09.04.2008, 22:14 | #101 |
Usta Yiğido
abdussvs Şuan
Son Aktivite: 16.04.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 666
|
--->: BiR DeMeT SiiR
Ben aşkı hiç yaşamadım ki,
Sevdayı martı kanatlarına takıp Uçsuz bucaksız göklere saldım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Sevgiyi munzur dağında Soğuk ve beyaz karların altında bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Kalemime mürekkep diye koyup Dize dize mısra mısra şiirime akıttım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Yangını sönsün diye yüreğimi Karadenizde denize attım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Ben onu sazın teline Yunus'un tatlı diline bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Sevdayı ezan vakti denize açılmış Balıkçının ellerine bıraktım Ben aşkı hiç yaşamadım ki, Bu dünyanın çatısı çökmüş Ben aşkı yaşamak için Mahşere bıraktım... S.ATAR 12/05/2002 |
22.04.2008, 08:15 | #102 |
Tecrübeli Yiğido
kangallim Şuan
Son Aktivite: 30.03.2009 08:35
Tecrübe Puanı: 645
|
MEKANDA SEN...
Bir Mekan arıyorum
Güzelliklerin saklı olduğu Ama biliyorum da çok zor arayışlarda olduğumu, Ben deli değilim, Bana öyle bakmayın Çaresizlik yıprattı beni Bir sigara kağıdı gibi çöpe attı, Hep yollarda gezdim kaldırımlara çıktım uçan martıların sesleri duyuluyordu Haliçten, Ne vakit tren geçse, hep o mendil.. Kenarı nakışlı ve başharflerimizin olduğu köşesi Bütün bunlar yaşadıklarımın daha çeğreği Ben düşünmek istiyorum, Bir mekan arıyorum hayatımı sığdıracağım bir mekan Sevgilerin dolup taştığı, yürekler de saklı olan Bir mekan arıyorum, Belki inanmayacaksın ama Aslında ben seni arıyorum... 24.04.2003 T.Ş.
22.04.2008, 08:31 | #103 | |
Usta Yiğido
sonbahar5803 Şuan
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 808
|
--->: MEKANDA SEN...
Alıntı:
22.04.2008, 08:33 | #104 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4519
|
-->: MEKANDA SEN...
Bu güzel şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler
23.04.2008, 16:50 | #105 |
Usta Yiğido
fertelliyim Şuan
Son Aktivite: 02.10.2011 17:21
Tecrübe Puanı: 741
|
MEMLEKET İSTERİM Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı TARANCI
23.04.2008, 17:06 | #106 |
Usta Yiğido
fertelliyim Şuan
Son Aktivite: 02.10.2011 17:21
Tecrübe Puanı: 741
|
Sabah Sabah Esen Seher Yelleri Sabah sabah esen seher yelleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Irmak olup akar çeşmim selleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Hayalleri gözlerimden ayrılmaz Akar bu çeşmimin yaşı durulmaz Bir derde uğradım derman bulunmaz Benim sevdiğime benden aşk eyle Yavru şahan idim uçtum yuvadan Ahım inmez oldu daim havadan Unutmasın beni dahi duadan Benim sevdiğime benden aşk eyle Aşık eder dünya gelmez aynıma Abdal olup post çekeyim eğnime Tanrı emaneti olsun boynuma Benim sevdiğime benden aşk eyle Aşık Paşa
27.04.2008, 21:46 | #107 |
Yasaklı
Engin58 Şuan
Son Aktivite: 09.01.2010 11:34
Tecrübe Puanı: 0
|
JULİDE
ÖZGEÇMİŞ kendime gitmek icin bekliyorum...duraktayım saatler geçer, günler, aylar ve ömrümün yarısı bekliyorum...yıllardır SABIRDAYIM...! sözler geçer, sırayla aşk der biri, bir digeri sevda anılarım der, ilk göz ağrılarım kaybolmak geçer hızla hiç duraksamadan ardından el sallarım...KAYBOLUŞTAYIM...! çocukluğum geçer, salıncaklarım babamın elleri geçer zemherilerde saçlarımı okşayan yarım masallar, hiç tamamlanmayan bir rüzgar geçer ardından...YASLARDAYIM...! hiç geçmez dediğim, gençliğim geçer yüreginde umutlar elinde özgürlük bayraklarıyla ve başımın üstünden asi bulutlar dağılır, tam ben binerken...YASAKLARDAYIM..! dönüp, dönüp sen geçersin her saat başında bir gecelerin, yıldızlarınla gündüzüme inat özlemin geçer, hep yokluğunda bir tek, sözüm geçmez yüregime...SEVDANDAYIM...! kendime gitmek icin, bekliyorum ....hala duraktayım günlerim, aylarım, ve ömrüm geçer bir ben geçmem kendimden sanırım ben, YANLIŞ ZAMANDA ve YANLIŞ DURAKTAYIM... ! Julide march/23/06_USA -------------------------------------------------------------------------------- KİBRİT ÇÖPÜ bu akşamüstü güneş giderayak yapacagını yaptı yine... kırk kibrit çöpü vasatinde sıyırıp çaktı, canım denizin üzerine... alıp başını giderken, İstinye sahilince... ardından, bir bayram havası ki, sormayın gitsin sahildeki meyhanecilerde... hani utanmasalar, zil takıp oynayacaklar canım deniz için için yanarken, onlar soğuk meze derdinde... durum açık! iş, bize düştü yine ekip zaten dünden hazır bir şişe şarap, ve bendeniz bir de canım lüfer hüzzam makamı eşliğinde mangalın sefasından geçip, koskoca denizi söndüreceğiz bu gece de desenize işimiz iş...! Julide -------------------------------------------------------------------------------- MÜSTEHCEN gecenin karasında değil gün ortasında seviş benimle çırılçıplak ve müstehcen ama yüreğin giyinik degil... beyninde çizdiğin tüm benleri çıkarıp üstündeki senleri korkmadan ve hiç sorgulamadan soy yüreğinle, yüregimdekileri... haydi yaklaş, aşkı çıplak serdim önüne susmanın hiç sırası değil... yansın her dokunuşumdan ama sadece yüreğin, tenin değil... dağla, tutuşsun sevdam ateşinle adın dudağımda alazdayken ve ömrü-bahara, med-cezirken kış ortasında vakitsizce seviş... karışsın yüregin yüreğimle... Julide -------------------------------------------------------------------------------- ŞİİR şimdi tutup bir şey yazacağım olmayacak... çok da umrum değil, üç beş şairin şiirime ne diyecekleri derdim, kafiyelerin asıl kendi benden hesap soracak... üstelik, ne çiçeğim var, ne böceğim satır aralarına serpiştireceğim... realizm, sürrealizm desem de biraz boyutsal irdelesem üçünü geçtim, tek boyutta bile değilim... aşk desen, ona keza hiç yoktan başım ağrıyacak laf aramızda, kimse de, bilsin istemem terkettiğini beni sevgilimin.. öte yanda, kominizm, faşizm, kapitalizm sümme haş-a..! kim çıkmış ki içinden, bu işlerin kaldı ki, Nazım'a ayıp olacak... offf of !! akşam akşam beynimi yiyen bir hesap, bir kitap ay sonunu nasıl getireceğim... tam bu sırada, kapı zili neyse ki, değilmiş ensemdeki polisin eli gelen, ev sahibi iyisimi bu şiiri hiç başlamadan bitirmeli şiir, karın doyurmayacak..! Julide -------------------------------------------------------------------------------- CANIMSIN SEN yaşam çok hızlı doludizgin koşmalısın bak, sabah oldu bile haydi, hemen yatağından fırlamalısın bankaya gidecektin unutma evin, araban, mal varlığın hepsini kağıtlara doldurmalısın kolay iş değil, ne kadarsın..? onları buna inandırmalısın... hemen ardından unutma, bir arkadaşınla buluşacaksın karlı bir yatırım..sonunda çok para var aman, sakın bu fırsatı kaçırmamalısın... ne bekliyorsun, haydi acele et sırada arabanın sigortası, evin kirası ah...telefon çalıyor işte...yani tam da sırası kısa kes, yoksa randevuyu kaçıracaksın çabuk, çabuk haydi çok çabuk..! yaşam senden hızlı koşuyor söylemedi deme bak, sonra, ardından yetişip tutamıyacaksın... yemekler...toplantılar...görüş meler çok önemli çoook günümüzde, gününde ödemeler krediler, faizler üstüne bindirmeler... ha, birde dostların var...arkadaşların aramalı, arada bir hatır sormalı ve hiç birini kırmamalısın... kırmak dedim de; hani geçen gün "sen canımsın" dediğinde, ben, "değilim" demiştim ya sen kırılmıştın hani... bakarmısın aklıma geldi şimdi sanki sırasıymış gibi, bunca işin içinde diyorum ki, boşver unut gitsin kızgınlıkla ağzımdan öylesine çıkıverdi işte... bilmezmiyim tabii ki canınım... sen de canımsın inanmazsın ama, bunu söylerken bile kendi canım yanmıştı önce... çünkü sen bende, canımı acıtacak kadarsın... neyse, sen şimdi benimle oyalanmamalısın aşk için önünde daha çoook zaman var dedim ya, bugün vakit dar aşk, bekler nasıl olsa gün gelipte bitene kadar... ah, unutmadan son bir şey / yani benimkisi merak sadece sahi sen kaç canlısın..? -bir tanesi canıma değsin, söyle de- Julide -------------------------------------------------------------------------------- DİJİTAL kendiliğinden gidiyor zaman bana hiç dokunmadan daha başlamadan güne batıyor güneşim bana henüz doğmadan.. alıp gelsem sana beni hani, senin aldıklarını geri versem koynuna hani, Kadıköy vapurundaki Marmara gözlü kızı küçücük elleri vardı sevgi dilenen hani... getirebilir misin bana İstanbul'un aglarına takılı kalan çocukluk hayal bulutlarımı hani birini tam tuttum derken, bir delirüzgar dağıtmıştı ağlamıştım hani... sen, dijital zaman..! kurulmaz sende düşler bilirim ben ise, hala dedemin kurmalı gümüş saatindeyim... sen, parmak izlerimi aldın yazdın teker teker okyanusuna ben ise, yürek izimi kazımışım İstanbul'a haberin ola..! Julide Agt/09/2005.usa -------------------------------------------------------------------------------- SENİ BEKLERKEN kal..! diyemedim kalakaldım sen giderken tıpkı gelişinde kaldığım gibi.. geldiğinde, yıldızlar vardı sende, bende güneş. tek başımaydım... ay tozlarını güneşime kattım çoğaldım... gittin..! yine aynı yalnızlığımdayım... ve şimdi ben seni beklerken, giderken götürdüğün içimdeki azalan benlere çoğalan senleri anlatıyorum... |
28.04.2008, 08:29 | #108 |
Tecrübeli Yiğido
kangallim Şuan
Son Aktivite: 30.03.2009 08:35
Tecrübe Puanı: 645
|
engin58 kardeşim şiirleriniz güzelmiş tebrik ederim..
28.04.2008, 13:41 | #109 |
Yasaklı
Engin58 Şuan
|
rica ederim ben tsk ederim .Saygilarimla...
|
28.04.2008, 13:43 | #110 |
Yasaklı
Engin58 Şuan
|
Gel
Sen hiç Güzelbahçe’de Seyrettin mi güneşin batışını Deniz bir anda süt liman oluverir Hiç büyümeyen çocuk gibidir imbat Her öğle uykusundan sonra Uykusunu almış yaramaz çocuklar gibi Denizi oradan oraya sürükler durur peşinden Ama yorulur akşam üzeri Siner bir kıyıya Ta ertesi gün öğlen uykudan kalkana değin sen seyrettin mi güneşin batışını hiç Güzelbahçe de Bir iyot kokusu sarıverir etrafı Mangalda pişen balık Yanında bir duble rakı Karışır kokuları Daha bir sarhoş eder adamı Seyret ne olur bir akşamüzeri Güzelbahçe’de Güneşin batışını Gökyüzü yitirir maviliğini İlk buluşmaya gidecek genç kız gibidir Ne giyeceğini şaşırmış Kızıl saçlarına uygun bir giysi arar Kırmızı siyah sarı Yavuklusunu seyreden genç misali Kızarır yüzü denizin… Seyredelim Seyredelim bir akşam seninle gel Güzelbahçe de Güneşin batışını |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|