|
|
#51 | |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5518
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Yabanci ülkede bizde acisini cekiyoruz bazi seylerin. Mesala basi kapali biri bir ise girecegi zaman basinin acilmasini istiyorlar.Basi kapali olarak calismak isteyipte, israr edenlere ise su cevabi veriyorlar. "SIZIN ÜLKEDE DE SERBEST DEGIL BASÖRTÜSÜ." Allahin emrinden üstün ne olabilir ki. Yasaklarla müslümanlik, ve özgürlük olmuyor kimse kusura bakmasin. Bosuna kendimizi kandirmayalim. Hakli olabilirsiniz. Anneannem, ve Anneme in basini kapattigina birsey diyen olmamistir, Dedemin, babamin camiye gittigine de. Üniversiteye BASI girmek Yasak! neden? CÜNKÜ HOSGÖRÜMÜZ YOK, Daha da önemlisi birbirimize, farkli görüslere tahammülümüz yok. Basini kapatan bayanlar gerici, muhafazakar, yobaz oluyor. Bas örtüsü saci kapatiyor beyinleri ve kulaklari degil. Irtica diye nitelendirilip kuran kurslari kapatiliyor ülkemizde. Yazik degilmi cocuklarimiza ölen Annesi ve babasi bir yakini icin bir fatiha okuyamayacaklar mi.??? Dinimiz bir ot gibi yasa demiyor. Dinimiz senin dünyaya gelemende bir gaye var diyor. ......... ben bunlari anlamiyor ve onaylamiyorum.....!! Saygilarimla.. |
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2255
![]() |
Alıntı:
Her yasak kutuplaşma yapacak diye her yasağın önünü açmakmı gerek? ![]() seva hanım sizin mantığınıza göre her yasağın önü açılmalı yasak hiç birşey olmamalı, o zaman anayasa, kanun, kural, kaide diye bir şeye hiç gerek yok. Sizin düşüncenize göre PKK doğacak veya başka birileri çıkacak diye, herşeye izin verilsin isteyen istediği şeyi yapsın, ancak o zaman demokratik olur diyorsunuz yanlış anlamdıysam. ![]() Demokrasi demek herşeyin sınırsız yapılır demek anlamına gelmez elbetteki. Onun da kendini güvence altına alacak maddeleri vardır ki, bir gün kendisinide ortadan kaldırmak isteyenlere dur demesi için. Benim tanımımca demokrasi, "Kimse kimseye baskı yapmadan, din,ırk,dil farklılığı gözetmeksisin herkese eşit yaklaşan bir yaşama modeli" İşte bu yaşam modelinide korumak için yasaklara ihtiyacı olduğunuda bilmeliyiz... Dönüp dolanıp yine aynı benzer konuların içinde buluyoruz kendimizi ve yine aynı noktalara geliyoruz.[/quote] demokrasi demek eşitlik demektir.başkasının özgürlüğünü çignemeden özgür olmak demektir.türban takmak başını örtmek yada mini etek giymek kişinin özgür olarak giyiniş tarzını sececegi çeşitli seceneklerdir.türban takmak yada mini giymek bi başkasının özgürlüğüne engel teşkil etmez.dolayısıyla baş örtüsünü yasaklamak onu takanların özgürlüğünü kısıtlamaktır.ben özgür bir ülke istiyorum.egosunu tatmin etmek isteyen insanların koydugu yasakları zevkle cignerim zevkle cignetirim!!!! |
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1241
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben demiştim dimi bu konular hakkında tartışmayalım internet üzerinden diye
... Hem her istenilen istenildiği gibi anlatılamıyor, hem de yanlış anlama olabiliyor bir de üstüne kırıcı konusulabiliyor, klavye başında daha kolay oluyor heralde istediğini söylemek![]()
|
|
|
|
#54 |
|
Navigator
arifcoskun Nickli Üyeden Alıntı
Peki bu yasak Kutuplaşma yaratmaz mı Örnek Kürtçe yasaklandığı için PKK nin doğmasına neden olduğumuz gibi veya bu yasaklar gelince Türkiye daha da mı Demokratik olur.... Degerli hemsehrim. Biz Yasadigimiz ülkede bazi haksizliklara ugruyoruz. Yalnizica TÜRKIYE´degil yasaklar en demokratik denilen ülkelerde de var. Örnegin Anadil egitimi kaldirildi. BIZIM BURADA YASAYAN COCUKLARIMIZ TERÖRISTMI OLMALI. Yillarca danimakadayiz bizde mi toprak istiyoruz deyip yasadigimzi ülkeye ihanet etmeliyiz.???? Yakip yikmaliyiz bunlar cözüm degil. Böyle yapanlarda hakli degil. CENNET ÜLKEMIZIN DEGERINI BILIN VE HEP BERABER BILELIM........ Bunlar mazeret degil......... hep birlik olursak her güclüge karsi geliriz. herseyi asariz..... Gercek anlamda hic bir ülkede yok demokrasi benim kanimca. Hem fikir olabilir, olmayadabilirsiniz. Medeniyetin besigi denilen avrupada olan seyleri hep birlikte izledik.... |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
aksine insanlar klavye başında düşüncelerini söylerken daha özgür oluyor.kimse laiklik bu degil derken agzı kapanmıyor istedigi gibi yazıyor.başörtüsünün yasaklandıgı ilk yıllarda üniversitelerde çıkan çatışmaları unutmayın!!!o çatışmalarda yoktum ama olmak isterdim.artık her çatışmada varım,başörtüsü esaretini kaldırmak için her mücadeleye girerim.Kırılan var evet başörtüsü magdurları çok kırıldı,dini hükümleri yerine getirmek isterken laikligi çiğnemekle suclandılar.dışlandılar meclisten kovuldular okuldan atıldılar!!!ama internetten atamazlar buna emin olun.internet ezilmiş insanların çıglıgını yükseltmek için başörtüsü yasagı olmadan konuşabilinecek en güzel ortam. |
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Kardelençiçeği kardeşim öncelikle bir yalnışı düzelteyim alıntı olarak alıp yanıtladığınız yazı bana ait değil seva kerdeşimize ait. Bende o yazısına istinaden cevap yazmıştım zaten.
"Dilin düşüncenden önce haraket etmesin" Konu Arif Coşkun tarafından (23.04.2009 Saat 12:14 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Navigator
arif coskun nickli üyeden alinti.
Bakıyorum herkes ne kadar demokrat ne kadar demokrasi aşığıymış. Bu ülkenin ne kürt sorunu, nede başörtüsü sorunu nede ergenekon diye bir sorunu vardır? Bunlar gündem saptırmak başarısızlıklarını örtmek için kullanılan birer gerekçelerdir. Fikirler yazilmadan, söylenmeden anlasilmazki degerli hemserim. Kürt sorunu yoksa ölen 36 bin kisi niye öldürüldü.? Basörtü sorunu yoksa niye basörtülü kizlarimiz üniversiteye giremiyorlar.? Issizlik sorunu da hep vardi. yeni olan birsey varmi? Özenti, ve lüks düskünlügümüzden basimiza gelmeyen kalmiyor. Hayatta iyimser olmak cok iyidir ama. Pembe gözlükleri cikaralim artik... |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#60 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ErdalGüler Şuan
Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Tournaments Won: 5 Üyelik Tarihi: 27.08.2005
Tecrübe Puanı: 855
![]() |
Nedense konu eşitlikten ve başörtüsünden açılınca yoksulluk ve yolsuzluk ortaya atılarak bazı şeyler örtülüyor. Şunu iyi anlamak lazım bir Ülkede eşitlik yoksa, insan hakları yoksa zaten yoksullukta, yolsuzlukta, krizde vs şeylerde olur. İnsana insan değeri vermeyen insanlar oldukça, ne yoksulluk, ne yolsuzluk nede diğerleri çözülür.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|