Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Fark Var! - Sayfa 7 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.06.2009, 23:59   #61
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 939 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Fark Var!

Alıntı:
yerliturkuaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İran, İslam devrminin ( ! ) baştacı olan şeriat kanunlarına göre yönetilmeye çalışılan ( ! ) bir ülke. Bu gün seçim oldu bu ülkede. Halk ülke tarihindeki en yüksek katılımlı seçimini gerçekleştirdi. Neden acaba? Çok basit cevabı. Halk özellikle de gençlerin laiklik batı yanlısı tutum içersindeki bir adaydan dolayı. Halk artık özellikle de kadınlara yönelik baskıcı tutumdan dolayı rahatsız. Artık onlarda LAİK Türkiya Cum. olduğu gibi yaşamak istiyorlar. İnşallah bu istekleride yakın zamanda gerçekleşir....

Peki ya biz laik demokratik kadınların müslüman ülkeler arasında en rahat biçimde en özgürce yaşayabildikleri ülke olan biz ne yapmaya nasıl bir ülke olmaya çalışıyoruz. Sorunun cevabı çok basit: İran gibi kadınların özgür olmadıkları insan haklarının olmadığı şeriat kanunlarının uygulandığı laikliğin olmadığı bir üle olmaya çalışıyoruz....

Aradaki farkı açıkca görebiliyoruz. Hakikaten FARK VAR!.....
Laiklik istiyorlar ve onun için Ahmedinejat %67 aldı dimi
Sence bu ülkede kadınlar istedikleri gibi mi yaşıyorlar özelliklede Türbanlı genç kardeşlerimiz.Kendimizi kandırmayalım...
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.06.2009, 00:03   #62
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1029 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ozaman bundanda şu anlaşılıyor ticaret liseleri tüccar yetiştirecek,meslek lisesi tamirci yetiştirecek adına bakarak konusulunca öyle oluyor biliyonmu ama hiç alakası yok düz lisede ticarette yadfa meslekte ne ders varsa eksiksiz aynısını imam hatip liseli ögrencilerde görüyor!!!hemde oraya atanan ögretmenlerde her okul mezunu ögretmenler imam hatipleri dışlamanın amacı ne anlamadım!o okullar halkın parasıyla cömert insanların zekatıyla yapılmış ve varlıgını günümüze kadar korumuştur!ögrencilerde yine aynı diger liseler gibi halkın cocugu!şimdi imam hatipler birbir kapanıyor ve oralar düz lise yada ticaret oluyor genelde!peki şimdi rahmetli olan orayı yaptıran hayırsever buna razı mı acaba!halk yaptırsın bir süre sonra devlet el koysun okulu başka bir okul yapsın!bu kırk haramilerin yaptıgı işten hiç bir farkı yok!o okulun ögrencileride insan!şimdiye kadar her bölüme gidebiliyorlardıda doksan yedi yılındamı anladı bazı zihniyetin yöneticileri aslında onlar oraya imam hatip olmak için gidiyorlar ilginç
Ali kardeşim başım ağrıyor yazdıklarının tamamını okuyamadım kusura bakma , sadece bir şey sormak istiyorum ticaret liseleriyle imam hatip liselerinin ortalama puanının fen lisesi mezunlarıyla aynı olması adil olurmu ? Liselerimiz branşlara göre , imam hatip okuyorsan o senin özel keyfin , burda imam hatipi diğer liselerden ayrı tutarak, bölücülüğe zaten siz sebebiyet veriyorsunuz. Liseler branşlara göre ayrılır benim gözümdede imam hatip imam , din görevlisi yetiştirme okulu.
Alt 15.06.2009, 00:40   #63
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2257 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ali kardeşim başım ağrıyor yazdıklarının tamamını okuyamadım kusura bakma , sadece bir şey sormak istiyorum ticaret liseleriyle imam hatip liselerinin ortalama puanının fen lisesi mezunlarıyla aynı olması adil olurmu ? Liselerimiz branşlara göre , imam hatip okuyorsan o senin özel keyfin , burda imam hatipi diğer liselerden ayrı tutarak, bölücülüğe zaten siz sebebiyet veriyorsunuz. Liseler branşlara göre ayrılır benim gözümdede imam hatip imam , din görevlisi yetiştirme okulu.
yalçın ozaman bir göz doktoruna git dünyaya degişik bir pencereden bakarsın bu sayede
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.06.2009, 00:42   #64
qio
Usta Yiğido

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yalçın ozaman bir göz doktoruna git dünyaya degişik bir pencereden bakarsın bu sayede
Kardeşim biz İnsanlar böyle düşünüyoruz bakış açımız böyle , ben burda görüyorum , dünyaya farklı gözle bakıldığını.. )

Benim gibi düşünen insanlar karşısındakini bir insan olarak değerlendiriyor, ama bazı hemşerilerimin bizi sadece farklı düşündüğümüz için farklı gözle değerlendiriyor.

Konu qio tarafından (15.06.2009 Saat 00:45 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.06.2009, 06:59   #65
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1025 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
laiklik kavramı bizim öz kültürümüzden ihtiyaçlarımızdan doğan bir kavram değil.. bu yüzden de bu kavramın içini tam olarak dolduramıyoruz...
tamam Türkiye Cumhuriyeti Laik bir devlet..
diğer taraftan demokrasi kavramını ihlal etmek mi gerekir.. çoğulcu bir demokrasi asıl hedef değil mi...laiklik zedelenmesin diye insanların temel hak ve hürriyetleri sonzuza kadar engellenmeli mi...yok mudur bunun çözümü..
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet laik kalacak ya da sizin değiminizle ''Türkiye Laiktir Laik kalacak'' . peki Bu yasaklar da mı ilelebet devam edecek .. bu mudur yani...
İşte laiklikte her türlü inancın, her türlü felsefi görüşlerin rahatlıkla dile getirebilme uygulama adına demokrasi dediğimiz şey bu.
Yani din işlerinin devlet işlerine müdahale etmemesi gerekiyor. Sen şimdi diyorsunki ben devletin üniter yapısına değil devlet benim yapıma uysun. İşte bu olmuyor malesef. Devletin her farklı görüşe uyması nasıl olacak? Sade sen yaşamıyorsunji bu ülkede.
Toplumda yaşayan her farklı görüşten kim olursa olsun o devletin kanun ve nizamlarına uymak zorunda olduğunu unutmayalım, aksi davranışı suç teşkil eder. Bu dünyanın her ülkesinde böyledir. O dönemde K. Atatürk Türkiye Halkı için en uygun yönetim şeklinin Laik Türkiye Cumhuriyeti olduğunu görmüş ve arkadaşlarıyla bunu benimsemiştir.

Molla rejimelrine bir bakalım, kadın hep 2. planda toplumda mecliste yeri yok, Atatürk özellikle bayanlara büyük özgürlük getirmiş, ama gel görkü kıymet bilen yok, kendi kuyularını kendileri kazıyor, bencede onlara biraz rahatlık batıyor.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.06.2009, 07:28   #66
qio
Usta Yiğido

goramaz Nickli Üyeden Alıntı
laiklik kavramı bizim öz kültürümüzden ihtiyaçlarımızdan doğan bir kavram değil.. bu yüzden de bu kavramın içini tam olarak dolduramıyoruz...
tamam Türkiye Cumhuriyeti Laik bir devlet..
diğer taraftan demokrasi kavramını ihlal etmek mi gerekir.. çoğulcu bir demokrasi asıl hedef değil mi...laiklik zedelenmesin diye insanların temel hak ve hürriyetleri sonzuza kadar engellenmeli mi...yok mudur bunun çözümü..
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet laik kalacak ya da sizin değiminizle ''Türkiye Laiktir Laik kalacak'' . peki Bu yasaklar da mı ilelebet devam edecek .. bu mudur yani...

Ülkemizin toplumsan yapısını baz aldığında 2 coğrafyadan , çok etnikli ve değişik kültürel mozaikten oluştuğunu görmezden gelip , Dinle devleti bağdaştırıp , Kurtuluş savaşıyla kazandığımız ( hepimizin )Cumhuriyetin ana sıfatı laikliğin gerekli kanun ve kurallarını görmezden geldiğiniz sürece, sizce olmayan çözümün bundan sonrada sizin lehinize sonuçlanacağını beklemek bencillikten öte olamaz.
Alt 15.06.2009, 08:37   #67
tayfun5883
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

tayfun5883 Şuan tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.12.2013 12:39

Tecrübe Puanı: 750 tayfun5883 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni
Desene yamyamlar sizden daha medeni.

MEHMET AKİF ERSOY.

Çok şükür İmam Hatipli bir başbakanımız İmam Hatipli bir cumhurbaşkanımız var. İsteyenlere soda ısmarlayabilirim hazmı kolaylaştırır
ben açılmak medeniyetlik demiyorum daha okuduğunu anlayamıyorsun gelmişsin bana laf yetiştiriyorsun seva hala zor ediyorki iranda zorla kadınlara başını kapattırıyorlar Türkiyede ise açıyorlar dedi bende ona cevaben zaten sivasın %80 i kapalı peki onlara neden açtırmıyorlar dedim
tayfun5883 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.06.2009, 10:07   #68
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 857 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
tayfun5883 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sivas senin gibiler yüzünden gelişmiyor arkadaş daha ne olsun sivasın bayanlarının % 80 i türbanlı geri kalan %20 lik kısmıda memur ve üniversitede ögrencisi dahada zorla Türkiye milletin başını zorla açtırıyor diyorsan ben daha sana diyecek laf bulamıyorum.
Üniversitede okuyan kızlarımızın %100 'ünün başı açık ve bunların % 20'si başını zorla açmış durumda. ve bir o kadar kızımızda başını açmadığı için üniversiteye gidemiyor. Allah'ın kanunlarımı daha üstündür yoksa bir devletin mi? Bu insan hakkı değil mi?
Bu ülke senin gibiler yüzünden oldukça fazla gelişti, işte gelinen nokta ortada, kızlarımız okula gidemiyor neden mi? Allah'ın kanununu uyguladığı için, bırakın bu işleri kardeşim. Kim haklı kim haksız Allah'ın huzurunda herşey belli olacak. İşte ben o zaman gencecik kızlarımıza bu zulüm karşısında seyirci kalan ve destekleyenlere hakkımı helal etmeyeceğim. Ahirette hepsinden davacı olacağım.
Alt 15.06.2009, 11:13   #69
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
tayfun5883 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ben açılmak medeniyetlik demiyorum daha okuduğunu anlayamıyorsun gelmişsin bana laf yetiştiriyorsun seva hala zor ediyorki iranda zorla kadınlara başını kapattırıyorlar Türkiyede ise açıyorlar dedi bende ona cevaben zaten sivasın %80 i kapalı peki onlara neden açtırmıyorlar dedim
Biz burda kamusal alanlardaki yasaktan bahsediyoruz.Sokaktaki kişinin örtüsüne karışacak bir babayiğit varsa çıksın.
Alt 15.06.2009, 11:29   #70
heartache58
Usta Yiğido

heartache58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

heartache58 Şuan heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2014 13:13

Tecrübe Puanı: 845 heartache58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Atam yaşıyor olsaydı eminimki böyle bir sorun asla olmayacaktı..müslüman bir ülkede 'bir başörtülünün kamusal alanda kısıtlanması' asıl gerilemenin sebebi bu zihniyettir bence..
heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)