|
|
#51 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
Tecrübe Puanı: 849
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Biz burada o kadar tartışalım edelim ama neyi tartıştığımızı bilelim ilk önce bence!
Madımak otelinde insanlarımız diri diri yanmadı yakıldı orada bir soykırım yaşandı. Ben artık bu katliama soykırım diyorum! Bunu yapanlarda yaptıranlarda ne müslümandır ne de Türktür! Suçluları başka yerde aramayın o zamanın hükümeti baş sorumlusudur. Buna gerekçe olarak da Tansu Çiller'in dediği cümleleri yazacağım: Ne olmuş yani orada 36 kişi ölmüşse ne olmuş altı üstü 36 kişi ölmüş! Başka diyecek birşey bulamıyorum!
|
|
|
|
#52 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Dün gelip burda kadim olanları yargılama! Sivas olaylarının haklılığını,haksızlığını kimin kışkırttığını kimin kışkırtıldığını tartışmıyorum.. Kim haklı ya da haksız olursa olsun sonuçta pek çok insanın canı yandı,canlar gitti,suçsuzlar hapse gitti.. Ama saygı diye bir şey var.. Orda o kadar kötü anının olduğu yerde "ben orda yemek bile yiyorum" demek de saygısızlığın ürünüdür.. Almanya'da 9 türk öldürüldü..Almanın biri gelip "ohooo ben orda yemek bile yiyorum" demesi hoşuan gidecek mi? Sen benim Yiğitliğimden önce kendi saygı sınırlarını iyi belirle! Soyadıma bakarak kişiliğim hakkında yorum yapanı da ilk defa görüyorum ya olsun!
|
|
|
|
#53 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madımak_58 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47
Tecrübe Puanı: 752
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
söyleyecek hiç birşey bulamıyorum bu yazınıza.belki inanmazsınız ama gözlerim doldu okurken... yürekten teşekkür ediyorum size.gerçekleri görmek,duymak zor...
|
|
|
|
|
#54 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1373
![]() |
arkadaşlar durumu ne alevi sunni tartışmasına ne de siyaset tartışmasına çevirmeyelim..aradan yıllar geçmiş kim yaktı niye yaktı hala muamma...
orada ''can yandı'' daha ötesi var mı? hem de göz bebeğimiz sivasımızda... |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() yigidonun_kızı Şuan
Son Aktivite: 13.12.2018 12:32
Tecrübe Puanı: 689
![]() |
Türkiye'deki bir siyasi partinin Genel Başkanı ama...
Zihniyet aynı zihniyet. Türkiye'deki bir siyasi partinin Genel Başkanı ama daha 37 canın yakıldığı bir yerde et lokantası bulunmasını makul karşılıyor. Hem de o katliamın yaşandığı Sivas'tan bağımsız milletvekili. Demokratik bir ülkede böyle bir katliam olması durumunda ne beklersiniz. Tabii ki başta o kentin vekilleri olmak üzere tüm siyasiler ve toplum böyle katliamların yaşanmasına yol açan zihniyetin ortadan kalkması, acıların hafifletilmesi için girişimlerde bulunsunlar. Ama Türkiye'de oradaki et lokantası o ilin vekilini rahatsız etmiyor. Yazıcıoğlu'nun dünya görüşünü biliyoruz ama bütün ideolojik ve politik yaklaşımlar bir yana insan olmanın gereği olarak orada yaşananlardan acı ve utanç duymamak mümkün değildir. Habercem olarak biz de Yazıcıoğlu'na diyoruz ki yıllardır orada bulunan ve daha geçtiğimiz günlerde taşınan oradaki et lokantasından Sivas milletvekili olarak en başta siz utanmalısınız. YAZICIOĞLU NE DEMİŞTİ? BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Gaziantep aday tanıtım toplantısında Sivas’taki Madımak Oteli’nin altındaki kebapçının taşınmasıyla ilgili, "Biz oranın kütüphane olmasından yanayız. Müze filan olması doğru şeyler değildir. Neyin müzesini yapacağız? O zaman Türkiye’nin her köşesini müze yapmak lazım. Yani bir vatandaşımız orada lokanta işletiyor diye ’efendim burada et pişiriyor’ denilmesi, bunlar doğru şeyler değil" demişti. Haber: HABERCEM |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() yigidonun_kızı Şuan
Son Aktivite: 13.12.2018 12:32
Tecrübe Puanı: 689
![]() |
Birde sivas bağımsız MİLLETVEKİLİ hiç birşey demiyorum.
Sadece o sözleri nasıl telaffuz ettin. Yakılan 37 cana saygın yoksa madımak denilince hiç yüreğin acımıyorsa hiç birşey demem. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Merkez_Alperen Şuan
Son Aktivite: 11.09.2012 12:23
Tecrübe Puanı: 692
![]() ![]() |
Alıntı:
çokta güzel demiş harfi harfine katılıyorum Vekilimize!lokantanın kaldırılması doğru bir karar ama müze olmasına büyük bir çoğunluk karşı.Herkes sizin gibi düşünecek değil.O zaman çarşı karakoluda müze olsun.1996'daki olaydan dolayı.Susurluktaki kamyonda paketlenip bir müzede sergilensin?.. |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Diyelimki müze de oldu. ondan sonra ne isteyecekler acaba? Anıt mezar yapılsın derler. Sonra o yol ( eski belediye sk. ) trafiğe kapansın derler ... derler derler
|
|
|
#59 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1227
![]() ![]() ![]() ![]() |
Valla ben de müze olmasına karşıyım... O otel devletleştirilmeli, yıkılmalı ve yerine Orada ölen herkesin isimlerinin yazılı olduğu bir heykel yapılmalıdır... Böylece hem bu tartışmalar son bulur, hem ölen kardeşlerimizin anısı, hatırası unutulmaz, hem de her gördüğümüzde böyle kötü olayların yaşanmaması gerektiğini hatırlatan bir sembol olur...
Saygılar...
|
|
|
|
#60 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Alıntı: