Bülbül Konagi
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 paket margarin
- 1 corba kasigi yogurt
- 1 corba kasigi sirke
- 1 cay bardagi siviyag
- alabildigi kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilia
- 1 kase ceviz
Serbeti icin:
- 5 su bardagi toz seker
- 5 su bardagi su
- ½ limon suyu
Yapilisi :
Ilk önce serbetimizi hazirlayip sogumaya birakiyoruz.
Daha sonra Hamurumuzu hazirliyoruz : yogurdu, sogumus margarini, yumurtamizi, sirkemizi, siviyagimizi derin bir kaseye koyup
azar azar unu, kabartma tozunu ve vanilyayi ekleyerek bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra bu hamurumuzu iki esit parcaya bölüp ½ parmak kalinliginda aciyoruz, ve cay bardagimiz ile yuvarlak yuvarlak kesiyoruz.
Ilk siramizi firin tepsimize diziyoruz. Ayni islemi bir daha yapip ortalarini yuvarlak bir sekilde oyup cevizimizi yerlestiyiruz.
Tepsimize dizdigimiz hamurlarimizin üzerine yumurta akini sürüp ikinci katini yerlestiriyoruz.
Biraz oyalayici ama inanin tad olarak buna deger, affiyet olsun…
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Esasinda 4 cesit tatli yaptim (baklava, karakizi tatlisi, birde sütlü etimekli bir tatli)
ama yarismamizini kuralina göre bir tatli ile katilabildigimiz icin bitek bu tatliyi eklim dedim, farkli birsey sonucta…