|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |

| Anketimiz: Cochineal Nedir? | |||
| Giysi |
|
5 | 1,87% |
| Meyve |
|
9 | 3,36% |
| Bir çeşit hayvan |
|
186 | 69,40% |
| Yabancı bir Fiil |
|
1 | 0,37% |
| Duydum ama ne olduğunu bilmiyorum |
|
13 | 4,85% |
| Hiç duymadım. İlkdefa duyuyorum |
|
54 | 20,15% |
| Katılımcı sayısı: 268. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#51 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() deniz kızı Şuan
Son Aktivite: 08.10.2009 07:57
Tecrübe Puanı: 823
![]() |
e peki doğrusu ne acaba söyleyen olur mu bi zahmet
|
|
|
|
#52 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() erdoğan orhan Şuan
Son Aktivite: 18.10.2009 19:43
Tecrübe Puanı: 660
![]() |
Bir böcek türü çok eski yıllardan beri bilinen ve kırmızı rengi veren bir böcektir ilk olrak aztekler tarafından kırmızı rengi vermek amacı ile kullanılmıştır tekstil ve kozmetikte kullanılır avrupaya 16 yüz yılda gelmiştir.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Yiğido
![]() ![]() sinan58_34 Şuan
Son Aktivite: 31.01.2010 13:23
Tecrübe Puanı: 772
![]() |
igrenc bı bocek turu acaba bu igrenc hayvanın parcaları kanımızda dolasıyormu
|
|
|
#54 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cochineal (Dactylopius coccus), Dactylopiidae familyasından değişik kaktüslerde asalak olarak yaşamını sürdüren bir böcek türü. Çok eski yıllardan beridir bilinen ve kullanılan, kırmızı rengi veren bir böcektir. İlk olarak Aztek'ler tarafından kök boyası olarak kırmızı rengi vermek amacı ile kullanılmıştır.
Avrupa'ya 16. yüzyılda gelmiştir ve başta çeşitli gıda maddelerine renk vermenin yanısıra tekstil, kozmetik sanayinde de kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır. Karmin bu böceğinin dişilerinden veya yumurtalarından çıkartılan bir boya pigmentidir. Elde edilmesi Cochineal; Kanarya Adaları'nda ve Meksika'da yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir. Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür. Cochineal böceği için özel tarlalar kurulur. Bu böcekler ve larvaları, Meksikalı köylüler tarafından toplanır.. Kullanımı Böcekten elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürünü yelpazesinde kullanılan karmin, sosisler ve işlenmiş kümes hayvanı gibi et ürünlerinde, meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de doğal renklendirici olarak bulunabilir[1]. Bir insan yiyecekler ile birlikte yılda ortalama bir ilâ iki damla karminik asit tüketmektedir.[2]. Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, allıklarda kullanılmaktadır[2][3]. Sağlığa zararı ve yan etkileri Doğal olduğu için yan etkileri çok azdır, toksik veya kanserojen değildir. Bununla birlikte, çok nadiren bazı duyarlı kişilerde anafilaktik şok tepkisine sebep olabilir [4][5] Dağılımı Bu böcekler Meksika, Bolivya, Şili, Kanarya Adaları ve Peru’da dikenli bir kaktüste yaşarlar. Kaynakça ve notlar ^ Canary Islands cochineal producers homepage. 14 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir. ^ a b Wild Flavors, Inc.. E120 Cochineal. 19 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir. ^ Bruce MacEvoy. Natural Organic Pigments. 14 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir. ^ FDA ^ Food & Drug Administration. Listing of Color Additives Exempt From Certification; Food, Drug, and Cosmetic Labeling: Cochineal Extract and Carmine Declaration. 26 Haziran 2006 tarihinde erişilmiştir.
|
|
|
#55 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hiç duymadım yeni duyuyorum
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2230
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Böceğin kanından elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürünü yelpazesinde kullanılan karmin, sosisler ve işlenmiş kümes hayvanı gibi et ürünlerinde, meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, kola içeceklerine renk vermede,dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de doğal renklendirici olarak bulunabilir[1]. Bir insan yiyecekler ile birlikte yılda ortalama bir ilâ iki damla karminik asit tüketmektedir.[2].
Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, allıklarda kullanılmaktadır[2][3]. Sağlığa zararı ve yan etkileri Doğal olduğu için yan etkileri çok azdır, toksik veya kanserojen değildir. Bununla birlikte, çok nadiren bazı duyarlı kişilerde anafilaktik şok tepkisine sebep olabilir [4][5]
|
|
|
#57 | |
|
Moderator
Alıntı:
öğrenmiş olduk sağolun teşekkürler bilgileriniz için |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5518
Offfffffff ya su yaziyi görmek istemiyorum.
![]() YASAKLIYORUM bu yaziya bakmayi Kendimeeeee.
|
|
|
#59 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glock23 Şuan
Son Aktivite: 05.01.2013 08:20
Tecrübe Puanı: 805
![]() |
Offf........... Yeni duydum.
Ilk isim Coke Zero'nun icerdiklerine baktim.Ne carmine var nede E120. Buradaki Besin ve Gida kurumunun verdigi bilgiye gore yaziyorum,toplum tarafindan tuketilen yiyecekler ve iceklerde olursa, yasalarca yazilmasi gerekiyormus. Hemsolar iciniz rahat olsun, Cola da bu mide bulandirici sey yok. En azindan burada uretilende. Birde bu soylenilen sey, Carmine'nin disinda E120 olarakta yaziliyormus. Aldiginiz seylere lutfen dikkat edin. Meyva sularindada varmis, sadece et,tavuk,gelatin, sauasage,recellerde degil. Bayan arkaslarim, eger cok makyaj yapmayi seven varsa, icim sizliyor yazmaya yapamayacagim affedin lutfen. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Glock23'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#60 |
|
Moderator
şunun bir resmini koysanızda bi baksak ismi var resmi yok nasıl bişey bi görelim
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|