![]() |
Yabancı Öğrenciler Sivas'ta
[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories//medya/1.yabanciogrenci.jpg[/IMG]
Avrupa Birliği (AB) destekli Comenius Eğitim Projesi kapsamında İspanya ve İtalya΄dan ilimize gelen öğrenciler, Vali Ali Kolat΄ı makamında ziyaret etti. Vali Ali Kolat, Comenius Eğitim Projesi çerçevesinde yürütülen ΄΄Bilişimde Güvenlik Projesi΄΄ kapsamında İspanya ve İtalya΄dan ilimize gelen 8 öğrenci ile 4 öğretmen ve 1 okul müdürünü makamında kabul etti. Heyete ev sahipliği yapan Selçuk Anadolu Lisesi΄nin Müdürü Bahattin Işık ve İngilizce öğretmeni Banu Bulut΄un da yer aldığı ziyarette Vali Kolat, konuk öğrenci ve öğretmenlere Sivas΄a özgü çeşitli hediyeler verdi. İspanya ve İtalya΄dan gelen öğretmen ve öğrencileri Sivas΄ta Valilik olarak ağırlamaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Kolat, Sivas΄ın çok tarihi bir kent olduğunu söyledi. Sivas΄ın birçok medeniyete Başkentlik yapmış büyük şehir olduğunu vurgulayan Vali Kolat, Sivas΄ın Türkiye Cumhuriyeti΄nin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi΄nin kuruluşu açısından da önemli bir şehir olduğunu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk΄ün milli mücadele yıllarında Sivas΄ta 108 gün kalarak planlarını burada yaptığı kaydetti. Sivas΄ın çok güzel ve mükemmel tarihi mekanları olduğunu ifade eden Vali Kolat, öğrenciler ve öğretmenlere bu mekanları gezmelerini önerdi. Vali Kolat, karşılıklı yürütülen bu kültürel, ekonomik ve sosyal çalışmaların devam etmesini diledi. Konuk öğrenci ve öğretmenler de Sivas΄ta bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Yeni Ülke |
Cevap: Yabancı Öğrenciler Sivas'ta
insallah domuz gribi getirmemislerdir :)
bakın çocuklar çok şanslısınız ona göre Sivası görmek öyle her kula nasip olmaz |
[B]hoş geldiniz. gezin eylenin tarihi yerleri inceleyin dolaşın özellikle gök medreseyi gezin bakın ne güzel yapılmış. yapmışlar. yapıyorlar. tahtalı resimlerini çekin bu tarihi esere nekadar sahip çıkılmış not alın anlatın ....... [/B]
|
Bizim ülkemize Hoşgeldiniz...
|
merhabalar oncelıkler ilimizin Ab programıyla tanısıyor olması mısafırlerının olması sevındırıcı. Biraz geç kalınmış olunabılır bu ımkanlardan yararlanmak ıcın ama Ab genclik hibe programı 2013 yılına kadar gecerlılıgı var ; daha once bende kısa surelı gıdış ve ev sahıbı olarak hıbe programından yararlanmıstım sımdı de uzun surelı bır program ıcın yurtdısındayım; umarım bu KARŞILIKSIZ hıbe programlarına ılgı ve ıstek artar çünkü gerçektende çok önemli bir imkan ; yardıma hazır oldugumu soyleyerek proje de emeği gecenlerede tesekkur edıyorum ..
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:07. |