Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?
Evet,kesinlikle girmeli 260 81,25%
Hayır,kesinlikle girmemeli 54 16,88%
Kararsızım 6 1,88%
Katılımcı sayısı: 320. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 06.01.2008, 15:52   #61
RaZZcE
Usta Yiğido

RaZZcE - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RaZZcE Şuan RaZZcE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2011 13:17
Yeti Long Ass Shot 2 Champion!
Tecrübe Puanı: 795 RaZZcE COK SEVILEN BIR KISIRaZZcE COK SEVILEN BIR KISIRaZZcE COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Bence Kesinlikle Girilmeli...

Ama sunu anlamiyorum..
almanyadaki cogu okullarda basörtüsü takmak aslinda yasak degil
ama kendi Ülkemiz TÜRKIYEDE yasak.. anlamiyorum :S
Benim Okulda Ögretmenlerim Basörtüsüne karsilar ama takanlar var okulda!
Gecen ögretmenimiz: türkiyede yasak burda serbest anlamiyorum neden diye sordu bana. Cevap veremedim o konuda haklilar iste.. yani kendi dini ülkemizde yasakta almanyada serbest. Insan ister istemez utaniyor..! Bence KESINLIKLE GIRILMELI !!
Insaallah KuraLi Degistirirlerde Türban Takmak Serbest olur!
Alt 06.01.2008, 16:02   #62
fatihada58
Yeni Yiğido

fatihada58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fatihada58 Şuan fatihada58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.07.2014 22:11

Tecrübe Puanı: 745 fatihada58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Anket sonucu hemen hemen siyasi yaklaşımlara yakın bir sonuç vermiş yani %70-75 sağ ve geri kalanı sol.Bir arkadaşımız yazmış türbanlı doktorlar erkek hasta bakmıyor diye ben bir doktorum ve çevremde kapalı doktorlarda var ve emin ol senin açık doktorlarından daha çok ilgileniyorlar hastalarıyla çünkü onlar bu işi para için değil insanlık için ve peygamber mesleği olduğu için yapıyorlar(bknz hz. LOKMAN, hz. İSA). Sonra siyasi simge ne ya? nerenizden uydurdunuz bu terimi anlamadım evet başı kapatmanın çeşitli yolları ve tarzları vardır kimi önden bağlar kimi arkadanda bunun siyasetle ne ilgisi var? mesela annem ev işi yaparken arkadan bağlar ki sorduğumda nedenini daha kolay ve rahat temizlik yapmak için der,dışarı çıkarkende türban takar yani sizde moda oluyoda kapalıda moda olmaz mı? türbanda başını kapatan analarımızın bacılarımızın dışarı çıkarken taktığı örtüdür.(dışarıya evde giydiğin pijamayla çıkmazsın dimi?). Sonra yok efendim sakalla mı girecek erkeklerde walla ben top sakal bırakıyorum ve giriyorum neden diğerleri girmesin? yok sonradan burka çarşaf vs. yapmayın ya nerde yaşıyorsunuz bana önce bi onu söyleyin yerinizde durupta ütopya üretmeyin,felaket senaryosu yazmayın.(zamanındada örtü vardı bize anlatılan gibi değil tabikide birileri dini kötülemek için örtüye tukaka demek için uydurmuş bişiler bknz1919-1950).zamanındada şimdiki gibiydi korkmanıza gerek yok kapalı aynı kapalıydı çarşaf burka yoktu olsa bile yoğun değildi.(bknz Karacoğlan şiirleri ve koşmaları). nokta herkes istediği gibi girmeli şimdi biri çıksa açık giremezsiniz dese yine yanınızda biz oluruz çünkü biz her zaman ezilenin yanında olmuşuzdur.
fatihada58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.01.2008, 19:55   #63
UTKUM_58
Yiğido

UTKUM_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

UTKUM_58 Şuan UTKUM_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.03.2008 09:38
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 717 UTKUM_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
dede58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Durmak Yok Kullanılmaya Devam edin.

Özgürlük adına yasak kaldırılsın.Konulmasındaki nedeni unuttularsa ne diyeyim.1996 ya kadar sorun olmuyorken o dönemlerde de dini simgeliyor diye sahiplendiğiniz Necmettin Erbakan durduk yere başladı Başörtülü diye.Bir siyasi rant sağlamak istedi darbeyi yedi.Okullarda yasak oldu.Bunu ondan bulmayıp onu yargılamadınız.Cumhuriyete saldırdınız.Harbiden ya Durmak Yok size ha Kullanılmaya devam.Geçmişini unutmuş sivaslıları görmek üzücü.Hele o madımakta yaptığınız katliam oda müslümanlıktı değilmi?
Camiilerde dolaştırdığınız buyruğa ne demeli.Allah buyurduki diye başlamışsınız halkı galyana getirmişsiniz.Siz kimsiniz ki Tövbe Tövbe ya Allah sizi buyuracakta onları öldürün diye.Lanet olsun ya.Cehalete gömülmüş halkıma bakmak üzüyor beni.Mustafa Kemal Atatürk bu milletin nasıl yönetileceğini belirtmiş.Ne aşırı Sosyalizm ne de Aşırı İslam.Türk milleti kalıba konulamazken bugün kalıba koymaya çalışan liderlerinize ne demeli.Bunlar sizi rahatsız etmez nede olsa.Neymiş efendim adamlar yapıyor.Kime yapıyor.-Sanamı yapıyor
Bana mı yapıyor?

20 yıl sonra bu topraklara sahiplenecek emperyalist devletlere yapıyor.Çanakkale savaşında da öyle yapmamışlarmıydı.İzmire girip balo yapacaklardı.Ama bu sefer savaş yok sizin oylarınızla getirdiğiniz liderinizi satın alıp Toprakları ele geçirdi.Bu kadar basit arkadaş.Hanginiz hapishaneden çıkıpta bu kadar il dolaşacak paraya sahipsiniz ve parti açabilirsiniz.Türbanla gündem oylasınlar sizde oyalanın.
bana bak haddini asma haddini bildirirler terbiyesiz herif iste senin gibi pislik zihniyetli insanlar dimi hakli diskindiren mide bulandiran asalaktanbaskasi degilsin,nerden biliyorsun madimakta yaptiginizda muslumanlik olup olmadigini
hem nasil maal ediyorsun tum muslumanlara sivas olayini AYIPTIR adilik yapmaa;ADAM OLSAN HERKESE SAYGI DUYARSIN.VARMI LIDER TAYIP ERDOGAN DEMEKKI ADAM HAK EDIYORRRRRR S E R E F S I Z LIKYAPMIYORR su yaziyi yazdinya SEN VE SENIN GIBILERINDEN TISKINIYORUM ARKADAN VURAN ADILER SIZI,HALENNNNNNNNNNNN MADIMAKIN b ... UNU yiyorsunnn SEHIT VERIYORRRRUZZZZZZZZZZ HERGUN ONU SOYLEMIYORSUN AYIPTIR YAA AYIPPPP
UTKUM_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.01.2008, 20:53   #64
ilyas özer
Yeni Yiğido

ilyas özer - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ilyas özer Şuan ilyas özer isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.01.2011 15:37

Tecrübe Puanı: 0 ilyas özer FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

egerki ozgur bi ulkede yasiyorsak kesinlikle girilmeli,
ilyas özer isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.01.2008, 22:40   #65
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Bunun tartşılması bile saçma Hristiyan toplumların birçoğunda bile tartışılmazken %99'unun mülüman olduğu iddia edilen Türkiye'de tartışılıyor.... Tabiiki serbest olmalı...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.01.2008, 23:41   #66
sivaslifani
Yiğido

sivaslifani - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslifani Şuan sivaslifani isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.10.2008 13:34

Tecrübe Puanı: 665 sivaslifani FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Yuh diyorum başka birşey demiyorum.Hangi kitapta yazıyor o
Hani Mekke'de Muhammed-ül Emin olarak bilinen mübarek biri vardı, hani 40 yaşında Peygamber olmuştu, işte o Peygamber'e yani Peygamberimiz hz. Muhammed(SAV)'e 610 yılında 'oku' emriyle nazil olan kutlu bir kitap vardı. İşte o kitapta Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de tesettürün farz olduğu yazıyor! Şöyle ki;

"Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına de ki: Üzerlerine feracelerini sıkı sıkı örtsünler. Bu onların tanınmamaları ve eza edilmemelerine en yakın -en muvafık bir sebepdir. Ve Allah çok mağfiret edendir, çok merhametli olandır." (Ahzap Süresi/ 59)

"Ey Muhammed! Mümin kadinlara söyle, gözlerini haramdan sakinsinlar, irzlarini ve namuslarini korusunlar, görünmesi zarurî olanlar hariç zinetlerini göstermesinler. Bas örtülerini yanlarina sarkitsinlar. Ziynetlerini kendi kocalarindan veya babalarindan veya kocalarinin babalarindan veya kendi ogullarindan veya kocalarinin ogullarindan veya kendi kardeslerinden veya kardeslerinin ogullarindan veya kiz kardeslerinin ogullarindan veya kadinlarindan veya sahip olduklari cariyelerden veya cinsi iktidari olmayan hizmetçilerden veya kadinlarin mahrem yerlerini henüz anlayacak çagda olmayan çocuklardan baskasina göstermesinler. Gizledikleri süslerini baskalarina bildirmek için ayaklarini da vurmasinlar. Ey müminler! Hepiniz Allaha tevbe edin ki, kurtulusa eresiniz" (Nûr Süresi/ 31).

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
sivaslifani isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 00:06   #67
sivaslifani
Yiğido

sivaslifani - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslifani Şuan sivaslifani isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.10.2008 13:34

Tecrübe Puanı: 665 sivaslifani FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Ha bu arada size bir sorum olacak.

Türban-Başörtüsü-Karaçarşaf

Hangisi Farz oluyor

Ha bide şu tayyip Erdoğanın üstü arabistan altı paris olan giydirme sistemide vardı.

Devam edelimmi
Bütün türbanların siyasi araç olduklarımı çıkacak yoksa.Dini diye kandırsınlar sadece sizi değilmi.Sizde zaten inançları için adam öldürecek yapıdasınız.

Kureyşli müşriklerin isteği üzerine Ay'ı ikiye bölen Hz. Muhammed (sav)'e inkarcılar yine de iman etmemişlerdir. Kur'anı KErim'de bu gerçek şöyle haber verilmiştir:

“Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: "(Bu,) Süregelen bir büyüdür" derler. Yalanladılar ve kendi heva (istek ve tutku)larına uydular; oysa her iş 'sonunda kendi amacına varıp karar kılacaktır.” (Kamer Suresi, 2–3)

Diyeceğim o ki mucizeyi gözleriyle gördüler, yine de inkar ettiler.
Biz burda ne desek boş. İnsan görmek isterse görür! Duymak isterse duyar! Maksadınız tartışma oluşturmak. Oysa biz böylesi tartışmalardan kaçanlardanız.

"Görmüyor musunuz ki Allah göklerde ve yerde bulunan şeyleri size boyuneğdirdi. Üzerinizdeki nimetlerini açık ve gizli olarak tamamlayıp bol bol verdi. Yinede insanlardan, hiç bir bilgisi, yol göstericisi ve aydınlatıcı bir kitabı olmadan Allah hakkında tartışıp duranlar vardır." (lokman süresi/31)

Allah hidayet nasip etsin..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Konu sivaslifani tarafından (07.01.2008 Saat 00:14 ) değiştirilmiştir..
sivaslifani isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 10:09   #68
recosan58
Tecrübeli Yiğido

recosan58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

recosan58 Şuan recosan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2011 19:13

Tecrübe Puanı: 687 recosan58 FAZLA SÖZE GEREK YOKrecosan58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Ha bu arada size bir sorum olacak.

Türban-Başörtüsü-Karaçarşaf

Hangisi Farz oluyor

Ha bide şu tayyip Erdoğanın üstü arabistan altı paris olan giydirme sistemide vardı.

Devam edelimmi
Bütün türbanların siyasi araç olduklarımı çıkacak yoksa.Dini diye kandırsınlar sadece sizi değilmi.Sizde zaten inançları için adam öldürecek yapıdasınız.
Bende senin gibi düşünen terörüstlere yataklık yapan insanlar tanıyorum
o zaman senin gibi düşünenlerin hepsine teröristmi dememiz gerekiyor
Senin KURANI KERİM le pek alakan olmadığı için farzı sünneti bilmessin
konuyu çarpıtmadan adam gibi yazacaksan yaz insanların inançlarına
saygısızlık yapmaki sende saygı göresin.
Doğru biz ALLAH için ve vatan için ölürüzde öldürürüzde.
recosan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 10:20   #69
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 696 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
TÜRBANI SAVUNAN TÜM ERKELER DE İNANCI GEREĞİ SAKALI BIRAKMALIMI YOKSA SAKALSIZMI DOLAŞMALI,
abircan sen sivasın neresindensin? ve bu sorularla maçladığın nedir
öğrenmemde bir sakınca yoksa şayet?
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 10:29   #70
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 696 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Durmak Yok Kullanılmaya Devam edin.

Özgürlük adına yasak kaldırılsın.Konulmasındaki nedeni unuttularsa ne diyeyim.1996 ya kadar sorun olmuyorken o dönemlerde de dini simgeliyor diye sahiplendiğiniz Necmettin Erbakan durduk yere başladı Başörtülü diye.Bir siyasi rant sağlamak istedi darbeyi yedi.Okullarda yasak oldu.Bunu ondan bulmayıp onu yargılamadınız.Cumhuriyete saldırdınız.Harbiden ya Durmak Yok size ha Kullanılmaya devam.Geçmişini unutmuş sivaslıları görmek üzücü.Hele o madımakta yaptığınız katliam oda müslümanlıktı değilmi?
Camiilerde dolaştırdığınız buyruğa ne demeli.Allah buyurduki diye başlamışsınız halkı galyana getirmişsiniz.Siz kimsiniz ki Tövbe Tövbe ya Allah sizi buyuracakta onları öldürün diye.Lanet olsun ya.Cehalete gömülmüş halkıma bakmak üzüyor beni.Mustafa Kemal Atatürk bu milletin nasıl yönetileceğini belirtmiş.Ne aşırı Sosyalizm ne de Aşırı İslam.Türk milleti kalıba konulamazken bugün kalıba koymaya çalışan liderlerinize ne demeli.Bunlar sizi rahatsız etmez nede olsa.Neymiş efendim adamlar yapıyor.Kime yapıyor.-Sanamı yapıyor
Bana mı yapıyor?

20 yıl sonra bu topraklara sahiplenecek emperyalist devletlere yapıyor.Çanakkale savaşında da öyle yapmamışlarmıydı.İzmire girip balo yapacaklardı.Ama bu sefer savaş yok sizin oylarınızla getirdiğiniz liderinizi satın alıp Toprakları ele geçirdi.Bu kadar basit arkadaş.Hanginiz hapishaneden çıkıpta bu kadar il dolaşacak paraya sahipsiniz ve parti açabilirsiniz.Türbanla gündem oylasınlar sizde oyalanın.
valla size şaştım doğrusu bu kadar ii analiz yapma yeteneği varken madımaktaki olayın perde arkasının asıl nedenini göremiyosunuz.
nasıl yönlendirilirseniz öle bakıyosunuz.
halbuki söylemlerinizle sanki farklı biri imajı vermenize rağmen!!!
hayret
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)