merkezine yakın ya da şehrin büyümesi istenen tarafa doğru planlanarak yapılabilir. Mesela fuar alanı, mesela üniversitenin arka tarafı vs vs.. Böylece Sivas esnafı da kendine yer bulmuş, fırsat eşitliği yaratılmış olur.

Şehir merkezindeki marketler konusunda söylenecek çok şey var aslında. Başta öncü olmak üzere marka vs vs Sivas bakkalını, şarküterisini bitirenlerdir. İstasyon caddesindeki öncü kaç kişiyle mahkemelik, adamların arka sokaktaki yaşayan insanlara çektirdiklerini bilmeyen yok.
Bu marketlerin sattıkları ürünler konusunda neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Memleket fanatizmini kötüye kullandıkları artık bilinen bir gerçek, Suratsız insanlar, daracık, tıkış tıkış yerler, vs vs..

Sivas şöyle bir sorun var.
Sivas zengini Sivaslıya ya kaliteyi getirmiyor ya da çok pahalıya getiriyor ama kaliteyi ucuza getirecek olana da engel oluyor. Sivaslıda memleketlim kazansız diye kendisine sunulan bu kalitesizliğe boyun eğiyor.

Bir kaç örnek:
Eğri köprü villalarında satılan evlerin fiyatlarını biliyor musunuz?
240-250 bin tl.. Benzer tasarımda ben size mesela Samsun Atakum'da deniz gören evin fiyatını söyleyeyim 140-150 bin tl.

Mukaş ve Pazaristan size rus pazarlarında ya da köy köy gezen gezici pazarcıların sattıklarından farklı ne satıyor. Ucuz diye Sivaslıya beşinci kalite mal satıyor. Sivaslıda zavallı başka seçeneği yok kabul ediyor. Hiç Koçtaş gezdiniz mi? fiyatlarına mal kalitesine hizmet kalitesine baktınız mı?

Sivaslı memleketlim diye kendisini söğüşleyeni görmek ve ona artık dur demek zorundadır. Bu Sivaslının memlekete sevgisinin kötüye kullanılmasına çanak tutanlar ise milletvekili diye dolaşan bir güreşçi, Sivas'a hiç uğramayan bir eski bir bürokrat, cebini dolduran iki sürüngendir.
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.12.2009, 16:56   #45
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 809 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Merkeze Gerekli Alışveriş merkezide Sivası Gelişmesini büyümesini istemeyenler engellerler.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)