Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Genelkurmay'dan sakal açılımı - Sayfa 5 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.07.2010, 13:37   #41
filografozan
Usta Yiğido

filografozan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

filografozan Şuan filografozan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.06.2014 01:13

Tecrübe Puanı: 901 filografozan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Genelkurmay'dan sakal açılımı

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
TSK ,eşi Halkalı'da şehit düşen Elif Öğretmeni askeri liseye teğmen rütbesiyle öğretmen atayacak.Yapılan doğu bir harekettir.Devlet şehidine sahip çıkmalıdır.Ancak diyorum ki acaba Elif Öğretmen türbanlı biri olsaydı?Yine de askeri liseye alınır mıydı?Hatta deseydi ben başımı açmaya razıyım desydi,yine de alınır mıydı?
kesinlikle kabul görmezdi laedri kardeşim.öyleki değiştirilemez,değiştirilmesi teklif dahi edilemez kanunu uygulanırdı...
filografozan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar filografozan'e Teşekkür Ediyor...
Alt 07.07.2010, 16:12   #42
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22

Tecrübe Puanı: 815 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Gerçeklerin açıklığıyla anlatılması senii ne kadar rahatsız etmiş hemen bir yakıştırma bulmuşunuz, asıl senin gibilerin neslii ortaçağ karanlığında kalmış hala yeniden o çağları yaşaman çok zor artık, günümüz bilimsel teknolojik çağda geçersiz artık, herkes gidiyor mersine siz hala gitmek istiyorsunuz tersine, bak başka devletler uzayda inşaat başlatmak üzere. O sizin anlattıklarınız kulak dolması ordan burdan duyma bilgilerle yok evi aranmışmış yok ibadedine bakılmışmış, bu ülkede sadece sizmi ibadet ediyosunuz başka ibadet eden yokmu? Bırakın yüce dinimizi silah yapıp saldırı yapmayı, yemezler, din hepimizin dini inanç hepimizin inancı, bu ülkede saygılı şekilde ibadedeni yapana hiç bir kimsenin bir şey demeye hakkı yok, ama dini tarikatlarla, irticai faliyetlerle Cumhurieyti yıkmaya yönelik davranışlarada asla müsade etmez Atatürk'ün ordusu. Sizin ve sizin gibilerin amacı Atatürk Devrim ve İlkelerine bağlı olan orduyu yıpratmaktan başka birşey değil, ama bu amacınıza ulaşamayacaksınız ne yaparsanız yapın yeni bir Mustafa Kemal gelir birgün bunların hesabını sorar sizden. Bu ülkede Mustafa Kemal'ler bitmez!!!

Hı Hı...
Bu noktada size "cevabul ahmak-us es sükut" en güzel cevabtir...
Alt 07.07.2010, 19:06   #43
Timur İSLAMOĞLU
Yiğido

Timur İSLAMOĞLU - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Timur İSLAMOĞLU Şuan Timur İSLAMOĞLU isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.08.2010 12:35

Tecrübe Puanı: 580 Timur İSLAMOĞLU FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Türkiye askerine sahip çık!

Bir insanın dizlerine dirseklerine bakarak namaz kılıp kılmadığı nasıl anlaşılır? GurbetsokakLari...
Eğer baktılarsa istihdam edilecek kişinin(kuzeninizin) ortopedik bir kusuru olup olmadığı kontrol edilmiştir.Benden mülakatlara girerken anne-baba ve 12 yaşından büyük kardeşlerimin resimleri istenmişti ve bana da "annenin başı açık resimini çektir de götür" diyenler olmuştu
Ayrıca bizim ordumuz hala peygamber ocağı meraklanmayınız orada peygamber ahlakıyla gençler eğitilip vatana millete faydalı fertler yetiştiriliyor.

Sandalli, iyi bir ozansınız, ozanlar sayfasındaki bazı şiirlerinizi gördüm teşekkür de ettim ama haddim olmayarak sizden ufak bir ricada bulunuyor ve sizin mümkünse bir daha ordumuzla ilgili yorum yapmamanızı istiyorum. Çünkü bilerek veya bilmeyerek ordumuzu yanlış tanıtıyorsunuz.Şiir yazmanız daha hayırlı olacaktır.
İkidir Kayseri'den bahsediyorsunuz 1.Kom.Tug. Kom.lığı'ndan söz ettiğinizi düşünüyorum taktir edersinizki orası bir komando birliği disiplinin en üst düzeyde olması gerekir. bugün özel sektörde bir çalışan ya da bir devlet memuru işini bırakıp namaz kılmaya gidebiliyor mu? İşte olunca çalışıtığımızdan namaz kılamıyoruz ama askerde olunca rütbeliler dinsiz ondan namaz kılamıyoruz.

LaEdri size bir soru soruyorum: din düşmanı ilan ettiğiniz kendi ordunuzla mı yaşamak istersiniz? ABD, İsrail Yunanistan ordularının birinin işgali altında mı?

Dilsad Hatun'un derdi ortada o yüzden ona cevap yazmaya bile gerek yok!
Timur İSLAMOĞLU isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Timur İSLAMOĞLU'e Teşekkür Ediyor...
Alt 07.07.2010, 19:21   #44
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1320 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

"LaEdri size bir soru soruyorum: din düşmanı ilan ettiğiniz kendi ordunuzla mı yaşamak istersiniz? ABD, İsrail Yunanistan ordularının birinin işgali altında mı?"

Soruna soruyla cevap vereyim.

TSK'da bir tane bile İmam-hatip kökenli subay var mıdır?
Elif Öğretmen türbanlı olsaydı,yine de teğmen rütbesiyle askeri liseye atanır mıydı?

Bir yerde disiplin namaz kılmakla bozulmaz.Kaldı ki o askerlerin eğitimden sıyırıp,kaçıp namaza gitikleri de yoktur.Tüm saccadeleri toplatmak demek bu askerler eğitim,operasyon dışındaki saatler de namaz kılmasın demek değil midir?Peygamber ocağında disiplin ya da disiplinsizlik 5 dakikalık namzla mı mümkün ya da değil.

Ben muhafazakrım ve bu TSK muhafazakar kesmi temzil etmemektedir.Türkiye'nin ordusuysa,tarafsız olmak zorundadır,her kesimi temzil etmek zorundadır.Sen cemaatcisin seni almam,sen imam-hatiplisin seni yurduma sokmam diyemez.
Alt 07.07.2010, 19:23   #45
Timur İSLAMOĞLU
Yiğido

LaEdri "Bir tane İmama-Hatipli subay var mı orduda?" diye bir cümle yazmış.

Ben de 2. sorumu yönelterek kendisine diyorum ki: subay olmak isteyen bir öğrenci neden İHL'ne kayıt yapttırır? İHL'ne yazıldığına göre çocuk imam olmak istiyor besbelli eğer subay olmak isteseydi askeri liselere giderdi.
Timur İSLAMOĞLU isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Timur İSLAMOĞLU'e Teşekkür Ediyor...
Alt 07.07.2010, 19:26   #46
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1320 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Ortaokulda İmam-HAtip okuyanalr neden alınmaz peki.Ben orta-okulu İmam-Hatipte okudum liseyi de Askeri Lisede okumak istiyorum,subay olmak istiyorum!Hakkım değil mi?
Alt 07.07.2010, 19:32   #47
Timur İSLAMOĞLU
Yiğido

""Bir yerde disiplin namaz kılmakla bozulmaz.Kaldı ki o askerlerin eğitimden sıyırıp,kaçıp namaza gitikleri de yoktur.Tüm saccadeleri toplatmak demek bu askerler eğitim,operasyon dışındaki saatler de namaz kılmasın demek değil midir?Peygamber ocağında disiplin ya da disiplinsizlik 5 dakikalık namzla mı mümkün ya da değil.""

Geçen yıl Ramazan Ayı'nda en üst kattaki koğuşu namaz kılamak için tahsis etmiş ve bir ay boyunca teravih namazı kılmak isteyen görevde olmayan askerlerin teravih namazı kılmalarını sağlamıştık.

Bu kişiden kişiye birlikten birliğe değişir. İşçi patron örneğinde anlatmaya çalıştığım gibi.
Alt 07.07.2010, 19:36   #48
LaEdri
Usta Yiğido

Brilikten birliğe bazı değişiklikler olabilir.Ancak TSK2nın genel mantığı değişmez.Sen sadece şu soruma cevap ver.
"Ben orta-okulu İmam-Hatip'te okudum.Sonra lise için Askeri Lise'ye gidip subay olmak istedim.Niçin alınmıyorum ben niçin?"
Alt 07.07.2010, 19:46   #49
Timur İSLAMOĞLU
Yiğido

Aynı cümlemi tekrarlıyorum LaEdri hemşerim eğer gerçekten asker olmak istiyorduysan iyice araştırıp hadi sen o zaman küçüktün ailenin iyice araştırıp İmam-Hatip'e göndermemelilerdi.
İslamı öğrenmek kötü bişey değil elbette ama ordunun personel temini kapsamında bazı esnemeyen şartları var. Örneğin benim kardeşim bikaç dişi çörük diye elendi ona bakarsak bir askerin iki dişinin çörük olması onun görev yapmasını nasıl engeller?
Alt 07.07.2010, 19:50   #50
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38

Tecrübe Puanı: 1368 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

İslam kardeşim kişinin mesleki tercihleri yaş dönemlerine göre değişir. bu süreçten hepimiz geçtik . ilkokul 5 bitiminde asker olmak düşüncesine gelmeyen birisi orta sonda asker olmak isteyebilir. burada bir tezat yok mudur? imam hatip liselerinin müfredatı milli eğitim bakanlığına bağlıdır.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)