Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Yemekler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Yemekler Yöresel ve Ulusal yemekler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
 
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 19.09.2009, 22:49   #14
Klimasuyu
Usta Yiğido
 
Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 01.05.2009
Mesajlar: 8.602
Tecrübe Puanı: 1451 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: 2. GELENEKSEL BAYRAM TATLILARI YARIŞMASI

Alıntı:
tatli-dilli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bülbül Konagi

Malzemeler:


- 1 adet yumurta
- 1 paket margarin
- 1 corba kasigi yogurt
- 1 corba kasigi sirke
- 1 cay bardagi siviyag
- alabildigi kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilia
- 1 kase ceviz

Serbeti icin:

- 5 su bardagi toz seker
- 5 su bardagi su
- ½ limon suyu

Yapilisi :

Ilk önce serbetimizi hazirlayip sogumaya birakiyoruz.

Daha sonra Hamurumuzu hazirliyoruz : yogurdu, sogumus margarini, yumurtamizi, sirkemizi, siviyagimizi derin bir kaseye koyup
azar azar unu, kabartma tozunu ve vanilyayi ekleyerek bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra bu hamurumuzu iki esit parcaya bölüp ½ parmak kalinliginda aciyoruz, ve cay bardagimiz ile yuvarlak yuvarlak kesiyoruz.
Ilk siramizi firin tepsimize diziyoruz. Ayni islemi bir daha yapip ortalarini yuvarlak bir sekilde oyup cevizimizi yerlestiyiruz.
Tepsimize dizdigimiz hamurlarimizin üzerine yumurta akini sürüp ikinci katini yerlestiriyoruz.
Biraz oyalayici ama inanin tad olarak buna deger, affiyet olsun…


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Esasinda 4 cesit tatli yaptim (baklava, karakizi tatlisi, birde sütlü etimekli bir tatli)
ama yarismamizini kuralina göre bir tatli ile katilabildigimiz icin bitek bu tatliyi eklim dedim, farkli birsey sonucta…

Abla nikini "tatlıdilli" yerine "tatlı elli" olarak mı değiştirsek acaba?.. .
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
 


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte Bu Zamanın Gençleri....... HaKaaN Serbest Dini Konular 3 04.03.2009 11:08
BAYRAM TATLILARI YARIŞIYOR... kronik Yemekler 32 06.10.2008 21:20
BAYRAM TATLILARI YARIŞMASI ... kronik Yemekler 112 03.10.2008 12:35
RAMAZAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI Sabiha Serin Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı Tanıtalım 7 25.09.2008 15:55
Bayram Mesajları :) arikarinkuchi Özel Günler 2 20.12.2007 17:09


WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:57.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.