Alıntı:
ErdalGüler Nickli Üyeden Al?nt?
ABİ ORADA DUR. İSLAMIN 5 VAKİT NAMAZI VAR. SEN ÖYLE UYGULARIN BEN ÖYLE UYGULARIM YOK. MEZHEPLER 5 VAKİT NAMAZA BİŞEY DİYEMEZ. ANCAK BİRİ SÜNNETİ KILAR DİĞERİ KILMAZ. AMA NAMAZ VAKTİ 5 VAKİTTİR. İSLAMIN DEĞİŞMEZ KURALLARI VARDIR. EĞER BUNLARA UYMAYAN ÇARPITANLAR VARSA ZATEN ONLARIN İSLAMDAN HABERİ YOKTUR...
|
din alimi değilim , mezhepler uzmanı hiç değilim, bir anlayışı bir varlığı ve burada kendimi kişiliğimi ortaya koyarak samimi olarak milyonlarca insandan biri olarak birşeyler anlatmaya çalışıyorum , çıkış yolu arıyoruz değilmi mevcut sorunlarımıza hep beraber, burada benim samimiyetimden şüphesi olan arkadaşım varsa gücenirim, lütfen önce buna inanın,
karslı bir caferi için varsa yoksa 3 dür namaz 5 dir vakit , o beni ilgilendirmez diyebilirsin o kadar , benide ilgilendirmez , burada islamın şekil ve şartlarını, mezheplerin uygulamalarını tartışmıyorum, sorun o değil, sorun benim yaklaşımımın ve senin benim yaşadığım dünyada bana yaklaşımının biçimi özü ,
samimi olarak ne yapılabilir ne yapılmalı, nasıl yapılmalı, kullanılmadan, alet edilmeden, kutsal duygular ve değerler yozlaştırılmadan kullanılmadan , birilerinin bazı emellerine alet edilmeden nasıl doğru yol bulunmalı ve bulunan yollardanda kimse incinmemeli, asıl amaç bu erdalım