|
![]() |
#1 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1304
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2195
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Televizyon hiç kuşkusuz insanların günlük hayatlarının önemli bir parçasıdır Özellikle çocuklarımız evde geçirdikleri zaman dilimi içerisinde televizyonun etkisi altında kolayca kalabilmekteler TV programları son zamanlarda oldukça çeşitlenmekle birlikte, kafalarda bazı sorular uyandırmaktadır: Programların çeşitliliği, izleyiciye sunduğu uyaranların daha zengin olması dolayısıyla çocukların daha çok bilgi edinmesine yardımcı olur mu? Ya da bu çeşitlilik, kaliteli olanla kaliteli olmayan ve hatta zararlı yapımların birbirlerinden ayırt edilmesini güçleştirir mi? Her iki soruya da cevap “evet”tir TV’nin avantajlı yönleri bilinçsiz bir izleyicilik sonucunda dezavantajlara dönüşebilmektedir
Bugün bazı kanallarda yayınlanan yerli yapımı çocuk programlarının ya da yabancı kökenli çocuk programlarının çocuklar tarafından izlenmesi tavsiye edilmektedir Okul öncesi döneme yönelik eğitim amaçlı bu tür programların çocukların zihinsel gelişimine ve sözcük dağarcıklarına katkıları azımsanmayacak boyutlardadır Bunların dışındaki çocuk programları ve özellikle çizgi filmler görünürde eğlenceli ve zararsız yapımlar gibi dururlarken, aslında çocukların olumsuz yönde etkilenmelerine neden olmaktadır
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() Velilerin ortak görüşü: Televizyon ve internet eğitimin düşmanı
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci, öğretmen ve veliden oluşan 30 bin kişiye derslerdeki başarısızlığın sebebini sordu. Zayıf notların altından televizyon ve internet bağımlılığı ile aile içi sıkıntılar çıktı. Öğrenci velileri, çocukların okuldaki başarısızlığında en önemli faktörün internet ve televizyon olduğunu söylüyor. Öğrenciler de ders notlarının düşüklüğünü yine internet ve TV ekranı başında geçirdikleri zamana bağlıyor. Öğretmenler ise velilerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmediğini, öğrencilerin de sınavlara hazırlıksız girdiğini öne sürüyor. İzmir'deki ilköğretim ve liselerde son üç yılda disiplin cezası alan öğrenci sayısı 3 bin 750'den 5 bine çıktı. Bu artış aynı zamanda ilin Öğrenci Seçme Sınavı ile Ortaöğretim Kurumları Sınavı'ndaki başarısını da düşürdü. Tabloyu değerlendirmek için bir araştırma yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 30 bin veli, öğrenci ve öğretmene sıkıntının sebebini sordu. Velilerin yüzde 52,6'sı çocuklarının televizyon ve internet yüzünden derslerine yeterince önem vermediğini söylerken öğrenciler de verdiği cevaplarla ailelerini doğruladı. 503 okulda gerçekleştirilen anket çalışmasında velilerin büyük bir bölümü 'Çocuğum internet ve TV karşısında uzun süre vakit geçiriyor. Bu nedenle başarısız.' derken öğrenciler de "İnternet ve TV karşısında geçirdiğim uzun zaman beni başarısız yapıyor." itirafında bulundu. Öğretmenler ise öğrenci başarısızlığının yüzde 71,7 oranında aile içi huzursuzluktan kaynaklandığı yönünde görüş bildirdi. Öğretmenler, boşanmaların öğrencilerin başarısızlığında önemli bir etken olduğunu kaydetti. Durum tespiti yapan Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idaresiyle aileler arasında işbirliği ve diyaloğun artırılması için çalışma başlattı. Sorunları, okul, veli ve öğrenci üçgeni oluşturarak çözmek isteyen müdürlük, rehber öğretmenlerin bu süreçte aktif rol almasını istedi.
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() Armağan Çağlayan etek giydi...
Osmantan Erkır'ın sunduğu programa etek giyerek katılan jüri üyesi Armağan Çağlayan, izleyenleri çok şaşırttı. Armağan, frikik vermeden programı bitirmeyi başardı! Erkır, ekran başındakilerden çok sayıda mesaj aldıklarını ve Çağlayan'ın frikik verip vermeyeceğini merak ederek dikkatle programı izledikleri bilgisini verdi. Bu sözlere çok gülen Çağlayan, etekle oturmanın çok zor olduğunu ve frikik vermemek adına bacak bacak üstüne atmamaya çalıştığını belirtti. Çağlayan, uzun uğraşları sonucunda herhangi bir frikik vermeden programı tamamlamayı başardı ancak etekle canlı yayına çıkan ilk erkek olma ünvanını da elde etmiş oldu. Allah hepinizi ıslah etsin,ıslahınız mümkün değilse gayrı sıfatı Gaddardır..söze gerek yok..
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() Reyting için küfürün bini bir para
Ailelerin çoluk çocuk ekran başında olduğu saatlerde ekrana gelen bir dizide 'İt oğlu it', 'kıçına', 'ulan', 'manyak', 'hastir lan' kelimeleri havada uçuştu Bilal Özcan'ın köşe yazısı Böyle rezalet olmaz! Aşk Yakar'a tam o sahneden yetiştim ve çok şaşırdım. Televizyonu açtım ki Özcan Deniz ekranda küfürler savuruyor. Mustafa'nın (Özcan Deniz) mahalle arkadaşları, İstaka ve Alpaçino ile tartıştığı sahneden bahsediyorum. 'İt oğlu it', 'kıçına', 'ulan', 'manyak', 'hastir lan' kelimeleri havada uçuştu. 2 dakika içinde 4 'manyak', 4 kez 'lan' saydım... Eksik saymış da olabilirim. Böyle rezalet olmaz. Dizi, henüz çoluk çocuğun ekran başında olduğu bir vakit yayınlanıyor. Bu kadar çok küfrü ekrandan savurmaya ne gerek var. 'Kenar mahalle gençleri sokakta nasıl konuşursa, biz de onu çekelim' diye düşündükleri belli. Sanki Hollywood'da Oscar'a aday film çekiyorlar da, her şey gerçek olsun, izleyiciye yaşandığı gibi geçsin istiyorlar. 'Mustafa'nın (Özcan Deniz) evlenmek istediğini söylediği sahnede, babasından aldığı yanıt neydi öyle? “... Ben kıçımı zor topluyorum oğlum...” Şimdi soruyorum herkese, Yapımcılara, yönetmenlere, televizyonların genel müdürleri ve patronlarına: Bizler, Türk toplumu olarak buna mı layığız? Halkımız, küfürlü diyalogların bolca serpiştirildiği dizilerden mi hoşlanıyor? Türk insanı küfürle, argoyla mı beslenir ki en çok izlenen kanalın en iddialı dizisinin ilk bölümünde karşımıza, böyle kelimelerle dolu diyaloglar çıkıyor. İlk bölüm nedir?.. Diziyle seyircinin ilk buluşma, tanışma seansı... Seyirci, diziyi gelecek haftalarda seyredip seyretmemeye ilk bölümü gördükten sonra karar verir. Yani, seyircinin ilk izlenimi herkes için çok önemlidir... Yazıyı tamamlarken, reyting sonuçları geldi. Seyircinin 'Aşk Yakar'a verdiği karne notu iyi değil. Demek ki seyirci küfrü sevmemiş, Ve benim gibi düşünüp kanal değiştirmiş. Eğer yönetmen hatasından dönmezse, diziyi Meltem Cumbul bile kurtaramaz. İnanın Türkçem yetmiyor nasıl bir yorum getireceğim bilemiyorum.Bizim halkımız bu rezalete nasıl prim yaptırır.Offfffff....
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() Yine perşembe olmuş.Yine millet bilmem neyin başında.
![]() Ben de az önce samanyolu haber tv de "yeni yüzler" programını bir solukta izledim.İnsana "her haline sonsuz şükür et" dedirten bir program.Tebrikler.
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() Polat kaçabilecek mi? Memati'nin önüne çıkan kimdi? İşte son bölümün fragmanı...
Kurtlar Vadisi Pusu nefesleri kesecek 44. bölümüyle bu hafta izleyicileriyle buluşuyor. Yeni bölümün fragmanları yayınlanmaya başlarken, İskerder'in elindeki kitap, dizinin giderek ilginç bir noktaya taşınacağının şimdiden habercisi gibi. İskender’e bombalı saldırı yapmaya hazırlanan Memati, ekibi ayakta tutmaya çalışırken, Abdülhey ve Halo Ağa, Polat'ı kurtarabilmek için plan hazırlıyor Dizi bitti mi yahu.?Çabuk anlatın hele Polat nasıl kurtuluyor.. ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1381
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() Artık haber sitelerinde manştte yer alıyor.Hem demek samimiyetime inanmıyorsun ha? :(
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#10 | |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1381
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevabı olmayan sorular | RaZZcE | Testler-Bilmeceler vs | 39 | 11.12.2009 17:25 |
Fikra(lar) | RaZZcE | Köşe Yazıları | 273 | 23.03.2009 15:44 |
GÜRÜN İLÇESİ’NDE OYNANAN ÇOCUK OYUNLARI | gul-i_ahmer | Gürün | 5 | 21.11.2008 21:57 |
AŞK-I HÜSNA | seva | Arşiv | 0 | 26.06.2008 16:14 |
Peygamber ve Ehli Beyti'ne Karşı Salavat'ın Faydaları | eyupk | Muhtelif konular | 0 | 05.06.2008 12:29 |