18.02.2009, 21:25 | #1 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5460
|
Bu Yürek Sen'in İçin ..ya Rabbi..
Bu Yürek Sen'in İçin ..ya Rabbi..
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ya İlahi, bu yürek Sen’in için Sana yanmak ister.. Öyle yanayım ki.. Ya İlahi.. Sevdan geceleri uykumu bölsün, günün aydınlığında gafleti silsin.. Her hâl’de Sen’i arayım, her hâl’imle Sen’i bulayım.. Her kapının anahtarı Sen’de Ya İlahi..Sana gelen tüm kapıları arala, sessizce süzülüp geleyim yanına.. Sana gelen yollarda beni nefs eline bırakma, Dostlarını yoldaş eyle yolculuğumda! Sen tut ki.. yüreğimin elinden, ayağıma çakıl ve taş deydiğinde, düşmeyim sendelemeyim.. Sana çıkacak yollarda, Sen tut yüreğimin ellerinden! Emanetini sağlam ulaştırmayı nasip eyle.. Doğduğum gün verdiğin o tertemiz kalbi, aynı temizlikte emanet etmeyi nasip eyle.. Kirlerden pak eyle bu kalbimi, parçalamaya meyl eden faniliklerden uzak eyle! Sen’in verdiğin gönül de, Sen’in ile geleyim Ya İlahi.. Yalan tutsaklıklara esir etme bedenimi, Üzerimde yalan ve yanlış hiç bir sevdanın izini bırakma, Gönlüme her gireni, bana Sen’i getirdiği için seveyim, Sana gelebilmek için sevileyim! Gözeten Sen’sin her halimi.. Sen koru benliğimi.. Sana emanet ettim yüreğimi.. her halimi! Dünya kuyusunda Yusuf(AS)’ın teslimiyetini ihsan eyle bu bedene, Yakup(AS)’ın, Yusuf(AS)’a hasreti gözyaşı oldu ömrüne, gözlerinden etti hasreti.. Sabır ile duâsı ile kavuşturdun hem Yusuf’una hem gören gözlerine.. Sen’in için akan gözyaşına talibim Ya İlahi.. Öyle yanayım ki.. Yüreğimi aşkına kurban eyle! Gözümün yaşı ile sabredenler gibi kavuşmak nasip eyle! Sana kavuşmanın adı ise ölüm.. ölümü sevdir bana, Soğuk deymesin şu dilime, en sıcak kelime olsun.. vuslatın adı.. Öyle yanayım ki.. Ya İlahi.. Ölümü özleyen bir beden de ben olayım! Ölümlerin en güzeline talibim, Faniliğe rağbet ettirme, Ömrüme ömür bereketi ver ki.. Ellerim boş gelmeyim o en güzel kavuşma anına.. Ömrümü tükettiğim yerlerin adını, malımı harcadığım yerlerin adını güzel eyle.. Bedenimi yıprattığım yolları hayır eyle, Hesabımı kolay, amelimi bol ve güzel eyle.. Öyle Yanayım ki.. Ya İlahi.. Sen’in için yaşayıp.. Sen’in için öleyim.. Öyle bir iman ver ki Ya İlahi.. Yalnızca Sen’in için yanayım.. Amin Amin Amin ALINTI . . .
18.02.2009, 22:19 | #2 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Cevap: Bu Yürek Sen'in İçin ..ya Rabbi..
[COLOR="Red"]Çağrı) Fatiha Kardeşim Olur musun?
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Fatiha Kardeşim Olur musun? Kardeşim!” diyorum karındaşımdan öte... "Kardeşim!” diyorum kendimi bildiğimden öte... "Kardeşim!” diyorum candan özge... Hem bir anne, evlâdının kardeşi değil midir? Sadece kan bağı değildir bizi birleştiren, bir de kardeşlik bağı vardır. Bahse konu olan kardeşlik, karındaşlıktan daha ötedir. Kardeşlik Yaratan'ın bakışıyla sevmektir. Kardeşlik, yalnızca aynı sevgiyi paylaşmak değildir; sevgiyi onurlandırmaktır. Yağmurun getirdiği rahmet gibi biri birine rahmet olmaktır. Kardeş duygular, Peygamber sünnetidir. Kardeşlik Habîb-i Ekrem'in pırıltısını almak için, göz göze salât ü selâm getirmektir. Ondört asır sonrasına uzanan bir vefâdır kardeşlik, O'ndan kalan bize... Kardeşlik "bir” yerine, "bin”ler olmaktır. "İyyâke na'büdü” derken, yürek safında milyonları kucaklamaktır, asla kaybetmemektir sevgi bağını!.. Ümmet olmak kardeşliğini yaşamaktır, her Fâtiha'da... Fâtiha'ya yazılan kutsî kardeşlikten gayrı düşünmemektir. Her gün kırk kere bunun sözünü verip "sâhibu'l-vefâ” olmaktır kardeşlik Kardeşlik karındaşımdan öte. Ana, baba, özge yârim... Ama kardeşlik candan ziyâde!.. "-Kıyamette kardeşlik candan özge! Herkes telâş içindeyken, evlât medet umunca ana-babasından, onlar bir o yana, bir bu yana kaçışırlar. O zaman sâlih bir kardeşi, kendi sevaplarını bağışlayıverir kardeşine; ben yandım, sen yanma!” diye... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] , kendi uğruna fedâ edilen canlara, cennetini gösterir. "Kardeşim” diyorum, karındaşımdam öte!.. "Kardeşim” diyorum kendimi bildiğimden öte... "Kardeşim” diyorum candan özge, candan ziyâde... Sen de benim kardeşim olur musun?candan özge,candan ziyade... Benim ruhaniyetime her aklına geldiğim anda bir fatiha gönderirmisin? Ve senden bu formdaki bütün kardeşlerinin ruhu için sadece tek bir fatiha istesem,okuyabilirmisin?[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] /COLOR] |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
19.02.2009, 00:08 | #3 |
Usta Yiğido
yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1042
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Ey Sevgili Gelir misin rüyama bir kez göreyim cemalini Engelliyor günahlarım gül yüzünü görmeyi Arzum ahirette cennete seninle girmeyi Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa Sensiz dünya zilletle boğuluyor Asr-ı saadet günleri hasretle çekiliyor Toplumun ahlakı gitgide çöküyor Ne olur biraz gül bana Habib-i Kibriya Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa Geceler karanlık, yokluğunda her saniye Ay doğmuş, güneş batmış ne çare bu çileme Tutamazsam elini sırat üzerinde Ne olur biraz gül bana Nebi-î Kibriya Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa Bir bilal olamadım ezanın için Çıkıpta sahraya, kavrulmadı ayağım elim Sen varken, sensiz olmak bilmem niçin Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa Seni anar Ya Muhammed Kubbe-i Hadra Yoktu keder yoktu zulüm asr-ı saadet zamanında Kapılar aralanıyor karanlıklar ortasında Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa Sel olur göz yaşlarım, ismini duyunca Tebessümün de ne hoştur ukbada Şefaatini eksik eyleme mahşer anında Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa Alemlere rahmetsin nurun ile Kalplere düstursun ahlakın ile Salat-u selamlar sanadır Ya muhammed Ne olur biraz gül bana resul-ü Kibriya Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa(S.A.V)
19.02.2009, 09:14 | #4 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
19.02.2009, 10:13 | #5 |
Usta Yiğido
barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2197
|
güzel paylaşımlardan dolayı teşekürler
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı barikat58'e Teşekkür Ediyor... |
19.02.2009, 12:19 | #6 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kalbim Adın İle Yanar… Günaydınım.. Günümü aydın edenim.. Gözlerimi açınca Sen varsın yanı başımda Seninle uyanmak ne güzel.. karanlıklardan.. Yüzümde şükre vesile bir tebessüm olur, Seninle başlayan her günün sabahında Yüreğimi teslim ettiğim.. yüreğimin sahibi.. Kalbimi Senden başkasına bırakmadın bu sabahta.. Kalbim Seninle dolu yine Adın yüreğimde uyanmak ve adın ile inşirah bulmak Beni hayata bağlayan Senin Sevdan.. Bana hayatı veren Sensin.. Hayatım Senin.. Her zerre gibi bende Seninim.. Kalbim Seni anar.. andıkça Sevdan ile yanar.. Sen ol demeseydin olmazdım Varettin varlığına aşikar eyledin Sebeb-i varlığımı emir buyurduğun nimetlerle güzelleştirdin Sen ki kulluğa layık gördün beni, emrin başım üstüne..! Sen ki gel dedin bana.. gelmem mi.. Sen ki lutfeyledin.. bilmem mi.. Ben ki misafirinim bu dünya da, sahiplenmekten çekinmem mi.. Sen ki beni önemseyen, kendine kul eyleyen, Sen ki yalvarışımı yakarışımı duymak isteyen Rabbul Alemin.. Ben ki lutfunla can bulan bir nefes, Ben ki aczim ile şükrümle el açan kulunum! Ellerim hep açık istemekte, Varlığımı rızanın yollarına kurban eyle..! Kalbim Seni anar.. Varedişinle var olan bedenimi tarifsiz bir huzur kaplar.. ‘Rüzgar esmeyince dal sallanmaz, Allah demeyince kalp uyanmazmış’ Kalbim uyanır adını andıkça Anmayan kalbin hali ne olur zifiri karanlıklarda Seninle uyanır kalbler, seninle diri kalır bu bedenler.. Seninle kurtulur karanlıkların kuytusundan.. Anmazsam karanlık… Anmazsam Senden uzakta zülumdur dünya bana.. Karanlıkların kuytusunda bırakma Ya Rabbim.. Sensizlik zindanında mahkum etme bizleri.. Adını anmayan kalbi neyleyim.. Bu yürek emanet bu bedene, Senden gayrısını doldurursa içine, emaneti nasıl teslim edeyim.. Kalbimi Senin ile atmaya.. Seninle can bulup, Sana koşmaya aşikar eyle bedenimi.. Varlığımı rızanın yollarına kurban eyle.. Kalbime her daim adını andır.. her daim aşkın ile yandır.. Ya Rabbim… Amin… [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
19.02.2009, 15:58 | #7 |
Usta Yiğido
Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1084
|
Ey gül kokulu sevgili,karanlik gecelerimin kandili, Sensin ugruna nefisle kavgaya tutustugum müjdeci Nasil severse bir anne bebegini,ben de öyleseni, Bu ümmetin seni böyle seviyor peygamberim Gelisinle yildizlar sönük kalmis gökyüzünde Adin emin Muhammed olmus,güven varmis sözünde Sana bakan doyamazmis,günes dogarmis yüzünde Bu ümmetin seni böyle biliyor peygamberim Sen muhabbetin adi, yetimlerin kanadi Dogusun bayramdi,gidisin yürek kanatti Ayriligin tüm Mekke'yi Medine'yi aglatti Bu ümmetin seni böyle özlüyor peygamberim Kainatin efendisi,Rabbimin sevgilisi Ümmetinin felahiydi tek düsüncesi Yaratilmislarin övülmüsü, en yücesi Bu ümmetin seni böyle aniyor peygamberim Bilsen ne kadar muhtaciz,merhametine açiz Mali olan paylasmiyor,öksüzlerin aciz Münafiklar bastaci,inananlarin naçiz Bu ümmetin böyle seni ariyor peygamberim Sünnetlerin hadislerin yolumuz ''Kisi sevdigi ile beraberdir'' tek avuntumuz Salavatlarimiz sana ulasiyor biliyoruz Selat ve selam sana peygamberim..
28.02.2009, 14:57 | #8 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sana geliyorum Allah'ım Sana geliyorum Allah'ım Bütün günahlarımla. Masum bir çocuk gibi. Ne olur kabul et beni. Gözlerimde yaşlar seller gibi Günahlarım çok dağlar gibi. Yanında bana da yer var gibi. Koşarak sana geliyorum ya Rab'bi Yüreğimde bir büyük aşk. İlahı aşk diyorlar tanımına Başka aşklarda var ama Ben sana senin aşkınla geliyorum ya Rab'bi Affet bu kulunu hatası çok büyük. Günahlarım sırtımda kambur oldu,bir yük. Artık dayanacak gücüm kalmadı bitiyorum. Bütün varlığımla sana geliyorum ya Rab'bi Dünya bir sınav merkezi. Sen sınava tabi tutuyorsun herkesi. Bu cahil kulun elinde zayıflarla dolu karnesi. Düzelteceğemi söz vererek yanına geliyorum ya Rabb'i Ellerim göğe açık dualar ediyorum. Beni affedeceğini bilip sana sığınıyorum. Son nefesimi imanla veriyorum. Geliyorum Allah'ım Sana geliyorum.. |
28.02.2009, 14:59 | #9 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] DOSTA DOĞRU İçimde uzayan her yol Çıkar gider dosta doğru Nergis. ıtır, menekşe, gül Kokar gider dosta doğru Zamanım yoğrulur gamla Birleşir sabah akşamla Ilık kanım damla damla Akar gider dosta doğru Gel bende gör, sen gel beni Durduramaz engel beni Görmediğim bir el beni Çeker gider dosta doğru Beynim fırın, bağrım tandır Yanarım hayli zamandır Sevgim bir yavru ceylandir Çeker gider dosta doğru Ne saklarım ne gizlerim Yalnızca onu özlerim Tabutta bile gözlerim Bakar gider dosta doğru .......... |
28.02.2009, 15:02 | #10 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] DERİM ALLAH ALLAH Derim Allah Allah! .. Derdim yatağa düşürdü Durmaz derim Allah Allah! Cana Azrail getirdi Durmaz derim Allah Allah! Her sözün başıdır Allah İş başlanğıcı bismillah Canlının ilacı vallah Durmaz derimAllah Allah! Allah derdimin ilacı Emri de başımın tacı Ateş de pişirdim sacı Durmaz derim Allah Allah! Derdime dermansın özüm Sözüme inan be gözüm Gönlüme dolan sazım Durmaz derim Allah Allah! İlim irfan bulur fendini Nankör kul bilmez kendini Dağıtır gider bendini Durmaz derim Allah Allah! Şair Sargın söyler sözü Hakka bağlar inanç gözü İmanla karmıştır özü Durmaz deri Allah Allah! Ahmet Sargın |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|