Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Laikliği Nasıl Çiğnedim ? - Sayfa 6 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Köşe Yazıları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 23.04.2009, 10:46   #51
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5518 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Laikliği Nasıl Çiğnedim ?

Alıntı:
ErdalGüler Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
peki arif bey, Allah'ın emrettiği bir şeyi hemde müslüman bir ülkede insanların engellemesi ve yasakların arkasına sığınarak bunu yapması eşitlik mi? nerde din, dil, ırk gözetmeksizin yapılan eşitlik, Allah'ın kanunu herkesin kanunundan üstündür. Ama insanlar kendi koydukları kanun bunu emrediyor diyerek din ayrımı yapıyorlar, yani islamın emrettiği gibi yaşıyorsan ne kamuda çalışabilirsin nede senin okuma hakkın var deniyor. yani şimdi bu demokrasi öylemi. Ben demokrasi görmüyorum, eşitlik hiç görmüyorum. Beni asıl üzen ne biliyormusunuz eşitlik naarası atanların asıl bu işin başını çekmesi, çünkü onlara göre eşitlik sadece kendi gibi düşünenler için var.
TSK EDERIM YAZINIZ ICIN.

Yabanci ülkede bizde acisini cekiyoruz bazi seylerin.

Mesala basi kapali biri bir ise girecegi zaman basinin acilmasini istiyorlar.Basi kapali olarak calismak isteyipte,
israr edenlere ise su cevabi veriyorlar.

"SIZIN ÜLKEDE DE SERBEST DEGIL BASÖRTÜSÜ."

Allahin emrinden üstün ne olabilir ki.
Yasaklarla müslümanlik, ve özgürlük olmuyor kimse kusura bakmasin.
Bosuna kendimizi kandirmayalim.

Hakli olabilirsiniz. Anneannem, ve Anneme in basini kapattigina birsey diyen olmamistir, Dedemin, babamin camiye gittigine de. Üniversiteye BASI girmek Yasak! neden?

CÜNKÜ HOSGÖRÜMÜZ YOK,

Daha da önemlisi birbirimize, farkli görüslere tahammülümüz yok.
Basini kapatan bayanlar gerici, muhafazakar, yobaz oluyor.
Bas örtüsü saci kapatiyor beyinleri ve kulaklari degil.
Irtica diye nitelendirilip kuran kurslari kapatiliyor ülkemizde. Yazik degilmi cocuklarimiza ölen Annesi ve babasi bir yakini icin bir fatiha okuyamayacaklar mi.???
Dinimiz bir ot gibi yasa demiyor. Dinimiz senin dünyaya gelemende bir gaye var diyor.
......... ben bunlari anlamiyor ve onaylamiyorum.....!!

Saygilarimla..

Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.2009, 11:45   #52
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2255 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Peki bu yasak Kutuplaşma yaratmaz mı Örnek Kürtçe yasaklandığı için PKK nin doğmasına neden olduğumuz gibi veya bu yasaklar gelince Türkiye daha da mı Demokratik olur....

Her yasak kutuplaşma yapacak diye her yasağın önünü açmakmı gerek?

seva hanım sizin mantığınıza göre her yasağın önü açılmalı yasak hiç birşey olmamalı, o zaman anayasa, kanun, kural, kaide diye bir şeye hiç gerek yok.
Sizin düşüncenize göre PKK doğacak veya başka birileri çıkacak diye, herşeye izin verilsin isteyen istediği şeyi yapsın, ancak o zaman demokratik olur diyorsunuz yanlış anlamdıysam.
Demokrasi demek herşeyin sınırsız yapılır demek anlamına gelmez elbetteki. Onun da kendini güvence altına alacak maddeleri vardır ki, bir gün kendisinide ortadan kaldırmak isteyenlere dur demesi için.
Benim tanımımca demokrasi, "Kimse kimseye baskı yapmadan, din,ırk,dil farklılığı gözetmeksisin herkese eşit yaklaşan bir yaşama modeli" İşte bu yaşam modelinide korumak için yasaklara ihtiyacı olduğunuda bilmeliyiz...
Dönüp dolanıp yine aynı benzer konuların içinde buluyoruz kendimizi ve yine aynı noktalara geliyoruz.[/quote]

demokrasi demek eşitlik demektir.başkasının özgürlüğünü çignemeden özgür olmak demektir.türban takmak başını örtmek yada mini etek giymek kişinin özgür olarak giyiniş tarzını sececegi çeşitli seceneklerdir.türban takmak yada mini giymek bi başkasının özgürlüğüne engel teşkil etmez.dolayısıyla baş örtüsünü yasaklamak onu takanların özgürlüğünü kısıtlamaktır.ben özgür bir ülke istiyorum.egosunu tatmin etmek isteyen insanların koydugu yasakları zevkle cignerim zevkle cignetirim!!!!
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.2009, 12:04   #53
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Ben demiştim dimi bu konular hakkında tartışmayalım internet üzerinden diye... Hem her istenilen istenildiği gibi anlatılamıyor, hem de yanlış anlama olabiliyor bir de üstüne kırıcı konusulabiliyor, klavye başında daha kolay oluyor heralde istediğini söylemek

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.2009, 12:07   #54
Kardelencicegi
Navigator

Tecrübe Puanı: 5518 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

arifcoskun Nickli Üyeden Alıntı
Peki bu yasak Kutuplaşma yaratmaz mı Örnek Kürtçe yasaklandığı için PKK nin doğmasına neden olduğumuz gibi veya bu yasaklar gelince Türkiye daha da mı Demokratik olur....

Degerli hemsehrim.

Biz Yasadigimiz ülkede bazi haksizliklara ugruyoruz.
Yalnizica TÜRKIYE´degil yasaklar en demokratik denilen ülkelerde de var.
Örnegin Anadil egitimi kaldirildi.

BIZIM BURADA YASAYAN COCUKLARIMIZ TERÖRISTMI OLMALI.

Yillarca danimakadayiz bizde mi toprak istiyoruz deyip yasadigimzi ülkeye ihanet etmeliyiz.????
Yakip yikmaliyiz bunlar cözüm degil.
Böyle yapanlarda hakli degil.

CENNET ÜLKEMIZIN DEGERINI BILIN VE HEP BERABER BILELIM........

Bunlar mazeret degil.........

hep birlik olursak her güclüge karsi geliriz. herseyi asariz.....

Gercek anlamda hic bir ülkede yok demokrasi benim kanimca.
Hem fikir olabilir, olmayadabilirsiniz.

Medeniyetin besigi denilen avrupada olan seyleri hep birlikte izledik....
Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.2009, 12:09   #55
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben demiştim dimi bu konular hakkında tartışmayalım internet üzerinden diye... Hem her istenilen istenildiği gibi anlatılamıyor, hem de yanlış anlama olabiliyor bir de üstüne kırıcı konusulabiliyor, klavye başında daha kolay oluyor heralde istediğini söylemek

aksine insanlar klavye başında düşüncelerini söylerken daha özgür oluyor.kimse laiklik bu degil derken agzı kapanmıyor istedigi gibi yazıyor.başörtüsünün yasaklandıgı ilk yıllarda üniversitelerde çıkan çatışmaları unutmayın!!!o çatışmalarda yoktum ama olmak isterdim.artık her çatışmada varım,başörtüsü esaretini kaldırmak için her mücadeleye girerim.Kırılan var evet başörtüsü magdurları çok kırıldı,dini hükümleri yerine getirmek isterken laikligi çiğnemekle suclandılar.dışlandılar meclisten kovuldular okuldan atıldılar!!!ama internetten atamazlar buna emin olun.internet ezilmiş insanların çıglıgını yükseltmek için başörtüsü yasagı olmadan konuşabilinecek en güzel ortam.
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.2009, 12:10   #56
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Kardelencicegi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arifcoskun Nickli Üyeden Alıntı

Degerli hemsehrim.

Biz Yasadigimiz ülkede bazi haksizliklara ugruyoruz.
Yalnizica TÜRKIYE´degil yasaklar em demokratik ülkelerde de var.
Örnegin Anadil egitimi kaldirildi.

BIZIM BURADA YASAYAN COCUKLARIMIZ TERÖRISTMI OLMALI.

Yillarca danimakadayiz bizde mi toprak istiyoruz deyip yasadigimzi ülkeye ihanet etmeliyiz.????
Yakip yikmaliyiz bunla cözüm degil.
Böyle yapanlarda hakli degil.
CENNET ÜLKEMIZIN DEGERINI BILIN VE HEP BERABER BILELIM........

Bunlar mazeret degil.........

hep birlik olursak her güclüge karsi geliriz. herseyi asariz.....

Gercek anlamda hic bir ülkede yok demokrasi bu benim kanim.
Hem fikir olabilir, olmayadabilirsiniz

Medeniyetin besigi denilen avrupada olan seyleri hep birlikte izledik....

Kardelençiçeği kardeşim öncelikle bir yalnışı düzelteyim alıntı olarak alıp yanıtladığınız yazı bana ait değil seva kerdeşimize ait.
Bende o yazısına istinaden cevap yazmıştım zaten.

Konu Arif Coşkun tarafından (23.04.2009 Saat 12:14 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 23.04.2009, 12:15   #57
Kardelencicegi
Navigator

arif coskun nickli üyeden alinti.
Bakıyorum herkes ne kadar demokrat ne kadar demokrasi aşığıymış.
Bu ülkenin ne kürt sorunu, nede başörtüsü sorunu nede ergenekon diye bir sorunu vardır? Bunlar gündem saptırmak başarısızlıklarını örtmek için kullanılan birer gerekçelerdir.

Fikirler yazilmadan, söylenmeden anlasilmazki degerli hemserim.
Kürt sorunu yoksa ölen 36 bin kisi niye öldürüldü.?
Basörtü sorunu yoksa niye basörtülü kizlarimiz üniversiteye giremiyorlar.?

Issizlik sorunu da hep vardi. yeni olan birsey varmi?

Özenti, ve lüks düskünlügümüzden basimiza gelmeyen kalmiyor.

Hayatta iyimser olmak cok iyidir ama.
Pembe gözlükleri cikaralim artik...

Alt 23.04.2009, 12:15   #58
barikat58
Usta Yiğido

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bakıyorum herkes ne kadar demokrat ne kadar demokrasi aşığıymış

Ülkemizde eşitlik demokratlık demokrasiden yana olmak sadece "türban" endekslimi arkadaşlar ?
Bu kadar yoksulluk, bu kadar yolsuzluk bu kadar açlık bu kadar hırsızlık yapılırrken ve bunları kanunlarla kendilerini zırhlı yaparlarken korurken neden çiğneyesiniz gelmiyor arkadaşlar ?
Benden olmayanı ezerim diyen hedef seçen yeri geldiğinde demokrasi kayığına binen yeri geldiğinde dikta havasına girenleri neden çiğnemiyorsunuz arkadaşlar ?
Bu ülkenin ne kürt sorunu, nede başörtüsü sorunu nede ergenekon diye bir sorunu vardır? Bunlar gündem saptırmak başarısızlıklarını örtmek için kullanılan birer gerekçelerdir.
Asıl meselemiz işsizlik, kriz, açlık, yoksulluk fakirlik, görüyoruz toplum cinnet geçiriyor. Yaktığınız, harcadığınız, kullandığınız faturları iyi inceleyin yüzde kaç vergi ödüyorsunuz?
Hergün 3-5 kişi intihar ediyor bu gidişat nedir, nereye gidiyoruz, neler oluyor ? Asıl bunları irdeleyip neler yapılabilir ? Kafamızı, beyimizi bunlar için yorsak, enerjimizi bunlar için harcasak daha iyi olmaz mı ?
Enerjimizi benligimizi yitirmemek adına harcamak en hayırlısıdır.aç kalıyım ama gururum onurum tok olsun.başörtüsü gündem saptırmak için kullanılacak bir aygıt degil.gün gibi ortada gayet net bir özgürlük kısıtlamasıdır.ülkede kürt sorunu başörtüsü sorunu yok demek kürtlerin yaptıgı hareketleri ve başörtüsü magdurlarını görmezden gelmektir.benden olmayanı ezerime gelince,benden olmayanı ezerim degil beni ezmeye çalışanı ezerim!!!benden olmayanı ezerim de var ama o başörtülülere uygulanan bi sistem.başı açık oldugu için kimse ezilmiyor ama kapalı oldugu için ezilenler yazmaya kalksak kitap olur roman olurda okumaya ömür yetmez.
Alt 23.04.2009, 12:20   #59
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
Kardelencicegi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arif coskun nickli üyeden alinti.
Bakıyorum herkes ne kadar demokrat ne kadar demokrasi aşığıymış.

Fikirler yazilmadan, söylenmeden anlasilmazki degerli hemserim.

Bende aksini demedim zaten, bunu sadece bir noktada yapmayalım hayatın her alanında her haksızlıkta tepkimizi aynı ölçüde koyalım anlamındaydı. Siz beni hep yalnış anlıyorsunuz veya ben anlatamıyorum sanırım
Alt 23.04.2009, 12:24   #60
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 855 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Nedense konu eşitlikten ve başörtüsünden açılınca yoksulluk ve yolsuzluk ortaya atılarak bazı şeyler örtülüyor. Şunu iyi anlamak lazım bir Ülkede eşitlik yoksa, insan hakları yoksa zaten yoksullukta, yolsuzlukta, krizde vs şeylerde olur. İnsana insan değeri vermeyen insanlar oldukça, ne yoksulluk, ne yolsuzluk nede diğerleri çözülür.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)