![]() |
CAN DÜNDAR'DAN BİR ALINTI... ŞERİAT VE GELİŞİMİ..
NTV'deki 'Neden' programında 'Aleviler ve Siyaset'i tartışıldı.
Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e soruldu: * * * Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır....?' Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu... Verdiği rakamlar,tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu. Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum: ***Türkiye'de kaç okul var ?...................67.000 ***Kaç hastane var ?...................1.220 ***Kaç sağlık ocağı var ?....................6.300 ***Peki kaç cami var ?.....................85.000 Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor. ***Peki, kaç kilise var ?.....................270 ***Kaç cemevi var ?.....................100 ***Türkiye'de kaç doktor var ?.....................77.000 ***Peki, kaç din görevlisi var ?.....................90.000 Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor. Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var. ***Türkiye'de kaç kütüphane var?......................1.435 ***Almanya'da kaç kütüphane var?......................11.000 ***Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var ?.......................13 *** Kaç kentte kuran kursu var?........................81 ***Bu kursların toplam sayısı kaç ?.........................3.852 ***Türkiye'de 1 opera derneği var, 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var. ***Peki, kaç tane 'cami yaptırma derneği' var ?..........................35.000 ***İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar ?..........................783 trilyon... ***Ulaştırma Bakanlığı'nın ?...................678 trilyon ***Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın ?...........................677 trilyon... ***Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ?............................632 trilyon... ***Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ?...........................280 trilyon.. ***Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ?............................249 trilyon... ***Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ?............................404 trilyon... ***Sadece Sünnileri temsileden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi nekadar ?...........................1.3 katrilyon... 8 bakanlığın bütçesi kadar... 22 üniversitenin toplam bütçesine denk... ***Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım: 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 2,7 katrilyon... Bir ülke,Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor,bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa,doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa,hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa,o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi? ŞERİAT GELECEK Mİ DİYE ARTIK DAHA FAZLA DÜŞÜNMEYİNİZ ( Eğer uyumaya ve bu pasif edilgen tavrımızı sürdürürsek mutlaka gelir....) İşin esası budur; gerisi laf-ı güzaftır... |
--->: CAN DÜNDAR'DAN BİR ALINTI... ŞERİAT VE GELİŞİMİ..
[B][I][COLOR="Red"]kusura bakma ama can dündar resmen sacmalamis
Ardindan zannedersem [QUOTE]ŞERİAT GELECEK Mİ DİYE ARTIK DAHA FAZLA DÜŞÜNMEYİNİZ ( Eğer uyumaya ve bu pasif edilgen tavrımızı sürdürürsek mutlaka gelir....)[/QUOTE] yorumunuzu yaparak dahada sacmalamissiniz. Ne yani Hasatenden daha cok Camii oldugu icin seriatmi gelecek? Imamlar Doktorlardan daha fazla oldugu icin seriatmi gelecek? Oldu olacak her "Elhamdülillah müslümanim" diyene SERIAT damgasi vuralim. Hristiyanlar korkar aslinda bütün ülke müslüman olacak diye. Bizim kendi memleketimizin insanlari korkuyor ben bu isi anlamiyorum. Sunu aklindan cikarma bir müslüman ülkesinde yasiyorsun ve bu böyle olacak, begenmiyorsan gider baska yerde yasarsin arkadasim. [/COLOR][/I][/B] |
alevisi-sünnisi , Türkü-kürdü, sağcısı-solcusu hep birbirimizden korkaark bu hallere geldik........
devam edin korkun ki sürsün bu çatışma....... çocuklarınız torunlarınız görecekmi bakalım o zaman bir Türkiye haritası çok merak ediyorum... |
[B][I][COLOR="Magenta"]İyide zorunuza giden ne ben onu anlayamadım,heralde % 95 i müslüman olan bir ülkede bunlar olacak ne olması bekleniyordu ki???
Cami sayısına gelince bizde hayır sahibi çok,hem o camilerin kaçının devlet eliyle yapıldığına bak bir,OSMANLI PADİŞAHLARInın hemen hepsinin yaptığı birer cami ve medrese var.Tabi medreseler mollacıların yeri diye harap edilmiş ama neyseki camilere donunamamışlar. Dini eğitim için ayrılan paranın Avrupada Normal eğitimden fazla olduğundan heberin yok heralde AMELE... [/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=banu58;248435][B][I][COLOR="Magenta"]İyide zorunuza giden ne ben onu anlayamadım,heralde % 95 i müslüman olan bir ülkede bunlar olacak ne olması bekleniyordu ki???
Cami sayısına gelince bizde hayır sahibi çok,hem o camilerin kaçının devlet eliyle yapıldığına bak bir,OSMANLI PADİŞAHLARInın hemen hepsinin yaptığı birer cami ve medrese var.Tabi medreseler mollacıların yeri diye harap edilmiş ama neyseki camilere donunamamışlar. Dini eğitim için ayrılan paranın Avrupada Normal eğitimden fazla olduğundan heberin yok heralde AMELE... [/COLOR][/I][/B][/QUOTE] ONUN İÇİN Mİ AVRUPAYA KARIŞ KARIŞ TOPRAKLARIMIZ SATILIYOR,ONUN İÇİNMİ AVRUPANIN,AMERİKANIN GÜDÜMÜ ALTINDAYIZ,ONUN İÇİN Mİ EMİRLER VERİP BİZİ İSTEDİKLERİ GİBİ YÖNETİYORLAR,ONUN İÇİNMİ EKONOMİMİZE İÇİŞLERİMİZE KARIŞIYORLAR. KISACASI ONUN İÇİN Mİ BİZ ONLARIN KÖLESİYİZ. |
-->: CAN DÜNDAR'DAN BİR ALINTI... ŞERİAT VE GELİŞİMİ..
tek kelime burası bir müslüman ülkesi bir halk oylamasına sunsunlar bu tabloları bakalım amele halk ne diyecek candündarın yorumuna mademki halkçı bunlar ama ne varki bunların adı halkçı her şeyi onlar bilir halkımız hemen cahil olur onların gözünde ama unutmalımki halk uyandı beyler ejdadına sahip çıkıyor çıkacakta çanakkale savaşı operalar sinemalar vs bunlar için değil minarelerin göklere yükselmesi için yapılmıştır bunu herkes böyle bilsin camilere karşı çıkanların ben kökünün nerden nasıl geldiğini doğrusu düşünür dururum bir müslümanım diyen buna karşı olamaz ırktan bahsetmiyom burda müslümanım diyen müslüman olmayan çıksın ben müslüman değilim bana ters karşı çıkıyorum desin mertolsun açık olsun diyeceğim çok şey var ama sayflalara sığmaz salıcakla kalın saygı değer sivaslı hemşerilerim
not yanlış anlaşılmasın alıntı değil kendi yorumum bu benim |
[QUOTE=Bawo;248437]ONUN İÇİN Mİ AVRUPAYA KARIŞ KARIŞ TOPRAKLARIMIZ SATILIYOR,ONUN İÇİNMİ AVRUPANIN,AMERİKANIN GÜDÜMÜ ALTINDAYIZ,ONUN İÇİN Mİ EMİRLER VERİP BİZİ İSTEDİKLERİ GİBİ YÖNETİYORLAR,ONUN İÇİNMİ EKONOMİMİZE İÇİŞLERİMİZE KARIŞIYORLAR. KISACASI ONUN İÇİN Mİ BİZ ONLARIN KÖLESİYİZ.[/QUOTE]
[I][COLOR="Magenta"][B]Ya bu demogoşist lafları bırakın ya,kapitalimz karşıtı gibi gözükenleri görüyoruz ayakkabısı nike,kolundaki saat Swatch,kıyafet Lee,arabası Volkswagen,televizyonu sony,kalemi rotring,kullandığın klavyen bile avrupalı bana Avrupa karşıtı izlenimi yapıpta parodi çevirme... Toprak satma meselesine gelince hangi ülkeden toprak satınalma yetkimiz var ise ona satabiliyoruz Uluslar arası anlaşmalar gereği,hem toprak satışını vatan hainliği olarak değerlendirme suç işlersin TÜRKİYEde ilk toprak satışı 1931 yılında Atatürkün emriyle olmuştur. Oh ne ala Almanyalarda emlak alma iznin olsun burda onlara satma varmı üç köfte yirmibeşe???[/B][/COLOR][/I] |
[QUOTE=banu58;248439][I][COLOR="Magenta"][B]Ya bu demogoşist lafları bırakın ya,kapitalimz karşıtı gibi gözükenleri görüyoruz ayakkabısı nike,kolundaki saat Swatch,kıyafet Lee,arabası Volkswagen,televizyonu sony,kalemi rotring,kullandığın klavyen bile avrupalı bana Avrupa karşıtı izlenimi yapıpta parodi çevirme...
Toprak satma meselesine gelince hangi ülkeden toprak satınalma yetkimiz var ise ona satabiliyoruz Uluslar arası anlaşmalar gereği,hem toprak satışını vatan hainliği olarak değerlendirme suç işlersin TÜRKİYEde ilk toprak satışı 1931 yılında Atatürkün emriyle olmuştur. Oh ne ala Almanyalarda emlak alma iznin olsun burda onlara satma varmı üç köfte yirmibeşe???[/B][/COLOR][/I][/QUOTE] EVET HAKLISIN SANA KATILIYORUM. AMERİKAYA KARŞI OLAN MÜSLÜMANLIĞI KİMSEYE BIRAKMAYANLARDA ÇOCUKLARINI AMERİKALARDA OKUTUYORLAR. |
TÜRKİYEDE OKULMU YOK,ÜNÜVERSİTEMİ YOK. NEYMİŞŞ DEMEKKİİ ONLAR EĞİTİME DAHA BÜYÜK ÖNEM VERİYORLARDA ONDAN.YANİ SENİN DEDİĞİN GİBİ DİNE DAHA ÇOK KAYNAK AYIRMIYORLAR. EĞER ÖYLEYSE Bİ TERSLİK VAR BU İŞTE. ORAYA GİDİP OKUYAN ÖĞRENCİLER İSLAM DİNİNİN DIŞINDAKİ DİNLERİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORLARİYADA O DİNLERE SEMPATİ DUYDUKLARINDAN GİDİYORLAR. VALLA BAŞKADA ÖRNEKLEME YAPAMIYORUM. YA EĞİTİM İÇİN GİDİYORLAR ( Kİ ÖYLEYSE DEMEKKİ ONLARIN EĞİTİME GÖSTERDİKLERİ DUYARLILIK DAHA FAZLA ) YADA ONLAR DİNE DAHA ÇOK KAYNAK AYIRIYORLARSA DEMEKKİ BİZİMKİLERDE O DİNLERE SEMPATİ DUYDUKLARI İÇİN GİDİYORLAR.
|
sizi dinsiz şövalyeler ne olacak yazıya bak kuranı kerim herşeye bir bir açıklık getirmiş bilmediğin konularda yorum yapmaya bile değmez...
|
[QUOTE=Bawo;248437]ONUN İÇİN Mİ AVRUPAYA KARIŞ KARIŞ TOPRAKLARIMIZ SATILIYOR,ONUN İÇİNMİ AVRUPANIN,AMERİKANIN GÜDÜMÜ ALTINDAYIZ,ONUN İÇİN Mİ EMİRLER VERİP BİZİ İSTEDİKLERİ GİBİ YÖNETİYORLAR,ONUN İÇİNMİ EKONOMİMİZE İÇİŞLERİMİZE KARIŞIYORLAR. KISACASI ONUN İÇİN Mİ BİZ ONLARIN KÖLESİYİZ.[/QUOTE]
buna engel olmak ıcın mantıklı bır cozum sunarmısınız yada sızce bunun suclusu kımdır?Hatırlatırım bu arada bızım amerıkaya baglılıgımız marchal yardımları ıle baslamıstır. |
yav kardeşim. dinli veyaa dinsizim. sen bundan dolayı beni nasıl yargılarsın. ben manevvii anlamda yazmadım ki. yaşadığımız gerçek hayattan örnekleme yaptım.
|
neyse türkiyenin ve türk halkının içinde bulunduğu duruma bakın irdeleyin ( ama tarafsız ). o zaman belki bişeylerin farkına varırsınız.
|
[QUOTE=Bawo;248441]TÜRKİYEDE OKULMU YOK,ÜNÜVERSİTEMİ YOK. NEYMİŞŞ DEMEKKİİ ONLAR EĞİTİME DAHA BÜYÜK ÖNEM VERİYORLARDA ONDAN.YANİ SENİN DEDİĞİN GİBİ DİNE DAHA ÇOK KAYNAK AYIRMIYORLAR. EĞER ÖYLEYSE Bİ TERSLİK VAR BU İŞTE. ORAYA GİDİP OKUYAN ÖĞRENCİLER İSLAM DİNİNİN DIŞINDAKİ DİNLERİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORLARİYADA O DİNLERE SEMPATİ DUYDUKLARINDAN GİDİYORLAR. VALLA BAŞKADA ÖRNEKLEME YAPAMIYORUM. YA EĞİTİM İÇİN GİDİYORLAR ( Kİ ÖYLEYSE DEMEKKİ ONLARIN EĞİTİME GÖSTERDİKLERİ DUYARLILIK DAHA FAZLA ) YADA ONLAR DİNE DAHA ÇOK KAYNAK AYIRIYORLARSA DEMEKKİ BİZİMKİLERDE O DİNLERE SEMPATİ DUYDUKLARI İÇİN GİDİYORLAR.[/QUOTE]
turkıyede okul var.hemde nasıl bılıyormusun yasakcı,bagnaz,zorba rektorler dekanlar tarafından siyasi fıkırlerını yaymak ıcın kullanılan okullar.yasa dayanagı olmadan basortusu yasaklanabılen okullar.sözde cagdaslık mıtıngı denılıp ogrencılerın yoklama zoru ıle mıtıng alanına tasındıgı okullar.elbette dısarıda okumaktan yana degılım ama buradakı okullarda ınanclı ınsanlara öcu görmus gıbı bakılıyor.ama duzelecek sızın yasakcı fıkırlerınıze ragmen...... |
[QUOTE=Bawo;248444]yav kardeşim. dinli veyaa dinsizim. sen bundan dolayı beni nasıl yargılarsın. ben manevvii anlamda yazmadım ki. yaşadığımız gerçek hayattan örnekleme yaptım.[/QUOTE]sana demedim kardeş yazılan yazıya kızıyorum
|
[QUOTE=Bawo;248444]yav kardeşim. dinli veyaa dinsizim. sen bundan dolayı beni nasıl yargılarsın. ben manevvii anlamda yazmadım ki. yaşadığımız gerçek hayattan örnekleme yaptım.[/QUOTE]
sen neden dınını yasayanı yargılıyorsun pekı sende yargılanacaksın madem oyle.camı cokmus bılmemne neden tasıyorsun bu yazıyı buraya amacın ne senın.camıyı devletmı yaptırıyor.ımam yetıstırmek le doktor yetıstırmek aynı seymı .sayı olarak kıyaslıyorsun.madem yasakcı rektorler darbe çığırtkanlıgı ıle ugrasacaklarına egıtıme agırlık versınler doktor yetıstırsınler.öss ye hazırlanan genclerın % de kacı okula gırebılıyor.yök hala bunlarla ılgılenecegıne siyaset yapmaya calısıyor.herkes haddını bılsın.bu halk musluman camilerıde halk yapıyor.kım engel olacak buna kım olabılır musluman ulke burası yeter muslumanlara gerıcı yaftası yapıstırılmasına bır son verın artık.gerıcılık yasakcılara yakısan bır kavram. |
[QUOTE=çiğdem kaya;248450]sen neden dınını yasayanı yargılıyorsun pekı sende yargılanacaksın madem oyle.camı cokmus bılmemne neden tasıyorsun bu yazıyı buraya amacın ne senın.camıyı devletmı yaptırıyor.ımam yetıstırmek le doktor yetıstırmek aynı seymı .sayı olarak kıyaslıyorsun.madem yasakcı rektorler darbe çığırtkanlıgı ıle ugrasacaklarına egıtıme agırlık versınler doktor yetıstırsınler.öss ye hazırlanan genclerın % de kacı okula gırebılıyor.yök hala bunlarla ılgılenecegıne siyaset yapmaya calısıyor.herkes haddını bılsın.bu halk musluman camilerıde halk yapıyor.kım engel olacak buna kım olabılır musluman ulke burası yeter muslumanlara gerıcı yaftası yapıstırılmasına bır son verın artık.gerıcılık yasakcılara yakısan bır kavram.[/QUOTE]
YAW komik olma. çelişiyorsun. benim yazılarımda dininii yaşayanları yargıladığım tek kelime gördün mü.neyse senin kafan kuma gömük. ama unutmaa türkiye cumhuriyeti siz için bir nimettir. nimeti ayaklarınızla çiğnemeyin. çocuklarınızın geleceğini karartmayın. |
[QUOTE=Bawo;248455]YAW komik olma. çelişiyorsun. benim yazılarımda dininii yaşayanları yargıladığım tek kelime gördün mü.neyse senin kafan kuma gömük. ama unutmaa türkiye cumhuriyeti siz için bir nimettir. nimeti ayaklarınızla çiğnemeyin. çocuklarınızın geleceğini karartmayın.[/QUOTE]
benım kafam kuma gomuk degıl ne dedıgınıde anlıyorum.fakat sen bısey demesende buraya tasıdıgın yazı bunu anlatıyor.sen bıle ne dedıgının farkında degılsen bırak bende yanlıs anlayım |
gelecek iman yoluyla olur gelecek eğitimlede değil insana saygı sevgi beraberlikle olur........
|
[QUOTE=çiğdem kaya;248457]benım kafam kuma gomuk degıl ne dedıgınıde anlıyorum.fakat sen bısey demesende buraya tasıdıgın yazı bunu anlatıyor.sen bıle ne dedıgının farkında degılsen bırak bende yanlıs anlayım[/QUOTE]
yavv elbette yanlış anlama hakkın var. bunada engel olamam saten. sadece yorum yaparım. boğazını sıkmam.hatta sende yargılanacaksın demem:))) 2. si bu konuyu buraya ben taşımadım ( ayrıca taşındığı içinde taşıyana teşekkür ederim ).evet her toplum dinini yaşamalı. ama bu ülkede hastaneden ç.ok camii varsa hastalanan insanlar( günümüzdeki varolan hastanelerin durumunu bilmelisin,insanlar yer olmadığı için sedyelerde kalıyorlar ölüyorlar ) camilerdemi tedavi edilecek,her köyde camii varken,bir sağlık ocağı yokken hastalananlar 10 metre karda kızaklarla tipide ayazda yolalrdamı ölecek,bu ülkede adım başı camii ve kuran kursu varken,kuran ın dediklerine karşı gelinip eğitim kurumlarından çok camiimi yapılmalı. |
[QUOTE=Bawo;248441]TÜRKİYEDE OKULMU YOK,ÜNÜVERSİTEMİ YOK. NEYMİŞŞ DEMEKKİİ ONLAR EĞİTİME DAHA BÜYÜK ÖNEM VERİYORLARDA ONDAN.YANİ SENİN DEDİĞİN GİBİ DİNE DAHA ÇOK KAYNAK AYIRMIYORLAR. EĞER ÖYLEYSE Bİ TERSLİK VAR BU İŞTE. ORAYA GİDİP OKUYAN ÖĞRENCİLER İSLAM DİNİNİN DIŞINDAKİ DİNLERİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORLARİYADA O DİNLERE SEMPATİ DUYDUKLARINDAN GİDİYORLAR. VALLA BAŞKADA ÖRNEKLEME YAPAMIYORUM. YA EĞİTİM İÇİN GİDİYORLAR ( Kİ ÖYLEYSE DEMEKKİ ONLARIN EĞİTİME GÖSTERDİKLERİ DUYARLILIK DAHA FAZLA ) YADA ONLAR DİNE DAHA ÇOK KAYNAK AYIRIYORLARSA DEMEKKİ BİZİMKİLERDE O DİNLERE SEMPATİ DUYDUKLARI İÇİN GİDİYORLAR.[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]Bak arkadaşım kulaktan dolma sözlerle burada piyasa yapma sen Sakıp Sabancının hayat hikayesindeki "AMERİKAda okuyan kızım" bölümünü oku sonra gelde Oralardakilerin dine veridiği önemi gör.Dikkat et sadece hıristiyanlık değil kendi topraklarında her dine ayrılan imkanlar AYNI orda... Şunu iyi bil onlar için din herşey,dinsiz biri ise hiç ve işe yaramaz biri yani külfettir. Amerikaya başkan olan son 6 liderin aynı tarikat mensubu olduğunuda bilmiyorum dersen inanırlığın sıfıra düşer. Yani bizleri dinsizleştirmeye çalışmalarının ardındaki neden bu yok olmamızı istiyorlar. ATATÜRKün dediği gibi; "Dinsiz bir milletin yok olması kaçınılmazdır"[/COLOR][/I][/B] |
gelin size örnekler vereyim. gelin istanbula. sizinle bir iki camiye gişdelim. kocaman saray gibi devasa yapılmış camii ama gelin görünki namaz kılmaya gelenlerin sayısı 20-30 u geçmez. (gün içinde) ama gelin bide hastanelere gidelim. acili servisin önünde sedyelerde yatan insanların,kadırımlarda sıra bekleyen insanların,ilaç kuyruklarında bekleyen insanların sayısına bi bakalım.haa bide okullşara gidelim. 40-50 kişilik sınıflarda eğitimin ne derece sağlıklı verildiğine bakalım.offfff neyse sen anlayamayacaksın ben bunu anladım.
|
turan eserin tesbitleri gayet yerindedir
doktormu, imammı hastanemi camimi ne kadr imam ne kadar doktor ne kadar hastane ne kadar cami ne kadar öğretmen ne kadar imam ne kadar okul ne kadar cami kantarın topuzu biraz sağa kayınca bu denge şeriata doğru gidişi hızlandırıyor |
[QUOTE=banu58;248462][B][I][COLOR="Magenta"]Bak arkadaşım kulaktan dolma sözlerle burada piyasa yapma sen Sakıp Sabancının hayat hikayesindeki "AMERİKAda okuyan kızım" bölümünü oku sonra gelde Oralardakilerin dine veridiği önemi gör.Dikkat et sadece hristiyanlık değil kendi topraklarında her dine ayrılan şimkanlar AYNI orda...
Şunu iyi bil onlar için din herşey,dinsiz biri ise hiç ve işe yaramaz biri yani külfettir. Amerikaya başkan olan son 6 liderin aynı tarikat mensubu olduğunuda bilmiyorum dersen inanırlığın sıfıra düşer. Yani bizleri dinsizleştirmeye çalışmalarının ardındaki neden bu yok olmamızı istiyorlar. ATATÜRKün dediği gibi; "Dinsiz bir milletin yok olması kaçınılmazdır"[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] yavv sen ne demek istediğimi anlamıyorsun kii. sen halla kendi kendine bişeyler yazdığını sanıyorsun. ordan burdan örneklemelerin bile senin kendini çürüttüğünü gösteriyor. benim yazdıklarımı iyi oku ve irdele. |
[QUOTE=Bawo;248463]gelin size örnekler vereyim. gelin istanbula. sizinle bir iki camiye gişdelim. kocaman saray gibi devasa yapılmış camii ama gelin görünki namaz kılmaya gelenlerin sayısı 20-30 u geçmez. (gün içinde) ama gelin bide hastanelere gidelim. acili servisin önünde sedyelerde yatan insanların,kadırımlarda sıra bekleyen insanların,ilaç kuyruklarında bekleyen insanların sayısına bi bakalım.haa bide okullşara gidelim. 40-50 kişilik sınıflarda eğitimin ne derece sağlıklı verildiğine bakalım.offfff neyse sen anlayamayacaksın ben bunu anladım.[/QUOTE]
[I][COLOR="Magenta"][B]Sen olayları çarpıtıyorsun. Bizler Hastaneler olmasın demedik,cami yapımının hayrat boyutunu değerlendirdik yani birçok cami devlet eliyle değil millet eliyle yapılıyor. Merak ettiğim şuki bu kadar senin ibadetgahın olsaydı Türkiyede,acaba aynı serzenişle çıkarmıydın karşımıza,hiç sanmam senin ve senin gibilerin derdi başka ne okul ne hastane hep BAKKAL amca zihniyeti...[/B][/COLOR][/I] |
[QUOTE=Bawo;248466]yavv sen ne demek istediğimi anlamıyorsun kii. sen halla kendi kendine bişeyler yazdığını sanıyorsun. ordan burdan örneklemelerin bile senin kendini çürüttüğünü gösteriyor. benim yazdıklarımı iyi oku ve irdele.[/QUOTE]
[I][COLOR="Magenta"][B]Kusura bakma yapay malzemeler üzerinde ancak bu kadar analiz yapılıyor yazdıklarında kendinden birşey yok ki irdeleyelim."Duyduysam ben gibilerden doğrudur" teziyle çıkıp ortaya sonrada esbap dikip halay çekiyorsun. Ben asla kendi tezlerimi çürütmem,BİZDE ÇÜRÜK İŞ olmaz.O size has...:)[/B][/COLOR][/I] |
-->: CAN DÜNDAR'DAN BİR ALINTI... ŞERİAT VE GELİŞİMİ..
[B]Konu tartışma boyutunu aşmıştır KİLİT.[/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:11. |