Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Arşiv (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=365)
-   -   Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15540)

sonbahar5803 20.02.2008 20:44

--->: Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

Tesettürlü bir arkadaşımıza üniversitede verip veriştiren, eğitimci demeye bin şahit isteyen diplomalı e....'e bizim arkadaşın verdiği cevap:

[B][COLOR="Purple"]''HOCAM! TÜRKİYE MARS'A UZAY GEMİSİ YOLLADI DA BENİM BAŞÖRTÜME Mİ TAKILDI?''[/COLOR][/B]

:D :D :D

Öyle olmuş demek güzel kardeşim. Vah vah vah, memleket ne aydınlarla doluymuş, her gün uzaya çıkmaya yelteniyorlarmış da bizim baş örtüsü engel oluyormuş. Ne yapsak aceba?

Hayır, vatan için fedakarlık yapalım diyeceğim ama;
memleketi, düşük bel kotunun içinden giydiği tangasını göstererek üniversiteye gelen kızlara mı yoksa üç yıl boyunca derslere elindeki viskisiyle giren saygıdeğer üniversite hocam gibi eğitimcilere mi emanet etsem, karar veremedim!

[B](Bu arada, her nekadar derslerde bile içecek kadar alkolik olsa, hocamı çok sayar ve severdim. Mesleğime dair ne varsa ondan öğrendim. Allah yardımcısı olsun.)[/B]

sivaslihakan 20.02.2008 21:13

[QUOTE=yalin;237000]ya pekı sıze solle bır alternatıf sunayım.bugun sız kamusal alana dını sokacaksınız yarın da ahlaksız kesımı kalkıp bıkınıylede gırılsın dıyecek ahlaksızlıgı sunacak.dıger gun berdosu kalkıp alkol gırsın dıyecek.hadı bakalım bolle bır catısmaya kım hayır dıyecek.yarın bıkınılısıde gırınce erkek tesvık olup gunaha gırmeyecekmı..bunlar kacınılmaz seyler hıc bırınız bu olamaz dıye ınkar edemezssınız..bız ne konustugumuzu bılen ınsanlarız aydınlıga yururken karanlıgı aydınlıgımızla bogdugumuz ıcın sozumuz dınlenmıyor.mantıklı geldıgı ıcın...[/QUOTE]

yani ne demek istiyorsun kamusal alanda calisan basi aciklar dinsizlermide basörtülüler girince din sokulmus oluyo kamusal alana

LaEdri 20.02.2008 23:25

-->: --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

[QUOTE=yigiter187;236801][B]yahu yüz kere sordum bir kere cevap alamadım...sen cevap ver bari...

madem amaç islami rejime gitmek..ve türbanı engellleyince bu tehdit ortadan kalkıyor..

sorum şu?

ben bir bayım ve türban takmıyorum haliyle...ancak en koyu başörtülü hanımefendiden daha koyuyum,cemaatçiyim,tarikatçiyim,şeritatçıyım,şeyhciyim,müridciyim...ben üniversitelere rahatça giriyor çıkıyorum...kamu kurumlarına da rahatça giriyor çıkıyorum...kim bilir belki yarın bir kamu kuruluşunda yönetici olacağım....

ben ve benim gibi yüzbinleri engellemek için kriteriniz ne...

aynı dğüşüncelere ahip bayı alıyorsunuz bayanı almıyorsunuz....atatürk bu ülkede kadın-erkek eşitliği ilan etmedi mi...?[/B][/QUOTE]

[B]yalın,abircan ve türban karşı çıkan diğer kişiler,şu soruma mantıklı cevap verecek misiniz..[/B]

Esengül 21.02.2008 00:45

ALIN SİZE ILIMLI İSLAM... ÇOCUKLAR KESİNLİKLE İZLEMESİN !!!

[COLOR="Magenta"][B]Arkadaşlar şahsıma gelen bir maili paylaşmak istiyorum sizlerle[/B][/COLOR]

TASLAYARA...wmv (3,5 MB)

TÜRBAN BAĞLAMAYAN BİR KADINA, KURAN AYETLERİ EŞLİĞİNDE UYGULANAN
İSLAMİ LİNÇ...
ÜSTELİK MARİFET YAPMIŞ GİBİ, YAPTIKLARINI CEP TELEFONLARIYLA
BELGELİYORLAR..
SİZCE BU AŞAĞILIK KATİLLER MÜSLÜMAN OLABİLİR Mİ?
BIRAKIN MÜSLÜMAN OLMAYI, İNSAN OLABİLİRLER Mİ?

ATATATÜRK DEVRİMLERİNE 'BALO-FRAK MAKYAJI' DİYEN Liberal Solcu ÇETİN
ALTAN'IN ÇOCUKLARI SEYRETSİN..

21 TANE MAKALE YAZIP, İÇLERİNDEN BİR TANESİNİ DAHİ FETOŞ'U ve
ŞERİATÇILARI ELEŞTİRMEYE AYIRMAYAN, HIZLI AB KARŞITIMIZ YILMAZ DİKBAŞ
SEYRETSİN.. S eyretsin ki Türkiye'yi İran olmaktan koruyan yapının
Atatürk tarafından inşa edildiğini anlasın. Ve de ATATATÜRK
DEVRİMLERİNİ SAVUNAN BİR MAKALE YAZMASININ VAKTİNİN GELDİĞİNİ
ANLASIN..

Kusura bakmayın sevgili dostlarım, ekteki videoda seyrettiğim
görüntüler beni ağlattı.
Cumhuriyetin bütün kurumları tek tek emperyalizmin işbirlikçisi, sözüm
ona ılımlı, dincilerin eline geçiyor.
Eğer çocuklarımızın, torunlarımızın, bu kız çocuğu gibi kafasının
taşla ezilmesini istemiyorsak, artk davranmalıyız...
..............................................................
Videoda seyrettiğiniz VAHŞET başka bir dünyada değil, çok yakınımızda,
sınırımızdaki bir ülkede..
BANA BİRŞEY OLMAZ DİYENLER VARSA,
TÜRBANA HALA DEMOKRATİK HAK GÖZÜYLE BAKAN VARSA ,
BİLİN Kİ ONLARA GÖSTERDİĞİNİZ HOŞGÖRÜ SİZE ASLA GÖSTERİLMEYECEKTİR.
HALA ILIMLI İSLAM TEHLİKESİZDİR DİYENİNİZ VE HALA UYUYANINIZ VARSA
BELKİ BU İBRET VE
DEHŞET GÖRÜNTÜLERİ SİZİ KENDİNİZE GETİRİR. N/K
----------------------------------------------------------------
BU MAİLİ OLABİLDİĞİNCE ÇOK KİŞİYE DEFALARCA GÖNDERİNİZ.
KADINLARA GÖNDERİNİZ Kİ KAFA ÖRTMEYİ ÖZGÜRLÜK SANMANIN CELLATLARINA
TAPINMAK OLDUĞUNU ANLASINLAR.
ERKEKLERE DE GÖNDERİN Kİ BU KIZIN YERİNDE KIZLARI, ANALARI,
KARDEŞLERİ, KARILARI OLSAYDI NE HİSSEDERLERDİ, BİRAZ KAFA
YORSUNLAR!... HALA ERKEK OLMAKLA GURURLANABİLECEKLER Mİ BUNU
İZLEDİKTEN SONRA?

Hala gidişin nereye olduğunu görmemekte ısrar ederek 'bizde böyle
şeyler olmaz' demenin ne kadar akıllıca olduğunu bir daha düşünün.
Üstelik bu görüntülerin başka halleri zaten bizim ülkemizin sınırları
içinde de töre cinayetleri adı altında yaşanmıyor mu???

Bu insanlık dışı, iğrenç görüntüleri; zorlayın kendinizi ve izleyin.
Bu görüntüleri izleyemiyor olmak sizi insan yapmıyor. Bunu izlemeye
dayanamayıp bu gerçeğe göz yummak sizi de suç ortağı yapıyor... O
olayı izleyenlerden, kayda alanlardan ne farkımız kalıyor böyle sessiz
kalarak????
DEMOKRASİ DİYE DİYE ÜLKEYİ GERİYE GÖTÜRENLER,
AB NE UYUM DİYE DİYE KENDİLERİNE YOL AÇANLAR,
AVRUPA ÜLKELERİNDEN ÇOK ÖNDE OLAN YASALARIMIZI TEKER TEKER YOK ETMEYE
ÇALIŞANLAR ADIM ADIM ŞERİAT DEVLETİNE DOĞRU İLERLİYOR. BİZ NE
YAPIYORUZ???

ÇOK HAKLISINIZ! BİZDE OLMAZ ÖYLE ŞEYLER..............

BU YÜZDEN 2002 DEN BERİ BU ÜLKEDE KIYAFET KANUNUNA RAĞMEN KARA
ÇARŞAFLILAR ARTTI.
BU YÜZDEN ÇANKAYA DA ABD NİN KUKLALARI OTURUYOR.
BU YÜZDEN ANAYASADAN KADIN ERKEK EŞİT HAKLARA SAHİPTİR İLKESİ ÇIKARILIYOR.
BU YÜZDEN KADININ ÇALIŞMA ALANINDAKİ HAKLARI EVDE OTURUP BOL ÇOCUK
DOĞURMAYA TEŞVİK EDİCİ ŞEKİLDE TIRPANLANIYOR.
BU YÜZDEN SOSYAL DEVLET YIKILIYOR.
BU YÜZDEN ATATÜRK VE DEVRİMLERİ OKUL KİTAPLARINDAN ÇIKARILIYOR.
BU YÜZDEN LAİKLİK İLKESİ BU KADAR BATIYOR BİRİLERİNE.......

blacksky 21.02.2008 06:37

--->: -->: --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

[QUOTE=yigiter187;236801][B]yahu yüz kere sordum bir kere cevap alamadım...sen cevap ver bari...

madem amaç islami rejime gitmek..ve türbanı engellleyince bu tehdit ortadan kalkıyor..

sorum şu?

ben bir bayım ve türban takmıyorum haliyle...ancak en koyu başörtülü hanımefendiden daha koyuyum,cemaatçiyim,tarikatçiyim,şeritatçıyım,şeyhciyim,müridciyim...ben üniversitelere rahatça giriyor çıkıyorum...kamu kurumlarına da rahatça giriyor çıkıyorum...kim bilir belki yarın bir kamu kuruluşunda yönetici olacağım....

ben ve benim gibi yüzbinleri engellemek için kriteriniz ne...

aynı dğüşüncelere ahip bayı alıyorsunuz bayanı almıyorsunuz....atatürk bu ülkede kadın-erkek eşitliği ilan etmedi mi...?[/B][/QUOTE]

Soyle cevap vermeye calisayim kendi gorusumce, turbani senin tarif ettigin insanlar bir simge ve silah haline getirdiler zaten, turban o senin bahsettigin zihniyetin simgesi haline getirildi yani, anadolu kadinin basortusunu alip kendilerine bu sekilde mal ettiler, bu sayede kamplasma yaratildi, bu sayede birileri mazlum gosterildi ve cikar saglandi. Turbani kamusal alandan uzak tutmak isteyenlerin yaptigi, bu silah haline getirilen giysinin devlet kurumlarini disinda tutarak laiklik karsiti zihniyetin laik Cumhuriyete meydan okumasini engellemektir.Senin yazdigin gerici dusunceleri beynin icindeyken engellemek cok zor, ama disa vuran eylemlerini,faaliyetlerini engellemek mumkun, yapilmaya calisilanda budur.

ceylankimya 21.02.2008 08:36

-->: --->: -->: --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

[QUOTE=blacksky;237055]Soyle cevap vermeye calisayim kendi gorusumce, turbani senin tarif ettigin insanlar bir simge ve silah haline getirdiler zaten, turban o senin bahsettigin zihniyetin simgesi haline getirildi yani, anadolu kadinin basortusunu alip kendilerine bu sekilde mal ettiler, bu sayede kamplasma yaratildi, bu sayede birileri mazlum gosterildi ve cikar saglandi. Turbani kamusal alandan uzak tutmak isteyenlerin yaptigi, bu silah haline getirilen giysinin devlet kurumlarini disinda tutarak laiklik karsiti zihniyetin laik Cumhuriyete meydan okumasini engellemektir.Senin yazdigin gerici dusunceleri beynin icindeyken engellemek cok zor, ama disa vuran eylemlerini,faaliyetlerini engellemek mumkun, yapilmaya calisilanda budur.[/QUOTE]
[B][COLOR="DarkRed"]Ya çok saçma konuşuyosunuz Anadolu kadını dediğiniz dinimizin emrettiği şekilde örtünür. Saçma sapan şekiller öne sürmeyin.Anadolu kadını dininine,vatanına bağlıdır ve sizin sözde Anadolu kadını diye tabir ettiğiniz kadın tipi aslında hayallerinizde istediğiniz kadındır. Yani hiçbir gerçekliği yoktur tamamen bir hayal ürünüdür. Burdakilerin çoğu eminin köy çocuğudur sor bakiyim kim öle takıuyomuş?[/COLOR][/B] [COLOR="Red"][B]sözde ilerici zaat?[/B][/COLOR]

ceylankimya 21.02.2008 08:44

-->: Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

[CENTER]
[IMG]http://www.sirnakmuftulugu.gov.tr/resimler/haberler/14001.jpg[/IMG]

[COLOR="DarkRed"]
Tesettürün İslamiyet’in icabı olmadığını ileri süren Deniz Baykal’a, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’ndan cevap geldi. Bardakoğlu son günlerde çıkan tartışmalara açıklık getirdi...
[/COLOR]
[B]Ersin ÇELİK'in haberi[/B]

[COLOR="DarkOrange"]Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu: Kuran-ı Kerim ve hadisler kadınların, başlarını, yakalarını boyunlarını örtmelerini istemiştir...

Türban düzenlemesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, tesettürün İslamiyet’in icabı olmadığını ileri süren Baykal’a, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’ndan cevap geldi. Örtünmenin Kuran’ın emri olduğunu söyleyen Bardakoğlu tartışmalara son noktayı koydu.

24 TV’de, Mustafa Karaalioğlu’nun sunduğu “Her Açıdan” programına konuk olan Ali Bardakoğlu, İslamiyet’te yer alan örtünme biçimini açıkladı. Partisi’nin Grup Toplantısı’nda, türbanın, dinin ve Kuran-ı Kerim'in emri olmadığını savunan Deniz Baykal’ın sözlerine cevap olacak nitelikte açıklamalar yapan Bardakoğlu, “Kuran-ı Kerim ve hadisler kadınların, başlarını, yakalarını boyunlarının örtmelerini istemiştir” dedi.
[/COLOR]
[B][COLOR="Red"]İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ ÖRTÜNÜR[/COLOR][/B]

[COLOR="Blue"]Başörtüsü düzenlemesi ile ilgili eleştirilerinde, tesettürün İslamiyet’in icabı olmadığını ifade eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a, Diyanet İşler Başkanı Ali Bardakoğlu’ndan cevap geldi. Başörtüsü türban ayrımı konusunda yapılan tartışmalara açıklık getiren Bardakoğlu Kuran-ı Kerim ve hadislerin kadınların örtünmelerini istediğinin altını çizerek, “Kuran-ı Kerim ve Hadisler, örtünmenin nasıl bir kumaşla olacağının, şeklinin ne tür olacağının, nereden bağlanacağını belirlemez. Artık o insanların, estetiğine göre, bölgesine göre, kültürüne göre vereceği kararlardır.” dedi.

“Din sadece ilkeleri koyar. Emir ve yasakların sınırlarını çizerken, gerisini insanların tercihine, zevkine ve kültürüne bırakmıştır” diyerek, türbanı yabancı üniforma ve siyasi simge diye adlandıranlara da cevap veren Bardakoğlu, Kuran-ı Kerim’in kadınların, başlarını, yakalarını ve boyunlarını örtmelerini istediğini söyledi.

“Kuran’ın ve Hadisler'in örtünmeyi söylediğini, kadınların başlarını nasıl ve ne renk kumaşla bağlamalarının kendi tercihleri olduğunu ifade eden Bardakoğlu, başörtüsüyle ilgili yapılan tartışmalara göndermede bulunarak, çıkan tartışmaları 'derinlikli bulmadığını' açıkladı.

Müslümanlar'ın 14 asırdır, dini bir vecibe olduğu için başlarını örttüklerini ve baş örtme şeklinin toplumlara göre değiştiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Hacca gidenlerin bunu daha iyi bileceklerini ifade etti.[/COLOR]

[B][COLOR="Red"]
İSLAM’DA MAHALLE BASKISI YOK[/COLOR][/B]

[B][COLOR="Blue"]Başörtüsü tartışmalarıyla ortaya atılan 'mahalle baskısı' söylemine de açıklık getiren Ali Bardakoğlu, hiç kimsenin, kimseye, inancı, mezhebi ve meşrebi sebebiyle baskı kurmasının doğru olamadığını, bunun İslamiyet’te de yerinin olmadığının Ayet ve Hadisler ie sabitlendiğini söyledi.

Bardakoğlu, “Baskının her türlüsüne karşı direnmeliyiz ve karşı durmalıyız. Ne başını örtmek için baskı yapmak doğrudur ne de açmak için. Bu dünya artık özgürlükler dünyasıdır. Bize düşen başkalarına baskı yapmak değil, kendimizi iyi örnek olarak topluma sunabilmektir. Dini kabulde insanlara zorlama olmaz. Din hür irade ile seçildiği zaman dindir.” şeklinde konuştu.
[/COLOR][/B]
[/CENTER]

ceylankimya 21.02.2008 08:44

-->: Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

[CENTER][IMG]http://www.payidar.net/attachments/hareketli-resim-ve-gifler/34394d1181743364t-allah-lafzi-26-jpg[/IMG]

[B]İşte size net cevasp yukarda....
Tokat üstüne tokat[/B]

[B][COLOR="Blue"]"BİLİNİZ Kİ SONUNUZ ALEVLİ BİR AHTIR
İNTİKAM ALANLARIN EN HAYIRLISI ALLAH 'tır"[/COLOR][/B][/CENTER]

sonbahar5803 21.02.2008 09:04

[B]SÜREKLİ OLARAK İRAN'DAKİ YAŞAYIŞ BİÇİMİNİ ÖRNEK VERENLER, HERHALDE HAYATLARINDA HİÇ KUR'AN OKUMADILAR.[/B]

Bizim dinimizde recm yoktur. İslamiyetten önce ve de Kur'an tamamlanmadan önce recm cezası uygulanmıştır. Hatta Peygamber Efendimiz de bizzat bir kadın ve erkeği taşlayarak öncülük etmiştir. Buna çevresindeki herkes de (Hz. Ali (r.a.), Hz. Ebubekir, Hz. Ömer...) şahitlik etmiştir.

Ancak Nur suresinin inmesi ile recm bir daha uygulanmamış.

[B][COLOR="DarkRed"][U]NUR SURESİ[/U][/COLOR][/B]

1) (Bu,) İndirdiğimiz ve (hükümlerini) farz kıldığımız bir suredir; içinde umulur ki, öğüt alıp-düşünürsünüz diye apaçık ayetler indirdik.

[B]2) Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek vurun. Eğer Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, onlara Allah'ın dini(ni uygulama) konusunda sizi bir acıma tutmasın; onlara uygulanan cezaya mü'minlerden bir grup da şahit bulunsun.[/B]

[B][COLOR="darkred"]3) Zina eden erkek, zina eden ya da müşrik olan bir kadından başkasını nikâhlayamaz; zina eden kadını da, zina eden ya da müşrik olan bir erkekten başkası nikâhlayamaz. Bu, mü'minlere haram kılınmıştır.[/COLOR][/B]

4) Korunan (iffetli) kadınlara (zina suçu) atan, sonra dört şahid getirmeyenlere de seksen değnek vurun ve onların şahidliklerini ebedi olarak kabul etmeyin. Onlar fasık olanlardır.

5) Ancak bundan sonra tevbe eden ve salihçe davrananlar hariç. Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

6) Kendi eşlerine (zina suçu) atan ve kendileri dışında şahidleri bulunmayanlar ise, onlardan da her birinin şahidliği, Allah adına dört (kere yemin) ile kendisinin hiç şüphesiz doğru söyleyenlerden olduğuna şahidlik etmektedir.

7) Beşinci (yemini) ise, eğer yalan söyleyenlerdense, Allah'ın lanetinin muhakkak kendi üzerinde olması(nı kabul etmesi) dır.

8) Onun (kadının) da dört kere Allah adına (yeminle) onun (kocasının) hiç şüphesiz yalan söyleyenlerden olduğuna şahidlik etmesi kendisinden cezayı uzaklaştırır.

9) Beşinci (yemini) ise, eğer o (kocası) doğruyu söyleyenlerden ise, Allah'ın gazabının muhakkak kendi üzerinde olması(nı kabul etmesi) dır.

10) Eğer Allah'ın sizin üzerinizde fazlı ve rahmeti olmasaydı ve Allah gerçekten tevbeleri kabul eden hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı (ne yapardınız) ?

11) Doğrusu, uydurulmuş bir yalanla gelenler, sizin içinizden birlikte davranan bir topluluktur; siz onu kendiniz için bir şer saymayın, aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her bir kişiye kazandığı günahtan (bir ceza) vardır. Onlardan (iftiranın) büyüğünü yüklenene ise büyük bir azab vardır.

12) Onu işittiğiniz zaman, erkek mü'minler ile kadın mü'minlerin kendi nefisleri adına hayırlı bir zanda bulunup: «Bu, açıkça uydurulmuş iftira bir sözdür» demeleri gerekmez miydi?

13) Ona karşı dört şahitle gelmeleri gerekmez miydi? Şahitleri getirmediklerine göre, artık onlar Allah katında yalancıların ta kendileridir.

14) Eğer Allah'ın dünyada ve ahirette sizin üzerinizde fazlı ve rahmeti olmasaydı, içine daldığınız dedikodudan dolayı size büyük bir azab dokunurdu.

15) O durumda siz onu (iftirayı) dillerinizle aktardınız ve hakkında bilginiz olmayan şeyi ağızlarınızla söylediniz ve bunu da kolay sandınız; oysa o Allah katında çok büyük (bir suç) tür.

16) Onu işittiğiniz zaman: «Bu konuda söz söylemek bize yakışmaz. (Allah'ım) Sen yücesin; bu, büyük bir iftiradır» demeniz gerekmez miydi?

17) Eğer iman edenlerden iseniz, bunun gibisine bir daha dönmemeniz için Allah size öğüt vermektedir.

18) Allah size ayetleri açıklıyor; Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

[B]19) İman edenler içinde, çirkin utanmazlıkların (fuhşun) yaygınlaşmasından hoşlananlara, dünyada da, ahirette de acıklı bir azab vardır. Allah bilir, siz ise bilmiyorsunuz.[/B]

20) Eğer Allah'ın sizin üzerinizde fazlı ve rahmeti olmasaydı ve Allah gerçekten Rauf (şefkat eden ve ) Rahim olmasaydı (ne yapardınız) ?

21) Ey iman edenler, şeytanın adımlarına uymayın, kim şeytanın adımlarına uyarsa, (bilsin ki) gerçekten o, çirkin utanmazlıkları ve kötülüğü emreder. Eğer Allah'ın üzerinizde fazlı ve rahmeti olmasaydı, sizden hiç biri ebedi olarak temize çıkamazdı. Ancak Allah, dilediğini temize çıkarır. Allah, işitendir, bilendir.

22) Sizden, fazileti ve varlıklı olanlar, yakınlara, yoksuklara ve Allah yolunda hicret edenlere vermekte eksiltme yapmasınlar, affetsinler ve hoşgörsünler. Allah'ın sizi bağışlamasını sevmez misiniz? Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.20

[B]23) Namus sahibi, bir şeyden habersiz, mü'min kadınlara (zina suçu) atanlar, dünyada ve ahirette lanetlenmişlerdir. Ve onlar için büyük bir azab vardır.[/B]

24) O gün, kendi dilleri, elleri ve ayakları aleyhlerinde yaptıklarına dair şahitlikte bulunacaklardır.

25) O gün, Allah onlara hak ettikleri cezayı eksiksiz verecektir ve onlar da Allah'ın hiç şüphesiz hak olduğunu bileceklerdir.

[B]26) Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler, kötü kadınlara; iyi ve temiz kadınlar, iyi ve temiz erkeklere; iyi ve temiz erkekler, iyi ve temiz kadınlara (yaraşır) . Bunlar, onların demekte olduklarından uzaktırlar. Bunlar için bir bağışlanma ve kerim (üstün) bir rızık vardır.[/B]

27) Ey iman edenler, evlerinizden başka evlere, yakınlık kurup (izin almadan) ve (ev halkına) selam vermeden girmeyin. Bu sizin için daha hayırlıdır; umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüz.

28) Eğer orada kimseyi bulamazsanız, size izin verilinceye kadar artık oraya girmeyin; ve eğer size «Dönün» denirse, siz de dönün, bu sizin için daha temizdir. Allah yapmakta olduklarınızı bilendir.

29) İçinde oturulmayan ve sizin için orda bir meta (yarar) bulunan evlere girmenizde size bir sakınca yoktur. Allah, açığa vurduklarınızı da, saklamakta olduklarınızı da bilmektedir.

30) Mü'minlere söyle: «Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Gerçekten Allah, yapmakta olduklarından haberi olandır.

[B][COLOR="darkred"]31) Mü'min kadınlara da söyle: «Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiğilinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da kocalarının babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz.»[/COLOR][/B]

Zina şiddetle dinimizce reddedilmiştir. Cezası ise ahirette çok büyüktür şüphesiz.
Bunun sebebi gericilik değil, insanlığı korumak adınadır. Ahlak düzeyi bozulmuş toplumda, bozuk nesiller meydana gelir. Yüce Rabbim bunları engellemek adına bir takım kurallar koymuştur.

[B][COLOR="Magenta"]Ama bugün İran v.b. ülkelerde uygulanan taşlamayı bizim dinimize maletmeyin![/COLOR][/B]

[B][COLOR="DarkRed"]Şu da bir gerçekki, İran halkının büyük bir çoğunluğu Şii'dir.[/COLOR][/B]
Nasılki Şiilik, Caferilik ya da Alevilik'te bu tür uygulamalar kabul edilemezse, Hanefi, Şafi, Hanbeli ve Maliki mezheplerinde de böyle bir uygulama artık yoktur!

Lütfen! Türkiye İran'laşmayacak sloganları atarken, asıl sizler bu tür olayları müslümanlığa malederek Türkiye'yi İran'laştırmayın'

puar 21.02.2008 09:10

Boşuna bu kadar yoruluyoruz...başlık herşeyi ifade ediyor. burda yapılan bir anayasa değişikliği var ama yarım çözüm oluyor yarım çözüm, çözüm değildir.
Başörtüsü yüzünden okuyamayan ne kadar çok hanım varsa...okadar hanımda kamu alanında çalışamayarak hayata dair bilgi birikimlerinide içine atmış oluyor asıl sorun bu bunu çözemediler...
Başörtüsü heryerde serbest olmalıdır.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:53.