Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt?
BOUN ;
Duymak yetmiyorki hocam icraat lazım. Her zaman muhalefetin sesi iktidardan daha gür çıkar...
|
Hocam konuşmanın içeriğine bakarsan ağırlıklı olan vurgunun iktidara yönelik icraat eleştirisinden ziyade Sivas'ın tarihi öneminin, birikiminin, ve ağırlığının anlaşılamayıp, bu yönde çalışma yapılmamasına atıfta bulunma şeklinde olduğunu görürsün. Bu açıdan dedim ki keşke mevcut iktidar vekilleri de ne olurdu bir kez konuşmalarında Sivas'ın muhteşem geçmişinden, Seçuklu başkentliğinden, Osmanlı'nın en büyük eyalet merkezlerinden birisi olmasından vs bahsetselerdi. Bunları duymak çok önemli çünkü karşındaki kişi bazı gerçekleri konuşurken dersin hi ''Hımmm, bu kişi bu mevzuya hakim, biliyor, ve bildiği için vereceği hüküm ve yapacağı icraat çok daha bilinçli olur'' ve bu durum yani karşındakinin seni tanıdığını bilmek sana rahatlık, güven verir. Gündemi olabildiğince yakından takip eden birisiyim, çok emin konuşuyorum, Güldal Hanım'ın Sivas'ın tarihi geçmişi ve önemi hakkında yaptığı konuşmanın yarısı değil dörtte biri olacak kadar Sivas'ı önemseyen, seven, Sivas'a değer veren bir yaklaşım ve ifade mevcut iktidar vekillerinde görmedim. Sana soruyorum kardeşim sen duydun mu, okudun mu veya gördün mü?
Hamza mı, Kılıç mı, veya diğerleri mi? Çok merak ediyorum acaba Selçuklular zamanında Sivas şehrinin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan dünyanın önemli merkezlerinden birisi olduğunu kaçı biliyor, hangisi biliyor???