Cevap: Sivas-Ankara arası uçak seferleri başlıyor
1. Ankara uçuşları 80 kişilik uçaklarla ve fiyatlar değişmez ise 40-45 tl arası bir fiyata olacak.
2. Anadolujet ile bağlantılı bir şekilde Anadolujetin Ankara'dan olan tüm seferlere bağlantı yapılabilecek. (Mesela benim kayınpederim Van'a Ankara'ya kadar otobüsle gidip sonra uçakla gidiyordu, şimdiden Ankara aktarmalı Van biletini almış).
3. Ankara otobüsle 7 saat uçak ile 1 saat, 15 dk öncesine kadar check-in yapabiliyorsunuz.
Şöyle bir hesap yaptım, 15 dk hava alanı 15 dk chek-in, 1 saat uçuş, 15 dk hava alanından çıkış 30 dk Ankara merkez= 2 saat 15 dk. Değer mi size kalmış. Ama dediğim gibi en büyük kazanım Anadolujetin Ankara çıkışlı uçuşlarına ucuz bağlantı imkanı.
4. Pegasus kasımdan itibaren uçuşlarını her güne çıkarıyor.
5. Pegasus Sabiha gökçen çıkışlı tüm Avrupa uçuşlarına bağlantı veriyor ve İstanbul' da bekleme en fazla 2 saat (Kayseri-Sivas Otobüsle 3 saat). Fiyatlar çok uygun. Bence Avrupa'ya direkt haftada bir gün sefer isteneceğine bu imkan daha makul, Avrupa'da yaşayan arkadaşların dikkatini çekerim.
Ayrıca bu pegasus uçuşlarının desteklenmesi ile günde ikiye çıkması sağlanabilinir. Dolayısı ile İstanbul'a sabah erken ve akşam uçma imkanı kazanılmış olur. Sabah git gece dön, otel parası verme.
6. THY'nin Atatürk hava alanına akşam uçuşu çok ilgi görüyor. Demin geldim Sivas'a gece inmek çok hayal gibiydi.
7. Antalya İzmir uçuşları konusunda hava yolu şirketlerinin kafa patlattığını biliyorum, Bu uçuşları yapabilecek tek şirket sunexpress gibi görünüyor, ancak şirketlerde öyle zebille uçak yok, Uçaklar 24 saat hiç durmadan çalışıyor, şirketlerde doluluğu en yüksek olan hatlara uçaklarını kanalize ediyorlar, Sivas'dan Antalya ve İzmir'e tam dolu uçuş sağlayamazsınız, çok ucuz fiyatla belki ama şirketler çok daha fazla fiyata tam dolu uçuşların olduğu hatlara uçaklarını veriyorlar. THY bile akşam uçuşlarını artırmak istiyor ama boşta uçak yok, adamların uçakları hava alanlarında 1-2 saat durup dünyayı dört dönüyor.
8. Elimizdeki uçuşları yeterince kullanmak şu anda ki en büyük hedef olmalı, otobüs yerine bu uçuşları bu rahatlığı, konforu ve hızı kullanmaya devam etmek lazım, bu bir kültür gelişmişliktir diye düşünüyorum. Bu şekilde uçuşları garanti hale gelir her güne çıkar sonra zaten şirketler büyümek isteyeceklerdir o zaman yeni uçuş noktaları gündeme gelecektir.
9. O canım hava alanında gördüğüm bazı şeyler çok can sıkıcı gelen yolcu yerindeki parkeler hep kabarmış, yazık, o nasıl bir park yeri ayarlamasıdır, bide yolu mutlaka tamamlanmalıdır..
|