|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: AB'ye Evet mi? Hayır mı? | |||
Evet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
98 | 32,13% |
Hayır |
![]() ![]() ![]() ![]() |
207 | 67,87% |
Katılımcı sayısı: 305. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#81 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() FatihCan Şuan
![]() Son Aktivite: 03.07.2009 14:15
Tecrübe Puanı: 784
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
AB istemiyoruz aslına bakarsan temelde istedikleriz çok daha farklı.... Kopenak kriterleri olmasında İstanbul-Ankara kriterleri olsun.... AB karşı olan siyasetciler bu ülkeye ne kattı ki ? 28 şubatta kaç milyar dolat buhar oldu ? Bizler AB isterken körü körüne istemiyoruz.... Daha sağlam ve sağlıklı demokrasi için... Askerin kışlasında durması için... Hayat standartlarının artması için. Fikir ve düşünce özgürlüğü için... Kılık ve kıyafet özgürlüğü içinn... Eğitim özgürlüğü için... Yeni ve demokratik bir Anayasa için.. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olması için vs.. vs.. AB'ye evet !
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() haythuyt Şuan
![]() Son Aktivite: 13.08.2012 13:55
Tecrübe Puanı: 806
![]() |
![]() TABIKI HAYIR YAZIK DEILMI 70 MILYON INSANA AB AB DIYE DIYE MAHVETTILER
RESMEN INGILIZ AMERIKA BAGIMLISI YAPMAYA CALISIYOLAR BIZI OLMAZ OLSUN AB LIK BİZ TURK MILLETIYIZ AB SI EKSIK KALSIN BIZ BIZE YETERIZ COK SUKURR
![]() |
#83 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() !~+4upn| q!y4rI Şuan
![]() Son Aktivite: 22.01.2014 21:39
Tecrübe Puanı: 684
![]() |
![]() TABİİ Kİ HAYIR !!!!!!!!!!
Bence Bütün Türk Ve MüsLüman DevLetLEri Bir oLmaLı !!!
![]() |
#84 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 12:58
Tecrübe Puanı: 1067
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() HAAAAAAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
BEN İSTEMİYORUM SİZİN OLSUN
![]() |
#85 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() AB diye geçti 50 yıllık ömrüm ben kocadım ama hala AB diyenler var vah vah AB yolunda çok ömürler çürüyecek anlaşılan.
Şimdi de diyorum ki,kendi başını ye AB............................ Bizim AB köleliğiyle işimiz olmaz. AB ye Hayır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 58memo Şuan
![]() Son Aktivite: 30.01.2014 19:31
Tecrübe Puanı: 865
![]() |
![]() Evet diyorum. Sanki bir kac seyler daha kolaylasacakmis gibime geliyo.
![]() |
#87 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Yiğido
![]() ![]() engineer58 Şuan
![]() Son Aktivite: 25.07.2014 10:18
Tecrübe Puanı: 734
![]() |
![]() Türkiye, daha 1800'lü yılların başında Avrupa gerçeği ile karşılaşmış, 1789 Fransız Devrimi ile Avrupa'yı saran ve Doğu'ya doğru yayılan milliyetçilik akımları ile başedebilmek için sürekli olarak yenilik peşinde koşmak, Avrupa devletlerinden yardım veya örnek uygulamalar almak, Rusya'nın güneye doğru ilerlemesini durdurmak için İngiliz-Fransız ikilisine başvurmak zorunda kalmıştır. Bu nedenle Türkiye'nin Avrupa macerasının geçmişini 1800'lere kadar uzatmak ve köklerini oralarda aramak gerekmektedir. Siyasal tutumunu, bu yılların olaylarını değerlendirerek şekillendiren Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşumu ile birlikte, siyasal otoritesini ülkesinin ve devletinin yüzünü batıya döndürmek için kullanmış ve O'nun yolundan yürümeye çalışanlar, ülkenin karşı karşıya bulundukları bütün sorunların çözümünü batıda aramışdır.
Bu tarihi gerçeklere karşın, bu çalışma amaçları bakımından, Türkiye'nin Avrupa ile bütünleşme sürecini, bugünkü Avrupa Birliği'nin doğuşuna kaynaklık eden yıllardan başlatmak ve bu süreci bugünkü AB'nin ortaya çıkışı ile birlikte değerlendirmek gerekmektedir. Türkiye'nin Zorlukları Türkiye, AET üyeliği için başvurduğu zaman, önemli zorluklar içinde bulunuyordu. Bu zorluklar, AET üyelerini, Türkiye'ye olumlu yanıt vermekte zorlayan başlıca etkenlerdi. Özellikle teknik adamalar, bu zorluklara dikkat çekiyor, Türkiye politik ağırlığını koyduğu zaman devlet veya hükümet başkanları politik tercihlerini kullanarak Türkiye'nin Avrupa'ya doğru ilerlemesini kolaylaştırıyorlardı. Ekonomik Geri Kalmışlık Türkiye, Avrupa ile bütünleşme isteğini ortaya koyarken, Türkiye'de kişi başına milli gelir 180 dolardı. Ayni dönemde Yunanistan'ın kişi başına milli geliri 400 dolar, AET ülkelerinin ise 2800 dolardı. Türkiye, daha önce de açıkladığımız gibi, kalkınma hamlesini sürdürecek dövizi bulmakta zorlanıyordu, önemli bir dış ödemeler sorunu vardı. Dış borçları 1 milyar dolar civarındaydı ve bu borcu ödeme kabiliyetini tümüyle yitirmiş durumdaydı. Sosyal Geri Kalmışlık 1960 yılların başında Türkiye, ekonomik sorunlar kadar, önemli sosyal sorunlarla da başbaşaydı. 28 milyonluk nufusa sahip bulunan Türkiye, %3'lük nufus artış hızıyla her yıl 800 bin yeni yurttaş kazanırken, bunlara gerekli eğitim ve sağlık hizmetlerini sağlamak olanağına sahip değildi. Toplumun %65'i tarımla uğraştığı halde, tarım milli gelirin ancak %30'nu sağlamaktaydı ve kent ile köy arasında büyük bir gelir farklılığı bulunmaktaydı. Bilgi Yetersizliği Türkiye, AET üyeliği için başvurduğu zaman, kendi ihracat rakamlarını bile, Avrupa ülkelerinin yetkililerinden öğrenir durumdaydı. Nitekim müzakereler süresince üzerinde ısrarla durduğu bazı ekonomik taleplerin, aslında kendine yarar sağlamayacağı, Avrupalı diplomatlar tarafından anlatıldığı zaman, bu talepler geri çekilmiştir. Zaten, Türkiye'de planlama da, 1960 yılından sonra başlamış ve Devlet Planlama Teşkilatı da 27 Mayıs yönetimi tarafından kurulmuştu. Bu durumdaki Türk bürokrasisi, AET ile sağlıklı müzakere yürütemezken, AET'nin ne olduğu konusunda da sağlıklı bilgilere sahip değildi. AET konusu, Türkiye'de hazırlanan birinci kalkınma planına da tek bir cümle ile girebilmiştir. Türkiye bürokrasisi, bilgi yetersiliğinin yanısıra, iç çekişmeler nedeniyle de güç kaybetmişti. DP döneminde, dış ekonomik ilişkiler Dışişleri Bakanlığı tarafından yürtüldüğü halde, 27 Mayıs yönetimi, Fatin Rüştü Zorlu'nun etkinliğini kırmak amacıyla bu görevi Maliye Bakanlığı'na veren yasal bir düzenleme yapmıştı ama eski bilgi, deneyim ve kadronun Maliye Bakanlığı'na aktarılmaması, AET ile görüşmelerde zorluklarla karşılaşılıyordu Aradan yüzyıllar geçti ve değişen hiçbirşey yok tüm şartlar ve zorluklar aynen geçerli takdir sizin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Alıntı:
Yukarıya güzel alıntılar yapmışsınız ama sonucu anlayamadım...? Türkiye olarak hala yetersizmiyiz ( Bizi AB ye alacaklarmı almayacaklarmı) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Yiğido
![]() ![]() engineer58 Şuan
![]() Son Aktivite: 25.07.2014 10:18
Tecrübe Puanı: 734
![]() |
![]() Alıntı:
Bunun cevabını hepimiz biliyoruz sanıyordum onun için yazmadım ![]() Avrupa ülkeleri ile aramızdaki uçurum ortada.Halkımızın milli geliri ve yaşam standardı yükselirse Avrupa Birliği lehimize olabilir ama şuan lehimize değil...Benim yorumum budur saygılarımla ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir) | |
|
|