![]() |
#551 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() BİR KIZ VARDI JAPONYADA
............ Bir kız vardı Japonyada ufacık, tefecik bir kız, Bir bulut vardı dünyada işi: öldürmekti yalnız. Bu bulut bu kızcağızın öldürdü nineciğini, külünü göğe savurdu, sonra, yine apansızın gelip babasını vurdu, sonra da kızın kendisini. Ve doymadı ve doymadı yeni kurbanlar arıyor. Atom ölümüdür adı, karanlıkta bağırıyor. Büyük bir birlik kuralım, canavarı susturalım. Savaş cengine gidelim, canavarı yok edelim. Nâzım HİKMET |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bütün ayraçları kaldırdın ama unuttuğun
Bir şey vardı yine de, çiçekleri sulamadın Gökyüzü sarardı o zaman bulutlar kirlendi Ve ne kadar az konuşur olduk günboyu Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da susuşların birbirine eklendiği yerde Ezberlenecek hiçbir şey yok bu dünyada Kirletilmemiş bir bulut bile yok artık Böyle diyorsun her yolculuğa çıkışımda Yaşadığın kent de sana benziyor gitgide Ne zaman dönmeyi düşünsem yangın çıkıyor Ya da erteletiyorum biletimi son anda Uzun bir sessizlik oluyorsun dağlara baksam Karşılıksız mektuplar kadar burkuluyor kalbin Yazdığım şiirler de canımı sıkıyor artık Fotoğraflarımı yırtıp atıyorum tek tek Ve ben bütün yapraklarımı döküyorken şimdi Eylül diyorsun, tam da orda başlıyor ayrılık Üşüyünce ağlıyorsun yalnızım dememek için Uçaklar gemiler trenler çiziyorsun duvarlara Kendine bir deniz bul artık bir de rüzgâr Parçalanacağın bir uçurum bul bu dünyada Tek tutkun o kenti bırakıp gelmek olmalı Ve gelirken havaya uçurmak bindiğin otobüsü Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da çiçeklerin sulanmadığı yerde Konuşacak bir şeyler bulamıyorsak günboyu Derim ki ayrılık gündemdedir ne yapılsa Ve sen bütün ayraçları kaldırdığını sanmıştın Ama unutmuşsun yine de ayrılık ayracını
![]() |
#553 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MeLody58 Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2015 17:15
Tecrübe Puanı: 882
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() şiir sanadır iyi dinle...
Dinle ki, Bana dair ne varsa Ve ne varsa yalan yanlış yaşadığımız Herşey ama herşey yüzleşecek bu mısralarda... Bugün haber aldım senden Defalarca çarpıp nefretin kapılarını Sokaklara vurdum kendimi. Serseri kaldırımlar ayağıma dolaştı, Yalanlarla soğuttum yüreğimi Kahrettim, kan kustum ama hep sustum Bilir misin kaç kereler seni düşünüp de, Gizli gizli ağladım, Sen ki celladı olmuştun hayallerimin Umutlarımın katili... Ve genç bir ömrün acımasız azraili Her gece çalıp rüyalarımın kapısını Beni dirhem dirhem öldürdün Dünyayı dar edecektim sana Önümde diz çöküp yalvaracaktın Bensizliğin acısı oturduğunda içine Yokluğum ilmek olup dolandığında boynuna İpini çekecektim, olmadı yapamadım. Bilir misin kaç kereler seni düşünüp de, sana içtim Şerefine değil, ********liğine... Ben seni mi sevmiştim? Sabahlara kadar ağlayıp kuruttuğumda göz yaşlarımı Kimse sormadı halimi, kimse acımadı. Şarkılarla dertleştim birbaşıma... Unuttum deyip kutladığımda sensizliği Silmek için gözyaşlarımı aynaya her baktığımda Gözlerimde seni buldum. Başucuma resmini koydum, Nasıl da acımasızdı bakışların Nasıl da zalim, Ben seni mi sevmiştim? Kırık dökük bir bahar mı kalacaktı senden geriye Ve ihanetin hiç dinmeyen sancısı... Seni benden çalacaklar mıydı? Bir kuş gibi uçup gidecek miydin yüreğimden, Bir daha dönmeyecek miydin? Hangi kahpe kurşunla bitti bu mavi sevda? Ağlamak neyi değiştirir ki Herşey bitti artık herşey bitti Sen hayallerimin celladı, Umutlarımın katili ve zavallı bir ömrün acımasız azraili, Beynimdeki tek kurşunla vurdum kendimi, Gelip alabilirsin emanetini... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaburs Şuan
![]() Son Aktivite: 18.03.2016 22:10
Tecrübe Puanı: 1649
![]() ![]() ![]() |
![]() Aşk bitti ne kaldı geriye demişsin,
Karmaşık duygularım ne desem yar! Basmışsın, ezmişsin, Üzerinde gezmişsin, nasıl kalksam yar! Yüreğim bu aralar, Bir şeyler getiriyor diline lakin, Karadeniz kadar çalkantılı, ölüdeniz kadar sakin… Çıkarıp atılmaz, senle de yapılmaz, İşledin içime, işledin yar! Ne senle ne sensiz bahara çıkılmaz Yüreğimde kışladın yar ! Ayberk
![]() |
#555 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1380
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Silmek için gözyaşlarımı aynaya her baktığımda
Gözlerimde seni buldum çok hüzünlendim yaaaaaaaaaaa
![]() |
#556 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KİMLİK
BEN KİMİM, NEYİM, NEREDEYİM Uçan kuşun kanatları arasında Semadayım, yeryüzündeyim, içindeyim Zaman benim. Geçmişim, geleceğim Bir yanda madde bedenim Ve ben onun türbedarı Bir yanda mana Anlamsız olmamak adına, hizmetkarıyım Pervaz ve kapı kanadı arasında menteşeyim ben Belki gereksiz yere üzgün belki pür neşe Bazen de zevkten dört köşeyim Neyim ben, neredeyim Düzlemde, açıda, uçta köşede miyim Ne kenarda, ne köşede Küre de nokta. Tam merkezdeyim Yer küresi bedenim Her noktasındaki de benim Belki sen ben değilsin amma ben “sen”im Ben “O”yum. Varlık bizim bedenimiz. Güçlü olan “biz”iz. Biz MUKTEDİRİZ Zengin, fakir, genç, ihtiyar; güzel,çirkin,uzak,yakın Var ve yokun arasındayım. Hangisine ülfet etsem, diğerinde sitem Küçüğün irisinde, büyüğün gerisindeyim. Akıl, mantık, zeka, hafıza Başarı, sevinç, gurur, itibar Hayat gerçek bunların hepsi var Peki var da nerede ?. Bedende değil Manada mı ?. “Ben” de mi ?. Ben MADDE- MANA arasında menteşe Bensiz onlar hiçbir şey Ve ben bir el dokunmadıkça bir “hiç” im Ve o ele de hep |
![]() |
![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı dark_yamtar58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#557 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MeLody58 Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2015 17:15
Tecrübe Puanı: 882
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ağlamak neyi değiştirir ki
Herşey bitti artık herşey bitti Sen hayallerimin celladı, Umutlarımın katili ve zavallı bir ömrün acımasız azraili, Beynimdeki tek kurşunla vurdum kendimi, Gelip alabilirsin emanetini... ] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() - SEN GELMEZSEN -
Yollarına bakakaldım Hasretinden her gün yandım Haberini elden aldım Ne vefasızmışsın yarim Bu halimden bilmezsin yar Akan yaşı simezsin yar Ben ölsemde gelmezsin yar Ne vefasızmışsın yarim Sen gelmezsen bahar gelmez Sen gelmezsen yüzüm gülmez Hasretinle yanar kalbim Sen gelmezsen bu dert bitmez
![]() |
#559 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Acı çekiyorum
Bir garibim bu gün yine farketmiyorsun Gözlerinin içine bakarken ağlamak geçiyor içimden Hala anlamıyorsun deyil mi Nasılda muhtacım sevgine Nasılda ihtiyacım var gülümsemene Gölgenin arkasında yer almaktan yoruldum Elimde olan sadece seyretmek Bir gün anlatacağın gerçeği dinlemek Bazı geceler haberin olmaz Yanında oldugumun birlikte oldugumuzun Islaktır yastığımın bir köşesi hep Islaktır ruhum benim coğu geçe üşürüm Mevsim kış ama senin ayazın daha sert Daha dondurucu bakısların Bazen herşeyi bırakıp gitmek istiyorum Bu dünyayı sana bırakmak sana vermek Gönlünce yaşa demekistiyorum Ama yine yapamıyorum Kahretsin yine sensiz gidemiyorum Degerim yok belki sende Sadece insanım karşında o kadar Bilmeni istediğim bir şey var sevgili Çok acı çekiyorum
![]() |
#560 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ÇOCUKÇA AŞK
Seni özlemek geldi içimden Çocukluğumu özler gibi Babamın eve gelişini gözler gibi Sobanın üzerinde kızarmış ekmek Çaydanlıkta tıkırdayan çay İçmek geldi seni içimden Oh çekerek yudum yudum Ağlamak geldi içimden Hüngür hıçkırık çocukça Hiç neden olmasa bile Türlü kaprisler yaparak sana... Karanlıktan korktum da yine Yatağında uyumak istedim Sokulup kedi gibi koynuna Sıcaklığını duymak istedim Haydi evcilik oyna benimle Çamurdan köfteler yap bana Bu yaramaz bebeğine Ninniler söyle dizinde Haydi çocuk gibi davran bana Hiç olmadığım kadar çocukça Çocukluğuma ver bütün bunları Farzet ki - Çocukça aşık olmak geldi içimden...
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şiirler Duyguların Yazıya Dökülmüş Halidir | _DuMaN_58 | Aşk şiirleri | 1 | 13.08.2009 16:46 |
Gökhan Doğan'dan Şiirler | dede58 | Şiirler | 0 | 08.07.2008 14:05 |
PEÇETEMDEKİ ŞİİRLER | krmseremet | Arşiv | 7 | 02.04.2008 15:19 |
Sivaslilar.Net' te en uzun forum ve en beğendiğiniz forumlar hangileri????? | serkanka58 | Arşiv | 5 | 07.03.2008 12:58 |
EN BEĞENDİĞİNİZ REKLAM | puar | Arşiv | 9 | 02.02.2008 11:23 |