Alıntı:
hiko58 Nickli Üyeden Al?nt?
O ZAMAN BAŞBAKAN SÜLEYMAN DEMİRELDİ. çiller başbakan değildi onun bu konuda beyanatı yok. başbakan yardımcısı erdal inönüydü.
|
25 Haziran 1993'te başbakan Çiller oluyor kim bilir belki de ilk icraati budur abi belli olmaz... Ayrıca Çiller'in ilk açıklaması dediğim gibidir... "Şükürler olsun halktan ölen yok" Erdal İnönü'de İstanbul'dan havalanan bir uçakla sanırım Van'a gidecekken bu olay çıkıyor. Çünkü İnönü verebileceği emirle tek hamlede bu işi bitirebilirdi ama onun da bunu engelleyebileceği düşüncesi ile "bence" onun uçakta geçireceği uzzuuun yolculuk bile beklenmiş kurgulanmış olabilir. Çünkü uçağa binerken validen bilgi alıyor o ara çok yoğun bir kalabalık yok biniyor uçağa 1 saat sonra indiğinde öğreniyor ki otel yanmış 37 kişi öldürülmüş bile. Ben belki 13 yaşındaydım ama olayları çok iyi hatırlıyorum ayrıca sonradan araştırdım araştırdım araştırdıııım çünkü benim karşıma çok çıkıyor birçok belge inceledim, kitap okudum, belgesel izledim, konu üzerine çalışan çeşitli gazetecilerle özel olarak görüştüm Çiller'in bu açıklamasından emin olabilirsiniz...