Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.06.2011, 07:17   #29
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1211 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: İşte Madımak'ta PKK izinin işaretleri

Alıntı:
aktassa Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
O zaman ben yanlış anlaşıldım.
Beni yakın.
Ben oradaki herkes masum yazmış mıyım acaba?
Toplum psikolojisi...
Evet. Eğer kasıtlı olarak orada insanların yandığını görüp, yakın la yakın la diyenler varsa onlar da yakılsın. Bu kadar da net.
Ama ortada bataklık varken hala neden tek tek sinek avlanmak derdine düşüldü anlamıyorum.
O suçlu ise o da yakalansın mantığı değil. Şu an tutuklular neden tutuklu? Arkaları yok diye mi? Sanatçı olsalardı yakalanmayacaklar mıydı? Bakın KAOS anlatmış. Silahla vurulanlar hangi kurşunlarla öldü? Ruhsatsız tabancalar? Bunlar gün gibi ortada, katiller belkide ortada ama kendini savunmaya fırsat verilmeyenler içeride.
Ben anlamak istediğim gibi değil, sizin yazdıklarınızı belirtiyorum. Değil insanın bir hayvana bile eziyet çektirenin aynı şekilde cezalandırılmasından yana bir insanım ama herşey adaletli olacaksa. Vurun abalıya değil. Bu halk cahil. Bunlar kesin yakmıştır. Hepsi böyle değil. Ama medya tarafından verilmeye çalışılan izlenim gördüğüm kadarı ile başarılı.
Benim hemşerim zaten baştan kendisini savunamıyorsa;
" Vaaaay. MAdem Sivaslısın. Yakanlardansın!" diyenlere ses çıkarmamak, durumu anlatmamak ve suçlu psikolojisine bürünmek şart olmuş.
Üzüldüm doğrusu..
Yazdıklarına karşılık önceki yazdıklarımı aynen koyuyorum... Sanırım birbirimizi tam anlayamıyoruz, zira ben de kimin ne suçu varsa çeksin diyorum... Tartışmam diyorum sadece... Sadece Cahiller diye suçsuz denemez diyorum...

İlk cümlelerine birşey diyemem. Silahlar, halkı garelyana getirenler felan onlar hakkında tartışmaya girmem...
Bak ben bu sitede her türlü siyasi konuda yazarım ama yazmak istemediğim 3 konu vardır. Türban mevzusu, 2 Temmuz olayları ve Deniz, Hüseyin, Yusuf hakkında. Çünkü Türban konusu bazı arkadaşlarımızın hassas olduğu bir konu, 2 Temmuz Tüm kent olarak hassas olduğumuz bir konu Denizlerde benim hassas olduğum bir konu. Kırmak ve kırılmaktan korkarım. O yüzden tartışmayacağım sadece tek söyleyeceğim sizin komşunuz dahil eğer o güruhun içerisindeyse kameralarda görünen görünmeyen ama orada olan kalabaların içerisindeki herkes suçludur, bu olaya karşı olmasına rağmen o güruha tepki göstermeden evlerinde korku ile oturan diğer Sivaslılarda suçludur. Bu konu hakkında tek söyleyeceğim budur. Elimden geldiği kadar yazmak istemedim ama senin tek cümlene cevap verdim o da: "Halk suçlu değil sadece cahil" hangi cehalet insanların yanarak ölmesine göz yumar ya da çanak tutar? Hangi cehalet orada provakasyona gelir? Hangi cehalet ülkenin kurucusunun büstünü yerlerde sürükler, kendi vilayetinin camlarını kırar, provakatörler çakmağı çakarken "YAKIN LA YAKIN YAKIN" diye bağırır. Bunları Sünni bir Müslüman olarak yazıyorum, bunu da özellikle belirtmek isterim. Orada yananlar candır, alevi ya da sünni hatta hristiyan ya da dinsiz olmaları önemli değildir. sadece bir CAHİLLİK kelimesi ile yok sayılamaz, suçsuzlardı denilemez. Burada suçlu herkestir silahla ateş etmiş Arif Sağ'da, askerlerini oraya götürmeyen Tugay komutanıda, 37 kişi öldükten sonra "Halktan kimse ölmedi" diyen başbakan Çiller'de, "Gazanız mübarek olsun" diyen Temel Karamollaoğlu'da cezalarını çekmelidirler.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla