Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.03.2008, 10:52   #1
amele
Yeni Yiğido
NO AVATAR

amele Şuan amele isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2008 10:11

Tecrübe Puanı: 0 amele FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart CAN DÜNDAR'DAN BİR ALINTI... ŞERİAT VE GELİŞİMİ..

NTV'deki 'Neden' programında 'Aleviler ve Siyaset'i tartışıldı.

Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e soruldu:

* * * Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır....?'

Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...

Verdiği rakamlar,tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.

Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:

***Türkiye'de kaç okul var ?...................67.000

***Kaç hastane var ?...................1.220

***Kaç sağlık ocağı var ?....................6.300

***Peki kaç cami var ?.....................85.000

Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.

***Peki, kaç kilise var ?.....................270

***Kaç cemevi var ?.....................100

***Türkiye'de kaç doktor var ?.....................77.000

***Peki, kaç din görevlisi var ?.....................90.000

Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.

Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.

***Türkiye'de kaç kütüphane var?......................1.43 5

***Almanya'da kaç kütüphane var?......................11.0 00

***Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var ?.......................13

*** Kaç kentte kuran kursu var?........................81

***Bu kursların toplam sayısı kaç ?.........................3.85 2

***Türkiye'de 1 opera derneği var, 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.

***Peki, kaç tane 'cami yaptırma derneği' var ?..........................35. 000

***İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar ?..........................783 trilyon...

***Ulaştırma Bakanlığı'nın ?...................678 trilyon

***Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın ?...........................67 7 trilyon...

***Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ?............................6 32 trilyon...

***Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ?...........................28 0 trilyon..

***Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ?............................2 49 trilyon...

***Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ?............................4 04 trilyon...

***Sadece Sünnileri temsileden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi nekadar ?...........................1. 3 katrilyon... 8 bakanlığın bütçesi kadar...

22 üniversitenin toplam bütçesine denk...

***Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:

1997'de 66 trilyon.

1998'de 119...

1999'da 180...

2000'de270...

2001'de 302...

2002'de 553...

2003'te 771...

2004'te 1 katrilyon...

2005'te 1 katrilyon...

2006'da 1,3 katrilyon...

2007'de 2,7 katrilyon...

Bir ülke,Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor,bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa,doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa,hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa,o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?

ŞERİAT GELECEK Mİ DİYE ARTIK DAHA FAZLA DÜŞÜNMEYİNİZ

( Eğer uyumaya ve bu pasif edilgen tavrımızı sürdürürsek mutlaka gelir....)

İşin esası budur; gerisi laf-ı güzaftır...
amele isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 27.03.2008, 11:13   #2
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10

Tecrübe Puanı: 757 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart --->: CAN DÜNDAR'DAN BİR ALINTI... ŞERİAT VE GELİŞİMİ..

kusura bakma ama can dündar resmen sacmalamis
Ardindan zannedersem
Alıntı:
ŞERİAT GELECEK Mİ DİYE ARTIK DAHA FAZLA DÜŞÜNMEYİNİZ

( Eğer uyumaya ve bu pasif edilgen tavrımızı sürdürürsek mutlaka gelir....)
yorumunuzu yaparak dahada sacmalamissiniz. Ne yani Hasatenden daha cok Camii oldugu icin seriatmi gelecek? Imamlar Doktorlardan daha fazla oldugu icin seriatmi gelecek?
Oldu olacak her "Elhamdülillah müslümanim" diyene SERIAT damgasi vuralim.
Hristiyanlar korkar aslinda bütün ülke müslüman olacak diye. Bizim kendi memleketimizin insanlari korkuyor ben bu isi anlamiyorum.

Sunu aklindan cikarma bir müslüman ülkesinde yasiyorsun ve bu böyle olacak, begenmiyorsan gider baska yerde yasarsin arkadasim.

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 27.03.2008, 11:44   #3
sensetik
Tecrübeli Yiğido

sensetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sensetik Şuan sensetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.03.2016 13:55

Tecrübe Puanı: 763 sensetik isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

alevisi-sünnisi , Türkü-kürdü, sağcısı-solcusu hep birbirimizden korkaark bu hallere geldik........

devam edin korkun ki sürsün bu çatışma.......
çocuklarınız torunlarınız görecekmi bakalım o zaman bir Türkiye haritası çok merak ediyorum...

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...
Bedr'in arslanları ancak bu kadar şanlı idi
.
sensetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 27.03.2008, 12:01   #4
banu58
Tecrübeli Yiğido

banu58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

banu58 Şuan banu58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.11.2008 19:30

Tecrübe Puanı: 687 banu58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

İyide zorunuza giden ne ben onu anlayamadım,heralde % 95 i müslüman olan bir ülkede bunlar olacak ne olması bekleniyordu ki???
Cami sayısına gelince bizde hayır sahibi çok,hem o camilerin kaçının devlet eliyle yapıldığına bak bir,OSMANLI PADİŞAHLARInın hemen hepsinin yaptığı birer cami ve medrese var.Tabi medreseler mollacıların yeri diye harap edilmiş ama neyseki camilere donunamamışlar.

Dini eğitim için ayrılan paranın Avrupada Normal eğitimden fazla olduğundan heberin yok heralde AMELE...
Alt 27.03.2008, 12:13   #5
Bawo
Yasaklı
NO AVATAR

Bawo Şuan Bawo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2008 11:12

Tecrübe Puanı: 0 Bawo FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
banu58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İyide zorunuza giden ne ben onu anlayamadım,heralde % 95 i müslüman olan bir ülkede bunlar olacak ne olması bekleniyordu ki???
Cami sayısına gelince bizde hayır sahibi çok,hem o camilerin kaçının devlet eliyle yapıldığına bak bir,OSMANLI PADİŞAHLARInın hemen hepsinin yaptığı birer cami ve medrese var.Tabi medreseler mollacıların yeri diye harap edilmiş ama neyseki camilere donunamamışlar.

Dini eğitim için ayrılan paranın Avrupada Normal eğitimden fazla olduğundan heberin yok heralde AMELE...
ONUN İÇİN Mİ AVRUPAYA KARIŞ KARIŞ TOPRAKLARIMIZ SATILIYOR,ONUN İÇİNMİ AVRUPANIN,AMERİKANIN GÜDÜMÜ ALTINDAYIZ,ONUN İÇİN Mİ EMİRLER VERİP BİZİ İSTEDİKLERİ GİBİ YÖNETİYORLAR,ONUN İÇİNMİ EKONOMİMİZE İÇİŞLERİMİZE KARIŞIYORLAR. KISACASI ONUN İÇİN Mİ BİZ ONLARIN KÖLESİYİZ.
Bawo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 27.03.2008, 12:24   #6
mertveilkeli
Yiğido

mertveilkeli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mertveilkeli Şuan mertveilkeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.07.2016 17:31

Tecrübe Puanı: 732 mertveilkeli FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: CAN DÜNDAR'DAN BİR ALINTI... ŞERİAT VE GELİŞİMİ..

tek kelime burası bir müslüman ülkesi bir halk oylamasına sunsunlar bu tabloları bakalım amele halk ne diyecek candündarın yorumuna mademki halkçı bunlar ama ne varki bunların adı halkçı her şeyi onlar bilir halkımız hemen cahil olur onların gözünde ama unutmalımki halk uyandı beyler ejdadına sahip çıkıyor çıkacakta çanakkale savaşı operalar sinemalar vs bunlar için değil minarelerin göklere yükselmesi için yapılmıştır bunu herkes böyle bilsin camilere karşı çıkanların ben kökünün nerden nasıl geldiğini doğrusu düşünür dururum bir müslümanım diyen buna karşı olamaz ırktan bahsetmiyom burda müslümanım diyen müslüman olmayan çıksın ben müslüman değilim bana ters karşı çıkıyorum desin mertolsun açık olsun diyeceğim çok şey var ama sayflalara sığmaz salıcakla kalın saygı değer sivaslı hemşerilerim

not yanlış anlaşılmasın alıntı değil kendi yorumum bu benim
mertveilkeli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 27.03.2008, 12:36   #7
banu58
Tecrübeli Yiğido

banu58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

banu58 Şuan banu58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.11.2008 19:30

Tecrübe Puanı: 687 banu58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Bawo Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ONUN İÇİN Mİ AVRUPAYA KARIŞ KARIŞ TOPRAKLARIMIZ SATILIYOR,ONUN İÇİNMİ AVRUPANIN,AMERİKANIN GÜDÜMÜ ALTINDAYIZ,ONUN İÇİN Mİ EMİRLER VERİP BİZİ İSTEDİKLERİ GİBİ YÖNETİYORLAR,ONUN İÇİNMİ EKONOMİMİZE İÇİŞLERİMİZE KARIŞIYORLAR. KISACASI ONUN İÇİN Mİ BİZ ONLARIN KÖLESİYİZ.
Ya bu demogoşist lafları bırakın ya,kapitalimz karşıtı gibi gözükenleri görüyoruz ayakkabısı nike,kolundaki saat Swatch,kıyafet Lee,arabası Volkswagen,televizyonu sony,kalemi rotring,kullandığın klavyen bile avrupalı bana Avrupa karşıtı izlenimi yapıpta parodi çevirme...
Toprak satma meselesine gelince hangi ülkeden toprak satınalma yetkimiz var ise ona satabiliyoruz Uluslar arası anlaşmalar gereği,hem toprak satışını vatan hainliği olarak değerlendirme suç işlersin TÜRKİYEde ilk toprak satışı 1931 yılında Atatürkün emriyle olmuştur.
Oh ne ala Almanyalarda emlak alma iznin olsun burda onlara satma varmı üç köfte yirmibeşe???
Alt 27.03.2008, 12:48   #8
Bawo
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
banu58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ya bu demogoşist lafları bırakın ya,kapitalimz karşıtı gibi gözükenleri görüyoruz ayakkabısı nike,kolundaki saat Swatch,kıyafet Lee,arabası Volkswagen,televizyonu sony,kalemi rotring,kullandığın klavyen bile avrupalı bana Avrupa karşıtı izlenimi yapıpta parodi çevirme...
Toprak satma meselesine gelince hangi ülkeden toprak satınalma yetkimiz var ise ona satabiliyoruz Uluslar arası anlaşmalar gereği,hem toprak satışını vatan hainliği olarak değerlendirme suç işlersin TÜRKİYEde ilk toprak satışı 1931 yılında Atatürkün emriyle olmuştur.
Oh ne ala Almanyalarda emlak alma iznin olsun burda onlara satma varmı üç köfte yirmibeşe???
EVET HAKLISIN SANA KATILIYORUM. AMERİKAYA KARŞI OLAN MÜSLÜMANLIĞI KİMSEYE BIRAKMAYANLARDA ÇOCUKLARINI AMERİKALARDA OKUTUYORLAR.
Alt 27.03.2008, 12:53   #9
Bawo
Yasaklı
NO AVATAR

TÜRKİYEDE OKULMU YOK,ÜNÜVERSİTEMİ YOK. NEYMİŞŞ DEMEKKİİ ONLAR EĞİTİME DAHA BÜYÜK ÖNEM VERİYORLARDA ONDAN.YANİ SENİN DEDİĞİN GİBİ DİNE DAHA ÇOK KAYNAK AYIRMIYORLAR. EĞER ÖYLEYSE Bİ TERSLİK VAR BU İŞTE. ORAYA GİDİP OKUYAN ÖĞRENCİLER İSLAM DİNİNİN DIŞINDAKİ DİNLERİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORLARİYADA O DİNLERE SEMPATİ DUYDUKLARINDAN GİDİYORLAR. VALLA BAŞKADA ÖRNEKLEME YAPAMIYORUM. YA EĞİTİM İÇİN GİDİYORLAR ( Kİ ÖYLEYSE DEMEKKİ ONLARIN EĞİTİME GÖSTERDİKLERİ DUYARLILIK DAHA FAZLA ) YADA ONLAR DİNE DAHA ÇOK KAYNAK AYIRIYORLARSA DEMEKKİ BİZİMKİLERDE O DİNLERE SEMPATİ DUYDUKLARI İÇİN GİDİYORLAR.
Alt 27.03.2008, 12:56   #10
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2211 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

sizi dinsiz şövalyeler ne olacak yazıya bak kuranı kerim herşeye bir bir açıklık getirmiş bilmediğin konularda yorum yapmaya bile değmez...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)