Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.02.2009, 19:56   #51
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yerliturkuaz Şuan yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
Yeti: Bloody Orca Slap Champion!
Tecrübe Puanı: 849 yerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblickyerliturkuaz ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Madımak'ta 'tarihi' gelişme

Biz burada o kadar tartışalım edelim ama neyi tartıştığımızı bilelim ilk önce bence!

Madımak otelinde insanlarımız diri diri yanmadı yakıldı orada bir soykırım yaşandı. Ben artık bu katliama soykırım diyorum! Bunu yapanlarda yaptıranlarda ne müslümandır ne de Türktür!

Suçluları başka yerde aramayın o zamanın hükümeti baş sorumlusudur. Buna gerekçe olarak da Tansu Çiller'in dediği cümleleri yazacağım:

Ne olmuş yani orada 36 kişi ölmüşse ne olmuş altı üstü 36 kişi ölmüş!

Başka diyecek birşey bulamıyorum!

Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun?
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2009, 22:29   #52
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1325 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Merkez_Alperen Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bak yiğiter kardeşim cevabını verdim ama silinmiş tekrar yazıyorum.
ben madımakta ölen kişiler için bayram yapmıyorum.orda ölenlerin hepsinin alevi olduğuda meçhul!aynı gün sivasta 4 kişi kaybolmuş!bu olayı gerçek sivaslıların yapmadığını çok iyi biliyorsun..Şimdide gelmiş sivaslılara laf atıyorsun sen nerelisn? sivası beğenmiyosan burda ne işin var!?..madımak olaylarının çıkma sebebini araştırırsan aziz nesin çıkıyor ilk karşına! insanları tahrik etmiş kalabalığın arasındaki 4-5 sakallıda milleti galeyana getirtip masum insanların ölmesine sebep olmuştur! Ne hikmetse aziz nesin haricindeki insanlar yanarken gelmeye itfaiye yangından yarım saat sonra gelip azizi kurtarmıştır..
burda milleti tahrik etmeye gerek yok yiğit adın gibi yiğit olmayı dene
Benim Yiğitliğimi hiç tartışma..
Dün gelip burda kadim olanları yargılama!

Sivas olaylarının haklılığını,haksızlığını kimin kışkırttığını kimin kışkırtıldığını tartışmıyorum..
Kim haklı ya da haksız olursa olsun sonuçta pek çok insanın canı yandı,canlar gitti,suçsuzlar hapse gitti..
Ama saygı diye bir şey var..
Orda o kadar kötü anının olduğu yerde "ben orda yemek bile yiyorum" demek de saygısızlığın ürünüdür..
Almanya'da 9 türk öldürüldü..Almanın biri gelip "ohooo ben orda yemek bile yiyorum" demesi hoşuan gidecek mi?
Sen benim Yiğitliğimden önce kendi saygı sınırlarını iyi belirle!
Soyadıma bakarak kişiliğim hakkında yorum yapanı da ilk defa görüyorum ya olsun!
Alt 15.02.2009, 00:49   #53
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 752 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Aziz Nesin hiçbir yerinden çıkmıyor... Her yerde düşünce özgürlüğü var şu var bu var bunda yok öyle mi?? Yok öyle yağma...
Doğru düzgün araştır... Yada ben sana elle tutulan örnekler vereyim onun üzerine git... Yok 4 kişi kaybolmuş, maybolmuş, Aziz Nesin çıkıyor karşına...
Tahrik ettiği iddia edilen yazıyı 1 kere okudun mu onu söyle bana???
Sakallılar nerden çıktı???
Bırakın o zamanı şimdi bile ABD bayrağını nerden bulursun? Bundan 16 sene önce Sivas'ta ABD bayrağı, İsrail Bayrağı ne arar??? Bayraklar yakıldı...
El bildirileri dağıtıldı camiilerde, yoksa bu olay öyle bir anlık Aziz Nesinin tahriki iki sakallının garelyanı değil yani...Her halinden belli örgütlü, hazırlanmış üzerimizde oyun oynanması için çabalanmış ve becerilmiş bir senaryodur...
Kimse burada Sivas'lılara laf atmıyor, söylediğin laf burada tartışma yaratacağı belli olan bir laftır bunu bile bile söyledin... Solingenle ilgili örneğimi sana soruyorum Merkez Gardaşım onu düşün sonra söylediğin lafı tekrar gözden geçir.. Ayıp ettin bence bunu bil...
İkincisi Sivas'lıların suçu vardır burada ben dahil hepimizin... Kimimiz oraya gitmiş alkışlamış, kimimiz evde oturup ağlamışızdır ama hiçbirimiz İnsanların yakılmasına, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı yerde temellerin yıkılmasının çalışılmasına, ABD ve İsrail'İn kısacası CIA ve MOSSAD'ın bu oyunununa karşı çıkmadık engel olmak için çaba harcamadık...

O bakımdan o lokanta oradan kalktı gitti, o konu kapandı yemek isteyen gider yeni yerinde yer, orucunu da açar... Bundan sonrası önemlidir... Biz Sivas'lılar bu olay her karşımıza çıktığında bağırmak yerine, üzüntülü olduğumuzu göstersek, gerçekten üzüldüğümüzü, böyle bir olayın bir vahşet olduğunu söylesek, Hiç olmasaymış hele hele Sivas'ta hiç olmasaymış keşke desek ve kardeşlerini anmaya gelenleri taşlayacağımıza çiçekler versek, özür dilesek emanetlerine sahip çıkamadığımız için daha iyi olmaz mı????
Çok mu zor?
Çok mu zor?
Çok mu?

Ben alevi değilim, orada ölen insanların %90'ı aleviydi, ikincisi ölenlerin nereli olduğunuda araştırın derim neredeyse tamamı Sivas'lı...

Her yönden, insan olarak utanılması gereken bir olay...

Saygılar...

Değişiklik: Tekrar okudumda biraz sert yazmışım gardaş, kusura bakma üslubuma bakma içeriğe bak olur mu???

söyleyecek hiç birşey bulamıyorum bu yazınıza.belki inanmazsınız ama gözlerim doldu okurken...

yürekten teşekkür ediyorum size.gerçekleri görmek,duymak zor...
Alt 15.02.2009, 01:03   #54
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38

Tecrübe Puanı: 1373 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

arkadaşlar durumu ne alevi sunni tartışmasına ne de siyaset tartışmasına çevirmeyelim..aradan yıllar geçmiş kim yaktı niye yaktı hala muamma...
orada ''can yandı'' daha ötesi var mı? hem de göz bebeğimiz sivasımızda...
goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 14:18   #55
yigidonun_kızı
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

yigidonun_kızı Şuan yigidonun_kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.12.2018 12:32

Tecrübe Puanı: 689 yigidonun_kızı isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Türkiye'deki bir siyasi partinin Genel Başkanı ama...
Zihniyet aynı zihniyet. Türkiye'deki bir siyasi partinin Genel Başkanı ama daha 37 canın yakıldığı bir yerde et lokantası bulunmasını makul karşılıyor. Hem de o katliamın yaşandığı Sivas'tan bağımsız milletvekili. Demokratik bir ülkede böyle bir katliam olması durumunda ne beklersiniz. Tabii ki başta o kentin vekilleri olmak üzere tüm siyasiler ve toplum böyle katliamların yaşanmasına yol açan zihniyetin ortadan kalkması, acıların hafifletilmesi için girişimlerde bulunsunlar. Ama Türkiye'de oradaki et lokantası o ilin vekilini rahatsız etmiyor. Yazıcıoğlu'nun dünya görüşünü biliyoruz ama bütün ideolojik ve politik yaklaşımlar bir yana insan olmanın gereği olarak orada yaşananlardan acı ve utanç duymamak mümkün değildir. Habercem olarak biz de Yazıcıoğlu'na diyoruz ki yıllardır orada bulunan ve daha geçtiğimiz günlerde taşınan oradaki et lokantasından Sivas milletvekili olarak en başta siz utanmalısınız.

YAZICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Gaziantep aday tanıtım toplantısında
Sivas’taki Madımak Oteli’nin altındaki kebapçının taşınmasıyla ilgili, "Biz oranın kütüphane olmasından yanayız. Müze filan olması doğru şeyler değildir. Neyin müzesini yapacağız? O zaman Türkiye’nin her köşesini müze yapmak lazım. Yani bir vatandaşımız orada lokanta işletiyor diye ’efendim burada et pişiriyor’ denilmesi, bunlar doğru şeyler değil" demişti.

Haber: HABERCEM
yigidonun_kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 14:21   #56
yigidonun_kızı
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

yigidonun_kızı Şuan yigidonun_kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.12.2018 12:32

Tecrübe Puanı: 689 yigidonun_kızı isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Birde sivas bağımsız MİLLETVEKİLİ hiç birşey demiyorum.
Sadece o sözleri nasıl telaffuz ettin.
Yakılan 37 cana saygın yoksa madımak denilince hiç yüreğin acımıyorsa hiç birşey demem.
yigidonun_kızı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 14:33   #57
Merkez_Alperen
Usta Yiğido

Merkez_Alperen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Merkez_Alperen Şuan Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.09.2012 12:23

Tecrübe Puanı: 692 Merkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOKMerkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
YAZICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Gaziantep aday tanıtım toplantısında
Sivas’taki Madımak Oteli’nin altındaki kebapçının taşınmasıyla ilgili, "Biz oranın kütüphane olmasından yanayız. Müze filan olması doğru şeyler değildir. Neyin müzesini yapacağız? O zaman Türkiye’nin her köşesini müze yapmak lazım. Yani bir vatandaşımız orada lokanta işletiyor diye ’efendim burada et pişiriyor’ denilmesi, bunlar doğru şeyler değil" demişti.

çokta güzel demiş
harfi harfine katılıyorum Vekilimize!lokantanın kaldırılması doğru bir karar ama müze olmasına büyük bir çoğunluk karşı.Herkes sizin gibi düşünecek değil.O zaman çarşı karakoluda müze olsun.1996'daki olaydan dolayı.Susurluktaki kamyonda paketlenip bir müzede sergilensin?..
Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 14:49   #58
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Diyelimki müze de oldu. ondan sonra ne isteyecekler acaba? Anıt mezar yapılsın derler. Sonra o yol ( eski belediye sk. ) trafiğe kapansın derler ... derler derler
Alt 16.02.2009, 14:51   #59
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1227 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Valla ben de müze olmasına karşıyım... O otel devletleştirilmeli, yıkılmalı ve yerine Orada ölen herkesin isimlerinin yazılı olduğu bir heykel yapılmalıdır... Böylece hem bu tartışmalar son bulur, hem ölen kardeşlerimizin anısı, hatırası unutulmaz, hem de her gördüğümüzde böyle kötü olayların yaşanmaması gerektiğini hatırlatan bir sembol olur...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2009, 15:04   #60
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Valla ben de müze olmasına karşıyım... O otel devletleştirilmeli, yıkılmalı ve yerine Orada ölen herkesin isimlerinin yazılı olduğu bir heykel yapılmalıdır... Böylece hem bu tartışmalar son bulur, hem ölen kardeşlerimizin anısı, hatırası unutulmaz, hem de her gördüğümüzde böyle kötü olayların yaşanmaması gerektiğini hatırlatan bir sembol olur...

Saygılar...
Heykel diyorsun da. her sene heykele ziyaret olacak. provakasyon olacak. olayı unutturmaktan çok daha fazla gündemde tutar heykel.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)